דחוף הסבר על תוצאת אולטרא סאונד דיקור

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/04/2012 | 22:43 | מאת: סיגלית

שלום רב אני בת 56, סובלת מזה שנים מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. ביצעתי אולטרא סאונד +דיקור של בלטת התריס ולהלן התוצאות : אבחנות ופרטים קליניים: קשר סולדי אספקט אחורי תירואיד שמאל. תאור מיקרוסקופי: ניקור קשר באונה שמאלית : קולואיד חופשי סמיך ,לימפוציטים רבים בשלים וצעירים , קבוצות רבות של תאי הורתל. סיכום התמונה מתאימה ל- HASHIMOTOS THYROIDITIS. אשמח לקבל הסבר על הממצאים הנ"ל:מה ההבדל בין השימוטוס לתת פעילות בלוטת בתריס כפי שהייתה לי תמיד! כיצד מטפלים והאם זה חמור? בתודה מראש!

מחלת השימוטו היא דלקת תת-חריפה של בלוטת התריס הגורמת בהדרגה להתפתחות של תת-פעילות של בלוטת התריס ובשלב מסויים דורשת גם טיפול תומך באלטרוקסין. מחלה זו דורשת בעיקר מעקב סדיר ע"י אנדוקרינולוג כדי לוודא שהטיפול התומך הוא מספיק ואין צורך בטיפול נוסף. פרופ' מיכאל קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית