בלוטות מפשעתיות מוגדלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

20/02/2012 | 11:13 | מאת: עמית

דר' שלום רב, אני בת 21. ברקע תת פעילות ש בלוטת התריס- נוטלת 100 מ"ג אלטרוקסין בכל יום. לפני כ-5 שנים מיששתי את המפשעה הימנית שלי וגיליתי בלוטה מוגדלת בגודל של כ- 1.5 ס"מ על 0.5 ס"מ, ועד היום גודלה ללא שינוי. עברתי בירורים רבים במהלך השנים- בדיקות אולטרסאונד ובדיקות אצל רופאי משפחה והמטולוג שמיששו את הבלוטה וכולם אמרו שזו בלוטת לימפה קטנה ולא משהו אחר, שאין לדאוג ממנה וכי אפשר לבדוק אותה בדגימה אבל אין צורך ממשי. אציין שעם הזמן, לפני כשנה וחצי, התגלו באולטרסאונד בלוטות נוספות קטנות ועוד בלוטה בגודל של 1 ס"מ על 0.5 ס"מ בצד שמאל (אליה קשה לי להגיע ולמשש). לאחרונה נבדקתי אצל רופאת משפחה חדשה שבדקה ומיששה ואמרה שיכול להיות שלא מדובר בבלוטת לימפה אלא בבלוטה תת-עורית, שניתן להסיר אבל לא חייב. הבלוטה בצד ימין היא דיי קשה אבל עם זאת גמישה מעט, בדופניה היא יותר קשיחה. צורתה כאליפסה, והיא נמצאת בידיוק מתחת לתפר של התחתונים. מה עליי לעשות? האם אתה ממליץ להסיר אותה? מה עם הבלוטות האחרות? והכי חשוב- מהי הסיבה שבגללה בלוטות לימפה גדלות ונשארות באותו הגודל כבר כ-5 שנים?? (אין לי שום זיהום שידוע לי עליו במערכת הוגינלית). דבר נוסף שאציין הוא שלאחרונה הופניתי לביצוע בדיקות דם שקשורות לבלוטות הלימפה והבדיקות יצאו תקינות. התוצאות בידיי ואם תבקש לדעת עבור בדיקה מסויימת- אתן לך את התוצאה. תודה רבה רבה מראש!!

בלוטות לימפה במפשעה שאינן משתנות בגודלן במשך שנים הן לרוב שפירות ואינן דורשות ברור מיוחד מלבד מעקב לפחות אחת לשנה. בלוטה שגדלה תחת מעקב מעלה חשד למחלה ואז ניתן לבצע ניקור במחט (FNA) של הבלוטה או כריתה כירורגית של הבלוטה. הסיבה להופעת הבלוטות היא לרוב זיהום בעבר, אך אם אינן משתנות בגודלן דרוש מעקב בלבד. אם יהיו תוצאות פתולוגיות בבדיקות ששלחו אשמח לשמוע עליהן פרופ מ קראוס

22/02/2012 | 12:06 | מאת: עמית

ראשית, תודה רבה על המענה המהיר. שנית, אשמח לדעת מהי בידיוק בדיקת FNA והאם חייב לבצעה אף על פי שהבלוטה לא משתנה כבר כ-5 שנים? דבר נוסף, הנה תוצאות בדיקות הדם שיצאו: urea (b)- 22 creatinine(b)- 0.6 ESR 1 hour- 14 WBC- leucocytes- 4.2 RBC- red bloud cells- 4.65 hemoglobin- 13.5 hematocrit- 39.5 MCV- mean cell volume- 85 MCH- mean cell hemoglobin- 29 MCHC- M.CELL Hb cont- 34.2 RDW- red cell distri.width- 12.3 remarks (משטח מיקרוסקופי)- large PLT platelets- 107 נשללה נוכחות טרומבוציטים בקבוצות MPV mean platelet volume- 12.1 neutrophils %- 45.7 lymphocytes %- 39.4 monocytes %- 12.7 eosinophils %- 1.7 basophils %- 0.5 neutrophils #- 1.90 1.64 -# lymphocytes monocytes #- 0.53 eosinophils #- 0.07 basophils #- 0.02 TSH- 3.52 אודה לך אם תנתח את התוצאות ותאמר לי אם הכל תקין ומה עליי לעשות בהתאם. דבר נוסף- האם יכול להיות קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס ממנה אני סובלת לבלוטות הלימפה האלו? וגם, למה יש לי בלוטות לימפה מרובות, קטנות, מלבד לגדולות? העניין הזה מדאיג אותי מאוד.. שוב אציין כי אינני זוכרת שום זיהום במערכת הוגינלית אי פעם בחיי. תודה רבה מראש! תבורך!

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית