אבחנת אנדוקרינולוג לנתח גוש באונה שמאלית של בלוטתר

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

22/04/2012 | 11:28 | מאת: אוריה

שלום רב, אשמח להבהרה והמלצה להרגעה... בת 37 לאחר לידה שנייה לפני שנה וחצי כאשר התגלה אצלי גוש באונה שמאלית ( במעקב כ שלוש שנים ) ממצאים: us/fna משמאל קבוצת תאים פוליקולארים עם macrofollic pattern ללא סימני ממאירות.קשר דומיננטי משמאל חשוד גדל לפי מעקב us ל2 סמ, ווסקולארי, אבל קר במיפוי, נימוש כגוש קשה.הרופאה שאני אצלה במעקב המליצה על ניתוח עם frozen section בחשד לאנדומה פוליקולרית ( במכתב שלה ציינה שבביופסיה יש קב' תאים פוליקולריים). אני ממש זקוקה לעיצה הכוונה האם כדאי לי לראות רופא נוסף? לפני ההחלטה לניתוח שכן תפקוד הבלוטה שלי לפי בדיקות הדם תקינות לחלוטין והיא מייצרת הורמונים כרגיל. האם אפשר להמליץ לי על חוות דעת נוספת ו/ או מנתח מומלץ? אשמח לתשובתך. לאימי בעבר הסירו חלק מהבלוטה ( שפיר).

גוש קשה בבלוטת התריס שגדל לאחרונה והוא קר במיפוי חשוד לגידול פוליקולרי . הייתי ממליץ על ייעוץ נוסף של אנדוקרינולוג ואפילו בדיקת FNA חוזרת. אם יוחלט על ניתוח אשמח לבדוק אותך עם כל המסמכים במרפאתי פרופ מ קראוס

23/04/2012 | 12:38 | מאת: אוריה

אשמח לדעת האם יש אנדוקרינולג שאתה ממליץ עליו באזור המרכז שאוכל לקבל חוות דעת נוספת ולאחר מכן להגיע לייעוץ כירורגי אצלך. אשמח לתשובה.

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית