תת פעילות בלוטת התריס לאחר טיפול ביוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

02/05/2012 | 15:53 | מאת: שירי

שלום פרופסור קראוס, אני בת 46 לפני כ8 שנים עברתי טיפול ביוד ,עקב אדנומה טוקסיק בבלוטת התריס, כיום הTSH עומד סביבות 10 ,וT3 T4 בתחום, לא מטופלת בכדורים אלא רק אצות. הלכתי לרופאה שאמרה שבמצב רגיל אפשר להמשיך כך,אך אם אני מתכננת הריון בחודשים הקרובים עלי להתחיל לקחת כדור יוטירוקס 50 ,6 ימים בשבוע,כיון שבהריון חייבים להיות TSH 2 ,2.5 ובטח בגילי. השאלות שלי הם: 1.לאחרונה הכרתי מטפל בתזונה וצמחים שעזר לנשים רבות עם תת פעילות הבלוטה, השאלה האם אחרי 8 שנים טיפול ביוד, יש אפשרות לשקם הבלוטה ולהגיע לאיזון? 2.במידה שהמטפל יצליח שלא בהריון, ובהריון הבלוטה כן תחרוג לתת פעילות, אפשר יהיה מיידית לקחת כדורים שיאזנו הבלוטה מבלי לפגוע בעובר? 3.לגבי כדור היוטירוקס- קראתי באינטרנט שיש הרבה תופעות לוואי,האם ידוע על אנשים שלקחו אותו ללא תופעות? האם כדור הסינדרואיד עדיף? תודה רבה.

לפני כניסה להריון לא הייתי מסתפק בטיפולי תזונה וצמחים אלא נכנס למעקב אצל אנדוקרינולוג לאיזון טוב של הבלוטה בהריון כדי למנוע פגיעה בלתי הפיכה בעובר. הוא יקבע גם מהי התרופה המתאימה לך ביותר פרופ מ קראוס

03/05/2012 | 10:16 | מאת: שירי

ברמה העקרונית ללא קשר להריון ,אפשר לשקם בלוטת התריס אחרי טיפול ביוד? בצמחים ותזונה?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית