תת פעילות בלוטת התריס,,,

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

10/01/2012 | 23:18 | מאת: שולמית

שלום דוקטור יקר, ותודה על ההשקעה בפורום המועיל לכול כך הרבה אנשים, ברכותיי,יישר כח !!! דוקטור יקר,אני מודאגת ורוצה לדעת, מה יקרה לאדם בגיל 60 ,שנתגלתה אצלו תת פעילות בלוטת התריס,(TSH - 15),והבן אדם הזה מסרב בתוקף לקחת כדורים, תוך אמונתו שבלוטת התריס שלו תתרפא לבדה,ותחזור לתפקד. ד"ר יקר, מהו הנזק שעלול להגרם לו ללא התרופה? תודה מראש, שולמית

תת פעילות של בלוטת התריס היא מחלה קשה ומסוכנת. והיא עלולה להחמיר מיום ליום ומחודש לחודש. על החולה להכנס למעקב של אנדוקרינולוג ולקבל טיפול בתחליפי הורמון הבלוטה (בעיקר אלטרוקסין).אם לא יקבל את הטיפול תתפתח חולשה הולכת וגדלה שינויים בולטים בתפקוד ובמראה החיצוני של הגוף, וסכנה גוברת לחייו פרופ מיכאל קראוס

11/01/2012 | 10:47 | מאת: שולמית

על התשובה המהירה והברורה.

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית