פורום כירורגיה אנדוקרינית

כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
483 הודעות
435 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית

29/09/2013 | 10:34 | מאת: שרון

ממצאים:מבנה היפואקוגני בקוטר 0.54 סמ באונה ימנית.כל כמה זמן מומלץ אולטרסאונד מעקב?

מעקב כל חצי שנה

19/09/2013 | 10:07 | מאת: דניאל

יש לי אלרגיה ליוד. לפני שנתיים בגיל 48 נתגלה שהtsh עלה למעל 6 עייפות . בusנתגלו קשרית ב גודל 1 סמ . ואחר חצי שנה נוספת חצי סמ. נעשה בשניהם fna . לא ממצא סרטני. בעקבות העיפות והקישריות נתנו מינון של 50 מג יוטירוקס הבנתי כדי למנוע התפתחות של הקישריות. לגדול או סרטני מניעה כך הבנתי. העיפות ממש נעלמה. וגם המשקל פתאום בהדרגה ירד למצב מצוין הבטן נעלמה :). שאלתי האם ניתן להחליף את היוטירוקס באצות טבעיות כמו ספירולינה או קלפ שמאיצות כך הבנתי את הפעילות של התריס. ואם כן האם זה תחילף ליוטירוקס. ויכול להתאים למצבי הכללי ובפרט לרגישות ליוד! תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ממלץ להמשיך במינון יוטירקס שעוזר לך פרופ מ קראוס

שלום מצ"ב תוצאות בדיקה: אולטרהסאונד תירואיד/בלוטת מגן/התריס *סיבת ההפניה: קישרית לימפה מוגדלת תת לסתית מימין *ממצאים US רקמות הרכות של הצוואר ובלוטת התריס ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ באזור תת לסתי מימין הודגמה קשרית לימפה מעט מאורכת ולובולרית עם ליבה שומנית,קוטרה עד 0.5 ס"מ. קישרית לימפה נוספת קטנה תת לסתית משמאל. בלוטת התריס מאד הטרוגנים עם מספר רב של נגעים ציסטים עם מוקדים אקוגנים מזעריים בתוכם בשתי האונות, הגדולות בנהם עד 0.6 ס"מ . הממצאים יכולים להתאים למחלת זפק. אין עדות ללימפאדנופטיה צווארית. סיכום: סימני מחלת זפק בבלוטת התריס האם יכול להעיד על סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים קרוב לודאי לא מורים כרגע על סרטן, ודרוש מעקב בלבד אחר הקשריות ע"י אולטרסאונד ואם תופיע הגדלה חריגה של קשרית לבצע ניקור במחט עדינה (FNA) פרופ מ קראוס

31/08/2013 | 13:59 | מאת: ישראל

להלן תשובת אולטרה סאונד: בלוטת התריס קטנה עוביה עד 8 מ"מ מרקם גס עם קשריות נוזליות בודדות עד 4 מ"מ בשתי האונות הדגמה תקינה של בלוטות הרוק לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

קשרית בבלוטת התריס בגודל 4 מ"מ דורשת מעקב ע"י אולטרסאונד אחרי חצי שנה פרופ מ קראוס

26/08/2013 | 17:46 | מאת: א

שלום אני כותב בדיקה שעשיתי בגרון סליחה שהעתקתי הכל אבל אודה לך כי  הבדיקה גידול לא ממאיר אם אין כאב האם לטפל בזה בניתוח לדעת תגובה אם יש לדעתך צורך בניתוח או ביעוץ מומחה  חומר בדיקה : Fna- תחת סונר, בלוטת המגן דו צדדי  שמאל קשר סולידי היפואקואי קדמי עם הסתיידות 6 משטחים lt ימין קשר סולידי אספקט לטרלי (תהליך פוליקולרי?) 7 משטחים rt תשובה ציטולוגית בדיקה מאקרוסקופית 1.thyroid,left lobe , fna unber ultrasound: Groups of atypical epithelial cells with papillary projection, and nuclei with grooves and inclusions, consistent with papillary carcinoma of thyoid. 2. Thyroid right lobe fna under ultrasound: cellular smears consisting of crowded follicular some cells with slight atypia. ועוד בדיקה U.s.us.us א.ס רקמות רכות שטחיות א.סצוואר כולל בלוטת לימפה א.ס תירואיד/בלוטו חשד לזפק בדיקה ראשונה בלוטות הרוק נראות סונוגפרית תקינות. חשד לזפק בדיקה ראשונה בלוטות לימפה בודדות בצוואר ימני בגודל כ 17*8 מ מ, סונוגרפית תקינות. חשד לזפק בדיקה ראשונה אונה ימנית מוגדלת ברוחב עד 26 ממ עם מספר רב של קשרים הילואקגניים בתוכה, כשה הגדול בניהם 35*24*18ממ לא אחיד עם ווסקולריזציה מוגברת סביבו. איסטמוס מעובה עד 6 ממ עם מרקם אחיד  אונה מוגדלת מאוד עם המשכיות רטקוסטרלית הודגמו מספר קשרים בתוכה קשר הדומיננתי שמאלית. בגודל כ 28*30*54 ממ לא אחיד עם סיד גס בתוכו. המשך בירור עי fna דו צדדי זפק רב קשרי (nmg(  התקבלו 2 צנצנות  צנצנת 1 lt ובה 6 סליידים באלכוהול  צנצנת 2 rt ובה 7 סליידים באלכוהול בדיקה מיקרוסקופית  תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה חשודה לגידול ממאיר. אם רצונך בכך הגיע אלי עם כל הנתונים הרפואיים כדי שאוכל לשקול ביצוע ניתוח לקביעת תור למרפאתי בביה"ח אלישע בחיפה התקשר לטלפון 04-8300000 פרופ מ קראוס

28/08/2013 | 16:32 | מאת: א

שלום האם זה משהו שצריך למהר ולעשות ניתוח דחוף ומה זה אומר הגידול הממאיר הזה עד כמה מסוכן הוא? תודה

29/08/2013 | 06:26 | מאת: א

שאלה אחרונה פשוט בבדיקה נאמר שזה לא גידול שמתפשט בכל הגוף אולי הוא גדל כי זה זכר יכול להיות? האם הניתוח הזה מסובך? תודה

24/08/2013 | 12:15 | מאת: יוסי

פרופסור קראוס שלום לאישתי יש בקע טבורי(כליאה של מעי בטבור) אשתי מעוניינת לבצע ניתוח ולשלב גם ניתוח שרוול האם ניתן לבצע את שני הניתוחים ביחד ומה הסיכון? האם ניתוח מסוג זה מבוצע על ידך?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לבצע ניתוח שרוול להשמנת יתר יחד עם תיקון בקע טבורי, בצעתי ניתוח משולב זה לפני כחודש בהצלחה לשם בדיקה וקביעת תור לפני ניתוח פנה למרפאתי בבית החולים אלישע בחיפה בטלפון 04-8300000 פרופ מ קראוס

22/08/2013 | 15:18 | מאת: מיכל

במסגרת בדיקות דם כלליות כולל תפקוד בלוטת התריס, יצאה לי התוצאה 4.04. הערך הוא מעט מעל הטווח העליון, האם זה צריך להדאיג אותי? בעבר היתה לי דלקת והערכים יצאו נמוכים מאוד כמו כן הקשרים היו מוגדלים. הכל עבר והתסדר לבד ללא התערבות תרופתית או כירורגית.

לקריאה נוספת והעמקה

אם מדובר בבדיקת TSH הרי שזו עליה קלה בלבד המורה על ירידה בתפקוד בלוטת התריס הדורשת מעקב בלבד והערכה קלינית פרופ מ קראוס

14/08/2013 | 18:05 | מאת: טל

שלום לאחר שביצעתי סיטי חזה ונצפו מוקדים היפודנסים בבלוטות התריס. נשלחתי לu .s טירואיד.להלן התוצאות: קוטר ap של אונה ימין שמאל 1.5 סמ. הודגמה קישרית במרקם היפואקואי עד0.8 הגבולות אינם סדירים. לסיכום מומלץ המשך בירור טיב הקישרית משמאל. מה המשמעות? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים בבלוטת התריס דורשים מעקב ע"י אולטראסאונד וניקור במחט עדינה (FNA) לברור טיב הממצא פרופ מ קראוס

05/08/2013 | 22:19 | מאת: מיכל

שלום רב, אני שנתיים לאחר טיפול ביוד, ובבדיקת דם 0.91 T3 4.67 T4 20.72 TSI 39.90 ., TSH אני לוקחת יוטירקס,1600 ג' בשבוע. לפי הרופא יש לי גרייבס, האם יכול להיות לאחר טיפול ביוד? איך ניתן להוריד את כמות הנוגדנים ?(היות ויש לי אופטלמתיה של גרייבס) תודה רבה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול ביוד לא יעזור דרוש מעקב אחרי רמות הנוגדנים ולהמשיך בטיפול ביוטירקס לפי תפקודי בלוטת התריס פרופ מ קראוס

שלום, אני רוצה לשאול שאלה בקשר לאמא שלי בבקשה. לאחרונה היא הרגישה מין גולה קטנה בצוואר. היא אישה בת 51 - מחלות ידועות ברקע כולסטרול והיסטורה משפחתית של סוכרת. עשו לה אולטראסאונד ולאחר מכן FNA והתוצאות הן: "FNA בלוטה משמאל \ נגע בצורה ספוגית בקוטר 1.0 ס"מ \ TIRADS 2" בדיקות דם היו תקינות למיטב הבנתי אנחנו נלך גם לרופא מומחה אבל זה עוד ייקח זמן - והייתי רוצה בבקשה לשמוע את דעתכם הלא מחייבת: 1. ממה שקראתי הבנתי ש TIRADS 2 אומר שזה שפיר וזה 0 אחוז סרטני? 2. האם יכול להיות שהבדיקה שגוייה - יש טעם לעשות בדיקה חוזרת או בדיקה מסוג אחר? 3. האם יש טעם לבדוק צד ימין גם? 4. האם זה יכול להשתנות או לגדול? להפוך לממאיר? 5. האם כדאי לשקול ניתוח להסיר את זה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה דורשת המשך מעקב ע"י אולטרסאונד חוזר ואם יופיע שינוי בבלוטה גם FNA חוזר. לפי הנתונים שמסרת דרוש כרגע מעקב בלבד ולא ניתוח פרופ מ קראוס

שלום רב . יש לי גוש באדרנל שמאל , וסובלת מקושינג כנראה מחזורי [ מצב נדיר ] כבר לפני שנים המלץ לי לנתח[ על ידי פר גרוס בהדסה ] מאחר ובמקביל היו לי בעיות בבלוטת התריס , ובעיות רפואיות שונות אחרות , ומצד שני היו כמה שנים של " שקט " מבחינת הפרשת הקורטיזול לא ביצעתי את הניתוח אז . לפני שנה עברתי ניתוח בלוטת התריס חלקי בגלל גדילה של צד ימין בעיקר . אני סובלת מהשימוטו ידועה . באיסטמוס היו תאים אטיפיים ומטפלזיה של החלק שהוצא . אני במעקב הדוק של רופאה ממחית לגידולים אנדו שמקבלת אותי בקופת חולים . באולטראסאונד נראה גוש מאחורי צד שמאל של הבלוטה שלא הוצא , בניקור מתאים להשימוטו אך עם עם תאים היפרפלסטיים מרובים . בביקור אחרון אצל האנדוקרינולוגית אמרה שאני צריכה לעבור כריתת אדרנל , ולהמשיך מעקב בלוטת התריס , נעשה גם ברור ונשלל חזרת קרצנואיד [ הוצא מהמעיים לפני 20 שנה ] היא נתנה לי שם של מנתח אפשרי [ מבלינסון קופת חולים מכבי לא מעוניינת לתת התחייבות לשם ניתוח תירואיד עברתי באיכלוב ] בעבר עברתי ניתוחים בבית חולים פרטי [ ניתוח כיס מרה פתוח , ניתוח גניקולוגי ] יש לי רתיעה לחזור לשם בגלל נושא ההרדמה . מה גם שאני מבינה שהניתוח הזה דורש איזון של הקוטיזול ועדיף שיעשה במרכז רפואי שיש בו גם מכון אנדוקרינולגי . נוסף לכך בגלל שיש לי בטן גדולה מאוד ,ומצולקת . קרוב לוודאי שעדיף שהניתוח יעשה [ אם בכלל ] בלפרוסקופיה רטרופריטוניאלית , רופאת המשפחה לא יודעת לאן להפנות אותי ורק אמרה לי שאני אסדר את התור לאפה שאני רוצה והיא תעזור לי "להשיג התחייבות " וגם העירה בציניות "תמצאי מישהו שיהה מוכן לנתח אותך " . זאת בגלל שיש לי בעיות בריאות רבות , וכרגע אני במקביל גם בברור המטולוגי למיאלומה . אולי תוכלו לעזור לי בעצה מי ואפה אפשר לעבור ניתוח כזה בביטחון [ לציין שניתוח התירואיד עבר בקלות יחסית ללא סיבוכים מיוחדים פרט ליותר שעות של התעוררות ויותר שעות של מתן חמצן ] הבנתי שאלו לא ניתוחים שכיחים

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח לפרוסקופי של האדרנל אפשר לעבור בבית החולים הלל יפה בחדרה ובבתי חולים כלליים אחרים פרופ מ קראוס

06/08/2013 | 21:25 | מאת: yognitz

היכן יש ניסיון בניתוח בגישה אחורית ? מה קורה בשלב הראשון לאחר הניתוח , שהרי יש צורך באיזון קוטיזול בגלל דיכוי האדרנל השני ? בתודה מראש

01/08/2013 | 13:22 | מאת: גאולה

שלום פרופסור לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח פיסורה שבו חתכו לי את השריר בצד שמאל, יש לציין שעד היום אני עם כאבי תופת , כמובן שאני לא סובלת מעצירות והצואה שלי רכה מאוד! שותה פגלקס עושה אמבטיות ואין שיפור כלל, הלכתי לפרופסור בצפון שבדק וראה שיש לי פיסורה ואפילו גדולה מאוד, הוא המליץ לעשות ניתוח של כריתת הפיסורה וציין שההחלמה קשה מאוד, שמעתי מכמה מומחים שזה ניתוח לא מקובל מה עושים?? במצב שלי מה הייתה מייעץ?? האם הניתוח השני באמת כל כך קשה?? כי בראשון נזקקתי לזריקות וולטרן לשיכוך הכאב מאוד סבלתי!!סליחה על האורך ואודה לתשובתך בהקדם תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבעיה אכן מסובכת ואוכל לענות עליה רק אחרי בדיקתך במרפאתי הפרטית בבית החולים אלישע בחיפה. טלפון להזמנת תור-04-8300000 פרופ מ קראוס

31/07/2013 | 01:42 | מאת: רוני

שלום, אני בן 63. לפני שנה ביצעתי בדיקת "צפיפות עצם" ונמצא שיש לי אוסטאופורוזיס במידה בינונית עד קשה, עם ערכי T של 3-. כמו כן, לפני שנה נמצא ממצא בצלע המתאים לקונטיזה - שבר טרי. כשביקרתי אצל הרופא (לפני שנה) הוא רשם לי לקחת Actonel once a month וגם תוסף סידן, ולחזור אליו לאחר שנתיים. שאלותיי הם: 1. כעת עברה שנה ואני מקווה שמצב צפיפות העצם לא נהיה גרוע יותר. האם לא כדאי לי לפנות כעת שוב לרופא, לאחר שעברה כבר שנה, ולבקש בדיקה חוזרת של צפיפות עצם? האם אין סכנה ב"לחכות" שנתיים ואחר כך לגלות מה המצב? 2. הבנתי שאוסטאופורוזיס אצל גברים זה יותר נדיר, ושמבקרים כאלו כדאי לבדוק מה המקור לבעיה. עם זאת, הרופא לא הציע לי שום בדיקה כדי לבדוק את מקור הבעיה. האם יש בדיקות שניתן לבצע כדי לבדוק את מקור הבעיה, ואילו בדיקות? מה יכולות להיות הסיבות להופעת אוסטאופורוזיס אצל גבר, וכיצד ניתן לבדוק מה גרם לזה במקרה שלי? אודה לתשובותיכם, בברכה, רוני

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לעקוב אחרי התקדמות אוסטאופורוזיס ולחפש לה סיבות למשל בדיקות סידן ו-PTH בדם כעדות לפעילות יתר של בלוטת יותרת התריס פרופ מ קראוס

06/08/2013 | 01:03 | מאת: אודי

אפשר תמיד לפנות שוב לרופא אבל ייתכן שאין צורך, בד"כ הם יודעים לאמוד את המצב ואת קצב ההתקדמות של בריחת הסידן. אם זה מדיר שינה מעיניך זה לא שווה את זה וכדאי שתפנה אליו שוב. במקביל אני חושב שניתן לעשות פעולות מניעתיות ומטפלות אחרות. יש סוגי התעמלות ששמים דגש על אוסטאופורוזיס וזה ממש עוזר. יש גם תוספי תזונה הומאופטים שטובים למקרה כמו שלך (פיקנוגנול של סולגאר למשל) והם על בסיס טבעי. כדאי אולי להתייעץ עם נטורופת שידע להמליץ לך... בהצלחה

28/07/2013 | 10:38 | מאת: טלי

שלום בת 28 ביצעתי סיטי צוואר ממצאים : מוקד היפודנסי זעיר באונה ימנית של בלוטת התריס. רושם למוקד נוסף בקוטר 7 מ"מ באונה השמאלית של הבלוטה -לקורלציה סונוגרפית. מה משמעות התוצאות ? ומה עלי לעשות תודה.אציין דבר נוסף ירדתי 15 קילו בשנה למרות שהתאבון שלי תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לנסות לעשות ניקור (FNA) של הממצא תחת אולטרסאונד של הצוואר פרופ מ קראוס

22/07/2013 | 22:09 | מאת: יהודה

TSH שלי עומד על 4.38 ואני מרגיש בחודשים האחרונים עייפות גדולה ואפילו תשישות אני בן 42 ושוקל 85 גובהי 171 ס"מ האם אני בקטגוריה של תת פעילות בלוטת התריס ? ואם כן האם יש פתרון אחר חוץ מאלטרוקסין ? טבעי יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה

דרושה בדיקה של תפקודים אחרים של בלוטת התריס אלטרוקסין הוא הורמון הבלוטה הטבעי ביותר פרופ מ קראוס

22/07/2013 | 13:45 | מאת: ארז

שלום עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס +כמה בלוטות לימפה בצוואר עקב גידול פפלרי כהשלמה עברתי טיפול ביוד ולאחריו מיפוי כל הגוף .בתשובה של המיפוי כתוב שיש קליטה מוקדית במיטת בלוטת התריס כנראה שארית של רקמה בשאר הגוף הכל תקין .מה זה אומר ??

אם קימת שארית במיטת בלוטת התריס השאלה היא מה גודל השארית באחוזים, וכן דרוש מעקב אחרי שארית זו ע"י מיפוי חוזר פרופ מ קראוס

17/07/2013 | 11:26 | מאת: סיגל

שלום רב, אני לוקחת כדור של 100 וכדור של 50 כל בוקר - אני שותה נס קפה ולאחר 30 דקות לוקחת את הכדורים - השאלה שלי האם זה בסדר? האם אחרי 30 דקות מהנס קפה הכדורים יספגו? או שצריך רק בצום לקחת אותם. תודה.

ההתנהלות שלך נראית תקינה אך רצוי לקחת את כדורי האלטרוקסין לפני הקפה פרופ' מ קראוס

10/07/2013 | 18:44 | מאת: אלון

שלום פרופסור קראוס. מאוד אודה לך אם תוכל לענות לי. אני בן 41. בעבר (הרחוק) עשיתי ניתוח אפנדיסיטיס. כעת אני צריך לעשות ניתוח תיקון בקע. אני יודע ששני הניתוחים הללו שונים, אבל בכל זאת מאוד אודה לך אם תוכל להשוות ביניהם לפי כמה קריטריונים. חשוב לי להדגיש שאת הניתוח תיקון בקע אני רוצה לעשות עם רשת, אבל לא לפי השיטה הלפרוסקופית בגלל ההרדמה המלאה. יש לי סיבה מאוד מוצדקת לכך. אז השאלות שלי: א. איזה ניתוח יותר מורכב מבחינה טכנית (שני הניתוחים לא לפרוסקופיים). ב. האם אפשר להשוות את שני הניתוחים מבחינת סיכונים. ג. מבחינת כאבים אחרי ניתוח. ד. כמה זמן נמשך ניתוח תיקון בקע. ה. זמן אישפוז אחרי ניתוח של תיקון בקע. תודה רבה! בכבוד רב, אלון.

לקריאה נוספת והעמקה

אין להשוות ניתוח אפנדיציטיס לניתוח בקע, שניהם לא ניתוחים גדולים, ואת שניהם ניתן לבצע בשיטה לפרוסקופית ובשיטה פתוחה. אני מעדיף לניתוחי בקע את השיטה הפתוחה, והחולה הולך הביתה או בערב הניתוח או למחרת.. ניתוח בקע נמשך פחות משעה ואני משתמש ברשת לתיקון הבקע. הסיכון בניתוח נמוך מאד פרופ מ קראוס

12/07/2013 | 12:41 | מאת: אלון

תודה רבה, פרופ' קראוס!

09/07/2013 | 23:04 | מאת: דנה

לפני כמה שבועות התגלה אצלי יתר פעילות בבלוטת התריס. במיפוי שעשיתי התברר שמדובר כנראה בדלקת. לאחר מכן תוצאות הבדיקות הראו על תת פעילות במשך כמה שבועות, אך בבדיקה האחרונה הערכים היו כמעט לגמרי תקינים, פרט לT4: TSH - 4.71 T3 - 4.6 T4 - 9.8 בעקבות השיפור, האם כדאי להימנע מטיפול תרופתי בשלב הזה (עדיין לא לקחתי שום כדור), וכן האם ניתן להיכנס להריון בתוצאות אלו? בברכה, דנה

לקריאה נוספת והעמקה

כרגע מספיק מעקב. לפני כניסה להריון להתייעץ עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

09/07/2013 | 15:34 | מאת: דני

שלום אחי בן 43 מצאו אצלו גידול פפילרי, האם זה מסוכן?ובדרך כלל מה הטיפול? והאם זה אומר שיש פה גנטיקה? (אף אחד במשפחה (דורות) לא היה דבר כזה) האם עליי גם לדאוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גידול פפילרי דורש ניתוח, לרוב אין קשר גנטי פרופ מ קראוס

09/07/2013 | 10:48 | מאת: רויטל

שלום רב, בהמשך למעקב קיים להלן הבדיקה האחרונה אשמח לפענוח האם היא תקינה? הסיבה לביצוע הבדיקה- .Thyroiditis איסטמוס בעובי תקין: אונה ימנית: 1.5X1.9X5.5 ס"מ בקוטב עליו של האונה הודגם מוקד ציסטי זעיר, בגודל 0.2 ס"מ. לא הודגמו הסתיידויות אונה שמאלית: 2.0X2.0X5.1 ס"מ במרכז האונה הודגמה קשרית, בעלת מרקם מעורב, בגודל 1.1X0.5 ס"מ. היקף של הקשרית יחסית. אקוגני ומרכז היפואקוגני. לא הודגמו הסתיידויות. ציור ווסקולרי של הקשרית קלוש. אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות באזור הסריקה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דרוש מעקב אחרי ממצאים אלו פרופ מ קראוס

07/07/2013 | 11:47 | מאת: לנה.איס.

שלום רב!לפני כחודש הרגשתי שמשהו לא בסדר באיזור הגרון,חנק,קשיי נשימה,קשיי בליעה,משהו כל הזמן מציק בגרון.התחלנו בירור של בלוטת התריס(מכיוון שסובלת מתת פעילות),באולטרא-סאונד נראו קשריות חשודות בצד ימין ונשלחתי לביופסיה.הומלץ על ניתוח של צד ימין של הבלוטה(בצד ימין יש את הקשריות ובצד שמאל יש דלקת בשם הישימוטו והוסבר לי שלא נוגעים בעונה השמאלית.למרות שכל אי נוחות בגרון זה בצד שמאל!נאמר לי שכל התופעות הללו לא קשורות לבלוטה.אני מאוד מודאגת שלאחר ניתוח התופעות האלו לא יעלמו,זה פוגע לי מאוד באיכות החיים!יכול להיות שכל זה אכן נובע מבלוטה?אם לא איזה בדיקות נוספות עלי לבצע?

לקריאה נוספת והעמקה

דרוש קודם כל ניתוח מצד ימין כדי לברר אם אין גידול סרטני. אם הממצא שפיר אין צורך בניתוח נוסף אך אם הממצא ממאיר יהיה צורך גם לכרות את הצד השני פרופ מ קראוס

04/07/2013 | 09:51 | מאת: אתי

בתוצאות בדיקת ניקור רשום לי כך חומר דמי מעורב באלמנטים לימפטים רבים חלקם עם סימני הרס הכוללים ריבוי של פרולימפוצים במראה מונומורפי

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לחזור על הבדיקה פרופ מ קראוס

02/07/2013 | 10:50 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 31 בריאה בד"כ , מזה שבועיים יש לי סחרחורת קלה ותחושת חולשה ברגליים , ידיים חמות קצת , אין לי חום או כל כאב או תופעה אחרת , האם זה קשור לתת פעילות בלוטות התריס? אציין כי בדיקת דם לבלוטות לפני שלושה חודשים הייתה תקינה .. ספירת דם לפני שבוע תקינה ... אציין רק כי נוירולוג נתן לי בטיסטין לסחרחורת אמר זה בגלל האוזן למרות שאין דלקת או וירוס אבל לקחתי את התרופה רק לחמשה ימים במקום 14 כי תרופה זו גרמה לי לכאבי בטן .. האם זו הסיבה לסחרחורת ? או שזה קשור לבלוטות? ממש לחוצה שזה משהו קשור לבלוטות .. בבקשה הכוונה ד"ר תודה מכל הלב

לקריאה נוספת והעמקה

הסמנים שאת מתארת כנראה אינם קשורים בבלוטת התריס. חזרי על תפקודי בלוטת התריס ואם הם תקינים פני שוב לנאורולוג לברור וטיפול פרופ מ קראוס

שלום רב. אמא נשלחה לביצוע סיטי צוואר וגב ונמצא ממצא לוואי: באונה הימנית של בלוטת התריס הודגם ממצא היפודנסי בקוטר 2.2 ס"מ. נא לקורולציה סונוגרפי. הצללה חלקית בסינוס מקסימלי משמאל. בבקשה אנחנו מודאגים, האם זה סרטן? אמא עברה סרטן שחלות לפני 5 שנים אשמח לתשובה מהירה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא בבלוטת התריס דורש ברור ע"י ניקור במחט עדינה (FNA) תחת אולטראסאונד (US) פרופ מ קראוס

01/06/2013 | 00:25 | מאת: יואב

שלום פרופסור קראוס. נותחתי על ידך בתחילת שנות התשעים בהדסה עקב קוליטיס ויצירת פאוץ. מרגיש מצוין למרות שסבלתי מדי פעם מפאוציטיס. ה VSL3 עזר לי ובגדול למרות שהאנטיביוטיקה תמיד עשתה את העבודה. השאלה שלי קצת חריגה. הייתה חשיבה לעשות לי MRI בגלל איזו סיבה אבל בסופו של דבר הכול הסתדר ולא היה צריך. האם ניתן לעשות MRI עם פאוץ עקב הקלמרות שתופסות אותו ורואים אותן בצילומים? תודה יואב

לקריאה נוספת והעמקה

יואב שלום שמחתי לשמוע שאתה חש בטוב רצוי לבצע בדיקת מעקב אחת לשנה מרפאתי היום היא בבית החולים אלישע בחיפה. הזמנת תורים בטלפון 04-8300000 אין מניעה לביצוע MRI אחרי הניתוח שעברת פרופ מ קראוס

000-050עובי הגשר כ-6 מ"מ. אונה ימין כ-1.8*1*4.8 ס"מ,מרקמה אחיד ללא ממצא מוקדי,ללא היפרמיה. אונה שמאל בגודל כ-1*5 . 1*4.4, מרקמה אחיד למעט קשר היפואקוי בגודל 5 ממ פרט לכך ללא ממצא מוקדי, ללא היפרמיה. ב.רוק בגדר הנורמה דו צדדי. באזורים תת ליסתיים דו צדדי הודגמו מספר בלוטות לימפה במראה סונוגרמי תקין. אודה לתשובתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור ששלחת אלי דרוש מעקב סונוגרפי אחרי הממצאים בבלוטת התריס אחת לחצי שנה אם יהיה שנוי משמעותי בגודל יש לשקול ניקור במחט עדינה (FNA) פרופ מ קראוס

19/05/2013 | 12:59 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בת 38, לידה אחרונה לפני 1.9 שנים. רקע: תת פעילות של בלוטת התריס, נטלתי אלטרוקסין במינון 100 מ"ג ליום. לפני כחודשיים הרגשתי לא טוב, תחושת חנק בגרון, חוסר אויר, כאבים בבית החזה בצד שמאל, כאבי ביד שמאל, בכי חרדות. הגעתי לביה"ח לאשפוז בבדיקת אקו נמצא ירידה תפקוד הלב 45-50% בצד שמאל. בעת האשפוז נמצא דופק מהיר שמטופל ע"י קרדיוק להורדת הדופק. לאחר חודש יפור באקו לב 50-55%. ביצעתי אולטרסאונד של הבלוטה לפני חודשיים להלן התשובה: איסטמוס 0.3 ס"מ. אונה ימנית 5.5*2*1.7 ס"מ. אונה שמאלית 5.5*2.3*1.9 ס"מ. בלוטת התריס בגודל תקין, מרקמה בלתי הומוגני, באספקט העליון קדמי של האונה השמאלית הודגם תהליך היפואקוגני ובלתי הומוגני בגודל 0.7*1.2 ס"מ מעט ווסקולרי בהיקף. בוצע גם מיפוי לפני שבועיים נצפתה הגדלה קלה של הבלוטה עם אונות סמטריות נצפתה קליטה קצת מוגברת והומוגנית. לא מצפה אזור של קליטה נמוכה או מוגברת, גויטר קטן דיפוזי, אין עדות להודול קר. אני עדיין לא מרגישה טוב אשמח לקבל ייעוץ ועזרה בבקשה (לפי הרופאה שלי בבדיקת דם עדות לכך שישנ דלקת) המיפוי מבחינתה מראה שהבלוטה "עובדת כמו שעון שווצרי" הכול טוב ויפה אני לא בסדר!! אנא עזרתך בבקשה כאשר המפריע לי מכל הכאב מתחת לגרון כלפי בית החזרה, ותחושת חריפות בוושת. בתודה מראש רויטל

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבצע בדיקות תפקודי בלוטת התריס אצלך לפחות כל חצי שנה ון אולטראסאונד של הבלוטה. אם ממצא נודולה הולכת וגדלה ישלבצע ניקור במחט (FNA) של הנודולה פרופ מ קראוס

16/05/2013 | 00:36 | מאת: רפי

שלום, עד כמה יש קשר בין הגנים BRCA 1\2 לבין סרטן הלבלב? אני שואל זאת מחשש לחברתי שאביה (ממוצא אשכנזי) נפטר מסרטן הלבלב, וידוע שנשאות הגן הזה בפוטנציאל גבוה לחלות בסרטן השד.

09/05/2013 | 11:11 | מאת: רויטל

הסיבה לביצוע הבדיקה – בירור הנודול בבלוטה.  נצפתה הגדלה קלה של הבלוטה עם אונות סימטריות. נצפתה קליטה קצת מוגברת והומוגנית. לא נצפה אזור של קליטה נמוכה או מוגברת יותר. בסיכום: Goiter קטן דיפוזי אין עדות להודול קר. אשמח לקבל תשובה מה פירוש הממצא. חשוב לי לציין כי אני לא מרגישה טוב כבר חודש וחצי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נודול בבלוטת התריס דורש מעקב ע"י אולטראסאונד כל 3-6 חודשים ואם הוא גדל לבצע ניקור במחט שלו כדי לעמוד על טיבו פרופ מ קראוס

06/05/2013 | 15:14 | מאת: לימלם

שלום רב! אמי עברה לפני 5 ימים בדיקת FNA לבלוטת לימפה במפשעה. אמרו לנו בהתשובות מגיעות לאחר 10 ימים. שאלתי היא - במידה והתשובות לא תקינות תוך כמה ניתן לזהות זאת הכי מהר, או במילים אחרות אחרי כמה זמן יכול סף החרדה לרדת . ידוע שיש בדיקות שכאשר רואים שמשהו לא תקין מתקשרים מיידית. האם אחרי 4-5 ימים יכולים לראות כבר משהו ?

02/05/2013 | 01:04 | מאת: צפורה

עברתי לפני 3 חודשים כריתה של בלתותת התריס. לפני כחודש עברתי טיפול ביוד. תשובת המיפוי מודגמות 2 קליטות יוד: אחת בצוואר תחתון מימין באזור סיכות ניתוחיות ומתאימה לשארית רקמת תירואיד במיטת האונה הימנית וקליטה בצוואר עליון על פני קו האמצע. מתאימה לשארית רקמת תירויד במיטת אונה פרמידלית. מודמת קליטה קלושה של יוד בגושה של sternel notch ללא מימצאים ברורים ב-CT ייתכן ללא משמעות קלינית ייתכן קשר לימפה גרורתי לא הוגגמו קליטת יוד פתולוגיות אקטופיות בגוף הודגמו קליטות פיזיולוגיות בחלל הפה בלוטת רוק וכבד לסיכום: מצב לאחר כריתת בלוטת התריס ומתן 50 מיליקירי יוד שארית רקמת תירואיד בצוואר בספק קשר לימפה גררורתי בגובה ntch sternal ללא עדות לפיזור גרורתי יודפלי מרוחק. תשובת בדיקת דם לאחר שבועים ggt-41.4 tsh- 33.92 free t4 -16.82 טירוגלובלין 0.20 טירוגלובלין ab 20 anh tpo 10

15/04/2013 | 09:47 | מאת: דב חן

אני עברתי כריתה של הבלוטה לפני 10 שנים. ומטןפל באלטרוקסין בשנת 2007 נולדה לי ילדה ללא בלוטת התריס . ומטןפלת באלטרןקסין. אישתי עכשיו שוב בהריון, ואני חושש שוב שיוולד לי תינוק עם בעיות בבלוטה. האם יש קשר כלשהו בין התת תפקוד שלי לבין העובר ? אישתי עברה בדיקות דם tsh .t3 t4 והכל תקין

ישנם מלות משפחתיות בבלוטת התריס חכה עד שיוולד התי נוק ואז אפשר לבדוק את תפקוד בוטת התריס אצלו פרופ מ קראוס

שלום רב! אני בת 56. בריאה לחלוטין. לא נוטלת תרופות. בדיקות דם מצויינות. מתאמנת , שומרת על תזונה נכונה. בדיקת דם שגרתית הראתה פעילות יתר של בלוטת התריס. הופניתי לאנדוקרינולוג. המליץ על נטילת מרקפטיזול 20מג. אחרי כ-3 שבועות של הנטילה גיליתי גוש ענק בצד ימין. תוצאות הבדיקות הראו ירידה דרסטית בתפקוד הבלוטה. מאחר ולא הצלחתי לקבוע תור לרופא (היה תור פנוי כעבור 3 חודשים בלבד). הפסקתי את התרופה על דעת עצמי. בינתיים עשיתי אולטרסאונד (לדעתי גודל הבלוטה החיצונית ירד משמעותי). אבקש לעזור לי לפענח את התוצאות ולהמליץ על המשך הטיפול. אשמח גם לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום. להלן התוצאת : בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה הימנית, בעלת מרקם בסיסי אחיד. איסטמוס ואונה שמאלית שמורים. האונה הימנית מוגדלת ואובה תפוסה ע"י קשר ענק בגודל 4.2X2.2X2.9 ס"מ, בעל מרקם מעורב, סולידי בלתי אחיד עם הסתיידויות עירות, ואזורים ציסטים/נמקים עם פוצי ניידים בתוכם. דופלר צבע מראה זרימת הדם מוגברת בתוך הקשר ובהיקפו. ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות או חשודות. לסיכום: בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה הימינית עם קשר ענק התופס את רוב האונה. מומלץ בירור ציטולוגי בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

המדובר בקשר גדול באונה הימנית של בלוטת התריס. יש לבצע בהקדם ניקור במחט (FNA) של הגוש ה זה כדי לשלול גידול של בלוטת התריס . לאחר קבלת תשובה של הניקור אפשר להתקשר אלי 050-2155770 כדי לדון על המשך הברור פרופ מיכאל קראוס

11/04/2013 | 10:09 | מאת: רינה

עד כמה זה דחוף? אין אפשרות לקבוע תור לאנדוקרינולוג בחודש הקרוב. מי יתן לי הפניה? אין לי מושג למי לפנות ומה לעשות בשלב הזה. תודה רבה רינה

06/04/2013 | 12:38 | מאת: or

היי אני בת 26 קרוב היסטוריה של בלוטת הטריס במשפחה . כבר חודש וחצי אני במיטה לא מתפקדת הכול כואב. לחץ במוח התעלפויות דופק לב דקירות פריחות מוזרות סוכר לא יציב , שתן מרובה . הבלוטה נפוחה כואבת כל הזמן אני צרודה . התחיל להחמיר 3 ימים אחרונים הקאות עצירות נשירה יובש בידיים עור דק סימנים כחולים מכלום בכל הגוך ירידה דרסטית במשקל למרות שאני אוכלת אפילו בכוח . המצב משפיע עלי נפשית מאוד . 170 קג 44 -5 כרגע . אין לי כוח לקום מהמיטה להגיעה לרופא . ועד שמצאתי נפלתי על פסיכופט בשם ד"ר בן טל במרפאת פלוטקין . אפילו להגיש תלונה אין לי כוח . אני מתחננת לעזרה . המצב בלתי ניסבל אני רק רוצה לחזור לחיים רגילים עם החיוך המושלם שלי .

לקריאה נוספת והעמקה

התלונות שאת מתארת חשודות ליתר פעילות של בלוטת התריס פני לאנדוקרינולוג לברור וטיפול פרופ מ קראוס

04/04/2013 | 13:19 | מאת: פרח

שלום, בבדיקת אולטרסאונד צוואר שבוצעה לאחרונה בשל חשד להגדלה של בלוטת המגן נמצא שהבלוטה לא מוגדלת, אבל: "מאחורי קוטב תחתון מודגם מבנה מאורך היפואקואי בגודל 2.8X0.5 ס"מ, ללא וסקולריזציה מוגברת, לא נראה כחלק מהושט. לשקול בדיקת CT". ביצעתי בדיקת CT, שהממצאים שלה היו: "דורסאלית לאונה ימנית של בלוטת המגן מודגם תהליך מאורך 2.8X0.8X0.5 ס"מ עם גבול חד, מתאדר, עם מישור שומן בין התהליך ומבנים אנטומיים מסביב". מה זה אומר? מה עוד צריך לעשות? האם יכול להיות שזה גידול ממאיר? תודה, פרח

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא מאחורי בלוטת התריס הוא חשוד ויש לבצע ניקור במחט שלו (FNA) תחת אולטראסאונד פרופ מיכאל קראוס

01/04/2013 | 17:09 | מאת: תהל

אני פונה אליך מתוך יאוש מוחלט אני סובלת כבר מעל חצי שנה מגרד וכאב בפי הטבעת ובפות כמו כן מכאב בישבן ובירכיים האחוריות כמו שריפה ואף רופא לא יודע להגיד לי מזה ???????????? הייתי אצל הרופאים הבאים: 1. רופא עור שלא ראה כלום 2. פרקטולוג שעשה MRI של האגן ועמוד שדרה מותני ובנוסף לקח ביופסיה 3. רופא נשים - שעשה פאפ, לקח ביופסיה, תרביות, מחלות מין 4. רופא כאב הכל יצא תקין למעט בדיקה אחת של הרפס זוסטר אבל הרופאים לא יחסו לה חשיבות מה עלי לעשות ? אני סובלת ברמה יומית רופא המשפחה נתן לי ליריקה 150 בלי לדעת בוודאות מה הבעיה סובלת מאוד מאוד מאוד וממש מיואשת אשמח לשמוע את דעתך האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה קשה. ממליץ לשלוח צואה לתרבית ופרזיטים, קולונוסקופיה וCT בטן ואגן ואח"כ בדיקה חוזרת אצל פרוקטולוג פרופ מ קראוס

01/04/2013 | 19:03 | מאת: תהל

קולונוסקופיה עשיתי וגם בדיקת צואה האם ב-CT ניתן לראות משהו שלא רואים ב-MRI . אמרו לי שיש המון קרינה בסיטי ולא מומלץ לעשות ?

24/03/2013 | 23:25 | מאת: בהא גרוס

ערב טוב פרופיסור עברתי uc עם ניקור מאזור 1 ס"מ שהראה משטח ובו גרעינים ערומים‚ לימפוציטיס‚ פרורי אפיתל פוליקולרי וקולואיד אשמח לתשובה האם צריך המשך בירור או שתוצאה זו לא מחיבת דאגה והמשך מעקב אצל רופא תודה

הממצא חשוד לגידול פוליקולרי של בלוטת התריס קבל תשובה מדויקת מפתולוג מומחה לבלוטת התריס פרופ מ קראוס

23/03/2013 | 17:48 | מאת: Viki

לסבולממשיכת בול אני מתעורר בלילה בגלל שהידיים נרדמות לי,במנוחה מופיע קפיצות שריר ושרירי הצוואר מרגישים לי חלשים...ממה כל זה נובע??עשיתי הרבה בדיקות ואני מיואש,יש לציין שבמאמץ יש לי סיחרור ושאני מקיים יחסי מין לאחר מכן אני מסוחרר ואנמי לכמה זמן...לאחרונה גם כאבי גב ממוקדים כאלה...עשיתי מאריי,אימגי,בדיקות נוירולוגיות ובדיקות דם הכל יצא ללא ממצא חריג הידיים נרדמות כל הזמן גם ששמתי סד היד השניה נרדמה רק בכרית ובאצבע אחת...יש לי אף סתום קושי בנשימה עמוקה ושאני מקנח את האף יש תחושה שבלוטה מצד ימין נכנסת ללוע מה גם שבנגיעה בצוואר יש תחושה של חוסר בצד ימין ובצד שמאל כאילו הכל בסדר... אין לי חום אבל 4 שבועות אני מרגיש רע

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה מסובכת בצע CT של הצוואר ובית החזה ובדיקה ע"י אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

האם הרגשת חולשה, כאבי צוואר ולסת, עייפות וחוסר תאבון הם תופעות לוואי נורמטיביות יממה לאחר הביופסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות אלו הן סבירות בעיקר אם הן נעלמות אחרי מספר ימים פרופ' מ קראוס

19/03/2013 | 09:25 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בת 38 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין 100 כל יום. לפני כשבוע חשתי ברגע ומתוך שינה הרגשתי שאני נחנקת התעוררתי בבהלה. למחלרת בבוקר קמתי לעבודה ושוב הרגשתי תחושה של מחנק שמציפה אותי ניגשתי לרופא שמצא דופק מהיר של 144 ואק"ג חשוד, נשלחתי לדר מיון ושם לאחר בדיקות הוחלט כי מדובר כנראה בבעיה בבלוטת התריס. (הבלוטה מאוזנת מבחינת ערכים TSH 2.51, T3 - 5.5 וT4 - 14.48. בדיקת ANTI TPO ABS 400.8, ביצתי אולטרסאונד ולהלן התשובה: איסטמוס בעובי 0.3 ס"מ. אונה ימנית: 1.7X2.0X5.5 ס"מ אונה שמאלית: 1.9X2.3X5.5 ס"מ בלוטת התריס בגודל תקין, גבולות לובלוריים מרקמה בלתי הומוגני. ללא גושים וודאים באונה הימנית או באיסטמס. באספקט העליון קדמי של האונה השמאלית, הודגם תהליך היפואקוגני ובלתי הומגוני בגודל: 1.2X0.7 ס"מ, מעט ווסקולרי בהיקף, נא עזרתכם האם זה מסוכן ומה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לבצע ניקור במחט עדינה (FNA) של התהליך באונה השמאלית של בלוטת התריס פרופ' מ קראוס

שלום לפורום המומחים,אני עוז בן 31 סובל מתת תפקוד הבלוטה מזה -8 שנים. לאחרונה הערכים בבדיקות חרגו מהונרמה המקובלת ב-tsh ערכים של :25.6 כמו כן עלי לציין שה-t-4 ו-t4 מראים ערכים טקינים. כמו כן הקורטיזן כמעט ברמה אפסית, ממש נמוך. הופניתי לmri ראש ,בבדיקה התגלה שאין גידול(היה חשד להיפופזה מוגדלת) .בביקור אצל אנקורדולגית. היר הורתה לי לשנות מינון במשך חודש וחצי,לקחת רק חצי כדור בשבועיים הראשונים(ממאה מ"ג).בשבועיים שלאחר מכן לקחת חצי כדור כול יום .ובשבועיים שלאחר מכן להפסיק בכלל. בבדיקת דם התגלו הערכים הנ"ל. בביקור חוזר רצל רופא המשפחה, הוא טוען שבחינה קלינית ,אפילו שה_mri היה תקין. מבחינה קלינית ככול הנראה יש לי גידול. רני קצת מבולבל וחושש,ואת האמת גם לא כול כך מבין. איך ייתכן שבבדיקת ההדמייה הכל יצא תקין. ועדיין רופא המשפחה טוען שככול הנראה יש גידול כלשהו . האם נתקלתם בבעיה כזו? מה עליי לעשות? רופא המשפחה שוב הפנה אותי לאנקודלוגית להמשך התייעצות. אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת מאחת המומחים באתר . בהמון תודה והערכה .

לקריאה נוספת והעמקה

התמונה איננה ברורה מהתאור שלך דרוש מעקב אצל אנדוקרינולוג ולחזור על הבדיקות פרופ מ קראוס

12/03/2013 | 17:05 | מאת: מודאגת מתוצאות US

שלום, בעקבות בעיות עם העיניים ובעיות גופניות שונות הופנתי לבדיקת אולטרסאונד. (יש לי השימוטו מילדות, לא מטופלת באלטרוקסין כיום). התוצאות אולטרסאונד הן- אונה ימנית: בעומק 1.9 ס"מ, הודגמה קישרית במרקם ריקמתי באורך 0.9 ס"מ עם חלל ציסטי בתוכו, הודגמה זרימה היפרוסקולרית. אונה מאלית: בעומק 1.9 ס"מ עם זרימה היפרוסקורית, מרקם בלתי אחיד. ללא עדות לבלוטות לימפה או ממצאים אחרים. אשמח לדעת מה זה אומר קישרית, חלל ציסטי וזרימה היפרוסקולרית, האם עליי להקדים את התור לרופא אנדוקרינולוג שלי (התור רק עוד 3 חודשים). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הקשרית צריכה לעבור ניקור במחט עדינה (FNA) בהקדם אך לא דחוף פרופ מ קראוס

12/03/2013 | 08:03 | מאת: סקוביבון

שלום בת 52. בריאה. לא מעשנת. בעקבות שיעול טורדני שנמשך שנים..(בדכ יבש, לאחרונה עם ליחה) כל שנה כארבעה חודשים ואחכ היה חולף. כעת השיעול החליט להישאר. אין שיעול בכלל בכלל בלילה. רק ביום. כל הבדיקות תקינות. תרופות כל מיני לא הועילו. נשלחתי לסיטי חזה שהראה מוקדים בצפיפות נמוכה בבלוטת התריס בעקבותיו נשלחתי ל US שהראה: כי בלוטת המגן אינה מוגדלת. באונה ימנית מספר קשרים מעט היפואקוגניים/רקמתיים הגדול בקוטר 1.9 ס"מ עם מרכיב ציסטי קלוש אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר. שאלותי: האם יש קשר בין השיעול למימצא? האם הגודל עשוי להצביע על ממאירותו? מה הפרוש של מה שכתוב? האם זה נחשב לגדול ויש הכרח להוציאו? רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה שיש קשר לשיעול, הגודל לא בהכרח מצביע על ממאירות אך כמובן לא שולל אותה.אין הרח להוציא בשלב זה את הגוש אלא לבצע בדיקת ניקור במחט עדינה (FNA) לקביעת טיב הקשרית פרופ מ קראוס

11/03/2013 | 12:00 | מאת: סקוביבון

שלום בבדיקת US מצאו לי כל מיני קישוריות הגדולה בגודל 1.9 סמ אני שמערת שהשלב הבא הוא בדיקת FNA רציתי לשאול האם כואב? עד כמה? אפשר בהרדמה<? מתה מפחד מהכאב מה עושים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת FNA נעשית במחט עדינה וכואבת בערך כמו לקיחת דם מהיד, לרוב אין צוך בהרדמה מקומית אך אפשר לבקש זאת מן הבודק פרופ מ קראוס

09/03/2013 | 21:23 | מאת: רינת

אני לוקחת יוטירוקס כשנה הייתה לי נשירה מאוד מאסיבית ומחזור לא סדיר מאוזנת כבר יותר מחצי שנה. הנשירה קצת נרגעה אך עדיין חשה גרד בקרקפת ונשירה קלה במיוחד בזמן מחזור. האם הנשירה ותיושת הגרד יפסקו? האם השיער יחזור להיות מלא?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הנשירה פוחתת כדאי לחכות, ואם תמשיך בכל זאת אפשר לנסות תרופה אחרת בעלת אותה השפעה פרופ מ קראוס

09/03/2013 | 14:10 | מאת: צביה

לפני כשנתיי עברתי ניתוח כריתת בלוטה מלאה וטיפול ביוד לפני מס יעצים עשיתי בדיקה ותריגלובולין הוא 10.2 מה המשמעות עד היום היה הכול תקין כולל אולטרסאונד מודאגת במיןח

לקריאה נוספת והעמקה

אם מופיעה עליה בתירוגלובולין אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס יש סיכוי גבוה לחזרת המחלה ויש לבצע ברור קפדני פרופ מ קראוס

05/03/2013 | 12:44 | מאת: liz

שלום, אילו התוצאות שקבלתי מתוצאות המיפוי של בלוטת התריס בלוטת המגן:מוגדלת בשתי אונותיה ריכוז החומר: מוגבר בשתי האונות הגבול הלטרלי העליון אונה שמאל ולטרלי אמצעי אונה ימין בלתי סדירים. יכול להתאים: לגוייטר קטן קשרי קצה תחתון של הבלוטה: מעל פתח בית-החזה. תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2013 | 13:20 | מאת: liz

רציתי להוסיף כי בבדיקת הדם יצא לי TSH 8.5

דרוש מעקב בלבד

המדובר בגויטר קשרי קטן הדורש מעקב בלבד פרופ מ קראוס

06/03/2013 | 09:23 | מאת: liz

תודה רבה על התשובה המהירה...המשך יום טוב

04/03/2013 | 09:47 | מאת: דנה

שלום רב, בשנת 2007 הייתה לי קשרית באונה ימנית בגודל 8 מ"מ עשיתי מפוי עם TC תקין נרשם שם שלא נראו איזורים של יתר או תת קליטה , קליטת יוד 10 % אחרי שעתיים ו- 25% אחרי 24 שעות , בדיקת דם תקינה , כיום יש לי אותה קשרית אונה ימנית גודל 1.34 ס"מ אמרו לי עלי לעשות ניקור . האם יש חשש לסרטן והאם יש לבצע את הבדיקה ? הניקור מפחיד אותי שיפגע במשהו או יעשה לי זיהום או דימום פנימי או ינפץ את הקשרית אנא הצעתך אני כל היום חושבת ופוחדת עברתי את הסיוט הזה לפני כמה שנים ולא רוצה לעבור עוד בדיקות על אותה בעיה . אודה להכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר והקשרית בבלוטה גדלה באופן משמעותי אני ממליץ לבצע בדיקת ניקור FNA בגלל חשש לסרטן בלוטת התריס. הסיכוי לזיהום או דימום הוא קטן מאד ולמרות החששות ונסיון העבר שהוא חריג ממליץ לבצע את הבדיקה פרופ מ קראוס

02/03/2013 | 22:34 | מאת: עירית

שלום רב אימי בת 87 לפני חודש גילנו גוש בצד ימין של הגרון לאחר אישפוז בבית חולים ההבחנה היא גידול בבלוטה סרטן פפילרי האם כדי לעשות את הניתוח ? יש לאימי קוצב לב סוכרת לחץ דם אי ספיקה בכליות. אודה לך על תשובתך המודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

הבעייה אינה פשוטה. מצד אחד עליה לעבור ניתוח בגללה גידול סרטני בבלוטת התריס, אך גילה ומצבה הבריאותי מסכנים אותה. יש לפנות לייעוץ בשאלה של מתן יוד רדיורקטיבי במקום ניתוח אם הערכת המצב תהייה שקיים סיכון יתר לניתוח פרופ מ קראוס