ניתוח בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

20/02/2012 | 06:58 | מאת: אור

א. נ שלום. התגלה אצלי גוש מסוג פפילרי קרצינומה בגודל של 1 ס"מ. האם מומלץ כריתה מלאה או חלקית, האם אפשר לעשות כריתה מלאה בתכניקה של פלישה מזערית?

הטיפול המועדף בקרצינומה פפילרית של בלוטת התריס הוא לדעתי כריתה דו צדדית של הבלוטה. יש הממליצים גם על כריתה חד צדדית עם האיסטמוס של הבלוטה. אפשר לבצע כריתה של סרטן בגודל זה בשיטה זעיר-פולשנית פרופ מ קראוס

01/03/2012 | 15:45 | מאת: אור

א.נ. שלום רב שמעתי על זריקה של חומר דומה להורמון וטיפול ביוד. בבקה תתאר את התהליך? מה בדיוק עובר החולה אחרי הניתוח?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית