פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

13/01/2016 | 02:48 | מאת: מ

בחור צעיר ובריא.. נוטל ציפרלקס על רקע של חרדות.. במשך כשנה וחצי לא ישן כמו שצריך בלי קשר לכדורים אותם אני נוטל כאשר אני מתעורר ולעיתים מתעורר עם דופק מהיר יחסית.. סובל מאינסומניה. בחצי שנה האחרונה נרדם בשעות ממש מאוחרות 4-7 בבוקר וקם בצהריים. איך אוכל לסדר את השעון הביולוגי שלי בצורה הכי טובה שיש?

מדובר בתזמון שינה דחוי ולא באינסומניה. ניתן לטיפול בדרכים שונות . ממליץ לפנות לייעוץ ע"י רופא במרפאת שינה.

11/01/2016 | 06:51 | מאת: נתנאל

שלום אני סטודנט בן 25 ובימים שאני לא לומד ולא עובד בעיקר עכשיו בתקופת מבחנים יוצא שאני הולך לישון מאוחר (4-5-6 בבוקר) וקם בין 11-14:00 . יש לציין שאני ישן בחושך מוחלט. שינה עמוקה וטובה. לא קם עייף כמו בבוקר . ( משום מה תמיד שקמים ב 7 בבוקר מרגיש עייף וצורך לישון עוד גם אם נרדמתי מוקדם- אולי פסיכולוגי כי צריך לקום לאנשהו וביום חופשי פשוט לא ) בקיצור השאלה שלי היא האם יש הבדל בין לישון בשעות שציינתי לבין שעות יותר נורמליות ? ואם כן מדוע? הרי אני ישן בחושך מוחלט.

התופעה נקראת טיפוסיות לילה. בחלק מהמקרים היא יכולה לגלוש למצב של פאזאת שינה דחויה. הפתרון, צריכת מעוררים דוגמת קפה בבוקר.

25/01/2016 | 23:01 | מאת: נתנאל

לא ענית לי על השאלה. לא חיפשתי פיתרון. לא כזה קשה להפוך את השעות בחזרה. לילה אחד בלי שינה או לישון ממש קצת ולשתות קפה כמוש אתה אומר ולישון גמור ב 11 בלילה והכל מסתדר. אבל לא זו השאלה. אני מסביר שזה מה שקורה עכשיו ושואל האם זה בריא האם זה כמו שינה של לילה?

06/01/2016 | 10:00 | מאת: עופר

שלום, אני בן אדם מאוד עירני ובקלות מאוד רבה אני נוטה לנדודי שינה ופשוט לא מרגיש עייף. יצא לי רצף של שלושה ימים שונים ששתיתי בהם קפה בבוקר ולא נרדמתי בלילה ושמתי לב לזה בדיעבד. יכול להיות שאני פשוט רגיל נורא לקפאין שזה יכול להשפיע עלי עד הלילה? פשוט זה נשמע לי לא הגיוני.

06/01/2016 | 11:16 | מאת: עופר

רגיל = התכוונתי לרגיש

אין קשר בין הקפה של הבוקר לבין הקושי להירדם. יחד עם זאת לעתים קרובות איננו מודעים לכמות הקפאין הנצרכת במשך היום במשקאות אחרים כמו תה, קוקה קולה , משקאות אנרגיה שונים ולעתים במזון.

04/01/2016 | 22:01 | מאת: ריקי

שלום לדוקטור לגבי מלטונין ברוקחות מיוחדת(3מג), רציתי לשאול, האם אותו מלטונין נחשב לתוסף תזונה או לתרופה לכל דבר, עד כמה שאני יודעת אותו מלטונין נמכר בארהב כתוסף תזונה, האם יש הבדל כלשהו בין שני סוגי המלטונין? ועוד - כמה זמן לוקח עד להשפעה על ההירדמות? אני לוקחת מספר ימים ועדיין לא מרגישה שיפור, ועוד שאלה ,האם אפשר לקחת יחד עם המלטונין גם מגנזיום? את שניהם צריך לקחת לפני השינה, תודה מראש

מלטונין הנמכר כתרופה הנו בהכנה רוקחית ולכן מידת הוודאות ככל הנוגע לניקיון החומר וריכוזו הנה גבוהה שלא בדומה למלטונין הנמכר כתוסף תזונה. אינני רואה בעיה בצריכת מגנזיום ומלטונין לפני השינה.

03/01/2016 | 10:09 | מאת: 7

למה קשה להירדם + כנ"ל אחרי שקמים בלילה לשירותים

רוב האנשים נרדמים בקלות לאחר התעוררות. מצב של קושי לשוב ולהירדם נקרא אינסומניה של המשכיות השינה . התופעה ניתנת לטיפול.

01/01/2016 | 01:16 | מאת: רחל

אני בת 59 ושעות השינה שלי לא "קונבנצינליות": אני מתעוררת כל יום לעבודה ב6.45, חוזרת מותשת ב17 וכל מה שאני רוצה זה לישון, נרדמת על הספה בסלון בסביבות 19, ישנה חזק מאד עד 22 ואז מתעוררת, ערה עד 2 בלילה והולכת לישון עד 6.45. בסה"כ ישנה בממוצע 7.5 שעות ביממה אבל כאמור הן אינן ברצף. האם נוהג זה מזיק לבריאותי?

המצב הרצוי הוא של שינה בפזה אחת מאוחדת. ככל שהמצב גורם לך להתנהל במשך שעות היום במצב של עייפות הדבר אינו מסיף לבריאותך

30/12/2015 | 09:40 | מאת: נירה

בעלי בן 77. לאחרונה מדבר בשינה ולעיתים מבצע תנועות לפעמים אגרסיביות האם זה מעיד על בעיה ? תודה

אם התופעה אכן חדשה רצוי לגשת להתייעצות עם נוירולוג.

29/12/2015 | 09:12 | מאת: י.ש

שלום רב. אני גבר כבן 35. סובל מזה כמה שנים מגודש כרוני באף, כשכמעט כל הזמן נחיר אחד סתום והשני פתוח חלקית או לגמרי. בכל אופן, אשתי סיפרה לי שאני לפעמים נוחר בזמן השינה, ברמות כאלו ואחרות. יש לי שינה לא רציפה שבה אני נוהג להתעורר לפחות פעם אחת בלילה(מאז שיש לנו תינוק אז התרגלתי לכך). יוצא שאני ישן בין 5 ל6 שעות עם הפסקה אחת או שתיים. במשך היום אני מרגיש עייף. לאחרונה התחלתי גם לבדוק דופק וכשאני מתעורר בלילה או בבוקר, הדופק שלי גבוה מהרגיל(גבוה מבזמן מנוחה במשך היום) מצד שני, לא סובל כמעט מאיזה כאבים והלחץ דם שלי תקין והדופק במשך היום לא בזמן פעילות קשה, הוא בין 60 ל70. אבל כאמור, כן חש עייפות וחוסר ריכוז. שאלתי היא מה הדרך הטובה לבירור העניין? ומה תחושתך לגבי העניין והסיבות? האם בטווח הארוך אני באיזה סיכון לבעיות לב? וחשוב לי גם לדעת האם בשלב זה לא לעשות פעילויות ספורט אירוביות? תודה רבה

אכן חשד להפרעת נשימה בשינה . ממליץ לפנות למכון השינה לביצוע בדיקת שינה . מתוך דבריך אינני רואה סיבה להימנע מפעילות ספורטיבית לה אתה רגיל.

26/12/2015 | 00:21 | מאת: אריאלה

אני בת 32. סובלת מעודף משקל, סוכרתית, ונשואה. מאז שהייתי תינוקת ההורים שלי אומרים ואמרו גם לבעלי שאני משוגעת במיטה... אני נוטה להסתובב המון מצד לצד. אני זורקת את השמיכה ומדברת ועושה תנועות מוזרות מתוך שינה. הייתי פוקחת עיניים מתוך שינה ומדברת מלא שטויות שאין שום קשר לכלום... לאחרונה בעלי מספר לי באופן משעשע ולפעמים מפחיד מה שאני עושה ממש מתוך שינה לפעמים מחטיפה לו מכות קלות, לפעמים מבהילה אותו מתוך שינה.. לפעמים מדברת מתוך שינה, לפעמים עושה התעמלות מתוך שינה. היום הוא אמר לי את המשפט שהוא מפחד שאני לא יעשה לו התקף לב מתוך שינה.. העניין הוא שאני טיפוס שאוהב לישון וישנה המון... מה אני יכולה לעשות כדאי להפחית את הפרעות התנהגות במהלך השינה אני ממש מפוחדת מעצמי עם ההתנהגות הזאת...

באופן רגיל בזמן ההרדמות נוצר נתק פיזיולוגי במערכת העצבים בין הגוף לבין המוח. המשמעות היא שמעב הגירויים מן הסביבה אל המוח פוחת. ומעבר פקודות הפעולה מן המוח אל השרירים נבלם כמעט לחלוטין. קיימים מקרים בהם לסירוגין מתאפשר מעבר הפקודות מן המוח ללא התעוררות ואז נוצרת הפעילות מן הסוג אותו את מתארת. התופעה נקראת פאראסומניה. אין להפרעה זו טיפול תרופתי. גורם ההחמרה העיקרי המוכר היענו מצב של חסר שינה ולכן כדאי להקפיד על מספר שעות שינה מספק. בנוסף להרחיק מסביבת חדר השינה גורמי סיכון.

21/12/2015 | 00:37 | מאת: אשה52

מגיל צעיר לא ישנתי לילה מלא..אך בשנה האחרונה המצב מחמיר. נרדמת לשעתיים ומתעוררת ערנות מלאה ל 4 שעות מלאות.לא מסוגלת להשאר במיטה. .זה לא דאגות כמו שחושבים. התחושה היא שהגוף והראש מתעוררים כמו בבוקר אצל אחרים..ללא יכולת להרדם שוב. לאחר ברורים הזמנתי מלטונין טבעי מארהב....בשמחה גדולה חיכיתי לקחת כדור. אך הנה אני כאן שוב.נרדמתי בתשע וחצי (גם מעייפות של כל השבוע לפני). השעה 12.30 ואני כאן ערה לגמרי..והכדור לא עשה דבר. האם לוקח ימים להשפעה? רוצה לישון מה עושים? אין בעיות רפואיות אחרות..בדיקות תקינות.

אינסומניה כרונית הנה הפרעה מורכבת. דרוש לכן אבחון מדויק והתאמת טיפול. מרכיבי הטיפול יכולים להיות קשורים בהיגיינת שינה, טיפול התנהגותי מסוגים שונים, טיפול תרופתי לשינה או איזון נכון של תרופות אחרות הנלקחות ועלולות להשפיע על השינה.לעיתים תכופות נדרשים ליותר מסוג אחד של טיפול. ממליץ לפנות לייעוץ אישי בעניין.

20/12/2015 | 21:33 | מאת: קושי להרדם ונדודי שינה

שלום שמי הודיה אני בת 23 וחצי ארבע חודשים לאחר לידה יש לי תינוק בן 4 חודשים שבמשך 3 וחצי חודשים ער כל יום בערך בין 14 16 שעות רצוף הרופאים לא יודעים מה יש לו אני יודעת שזה נשמע הזוי כי בגיל שלו ישנים הרבה אבל זה אמיתי הוא לא מצליח להרדם והוא כל היום בוכה ועצבני ונודניק כתוצאה מזה אני בעצמי ניהיה לי הפרעות שינה אני לבד מטפלת בו וגם שהייתי נרדמת הוא מעיר אותי כל 10 דקות אני לא מצליחה להרדם ואני גמורה מעייפות ואני קמה הרבה בלילה והשינה לא מרעננת שאני ישנה השינה לא עמוקה אני יכולה להיות במיטה 3 4 שעות ולא להרדם ואני מתוסכלת גם הילד שלי שעות במיטה ולא נרדם אני מתוסכלת מהמצב הגעתי למצב שהתמוטטתי כי גם שהייתי נרדמת הילד מעיר אותי כל הזמן כי הוא לא מצליח להרדם אז הוא בוכה ולא רוצים לאשר לי מעבדת שינה בישבילו כדי להתחיל עם כדורי שינה?

ממליץ להתעקש מול קופת החולים ולקבל הפניה לייעוץ במכון השינה לילדים כפי שקיים בבית החולים דנה לילדים במסגרת איכילוב.

19/12/2015 | 18:24 | מאת: אבי

אני בן25 הייתי במעבדת שינה [לאחר תלונות על קשיי הירדמות ועייפות גם אחרי שינה מרבית] נרשם לי 18 הפסקות נשימה. השאלה אם זה באמת קריטי וזה מה שגורם לעייפות, כי הבנתי שזה גבולי. אם היה לי באותו יום שנבדקתי גודש רציני באף [ממש חמור] האם זה יכול להיות השפיע על התוצאה. תודה

האם מדובר ב 18 הפסקות נשימה בשעה או ב 18 הפסקות נשימה במהלך כל הלילה?

23/12/2015 | 09:08 | מאת: אבי

18 בשעה. כמו"כ כתבו לי התעוררויות בתכיפות של 21 לשעה, חלקן קשורות להפסקת נשימה, ומבנה שינה- שינה שטחית עם מיעוט SWS/REM

18/12/2015 | 01:25 | מאת: איתן

שלום רב, אני צריך להתחיל בקרוב עבודה בשעות הלילה עד הבוקר (23:00-08:00). אשמח לקבל טיפים והמלצות לגבי שינה טובה בשעות היום וכו' (למשל האם עדיף לישון סמוך לשעת ההתחלה 23:00 או סוף העבודה 08:00, האם מומלץ להחשף לאור מסוג מסויים בלילה, ואיך לשמור על הבריאות במצבי). אציין שהיום אני הולך לישון בין 01:00-03:00 וקם בסביבות 11:00. תודה מראש. איתן

עבודה יומיומית בשעות הלילה פוגעת בבריאות. עבודה במשמרות לילה נעשית באופן בו העובד יבצע עד שתי משמרות בשבוע. ניתן לבצע מיד פעם שלוש משמרות בשבוע אך לא באופן קבוע. באופן הזה עיקר שעות השינה ביום שלאחר המשמרת יהיו בבוקר וביום שלפני המשמרת הבאה יהיו בלילה כרגיל . ניתן להוסיף תנומה שלכמחצית השעה ביום שלפני המשמרת הבאה בצהריים.

20/12/2015 | 13:44 | מאת: איתן

מדובר בעסק פרטי שבו אעבוד בכל ימות השבוע למעט שבת. אני מודע לכך שזה עלול לפגוע בבריאות, אבל אני רוצה לצמצם את הפגיעה למינימום בהתחשב בנתונים. תודה. איתן

10/12/2015 | 16:43 | מאת: אני

שלום רב עשיתי בדיקת שינה.. התוצאות בין היתר הן 64 אחוז שינה קלה. 18 אחוז מהזמן שינה REM ו 17 אחוז שינה עמוקה. קראתי כי אצל אדם בריא החלוקה צריכה להיות 50 אחוז שינה קלה וביתר 25 אחוז ו 25 אחוז. אני מבינה שהשינה שלי היא ברובה קלה במקום החלוקה הנ"ל ורציתי לדעת האם יש משמעות לנתון זה. כי הרופאה לא התייחסה לזה בכלל (מיהרה).

אכן הנתונים מצביעים על ירידה קלה במרכיב השינה העמוקה ושנת החלום. ייתכן והממצא מקרי לאותו הלילה וייתכן שיש לו משמעות מסוימת. על כל פנים יש צורך להכיר את ההקשר הקליני בגינו בוצעה הבדיקה על מנת לדון במסקנות.

03/12/2015 | 22:43 | מאת: קרן

שלום רב. אני בת 32 ומזה כ- 16 שנה סובלת מאיכות שינה ירודה מאוד מאוד. אני נרדמת בקלות ולרוב ישנה באופן רציף (לא חשוב מספר שעות), אך בעת ההתעוררות אני חשה כי השינה היתה לא מרעננת ולהיפך, אני מרגישה עייפה מאוד, חסרת אנרגיות וקושי בביצוע פעולות פשוטות עקב המותשות הפיזית והקוגניטיבית אותה אני חווה. בלילות בהם אני ישנה טוב (והם בודדים), מספיקות לי שעות שינה מועטות לתפקוד מלא ואפקטיבי ביום המחורת. אוסיף כי לא הצלחתי למצוא הקשר/ סיבה בימים הבודדים בהם אני ישנה טוב לעומת כאלה שלא. אני בן אדם שמח ואופטימי באופיי ולמרות שאיני חווה קושי נפשי כלשהו, לאורך השנים ניסיתי כדורים שונים בכדי למצוא פיתרון כלשהו למצוקה אותה אני חווה. כולל: כדורי הרגעה, כדורי שינה, מלטונין. אך לשווא, דבר לא סייע עבורי. כמו גם שינה עם/ בלי טלוויזיה, עם/ בלי אור וכדומה. אני חשה חריגה בנוף הפרעות השינה, כיוון שאני כביכול ישנה והשינה אינה מקוטעת. אך הסבל הוא עצום והחוסר בשינה איכותית הוא מהותי ומורגש בכל התפקודים אותם אני נדרשת לעשות ביום המחרת. האם בעיה זו מוכרת? האם יש דבר כלשהו להציע בכדי לבדוק את הנ"ל לעומק? תודה מראש!

יש צורך כמובן בביצוע בדיקת שינה מלאה כולל רישום גלי המוח ומתח השרירים בשינה. הבדיקה מבוצעת במכוני השינה בבתי החולים הציבוריים.

30/11/2015 | 11:59 | מאת: איילה

לבעלי יש בעיית נחירה חמורה. כמובן שהוא ישן טוב ואני לא יכולה לישו לידו. גם עם דלת סגורה ובחדר אחר אני עדיין שומעת אותו. א.א.ג המליץ על מעבדת שינה. לא ראה בעיה במבנה האף. אבל הוא נושם רק עם פה פתוח.. כך שלא מובן לי. הקופה מאשרת מעבדה בבית, האם זה מספיק טוב? האם יש מקום שאפשר להגיע אליולבירור מקיף של העניין, לעשות מעבדת שינה ולהתמקד בבעיה של הנחירות? אשמח להמלצה.

נחרות עשויות להצביע לעיתים תכופות על בעיה חמורה יותר הנקראת הפרעת נשימה בשינה או דום נשימה בשינה.לכן חשוב לבצע בדיקת שינה. בדיקת השינה המבוצעת במעבדה הנה מפורטת ומדויקת יותר אך ברוב המקרים בדיקת שינה ביתית תיתן תוצאה דומה ולכן ניתן בהחלט לבצע בדיקה זו. בדיקת האף אינה אומרת הרבה לגבי ענין הנחרה או ום נשימה בשינה שכן חסימה אפית איננה גורם משמעותי התורם לדום הנשימה בשינה ונחרה. לאחר בדיקת השינה אתם מוזמנים לפנות למרפאה לטיפול בנחרה והפרעות נשימה בשינה באף אוזן גרון באיכילוב. קימות אופציות טיפוליות אחדות המותאמות במסגרת הבדיקה במרפאה באופן אישי על מנת לקבל את התוצאה האופטימלית.

29/11/2015 | 14:37 | מאת: שמרית

שלום רב, יש לי קשיים להרדם בלילות ואני רוצה להתחיל לקחת מלטונין נוזלי. רוצה להזמין מהאינטרנט אך לא יודעת של איזו חברה עדיף. האם תוכל להמליץ מהחברות הבאות? now food, natrol, life extension תודה רבה

תכשיר המלטונין המומלץ מבחינה רפואית וא הCIRCADIN ניתן לקבל מרשם רופא . בהנחה בכל קופות החולים.

01/12/2015 | 11:58 | מאת: שמרית

אבל האם התכשיר שציינת הוא מלטונין או רק מכיל מלטונין? לי המליצו על מלטונין טהור בטיפות

29/11/2015 | 11:15 | מאת: אסתר

שלום. אני בת 65. עד לאחרונה לא היו לי כל בעיות שינה, במיוחד בהירדמות. אולם בלילות האחרונים יש לי קושי להירדם. אני מגיעה למיטה עייפה מאד, ולמרות זאת לא מצליחה להירדם. לוקח כמה שעות עד שאני נרדמת. באותן שעות סיוטיות, אני מרגישה ממש במתח מתי יגיע הרגע שבו אירדם. אחרי לילה אחד כזה, לקחתי טיפות רסקיו לילה. בלילה הראשון זה עזר מצויין, אולם לאחר מכן לא ראיתי כל השפעה. הטיפות שהיו אמורות להרגיע לא השפיעו. מה ניתן לעשות. תודה

ניתן להתחיל טיפול בכדור CIRCADIN. אאנא פני לרופא המשפחה לייעוץ.

25/11/2015 | 10:32 | מאת: רחלי

שלום אני חצי שנה אחרי לידה. מתעוררת כפעמיים בלילה להנקות. ישנה בערך משעה 22:00-23:00 בלילה. בחודשיים האחרונים אני פשוט מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה להרדם. בהתחלה זה החל מהתקפי אסטמה (מטופלת כעת במשאף קבוע ללא התקפים בכלל באמצע הלילה) אני פשוט מתעוררת ונשארת במיטה עייפה ביותר והמוח פשוט לא מפסיק לעבוד. מלא מחשבות סיוטים כאילו המוח במקום לנוח עובד שעות נוספות. אני מרגישה עייפה אך לא מצליחה להרדם. ככה איזה 3 שעות כל לילה. אני קמה בבוקר "הפוכה" עם כאב ראש נוראי ועצבנות יתרה. אציין כי לאחרונה התחלתי לסבול ממש מסיוטי לילה ואז אני מתעוררת ופשוט לא נרדמת. אני צפויה לחזור לעבודה בעוד כחודש מחופשת הלידה ומפחדת שמצב זה ישפיע עליי במהלך היום. לאן לפנות ומה יש לעשות? אודה לתשובתך תודה מראש.

מדובר באינסומניה. הבעיה ניתנת לטיפול. ממליץ לפנות לייעוץ רופא מכון השינה באיכילוב.

24/11/2015 | 19:20 | מאת: מלכי

שמעתי שקיים כדור שינה בשם אמביינט שאינו יוצר התמכרות, ואין בו שום סיכון . האם המידע הזה נכון? האם יש מגבלות לשימוש בכדור זה?

אכן ככל הידוע אין נטייה להתמכרות לכדור זה אך כמובן שעלולות להיות תופעות לוואי אחרות.

22/11/2015 | 18:28 | מאת: א

אני לוקחת קלונקס 1 מ"ג, 200 מ"ג סוליאן, כי לא מצליחה לישון כל יום, אבחנה פסיכיאטרית סכיזופרניה, אבל לא מעוניינת לשאול פסיכיאטר. אם עושים תורנות לילה הקלונקס מרדים, האם אפשר לדלג על לקיחת הקלונקס פעם בשבוע על מנת שאוכל לעבוד פעם בשבוע מתי שצריך בלילה?

חשוב מאוד שאיזון הטיפול התרופתי יבוצע ע"י פסיכיאטר המכיר אותך.

18/11/2015 | 19:56 | מאת: דנית

שלום, נולדה לי תינוקת לפני שבועיים ומאז.. אני לא ממש ישנה מצליחה לישון בלילה אולי 5 שעות והן כמובן לא ברצף, מתעוררת כל שעתיים לפחות. השאלה שלי היא עד כמה זה מסוכן? יכול להיגרם לי נזק בגלל זה? אני קצת בלחץ וחוששת לבריאות שלי.

מצב של עוררות יתר בנשים לאחר לידה הנו טבעי. מומלץ לאפשר השלמת שינה בשעות הבוקר.

18/11/2015 | 11:07 | מאת: נעמי

שלום ד"ר רוזנצוויג.מאז ומתמיד היו לי קשיי שינה.אבל לאחרונה הבעיה התגברה.אני בת 65 . ישנה שעתיים שלוש מתעוררת עם בהלה.ולא נרדמת יותר.רופא המשפחה המליץ על לוריוון.לקחתי מספר חודשים והעליתי את המינון עד שהבנתי שזאת תרופה ממכרת.ניסיתי גם בונדורומין ואימובן אך גם זה לא עזר.האם לפנות למעבדת שינה.אנא המלצתך.כי חוסר שינה זה דבר שמעיק ביותר.תודה על תשובתך

במצב זה בדיקת שינה לא תועיל יחד עם זאת בחלק ממעבדות השינה ניתן לקבוע פגישה עם רופא השינה ולקבל ייעץ פרטני בכל הנוגע להפרעה ממנה את סובלת . מוזמנת לפנות למעבדת השינה באיכילוב.

15/11/2015 | 14:09 | מאת: תומר

שלום רב, אני חושש יתר על המידה שמה שיש לי זה הפרעות שינה במידה זו או אחרת:, אני בן 22, מצליח להירדם בלילה כמו שצריך ולא מתעורר, חושש וחושב שאין לי שינה כמו שצריך ערבה ועמוקה כמו כולם, אין לי שינה ערבה, והשינה גם כן לא עמוקה בכלל, אני מתעורר כל יום בבוגר מוצף מחשבות ורגשות מבולבל עם מצב רוח ירוד ולחץ נפשי כולל לחץ בחזה, מרגיש שאני מתפוצץ, יתר על כן אני תשוש בלי אנרגיה ואין לי כוח לעשות שום דבר, מלווה בתסמינים של הפרעות קשב וריכוז, אבל כשאני ישן צהריים תנומה קלה של עד שעה או חצי, אני מתעורר מפוקס, נורמאלי ומסוגל להמשיך במטלות היום עם מצב רוח, האם זה מתאר אולי מצב של הפרעות שינה? האם יש תיאור כמו שלי שמתאים להפרעות שינה בלי התעוררות בלילה או זמן ממושך להירדם, אני נרדם בכמה דקות ספורות בלי להתעורר בלילה, אבל מרגיש שהשינה לא מספקת ולא מספיקה ולא מסוגל להמשיך את היום בגלל שאני תשוש ואין לי כוח ואנרגיה, מלווה בקשיים תפקודיים לאורך כל היום כולל נהיגה והמטלות הבסיסיות ביותר.. אשמח לשמוע טיפים/המלצות/ ודעה בעניין לפני שאני הולך לבדוק את המצב לעומק, חושש שאולי גם ישלי דום נשימה בשינה ונחירות

נשללו ממצעים של חסרים בבדיקות דם כגון ברזל וויטמינים אחרים

חסרה אינפורמציה נוספת הנוגעת למשך השינה במצבים שונים . יחד עם זאת קרוב לוודאי שלא מדובר בהפרעת שינה .

16/11/2015 | 10:15 | מאת: תומר

אז איך זה שאני ישן צהריים הכל פתאום מסתדר, ישלי אנרגיה, אני ישן בלילה שעות די קבועות למשך 8 שעות, קם בבוקר קבוע עם לחץ בחזה ולחץ נפשי,מבולבל, מוצף רגשות ומחשבות, תשוש וחסר אנרגיה מרגיש שאני לא ישן מספיק טוב ועמוק על מנת לעכל מחשבות.. מנסה לשלול לחץ דם נמוך או גבוהה וכן הפרעות שינה

15/11/2015 | 07:26 | מאת: איציק

שלום, מאז ומתמיד סבלתי מבעיות בהירדמות. בעיקר בתקופות של לחץ. אך פעם בכמה חודשים מופיע אצלי הפרעה שאני בכלל לא יכול לישון במשך כמה ימים, אני לא נרדם עד הבוקר, ולפעמים צהריים, ואז נרדם לשעה ושוב עובר יום וחצי עד שמצליח להירדם. אני בטוח שמדובר במלחה כלשהי כי זה מופיע כל כמה חודשים וזה פשוט הורס לי את החיים. אני אומנם לא עייף אבל מרגיש את הכשל הגופני בימים האלה ללא שינה (זה יכול לקרות גם לשבוע שלם) הרופאים לא מוצאים אצלי כלום ונראה שלא מבינים עד כמה המצב שלי חמור, זה ממש מחלה לכל דבר לדעתי ולהרגשתי, יש איזשהי עיצה?? תודה

המצב דורש עיון נוסף. אנא פנה לייעוץ אישי אצל רופא שינה.

14/11/2015 | 13:42 | מאת: דודו

שלום, אני בן 21, ברקע יש לי פסוריאזיס וכנראה גם דלקת מפרקים פסוריאטית (PSORIATIC SPONDYLITIS) (זה במעקב). בחמישה חודשים האחרונים קורים לי דברים מוזרים על סף ההירדמות: 1. הבזקי אור- לפעמים בצבע צהוב, כחול, כתום, לבן. יש לציין שהבזקי האור קורים כאשר אני מרגיש משהו מוזר שקשה לי לתאר, ואז אני פותח את העיניים ורואה הבזק אור. 2.תחושות של כאב מוזר בכפות רגליים ובידיים, לעיתים דקירות, זרמים, לעיתים חוסר תחושה. 3. לעיתים היחנקות לשנייה בהירדמות. 4. לעיתים הבזקים של דמויות של אנשים על הקיר בחדר ושל צורות וחיות כמו גמל לדוגמה. 5. לפעמים חוסר תחושה בגרון בלשון לכמה שניות. 6. לעיתים חוסר תחושה באזור הפנים. 7.לפני כמה ימים היה לי כאב פתאומי בעין וכשפתחתי אותה ראיתי כמו קורי עכביש לכמה שניות. הלכתי לנוירולוג שהפנה אותי לבדיקות מסוימות כמו EEG וEMG וMRI במוח וגם הפנה אותי למעבדת שינה. רציתי לדעת האם יכולה להיות הפרעת שינה כזאת והאם זה מוכר? האם ייתכן כי זו הפרעת שינה ולא בעיה נוירולוגית? תודה.

על פי התיאור שלך מדובר קרוב לוודאי בהפרעה ממקור נוירולוגי ולא בהפרעת שינה ראשונית. ממליץ להשלים הברור הנוירולוגי כולו.

10/11/2015 | 20:06 | מאת: אא

היי אם אני נרדמת אחהצ לקראת ערה לחצי שעה שעה או יותר אני קמה שאני מרגישה את כל הגוף בסטרס רעידות קלות והלב םועם מהה. מה הסיבה לכך?

השעון הביולוגי של רוב בני האדם מתוזמן באופן כזה ששעות אחה"צ המאוחרות ושעות הערב המוקדמות הנן שעות העוררות המקסימלית. כמובן שתתכן במצבים מסוימים עייפות המחייבת שינה גם בשעות אילו אך זו יוצרת קונפליקט בין גורמי השינה השונים והדבר יכול לבוא לידי ביטוי באופן אותו את מתארת.

אני נוסעת לארהב לחודש רגילה לישון עם בונדורמיו או לוריוון קבוע המליצו לי לגט לג לקחת מלטונין , האם לקחת גם את כדורי השינה או להפסיק ולקחת רק מלטונין ? אודה מראש לתשובתך (בת 60)

אם את ישנה באופן קבוע בבית עם בונדורמין אין צורך להוסיף מלטונין. אם את ישנה כרגיל ללא תרופות ורגילה לישון עם בונדורמין רק בטיסות , יש להעדיף מלטונין.

22/10/2015 | 18:18 | מאת: שרה

אני ישנה כ-4 שעות בלילה, אני חשה חוסר רוגע בקיבה. האם לקחת כדורי הרגעה כמו קלמנרבין שזה על בסיס צמחי או אסיבל במקום כדורי שינה. איני רוצה להתמכר ואיני רוצה להרגיש למחרת אפטית וחסרת אנרגיות. ניסיתי כדורים שונים על בסיס צמחי וכדור שינה בשם זודורם אך אלה לא עזרו לי. מהי המלצתך ?

האסיוואל הנו ממשפחת בנזודיאזפינים ממש כמו תרופות שינה דוגמת בונדורמין או ואבן.

22/10/2015 | 12:16 | מאת: יעל

שלום, אני בת 35 סובלת מהפרעת שינה קשה כבר כ 8 שנים. השינה בעצם מאוד לא איכותית, ואני מתעוררת כ- 10 פעמים בלילה... לא נמצאה סיבה להתעורריות במעבדת שינה. העייפות והחולשה הן מאוד קשות ואני לא עובדת. ניסיתי הכל: שמיר העל הגיינת שינה נכונה ופעילות גופנית (לא סמוך מידי לשינה), סימבלטה במינון 120 מ"ג במשך כמה שנים ועוד תרופות מסוג SSRI. אני לא סובלת מדיכאון קשה או בינוני, ניתן לומר שהדיכאון הוא קל עקב העייפות הקשה, אבל זה לא שהדיכאון הוא הסיבה. ניסיתי גם טיפול במסגרת ניסוי לחולי CFS בגרייה מגנטית עמוקה(קיבלתי אבחון ל CFS אבל בפועל זאת הפרעת שינה קשה). קיבלנו בניסוי 20 טיפולים ולא היה כלל שיפור לרוב החולות. בעצם רציתי בבקשה לברר: האם יש עוד מה לעשות ולנסות במצב הזה? והאם ECT טיפול בנזעי חשמל יכול לעזור במקרה שלי? שמעתי לאחרונה על מישהו שרק הטיפול הזה עזר לו בדיכאון קשה כאשר ניסה גם תרופות וגרייה מגנטית עמוקה שלא עזרה.. אבל אצלי המצב מאוד שונה מאשר אצלו. הדיכאון הוא קל והוא עקב המצב. אבל אולי בכל זאת הטיפול יכול לעשות מעיין התחול למוח? (ככה לפחות קראתי). תודה מראש

טיפול זה איננו מוכר כטיפול יעיל בהפרעת שינה ראשונית כל שהיא. מעבר לכך הגדרתו כאתחול למוח איננה נכונה.

שלום, בני בן השנה ישן לילה שלם מגיל 4 חודשים. כמו כן הוא נרדם לבד, ללא צורך בעזרה מאיתנו. במהלך הימים האחרונים הוא מתעורר באמצע הלילה (כל לילה בשעה שונה לחלוטין- החל מעשר ועד ארבע בבוקר) ולא מצליח להירדם למשך זמן רב. זה קורה בכל לילה כאשר הוא נשאר ער בין חצי שעה לשעתיים. הוא לא בוכה ולא קורא לנו, פשוט מנסה להרדים את עצמו לבד במיטה (משחק עם השמיכה ועושה קולות). הוא היה חולה בתחילת השבוע שעבר (דלקת אזניים) ועדיין לוקח אנטיביוטיקה מסוג מאקליבן, אני לא יודעת אם יכול להיות לכך קשר.... ממה הדבר יכול לנבוע והאם לעזוב את זה או לעשות משהו?

התופעה עלולה לנבוע מתופעות לוואי של האנטיביוטיקה או משארית דלקת באוזן התיכונה. אנא פני לבדיקת אאג.

20/10/2015 | 19:23 | מאת: רפי

אני לא בטוח שזה המקום אבל... כידוע, אדם מתהפך וזז בשנתו אין ספור פעמים. כיצד זה קורה שאין הוא נופל ממיטתו ? לעומת זאת, לאדם ללא הכרה וללא תנועה, לצידי מיטתו בבית חולים שמים מדפים כדי שלא ייפול. תודה, רפי.

התנועות בזמן שינה מלוות ביקיצות קצרות ולכן הן מבוקרות גם אם לא באופן הכרתי. במצבים בהם מגבילים את תנועת המטופל המאושפז בבית החולים מדובר למעשה בפגיעה בתפקוד המוחי כאשר קליפת המוח עשויה להפיק פקודות תנועה בלתי מבוקרות ובלתי מידתיות.

19/10/2015 | 14:29 | מאת: שלום

שלום ד"ר. לאחר שנת צהריים בתי בת ה15 קמה מאוד עצבנית עם מצב רוח ירוד וחוסר סבלנות. המצב מאוד מורגש, אלה רגשות די קיצוניים. זה התחיל כבר מגיל 11-12 בערך. היא אומרת שדבר זה קורה לה רק לאחר שנת צהריים ולא לאחר שנת לילה, לאחר מכן היא מרגישה עצבנית ללא כל סיבה ואף בוכה. ממה זה נובע? ואיך מטפלים?

שנת הצהריים הנה שינה שאיננה מסונכרנת עם השעונים הביולוגיים ולכן אצל חלק מבני האדם היא גורמת לתופעות שונות כמו תחושת ערפול, חולשה או שינויי מצב רוח. ממליץ להוסיף זמן שינה בלילה ולהימנע משנת צהריים. במידת הצורך ניתן להסתפק במנוחה ללא שינה או בתנומה כלה עד 20 דקות.

18/10/2015 | 08:19 | מאת: שי

שלום, אני בחורה צעירה שסובלת מבעיות שינה קשות שמתדרדרות עם השנים ומשפיעות על המצברוח ועל השגרה היומיומית שלי (אני סטודנטית). תיאור הבעיה הוא שאינני מצליחה להירדם בשעה סבירה שבה אמור לישון בנאדם שזה בין 23 בלילה ל2 בלילה, כאשר השגרה היומית שלי מתחיל ב8-9 בבוקר ואף לפני. שעות ההירדמות שלי יכולות להגיע ב4-5 בבוקר, מה שגורם לעייפות רבה. ניסיתי המון פעמים לא לישון במהלך כל היום כדי כן לישון בלילה ואפילו ניסיתי כמה לילות לבנים ואז כן לישון בלילה.. וזה לא הלך לי. הדבר הזה גורם לי לדכאונות מאוד עמוקים.. חשוב לי להדגיש שכאשר אני נרדמת שזה קורה בשעות היום אני יכולה לישון טוב ועמוק, אני לא מתעוררת במהלך השינה והבעיות קיימות בהירדמות בלבד. אני רושמת פה כדי לנסות את מזלי אחרי שכבר הלכתי לכמה רופאים שאמרו לי "את ישנה רציף? זה מה שחשוב." , או שאמרו "לכי לפסיכולוג אני לא יכול לעזור לך". המצב מאוד מתסכל, העייפות הורגת אותי ואני נאלצת לבלות את הזמן הפנוי שלי ביום בשינה. אשמח לעזרה רצינית ולא שינפנפו אותי. תודה רבה..

מדובר קרוב לוודאי בהפרעה בתזמון השינה. יש צורך לבצע בדיקת תזמון שינה. הבדיקה מבוצעת במעבדת השינה באיכילוב. הבדיקה לא מכוסה בסל הבריאות. אנא פני על מנת לקבוע תור. בהתאם לתוצאות הבדיקה ניתן יהיה קרוב לוודאי להמליץ על טיפול.

17/10/2015 | 14:34 | מאת: תמר

שלום, יש לי תופעה מוזרה לאחרונה ממש שניה לפני שאני נרדמת מתחילות לי דפיקות לב חזקות ואז כמובן שאני נלחצת ומתעוררת בבהלה...זה תמיד בדרך כלל שניה לפני ההרדמות וגם לפעמים תוך כדי שינה מתעוררת בגלל דפיקות לב חזקות. נעשה בירור קרדיולוגי שנמצא תקין. לאחרונה סובלת מחרדות ונמצאת בלחץ נפשי, האם זה קשור?

לאחר שנשללו הפרעות קצב לב, ניתן בהחלט להגיד שמדובר קרוב לוודאי בתופעה חרדתית. אנא פני לרופא המשפחה לקבלת טיפול.

13/10/2015 | 17:27 | מאת: יובל

מאז שאני זוכר את עצמי קשה לי מאד להירדם בלילות ובכללי גם בנסיעות ארוכות טיסות אני לעולם לא נרדם פחות או יותר מגיל 13 הייתי הולך לישון ממש מאוחר 5-6 היום אני בן 26. הייתי עובד במשמרות עד לפני שנה אז זה פחות הפריע לי.. התחלתי לעבוד בעבודה של בקרים 7 בבוקר אני קם ואני פשוט לא מצליח להירדם לפני השעה 3-4 בלילה וזה גם אם אני נכנס למיטה ב 11 בלילה .. אני יכול כל היום להיות זומבי לא לתפקד להיות עייף וכשמגיע שעה הלילה אחרי השעה 22-23 העייפות קצת עוברת ולא מצליח לישון אני לא זוכר מתי פעם אחרונה שהצלחתי להירדם בשעה נורמלית.. בשעות היום הרבה יותר קל לי לישון מאדר בשעות הלילה ואני כבר חסר אונים אני לא מתפקד ביום יום קשה לי לתקשר אני פשוט חי עם עייפות מייאשת כל יום. מה אפשר לעשות כדי לפתור את זה? תודה

מדובר קרוב לוודאי בהפרעה בתזמון השינה. תזמון ההירדמות של רוב בני האדם הנו בין השעות 22-24 . חלק מהאנשים תזמון השינה הינו מאוחר במידה כזו או אחרת . אנשים אלו נהנים מחיי לילה ומעבודה במשמרות ערב ולילה. כשר נצר קופליקט בין תזמון השינה לבין צרכי החיים (עבודה במשמרת בוקר, צורך ללוות את הילדים ללימודים וכו) המצב יוצר חסך שינה כרוני. מצב זה ניתן לטיפול. לטיפול יעיל ומבוקר אנא פנה לייעוץ אינדיווידואלי במכון השינה.

13/10/2015 | 07:40 | מאת: בני

שלום רב אני בן 65 בעקבות התעוררות מספר פעמים במשך הלילה נשלחתי למעבדת שינה והמליצו על מסכת CPAP אבל לאחר כשעה אני מתעורר עם פה יבש וקושי בשינה (התרופה היחידה שאני לוקח לערמונית מוגדלת תקינה הינה דואדרט) כיצד ניתן לטפל בכך??

קיים מעשיר לחות למכשיר ה C-PAP . יש לבקש מהסוכן המשווק את המכשיר. במידה ולא מסייע יש לבקש הפניה חוזרת למכון השינה על מנת לבצע בדיקה עם מסיכת ה C-PAP .

היכן אני יכול לקרוא יותר פרטים על התופעה? מה שם התופעה באנגלית?

רפואה טובה מבוססת על אבחנה. כרגע במקרה שלך אנו נמצאים בתחום ההנחות וללא אבחנה מדויקת. כפי שהצעתי קודם, אנא פנה לבדיקת שינה . בהתאם לתוצאות יהיה מקום לדון באבחנה מדויקת ובטיפול.

09/10/2015 | 10:39 | מאת: אברהם

שלום, אני סובל מבעיות הירדמות והתעוררות בשינה, שנים רבות. לפני מספר שנים התחלתי לקחת בהמלצת שני רופאים כדורי נוקטורנו וכן אמבייאן מדי לילה. בבדיקה שערכתי המליצו לי להשתמש ב- CPAP , אך AHI Central נותר גבוה. לאחרונה קראתי כי ייתכן והכדורים שאני לוקח גורמים לבעיה שהסיפאפ בא לפתור - דום שינה. מה מומלץ לעשות? ללא כדור אינני מצליח להירדם, או ליתר דיוק, לוקח לי למעלה מ-3 שעות. תודה רבה

על פי הנתונים בשאלתך מדובר בהפרעת נשימה בשינה מן הסוג המרכזי. הפרעה זו מטופלת לעתים ביעילות באמצעות C-PAP אך ברוב המקרים לא. לגבי שאלת הטיפול התרופתי, אין מידע מבוסס הנוגע לשאלה של השפעתם על הפרעת הנשימה בשינה. רצוי ייעוץ פרטני. ממליץ לרכז את כל הבדיקות שביצעת ולקבוע תור לייעוץ נוסף במרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באאג באיכילוב.

09/10/2015 | 08:29 | מאת: אור

אני בת 34. תמיד לא ישנתי מי יודע מה. קמה כמה פעמים בלילה. מתעוררת מכל רעש. רציתי לשאול מה דעתך על כדורי שינה סטילנוקס? והאם זה יכול לגרום נזק ואם כן איזה נזק? (שמעתי שמזיק למח לא יודעת אם זה נכון

נוקטורנו הנה תרופה בעלת טווח פעולה קצר ולכן מאפשרת הרדמות מהירה אך לא מבטיחה את רצף השינה בשעות הלילה המאוחרות יותר. אין מידע על פגיעה מוחית עקב השימוש בתרופה. לעתים נדירות גורמת לתופעות כמו הליכה או דיבור מתוך שינה.

07/10/2015 | 21:18 | מאת: or

שלום רב, לטענת אשתי הישנה לידי, בזמן השינה אני סובל מהפסקת נשימה למשך כמה שניות. אני שוקל לקבל ייעוץ במעבדת שינה. הבנתי כי הבדיקה מועברת ישירות למשרד התחבורה ואני מפחד לאבד את מקום עבודתי משום שרישיוני הוא מקור פרנסתי. האם זה נכון? שאלה נוספת, אם יתברר כי אני אכן סובל מהפסקת נשימה, האם ניתן לטפל בזה? האם זה ישפיע על רישיון הנהיגה? תודה רבה!! האם יש אופציה אחרת לבדיקה?

אתה מעלה סוגיה חשובה מאוד. מצד אחד הפרעת נשימה בשינה הנה מחלה קשה העלולה להגביר את הסיכון להתפתחות מחלות לב , הפרעות קצב לב מסוכנות, אירועים וחיים, אירועים לבביים ועוד מרעין בישין למיניהם. למותר לציין כי התפתחות סיבוכים אלו תפגע קשות ביכולת ההתפרנסות ש/ל החולה. מצד שיני המחלה עלולה לגרום לעייפות הגוררת בעקבותיה תאונות דרכים ופגיעות קשות הן בחולה והן בסובבים אותו ולכן נקבעה חובת דיווח למשרד התחבורה. עצם קיום המחלה וחומרתה יכולים להיקבע על ידי בדיקת שינה בלבד ולכן לא ניתן לקבל טיפול ללא בדיקת שינה. כאן כמובן עולה השאלה , האם להמר על הבריאות מאחר והסיבוכים אותם ציינתי עלולים להיגמר בנכות משמעותית ואף חמור מזה או לחלופין להמר על הרישיון הקשור במקרים רבים גם בפרנסה עצמה. האמת היא שאין צורך להמר כלל. צריך לפנות לביצוע בדיקת שינה. במקרים רבים מסתבר שמדובר בנחרות ללא הפרעת נשימה בשינה ואין צורך בדיווח למשרד הבריאות. במקרים רבים אחרים מדובר בהפרעת נשימה בשינה בחומרה קלה ואז קיימת חובת דיווח אך לדבר אין כל השפעה על הרישיון. במקרים בהם קיימת הפרעה חמורה יותר מתקיימת חובת דיווח ומשרד הבריאות דורש הוכחת טיפול. במקרים בהם החולה מטופל, אין השפעה על רישיון הנהיגה. במקרים בהם החולה אינו מטופל מתבצעת בדיקת ערנות במסגרת מכון השינה. הוכחת ערנות תקינה מבטיחה שוב שרישיון הנהיגה לא ייפגע. קיימים מקרים בודדים בהם בדיקת הערנות מחייבת עיקוב הרישיון עד להתאמת הטיפול. גם במצבים אלו כדאי להסתכל על חצי הכוס המלאה שכן במקרים אלו החולה מועד לפורענות מבחינת מעורבות בתאונות הדרכים. לסיכום המלצתי החמה הנה ללכת ולהיבדק

05/10/2015 | 13:26 | מאת: A

היי, לבן זוגי שינה קלה מאוד. כל דבר קטן, אורות, רעשים וכו' מפריעים לו. הוא אומר שהנחירות שלי מפריעות לו מאוד ומעירות אותו כל הלילה מספר פעמים. איך ניתן לטפל בזה? תודה

רצוי לטפל באופן משולב הן באיכות השינה של בעלך והן בנחרה. שני הדברים ניתנים לטיפול בד"כ. אנא פנו למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באף אוזן גרון באיכילוב. עדיף להגיע יחדיו, נחוצה התחייבות הקופה בנפרד לכל אחד.

03/10/2015 | 16:28 | מאת: יעל

שלום השינה שלי מאז ומתמיד היתה מעט בעייתית (תנאים מסויימים ומרובים לשינה - חושך מוחלט, שקט וכו) והיות תקופות של בעיות רציניות יותר שבהם לקחתי כדןרים. כיום אני לא לוקחת כדורים אבל אני לא מצליחה לישון מוקדם וגם קמה די הרבה במהלך בלילה (לרגעים). לרב אני לא צריכה לקום מוקדם מאד וכך מתאפשר לי להשלים את השינה. שבוע הבא יש מספר ימים ברצף שאני צריכה לקום בהם מוקדם ואני רוצה לקחת כדורי שינה. אני יודעת שכדאי להתייעץ על כך לפני שלוקחים אבל מכיוון שזה רק לכמה ימים האלה ובגלל שיש חגים שבגללם לא אספיק ללכת לרופא לפני, ניסיתי להשיג כדורים. מה שיש לי זה קלונקס, ואבן וואליום. מה הכי כדאי לי לקחת שגם ירדים וגם ישאיר אותי ישנה למשך כמה שעות ברצף? אני בת 28

לא ניתן לתת ייעוץ תרופתי אינדיווידואלי במסגרת הפורום.

02/10/2015 | 06:41 | מאת: בן 29

למה אחרי התעוררות אני נמצא בסבל רב בגוף, גם בנוסף לכל מיני כאבים נקודתיים, הרגשה שקשה לתאר כאילו העצבים בגוף לוחצים או דחוסים, כאילו יש אנרגיה לא תקינה בגוף, קשה לי להסביר את זה??? הכי חזק מרגישים את זה בידיים ובזרועות אבל יש סבל גם בכל הגוף...

התופעה עשויה לנבוע מפעילות יתר של השרירים בזמן השינה. בד"כ מדובר בפעילות יתר של הגפיים. ממליץ לבצע בדיקת שינה מלאה על מנת לקדם האבחנה.

07/10/2015 | 06:40 | מאת: בן 29

אם אכן זה כך, איך מטפלים בתופעה מסוג זה? כדורים הרגעה?

30/09/2015 | 11:50 | מאת: מודאגת

שלום, אני בת 40, אמא לשלושה ילדים. מזה כחודש וחצי איני מצליחה להרדם בלילה, חולפות שעות ואיני נרדמת. מצב ממש בלתי נסבל...כפי הנראה זו אינה בעיה ממקור נפשי (בטוח שלא חרדה משום דבר).זה קרה לי גם תקופה ארוכה אחרי כל לידה. אבל מאז עבר זמן רב...במה יכולה להיות הבעיה? ומה הפתרון? אני כבר ממש מיואשת. תודה

מצב של קושי להירדם לאחר לידה נגרם בגלל רמת עוררות גבוהה. מצבים אלו יכולים להתרחש גם ללא קשר ללידה וללא קשר לחרדה. הפחתת רמת העוררות בשעות הערב לקראת השינה מומלץ להימנע משתיית משקאות מעוררים דוגמת קפה\תה\קולה ואחרים בשעות הערב. שתיית תה צמחים מסוג קמומיל או פסיפלורה בכמות קטנה יכולה להועיל. להימנע מפעילות ספורטיבית בשעות הערב שלוש שעות לפני השינה. פעילות ספורטיבית בשעות הערב המוקדמות יותר יכולה להועיל. עמעום אורות בבית כשעה לפני הכניסה למיטה. הרחקת מקורות הפרעה מחדר השינה (טלוויזיה, שעונים, מכשירים עם נורות חיווי זעירות ואחרים). מקלחת חמה לפני הכניסה למיטה. במידה וכל אלו לא מועילים יש לפנות לרופא המשפחה על מנת לשקול טיפול נוסף.

29/09/2015 | 14:01 | מאת: יעל

שלום , אני בת 31 ברקע תת פעילות של בלוטת התריס יש לי תופעה מוזרה בחודשיים האחרונים לפעמים שניה לפני שאני נרדמת אני פתאום מרגישה כמו ריחוף/ניתוק/חנק לא יודעת איך להגדיר את זה כאילו הלב מפסיק לפעום. יש לציין שעברתי בירור קרדיולוגי לא מצאו דבר. אני נתונה לתקופה מאוד לחוצה לאחרונה וסובלת לעיתים מחרדות. האם זו תופעה מוכרת? אני מספרת את זה לרופאים והם לא מבינים מה אני רוצה

בזמן ההרדמות מתרחשים מספר תהליכים פיזיולוגיים הקשורים בנשימה, קצב הלב, מתח השרירים ומצב ההכרה. תהליכים אלו מתרחשים באופן כללי במהירות רבה ובו זמנית. במצבים מסוימים הסנכרון בין תהליכים אלו עלול להיות מופר וז מופיעות תחושות מן הסוג אותו את מתארת. הדבר אינו מסוכן לא מעיד על בעיה כל שהיא ועתיד לחלוף מעצמו.

28/09/2015 | 12:18 | מאת: אורן

אני כבן 30 וסובל במשך כול חיי מדיבורים וצעקות בזמן השינה , ישנן תקופות בהן אני מדבר וצועק יותר(כ-3 פעמיים בלילה) וישנן תקופות שפחות (כנ"ל לגבי רמת הצעקות ) , כאשר אני צועק אשתי טוענת שאני נשמע אחוז פחד עז. האם ישנו פתרון לבעיה ? האם ישנה סיבה לדאגה (פרט לכך אני סך הכול די בריא ) . האם יש לך המלצות לרופא שכדאי לפנות אליו בנושא?

מדובר בהפרעה המוגדרת כפאראסומניה. בשלבי השינה העמוקים ביותר מתרחש באופן פיזיולוג שיתוק של שרירי הגוף. קיימים מצבים בהם שיתוק זנה מופר ומופיעות התנהגויות שונות שאינן הכרתיות. אחת מהן היא דיבור מתוך שינה. המראה החרדתי אינו מעיד בשום אופן על חרדה אמתית אלא הוא חלק מן התופעה. תופעות אלו נפוצות יותר בילדים אך לעתים כמו במקרה שלך ממשיכות גם בחיים הבוגרים. אין טיפול תרופתי או כל טיפול אחר. חשוב להקפיד על שעות שינה מספיקות(כשבע שעות בלילה) מאחר וחסך שינה עלול להגביר את ההפרעה.

25/09/2015 | 10:30 | מאת: דואג

שלום, סבא שלי מעל גיל 70 וכבר תקופה ארוכה לא ישן טוב. ישן מעט מאוד בלילה. יש לו דאגות מרובות לצערי שלא נותנות לו מנוח, אך אני מתאר לעצמי שלא הדאגות לבד הן אלו שמובילות לבעיה זו, שכן הן לא התחילו אתמול. אני מודאג לבריאותו ואשמח לשמוע המלצות מקצועיות מה עליי לעשות וכיצד עליי לעזור, לאן כדאי שהוא יפנה וכולי. בתודה מראש.

רצוי לפנות לרופא שינה. יש לבקש הפניה למכון שינה לייעוץ רופא( לא בדיקת שינה)

23/09/2015 | 20:53 | מאת: מיכאלה

בת 46 לפני 8 שנים אובחנתי כסובלת מדום נשימה בדרגה קשה .מאז ישנה עם סי פאפ שמטפל לי בבעיה בצורה הטובה ביותר. בשבועיים האחרונים אני מרגישה שאני נושכת את הלשון מתוך שינה וזה גורם לי להתעורר ושוב להרדם והשינה שלי לא שקטה מה עליי לעשות האם ממה זה נובע? תודה על תשובתך

התופעה נדירה למדי אך תיתכנה סיבות שונות לקיומה. נחוצה בדיקת שינה מלאה מתועדת בווידאו( מבוצע במכוני השינה שבבתי החולים הציבוריים). הבדיקה תאפשר קרוב לוודאי אבחון מדויק. יש לבצע הבדיקה תוך כדי שימוש במכשיר ה C-PAP שלך בליל הבדיקה

07/07/2016 | 16:21 | מאת: אופיר

בשינה יש לי טיקים של נעילת הפה והלשון נחתכת בקצה עם דימום!!! יש אביזר המונע זאת?

16/09/2015 | 21:09 | מאת: דנה

אני בת 46 בשנים האחרונות אני סובלת מבעיות שינה אני נרדמת בערך באחת בלילה נרדמת מהר אבל מתעוררת אחרי 4 או 5 שעות ולא מצליחה להרדם שוב אני עייפה במשך היום ועצבנית אבל לקראת ערב שוב מתעוררת מחדש. יש לציין שאני ישנה עם סיפאפ כבר 8 שנים בהצלחה הוא מטפל בבעית הדום נשימה טוב מאד (אובחנתי כסובלת מדום נשימה גבוה). האם כדאי לקחת כדורי שינה ואיזה ?האם באנשים שסובלים מדום נשימה מסוכן להשתמש בכדורי שינה? יש לציין שיש לילות שאני ישנה מצויין 7 שעות. תודה על תשובתך

לדנה בוקר טוב רובן המוחלט של תרופות השינה עובד בשלב ההרדמות ומתפוגג עד לפנות בוקר ולכן קרוב לוודאי שכדור שינה לא ייתן את התוצאה הרצויה. תרופות בעלות השפעה ארוכה יותר עלולות להפריע בתפקוד בשעות הראשונות של היום ולכן רצוי לבחור באסטרטגיית טיפול אחרת. קיימות מספר אפשרויות, אחת מהן היא טיפול בשיטת CBTI .

1 ... < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > ... 29