בעיות במצב ברוח לאחר שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/10/2015 | 14:29 | מאת: שלום

שלום ד"ר. לאחר שנת צהריים בתי בת ה15 קמה מאוד עצבנית עם מצב רוח ירוד וחוסר סבלנות. המצב מאוד מורגש, אלה רגשות די קיצוניים. זה התחיל כבר מגיל 11-12 בערך. היא אומרת שדבר זה קורה לה רק לאחר שנת צהריים ולא לאחר שנת לילה, לאחר מכן היא מרגישה עצבנית ללא כל סיבה ואף בוכה. ממה זה נובע? ואיך מטפלים?

שנת הצהריים הנה שינה שאיננה מסונכרנת עם השעונים הביולוגיים ולכן אצל חלק מבני האדם היא גורמת לתופעות שונות כמו תחושת ערפול, חולשה או שינויי מצב רוח. ממליץ להוסיף זמן שינה בלילה ולהימנע משנת צהריים. במידת הצורך ניתן להסתפק במנוחה ללא שינה או בתנומה כלה עד 20 דקות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות