הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/09/2015 | 21:09 | מאת: דנה

אני בת 46 בשנים האחרונות אני סובלת מבעיות שינה אני נרדמת בערך באחת בלילה נרדמת מהר אבל מתעוררת אחרי 4 או 5 שעות ולא מצליחה להרדם שוב אני עייפה במשך היום ועצבנית אבל לקראת ערב שוב מתעוררת מחדש. יש לציין שאני ישנה עם סיפאפ כבר 8 שנים בהצלחה הוא מטפל בבעית הדום נשימה טוב מאד (אובחנתי כסובלת מדום נשימה גבוה). האם כדאי לקחת כדורי שינה ואיזה ?האם באנשים שסובלים מדום נשימה מסוכן להשתמש בכדורי שינה? יש לציין שיש לילות שאני ישנה מצויין 7 שעות. תודה על תשובתך

לדנה בוקר טוב רובן המוחלט של תרופות השינה עובד בשלב ההרדמות ומתפוגג עד לפנות בוקר ולכן קרוב לוודאי שכדור שינה לא ייתן את התוצאה הרצויה. תרופות בעלות השפעה ארוכה יותר עלולות להפריע בתפקוד בשעות הראשונות של היום ולכן רצוי לבחור באסטרטגיית טיפול אחרת. קיימות מספר אפשרויות, אחת מהן היא טיפול בשיטת CBTI .

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות