שעות שינה הפוכות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

11/01/2016 | 06:51 | מאת: נתנאל

שלום אני סטודנט בן 25 ובימים שאני לא לומד ולא עובד בעיקר עכשיו בתקופת מבחנים יוצא שאני הולך לישון מאוחר (4-5-6 בבוקר) וקם בין 11-14:00 . יש לציין שאני ישן בחושך מוחלט. שינה עמוקה וטובה. לא קם עייף כמו בבוקר . ( משום מה תמיד שקמים ב 7 בבוקר מרגיש עייף וצורך לישון עוד גם אם נרדמתי מוקדם- אולי פסיכולוגי כי צריך לקום לאנשהו וביום חופשי פשוט לא ) בקיצור השאלה שלי היא האם יש הבדל בין לישון בשעות שציינתי לבין שעות יותר נורמליות ? ואם כן מדוע? הרי אני ישן בחושך מוחלט.

התופעה נקראת טיפוסיות לילה. בחלק מהמקרים היא יכולה לגלוש למצב של פאזאת שינה דחויה. הפתרון, צריכת מעוררים דוגמת קפה בבוקר.

25/01/2016 | 23:01 | מאת: נתנאל

לא ענית לי על השאלה. לא חיפשתי פיתרון. לא כזה קשה להפוך את השעות בחזרה. לילה אחד בלי שינה או לישון ממש קצת ולשתות קפה כמוש אתה אומר ולישון גמור ב 11 בלילה והכל מסתדר. אבל לא זו השאלה. אני מסביר שזה מה שקורה עכשיו ושואל האם זה בריא האם זה כמו שינה של לילה?

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות