בזמן שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

20/10/2015 | 19:23 | מאת: רפי

אני לא בטוח שזה המקום אבל... כידוע, אדם מתהפך וזז בשנתו אין ספור פעמים. כיצד זה קורה שאין הוא נופל ממיטתו ? לעומת זאת, לאדם ללא הכרה וללא תנועה, לצידי מיטתו בבית חולים שמים מדפים כדי שלא ייפול. תודה, רפי.

התנועות בזמן שינה מלוות ביקיצות קצרות ולכן הן מבוקרות גם אם לא באופן הכרתי. במצבים בהם מגבילים את תנועת המטופל המאושפז בבית החולים מדובר למעשה בפגיעה בתפקוד המוחי כאשר קליפת המוח עשויה להפיק פקודות תנועה בלתי מבוקרות ובלתי מידתיות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות