בעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

09/10/2015 | 10:39 | מאת: אברהם

שלום, אני סובל מבעיות הירדמות והתעוררות בשינה, שנים רבות. לפני מספר שנים התחלתי לקחת בהמלצת שני רופאים כדורי נוקטורנו וכן אמבייאן מדי לילה. בבדיקה שערכתי המליצו לי להשתמש ב- CPAP , אך AHI Central נותר גבוה. לאחרונה קראתי כי ייתכן והכדורים שאני לוקח גורמים לבעיה שהסיפאפ בא לפתור - דום שינה. מה מומלץ לעשות? ללא כדור אינני מצליח להירדם, או ליתר דיוק, לוקח לי למעלה מ-3 שעות. תודה רבה

על פי הנתונים בשאלתך מדובר בהפרעת נשימה בשינה מן הסוג המרכזי. הפרעה זו מטופלת לעתים ביעילות באמצעות C-PAP אך ברוב המקרים לא. לגבי שאלת הטיפול התרופתי, אין מידע מבוסס הנוגע לשאלה של השפעתם על הפרעת הנשימה בשינה. רצוי ייעוץ פרטני. ממליץ לרכז את כל הבדיקות שביצעת ולקבוע תור לייעוץ נוסף במרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה באאג באיכילוב.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות