בעיית שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

30/09/2015 | 11:50 | מאת: מודאגת

שלום, אני בת 40, אמא לשלושה ילדים. מזה כחודש וחצי איני מצליחה להרדם בלילה, חולפות שעות ואיני נרדמת. מצב ממש בלתי נסבל...כפי הנראה זו אינה בעיה ממקור נפשי (בטוח שלא חרדה משום דבר).זה קרה לי גם תקופה ארוכה אחרי כל לידה. אבל מאז עבר זמן רב...במה יכולה להיות הבעיה? ומה הפתרון? אני כבר ממש מיואשת. תודה

מצב של קושי להירדם לאחר לידה נגרם בגלל רמת עוררות גבוהה. מצבים אלו יכולים להתרחש גם ללא קשר ללידה וללא קשר לחרדה. הפחתת רמת העוררות בשעות הערב לקראת השינה מומלץ להימנע משתיית משקאות מעוררים דוגמת קפה\תה\קולה ואחרים בשעות הערב. שתיית תה צמחים מסוג קמומיל או פסיפלורה בכמות קטנה יכולה להועיל. להימנע מפעילות ספורטיבית בשעות הערב שלוש שעות לפני השינה. פעילות ספורטיבית בשעות הערב המוקדמות יותר יכולה להועיל. עמעום אורות בבית כשעה לפני הכניסה למיטה. הרחקת מקורות הפרעה מחדר השינה (טלוויזיה, שעונים, מכשירים עם נורות חיווי זעירות ואחרים). מקלחת חמה לפני הכניסה למיטה. במידה וכל אלו לא מועילים יש לפנות לרופא המשפחה על מנת לשקול טיפול נוסף.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות