מעבדת שינה- כן / לא?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

07/10/2015 | 21:18 | מאת: or

שלום רב, לטענת אשתי הישנה לידי, בזמן השינה אני סובל מהפסקת נשימה למשך כמה שניות. אני שוקל לקבל ייעוץ במעבדת שינה. הבנתי כי הבדיקה מועברת ישירות למשרד התחבורה ואני מפחד לאבד את מקום עבודתי משום שרישיוני הוא מקור פרנסתי. האם זה נכון? שאלה נוספת, אם יתברר כי אני אכן סובל מהפסקת נשימה, האם ניתן לטפל בזה? האם זה ישפיע על רישיון הנהיגה? תודה רבה!! האם יש אופציה אחרת לבדיקה?

אתה מעלה סוגיה חשובה מאוד. מצד אחד הפרעת נשימה בשינה הנה מחלה קשה העלולה להגביר את הסיכון להתפתחות מחלות לב , הפרעות קצב לב מסוכנות, אירועים וחיים, אירועים לבביים ועוד מרעין בישין למיניהם. למותר לציין כי התפתחות סיבוכים אלו תפגע קשות ביכולת ההתפרנסות ש/ל החולה. מצד שיני המחלה עלולה לגרום לעייפות הגוררת בעקבותיה תאונות דרכים ופגיעות קשות הן בחולה והן בסובבים אותו ולכן נקבעה חובת דיווח למשרד התחבורה. עצם קיום המחלה וחומרתה יכולים להיקבע על ידי בדיקת שינה בלבד ולכן לא ניתן לקבל טיפול ללא בדיקת שינה. כאן כמובן עולה השאלה , האם להמר על הבריאות מאחר והסיבוכים אותם ציינתי עלולים להיגמר בנכות משמעותית ואף חמור מזה או לחלופין להמר על הרישיון הקשור במקרים רבים גם בפרנסה עצמה. האמת היא שאין צורך להמר כלל. צריך לפנות לביצוע בדיקת שינה. במקרים רבים מסתבר שמדובר בנחרות ללא הפרעת נשימה בשינה ואין צורך בדיווח למשרד הבריאות. במקרים רבים אחרים מדובר בהפרעת נשימה בשינה בחומרה קלה ואז קיימת חובת דיווח אך לדבר אין כל השפעה על הרישיון. במקרים בהם קיימת הפרעה חמורה יותר מתקיימת חובת דיווח ומשרד הבריאות דורש הוכחת טיפול. במקרים בהם החולה מטופל, אין השפעה על רישיון הנהיגה. במקרים בהם החולה אינו מטופל מתבצעת בדיקת ערנות במסגרת מכון השינה. הוכחת ערנות תקינה מבטיחה שוב שרישיון הנהיגה לא ייפגע. קיימים מקרים בודדים בהם בדיקת הערנות מחייבת עיקוב הרישיון עד להתאמת הטיפול. גם במצבים אלו כדאי להסתכל על חצי הכוס המלאה שכן במקרים אלו החולה מועד לפורענות מבחינת מעורבות בתאונות הדרכים. לסיכום המלצתי החמה הנה ללכת ולהיבדק

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות