מה לעשות?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

26/12/2015 | 00:21 | מאת: אריאלה

אני בת 32. סובלת מעודף משקל, סוכרתית, ונשואה. מאז שהייתי תינוקת ההורים שלי אומרים ואמרו גם לבעלי שאני משוגעת במיטה... אני נוטה להסתובב המון מצד לצד. אני זורקת את השמיכה ומדברת ועושה תנועות מוזרות מתוך שינה. הייתי פוקחת עיניים מתוך שינה ומדברת מלא שטויות שאין שום קשר לכלום... לאחרונה בעלי מספר לי באופן משעשע ולפעמים מפחיד מה שאני עושה ממש מתוך שינה לפעמים מחטיפה לו מכות קלות, לפעמים מבהילה אותו מתוך שינה.. לפעמים מדברת מתוך שינה, לפעמים עושה התעמלות מתוך שינה. היום הוא אמר לי את המשפט שהוא מפחד שאני לא יעשה לו התקף לב מתוך שינה.. העניין הוא שאני טיפוס שאוהב לישון וישנה המון... מה אני יכולה לעשות כדאי להפחית את הפרעות התנהגות במהלך השינה אני ממש מפוחדת מעצמי עם ההתנהגות הזאת...

באופן רגיל בזמן ההרדמות נוצר נתק פיזיולוגי במערכת העצבים בין הגוף לבין המוח. המשמעות היא שמעב הגירויים מן הסביבה אל המוח פוחת. ומעבר פקודות הפעולה מן המוח אל השרירים נבלם כמעט לחלוטין. קיימים מקרים בהם לסירוגין מתאפשר מעבר הפקודות מן המוח ללא התעוררות ואז נוצרת הפעילות מן הסוג אותו את מתארת. התופעה נקראת פאראסומניה. אין להפרעה זו טיפול תרופתי. גורם ההחמרה העיקרי המוכר היענו מצב של חסר שינה ולכן כדאי להקפיד על מספר שעות שינה מספק. בנוסף להרחיק מסביבת חדר השינה גורמי סיכון.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות