פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

30/06/2014 | 23:08 | מאת: בב

שלום בן 26 מאובחן כסובל מהפרעת אישיות מעורבת (mixed personality disorder) שהם קווי אישיות מקלסטר B (גבולי) וקלסטר C (תלותי) ללא מחלת נפש הבעיה העיקרית שלי היא השינה, כל הבעיות אצלי מתחילות כשיש לי לעתים נדודי שינה כשאני צריך לקום בבוקר אז אני בקושי וכמעט לא נרדם בלילה, כשאני יודע שיש לי עבודה\סידור מסויים, משהו שאני צריך לקום בשבילו בבוקר, אני לא נרדם, מין טריגר כזה, ואז זה משפיע עליי במשך היום וגורם לי להרגשה רעה, אני גם לא מצליח לעבוד ככה כי כל פעם אני הולך לעבודה עייף ואז מתחילים ויכוחים עם הבוס, החלפתי המון מקומות עבודה בגלל זה. אני זוכר שזה היה גם כשהייתי ילד, בקושי הייתי קם לביה"ס, והיו ימים שלמים שהייתי הופך ללילה, ואת הלילה ליום. בכללי אני הולך לישון בשעה אחת\שתיים בלילה, אלו השעות המומצעות שאני הולך לישון. הייתי בטיפול דינאמי כשנה ושמונה חודשים. הבעיה היא שבלילה גם כשאני מנסה לשים את הראש אני לא נרדם, כאילו הגוף שלי נלחם בי, אני מתהפך במיטה בלי סוף, ואז מתייאש, מדליק TV, ואז הולך למחשב, ומושך את הזמן, במחשב ומחכה להרגיש עייפות בשביל להכנס למיטה ולהרדם, אך זה לא מגיע, אני פשוט מגיע למצב שאני "מנקר" מעייפות אך לא מצליח להרדם. ממש שהגוף שלי נלחם נגדי, אני לא יודע מה לעשות. יש לציין שכשאני יודע שאין לי משהו מסויים לקום אליו בבוקר, ז"א יקיצה טבעית, אז אני ישן טוב ועמוק, ולא מתעורר באמצע הלילה, בכלל לא יוצא לי להתעורר באמצע הלילה, הבעיה רק שאני לא נרדם כשיש לי משהו בבוקר. מטופל באיטומין 20 מ"ג, פרפנאן 4 מ"ג ולמיקטל 250 מ"ג. האיטומין עוד איכשהוא עוזר לי לישון, אך כשיש לי עבודה או משהו לקום אליו בבוקר אני לא כ"כ מצליח לישון. ניסתי לקחת בונדורמין ואמביאן אך הם לא משרים לי שינה טובה, ז"א הם יכולים להרדים לי את הגוף אבל השינה לא עמוקה, ז"א אני לא חולם חלומות (באיטומין אני כן מצליח לחלום אך הוא מעייף אותי ביום שלמחרת!) כאילו בלילה כשאני לא נרדם המוח שלי עובד באלף סיבובים לדקה, במהירות, אני מתרגש מכל דבר הכי קטן והופך מעכבר להר, ומתחיל לחשוב עליו בלי סוף, ומה אעשה ואיך אעשה.. ולא מצליח להרדם.. טופלתי בSSRI אך במינון פקסט 60 מ"ג נכנסתי למצב מאני-פסיכוטי ועוד יותר לא נרדמתי בלילה במצב הזה.. כשלקחתי זיפרקסה 5 מ"ג זה דווקא עזר לי להרדם וטוב (הפסיק לי את המחשבות), אך האמביאן והבונדורמין לא עזרו לי עם המעטת המחשבות. רק האנטי-פסיכוטיות, אך הרופאה הפסיקה לי זיפרקסה משום שזה מעלה במשקל. והאיטומין מעייף אותי ביום שלמחרת וגם לא כ"כ עוזר ומעלה במשקל. מה עליי לעשות?? האם אפשר לצאת מזה? אני מפחד שהבעיה לא תפתר לעולם תודה מראש

בעייתך אכן מורכבת. ממליץ לפנות לייעוץ במכון השינה בתל השומר.

30/06/2014 | 16:55 | מאת: יעל

שלום, אני מצליחה להרדם ולישון רק בשכיבה על הבטן. לא משנה כמה ניסיתי תנוחות שונות וכריות שונות, זאת האופציה היחידה. רציתי בבקשה לברר: האם ניתן לבצע בדיקה מלאה במעבדת שינה בשינה על הבטן? אני סובלת משינה לא איכותית ועייפות שלא מוסברת בבדיקות.(בת 32) תודה מראש

בגלל החיווט הנרחב במעבדת השינה , יהיה קושי לישון על הבטן.

30/06/2014 | 16:52 | מאת: אלמונית

שלום רב, בתקופה האחרונה אני נרדמת ישנה, ופתאום אני מתעוררת סתם כך ולא יכולה להמשיך לישון זה מאד מפריע לי עולה לי לראש כל מיני סיוטים ומחשבות על מה שראיתי בטלוויזיה וסתם דברים שטותיים הרופאה נתנה לי כדורי שינה אני מפחדת לקחת את הכדורים אני בריאה בת 43 בלי תרופות ולא רוצה להתמכר לכדורים. כנ"ל בני בן 9 יש לו סיוטים כל לילה הוא מתעורר ורוצה לישון במיטה איתנו (ההורים) מה אפשר לעשות לשנינו. איך לעבור לילה שלם מבלי להתעורר. אודה על תשובתך.

28/06/2014 | 10:27 | מאת: מלכה

אני נוטלת מזה ארבע שנים כל ערב חצי כדור לוריוואן בעקבות צער שעברתי עם מותו של בעלי בגיל צעיר מסרטן. עברתי משבר אישי בעקבות המקרה ולשמחתי התגברתי ואני מתפקדת טוב ביום יום. הכדור אפילו חצי שאני נוטלת עוזר להירדם אבל אני מרגישה תחושת נמנום במשך היום. ניסיתי להפסיק ליום יומיים בעצת הרופא שלי ואז לא ישנתי בלילה וחזרתי לקחת. האם יש דרך להיגמל כדי שאוכל להרגיש ערנות טובה יותר במשך היום אני בת שישים ומצב בריאותי תקין ברוך השם אשמח לקבל תשובה

המינון אכן אינו גבוה אך בכל זאת נוצרה תלות בכדור. ניתן לנסות תהליך גמילה. הדבר דורש ייעוץ וליווי אישי ע"י רופא המתמצא בהליכים אלו. בד"כ פסיכיאטר.

26/06/2014 | 20:59 | מאת: רות

בת 58 מזה שנים אני לא ישנה שינה רצופה ולכן אני קמה עייפה. המליצו לי לקחת מנלוטין האם הכדור יכול לעזור לי ולא לגרום להתמכרות

הכדור אינו גורם להתמכרות אך אינני בטוח שאכן יועיל. תחילה דרושה אבחנה לסיבת היקיצות . ממליץ לעבור בדיקת שינה מלאה באחת ממעבדות השינה.

25/06/2014 | 10:46 | מאת: מירי

לד"ר שלום, אני ישנה במשך השבוע 7 שעות בכל לילה, האים זה מספיק שעות לתפקוד נורמלי במשך היום?

זהו מספר השעות הממוצע לשינה באדם בוגר כך שבד"כ אמור להספיק.

באחרונה ראיתי פרסומות אודות צמיד ליד המתיימר למדוד את דפוסי השינה, מספר היקיצות בלילה וכו'. האם זה אמין?

קיימים מכשירי מדידה רבים. על מנת לבדוק אמינות יש לוודא שלמכשיר אישור של רשויות הבריאות. בארץ האישור נקרא א.מ.ר והמשווק צריך להציג מספר א.מ.ר על מנת לוודא שהמכשיר נבדק ונמצא מתאים למתרתו.

24/06/2014 | 10:36 | מאת: קובי

שלום אייל, רציתי אם אני יושן בלילה בדרך כלל 6-8 שעות זה בסדר ותקין בגיל 21? אני משתדל שלא לישון בצהריים בכדי לישון טוב בלילה, מקפיד לא לאכול דברים כבדים לפני השינה גם, אבל חשוב לי לדעת רק אם כמות השעות הללו הן אמורות להיות מספקות בגיל 21? אני מבחינתי מרגיש בסדר עם זה ולא מרגיש איזה עייפות קשה כולשהי כשאני קם לאחר 6-8 שעות שינה. בנוסף, אני שואל אותך שאלה זו מכיוון שבקרוב יש לי בדיקת אקטיגרף למשך שבוע בכל לילה, השאלה שלי אם לדעתך לפי בדיקת אקטיגרף הכמות שעות הללו שאני יושן ייראו כמספקות בעיניי האקטיגרף? תודה מראש, קובי

תקין לחלוטין

26/06/2014 | 08:13 | מאת: קובי

זה תקין גם במידה שאני יושן למשל משעה 11 בלילה ומתעורר ביקיצה טבעית בשעה 5 בבוקר? (שינה של 6 שעות בסה"כ) כי זה מה שקורה לי בדרך כלל, והשאלה שלי אם היקיצה טבעית המוקדמת בחמש בבוקר היא תקינה? (חשוב לציין שכרגע אני לא נמצא בשום מסגרת של לימודים או עבודה בשעה מוקדמת בבוקר) תודה מראש על תשובתך, קובי.

24/06/2014 | 05:42 | מאת: דניאלה

בת 66 מתעוררת 3-4 למשך הלילה, לפעמים לא מצליחה להרדם שוב.התחלתי ליטול סירקדין לפני 4 חודשים.זה עוזר לי להרדם מיד אך כעבור ארבע שעות בערך אני מתעוררת ולפעמים לא מצליחה להרדם שוב.עשיתי הפסקה עם הסירקדין למשך 2 לילות,לא ישנתי טוב בכלל.חזרתי לסירקדין. מה לעשות?

הסיבות לקושי בהרדמות וליקיצה מוקדמת הינן מרובות ןבהתאם לכך הטיפול. יש צורך לפנות לרופא שינה לייעוץ אינדיווידואלי על מנת לגבש המלצה טיפולית שלמה.

23/06/2014 | 16:22 | מאת: בימבול

היי. קראתי את הכתבה ואני שואלת אם כדורים אלו שהומלצו כגון נוקטורנו,זודורם ואביטן CR הם כדורים נקודתיים לאותו לילה או בהשפעה מתמשכת. והאם הם פותרים את הבעיה של היקיצות. ואני מנסה להיקלט להריון אז האם הם בטוחות או שעדיף לא להשתמש או שאפשר להשתמש בימים הבטוחים שבטוח אין הריון?

כל כדורי השינה הינם נקודתיים וחסרי השפעה מיטיבה ארוכת טווח. למיטב ידיעתי באף אחד מן הכדורים לא בוצעה בדיקה להשפעתה בהריון ולכן הן אסורות בהריון.

23/06/2014 | 16:22 | מאת: לולו

בזמן השינה אני נוחר. לעיתים מתעורר מתוך תחושת חנק - אי יכולת לנשום , עד כדי צורך במעבר מהיר לישיבה כדי לייצב את הנשימה. מה לעשות?

בד"כ מדובר במחלה הנקראת דום נשימה בשינה . לעיתים נדירות יותר יכולה להופיע הפרעה הנובעת מחרדה בשינה או מגירוי של דרכי הנשימה ע"י מיצי קיבה. אנא פנה לרופא המשפחה על מנת לבקש הפניה להשלמת הברור והתאמת טיפול. ד"ר אייל רוזנצוויג המרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרות (במסגרת מחלקת אאג). בית החולים איכילוב תל אביב.

23/06/2014 | 15:03 | מאת: שרה

הובחנתי במכון לחקר השינה,תנועות רגליים זגורמות לי 20 התעוררויות בלילה,והומלץ לי קלונקס 50 מג ,הבעיה שקראתי עלהכדור וזה מפחיד אותי,אבל המליצו לי באינטרנט באתר רפואה משלימה ,קומפלס ויטמיני בי,וגם מגנזיום ציטרוס,מה דעתך אני בת 56 בריאה בדרך כלל,

ראשית יש לבצע בדיקות דם בשאלה של חסר בויטאמינים ברזל או מיקרואלמנטים כמו מגנזיום ואחרים. במידה ונמצא חסר או רמות גבוליות מומלץ להשלים. במידה ולא נמצא חסר כמובן שאין צורך בתוספת כל שהיא. קלונקס הינו כדור המאפשר שינה למרות תנהועות הרגליים המחזוריות בשינה. קיימים טיפולים אחרים המדכאים את התנועות.

בבקשה האם ידוע על כדורי שינה לא ממכרים אולי חסר מלטונין ?איך בודקים ?היום בת 29 כל החיים החל מגיל 0בעיות שינה חמורות בריאה בדכ בהחלט רקדנית וספורטאית .האם כדור קסירקדין ניתן לקבל ?מחייב מרשם נוירולוג ?ממש באפיסת כוחות . מחייב מרשם מהיר במינון מותאם ונכון . שייכים לקופת חולים כללית . התור לדאבוני דרך רופא המשפחה לנוירולוג רק עוד חודש ....תודות

רוב האנשים אינם מתמכרים לכדורי שינה. סירקאדין מחייב מרשם.יכול להנתןגם ע"י רופא המשפחה.

23/06/2014 | 13:21 | מאת: בן מנחם

הפרעות השינה שלי נגרמות עקב הצורך לקום להשתין, עברתי ניתוח של הערמונית הבעיה לא העצירת השתן כי אך ורק בגירוי החזק המעיר אותי לקום אפילו אם יש מעט שתן.

מדובר בשלפוחית רגיזה. הטיפול הינו תרופתי. אנא פנה לרופא המשפחה או לאורולוג לקבלת מרשם מתאים.

שלום ד"ר רוזנצוויג,אני לא ישן בלי כדורים וגם ביום לוקח להרגעה לוריוון,לא נרדם בלי בונדורמין או אמביאן אבל לא ישן טוב וחלש ביום וסובל מעצבנות ומעי עבני מאוד,לא מסוגל לתפקד כמעט אבל מתפקד בקושי. לדעתי צריך בית חולים לשינה ואני מוכן להשקיע בכך.

לא צריך להשקיע יותר מידי. יש לפנות למכון השינה על מנת לקבוע תור לשיחה עם רופא ולהצטייד בטופס 17 מקופ"ח

22/06/2014 | 23:31 | מאת: ליליה

אני כבר לוקחת שנים סטילנוקס, בדר"כ חצי-3/4 חדור. מתסכל אותי התלות הזו בכדור, וגם כך השינה היא די קצרה. כ- 4שעות. שמעתי שיש טיפת טובות שעוזרות בנושא , כנראה ע"י הרגעה, הא ידוע לכם על הטיפות האלה? ואם יש משוה חדיש בתחום הכדורים לשינה? על בונדרומיןובוריטווזלום אני מאוד לא ממליצה

ניתן לשקול מעבר ל AMBIEN CR לתשומת ליבך, הכדור ניתן בשני מינונים . יש להתחיל אם המינון הנמוך. אין לחצות את הכדור.

שלום רב ד"ר אייל, בתי בת שנתיים פעמיים ראינו מחזה כזה מפחיד.. אתמול נכנסנו לחדרה לאחר שעה וחצי של שינה וראינו אותה יושבת ובוהה עם עיניים פקוחות לרווחה לאחר שבעלי ניסה לדובב אותה וללא הצלחה הבין שזה מתוך שינה חיבק אותה והיא התעוררה וחזרה לשכב, פעם נוספת כזו הייתה לפני 4 חודשים לערך ראיתי אותה שוכבת עם עיניים פקוחות לרווחה גם מתוך שינה כרגיל.. האם זוהי תופעה מוכרת בגיל הזה או שמדובר בילדה שחולת ירח?

לסימה בוקר טוב. התופעה אותה את מתארת נצפית בילדים לעיתים קרובות. מדובר במצב של פעילות תוך כדי שלבי השינה העמוקים. אין צורך להבהל ואין צורך להעיר את הילד. למרות מה שנראה, הילד אינו סובל ברגעים אלו ואינו מודע בשום אופן למתרחש. התופעה בד"כ חולפת לאחר מספר דקות. ברוב המקרים לאחר תקופה מסוימת התופעה פוסקת ולא חוזרת שוב. תופעה זו איננה מבשרת מצב חולני כל שהוא.

22/06/2014 | 09:09 | מאת: טל

אני בת 35 עייפה ללא כל סיבה ברורה. ישנה כל לילה בלי בעיות הרדמות (התחושה היא שאני כל כך עייפה שאין לי אפילו זמן לחשוב אני נרדמת מייד) מידי פעם מתעוררת בלילה בסביבות השעה 03:00 ונרדמת. אם שעת הקימה מתוכננת לשעות הבוקר המוקדמות (נניח 6 או 7 בבוקר) התוצאה היא שאני מאוד עייפה עד כדי הרדמות בעבודה. אם אקום אחרי 8 בבוקר אהיה יותר ערנית אך עדיין עייפה. בעבר לקחתי רדוקטיל מעבר לעזרה בירידה במשקל הוא גרם לזה שהייתי ערנית בצורה מדהימה תפקדתי גם בשעות מוקדמות ולאורך כל היום וגם ישנתי טוב. מאחר והתרופה גורמת לכך שיהיו רמות גבוהות יותר של סרטונין במוח האם ייתכן שיש לי מחסור בסרטונין? שאלתי את רופא המשפחה על כך הוא טען שהבדיקה להוכיח את זה מאוד יקרה, ביקשתי לנסות פרוזאק שנותן את אותה ההשפעה על סרטונין והוא אמר שאינו יכול לתת מאחר ואיני מאובחנת בדכאון. מה עושים ומה הפתרון לבעיית עייפות כזו? זה כבר ממש פוגע בי תודה

לשאלת הסרוטונין, אין בדיקה קלינית היכולה להצביע על מחסור בסרוטונין במוח. את עניין העייפות יש לברר ביתר דיוק. רצוי לבקש הפניה למעבדת שינה או למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה במחלקת אאג באיכילוב. שם יבוצעו בדיקות השינה המתאימות ותאובחן הסיבה לעייפות. לאחר אבחון נכון ניתן יהיה להציע טיפול.

18/06/2014 | 16:58 | מאת: עמית

שלום, קיבלתי תוצאות בדיקת שינה ביתית ואני מתקשה להבינן: קראתי הסברים שירידה בריווי החמצן מתחת ל 90% היא סימן אזהרה בולט ואצלי בבדיקה רשום ירידה עד 88% ומצד שני כתוב בסיכום הביקור שאני לא סובל מהפסקות נשימה. תוצאות כפי שרשומות בדוח שקיבלתי מהמכון לרפואת שינה: משך השינה 7 ש' ו 7 דק', חביון הירדמות 3 דק', יעילות שינה 99%, צפיפות הפרעת נשימה בשינה AHI=5, 14 ירידות ברמת ריווי החמצן מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 88%. במשך 9% מהלילה נשמעה נחירה. סיכום ביקור: הנבדק אינו סובל מתסמונת הפסקות נשימה.

בבדיקת השינה נמדדים מספר ערכים. העיקרי שבהם הוא מספר האירועים הנשימתיים בשעה. במובן זה הבדיקה שלך אכן תקינה. ירידת ריווי חמצן תחת ל 90 אחוזים אכן איננה תקינה אך אם היה אירוע כזה בודד במשך הלילה הדבר איננו משמעותי. על כל פנים מציע שתפני שוב למעבדת השינה שבצעה הבדיקה על מנת לקבל תשובות ספציפיות לבדיקה שלך.

16/06/2014 | 19:21 | מאת: רותי

שלום רב אני בת 57 בשנתיים האחרונות סבלתי מנשירה חזקה בשיער שגרמה ללחצים וחרדות להקרחה .המצב גרם לי ללכת לרופאים רבים ולטיפולים לא נכונים.זה גרם לי פחדים וחוסר שינה ושליטה .האם מומלץ לי לקחת לקטיום לשינה ? זה ממכר או גורם לתלות ? יש לזה תופעות לוואי ? תודה רבה .

אינני מכיר תרופת שינה בשם זה.

12/06/2014 | 10:55 | מאת: זיו

שלום רב, אני בחור צעיר יחסית בן 29. מזה שנים, ובתדירות של בערך אחת לחודש. קורה שכאשר אני הולך לישון, בשעה הראשונה לשינה אני מתעורר ונכנס לחלום איזה 8 פעמים נון סטוף... היציאה מהשינה מתחילה כאשר אני נעשה מודע בזמן "השיתוק" שהלב שלי פועם, ושכעת במצב "מודע" (שעדיין הגוף משותק) אני צריך ומנסה לנשום בשליטה. כלומר בזמן השינה אני נהפך למודע->חש בצורך לנשום עצמאי->חושב ומרגיש במהלך השיתוק שאני נושם עצמאית ולא מצליח לשחרר ולנתק עצמי מהמחשבה-> ברגע זה אני מרגיש את פעימות הלב שלי מתגברות מאוד-> ואז כמובן אני מתאמץ להתעורר מתוך הפחד שאין לי מספיק אוויר ושהלב שלי עומד "להתפוצץ"-> ברגע המעבר שאני מאמץ את המוח לפקוד על הגוף לקום אני חש מין הלימה לא סדירה בלב מין דילוג כזה או פמפום כפול שקשה לי לתאר-> אני מתעורר מהשיתוק נושם ונרגע מהמאורה ומהעייפות הכבדה אני מרגיש שאני נרדם שוב כשהגוף משותק והמוח עדין פעיל. כל התהליך חוזר חלילה איזה 8 פעמים כאשר שוב אני מרגיש את הלב והנשימה יוצא בכוח מהחלום-שיתוק, מרגיש את הפעימה או חוסר הפעימה בלב ומתעורר בכוח... התהליך הוא מאד מתסכל ורק אחרי איזה 8 פעמים אני מצליח לא "ליפול שוב לעייפות" אני מתעורר, קצת יותר ערני נרגע ומפוחד חש את הלב מרגיש שהכל תקין בדפיקות הלב ממתין איזה 2 דקות ורק אז אני נרדם לשינה רצופה במשך כל הלילה. התהליך הזה קרה פעמים רבות ובמשך שנים. היום אני כותב אחרי לילה כזה שכבר מדאיג אותי ואני קצת חרד על הלב שלי.. (אני מבין שאולי זה חרדה או חלום רע אבל זה קצת לא נורמלי, התדירות, ובחיים לא שמעתי ומצאתי חומר על אנשים עם תופעה דומה). אירוע דומה אך שונה קורה לי באופן הבא: אשתי מודעת לעובדה שמלא פעמים אני הולך לישון לצידה ומתעורר לה אחרי 5 דקות עם עיוותים וחרחורים כנראה בנשימה ורק אחרי שזה קורה אני אח"כ נרדם לשינה רצופה כל הלילה. לעומת המקרים עם הדופק שקורים פעם בחודש לערך, המקרים של ההתעוררות מנשימה ודופק אחרי 5 דקות מרגע ההירדמות וחזרה לשינה רציפה קוראת בתדירות הרבה הרבה יותר גבוהה (יש שבועות שכל יום ויש שעות של פעם אחת.. אני רק אציין שאני בריא בדר"כ לא אבחנו לי איזה רשוש בלב או דברים כאלה לפחות עד הצבא. אני מעשן.. והדבר היחיד שיש לי הוא פוליפים באף ו"שקד שלישי מוגדל" שב80% אני יעשה ניתוח להסירם כי תמיד התחושה שלי שהאף שלי סתום וזה גם מתסכל..(חשבתי אולי גם כך תהיה לי שינה טובה יותר עם אף פתוח) ונמצא אצלי חוסר B12 בגוף שטופל בתחילה ב5 זריקות תוך חודש אחד.. לאחר מכן עברתי לכדורים במשך כמה חודשים שלא עזרו ושוב הB12 שלי ירד מ600 לסביבות ה-200 וכיום אני עושה זריקה פעם בחודש מזה 3 חודשים ועוד חודשים אבדוק את רמת הB12 שלי שוב, בתקווה שתישאר יציבה ותקינה (אני לא צמחוני). אני מתחנן לתשובות לסיוע והכוונה. אני חושש שגם אם אלך ואדווח על כך לרופא ונניח ובנחמדותו הוא יציע לי ללכת למעבדת שינה. יקרה מצב שבוא אני יישן בצורה תקינה במהלך הבדיקה ולא יראו כל הפרעות (קורה שאני ישן חלק וללא בעיות:). תודה מראש וסליחה על החפירה. בנוסף.. האם אתם מכירים מקרים דומים?

מדובר בתופעה הקרויה שיתוק שינה. לעיתים ניתן לראות סימנים לתופעה גם אם לא חוויתה את האירוע בליל הבדיקה לכן רצוי לבצע בדיקה במעבדת שינה. ככלל התופעה איננה דורשת טיפול כל שהוא ,איננה מסוכנת ולא מהווה מנבא להתפתחות מחלה כל שהיא.

שלום. אני בת 21. לאחרונה בעיקר כשאני נמצאת לפני התעוררות משינה אני ישנה וחולמת ומודעת שאני חולמת ואני רוצה להתעורר ואני לא מצליחה. זה מעצבן מאוד ומפריע.. לא יודעת למה זה פשוט מעצבן מאוד.

האם את סובלת מתופעות אחרות הקשורות בשינה כגון עייפות יתר או הרדמויות בלתי נשלטות בשעות היום ?

17/06/2014 | 17:01 | מאת: אני

06/06/2014 | 20:54 | מאת: אוסנת

אני בת 43 נמצאת בלחץ נפשי גבוהה מזה כ שבועיים סובלת מחוסר רצון לישון לא נרדמת בהמלצת רופא משפחה התחלתי לקחת כדורי שינה לוריוון וגם איתם אני מתעוררת בסביבות השעה ארבע לפנות בוקר,יש לציין כי גם לפני המצב הנ"ל לא הייתי ישנה טוב בלילה הייתי מתעוררת כמה פעמים לפיפי ובכלל מתעוררת בשעות ארבע חמש בבוקר רציתי לדעת מה לעשות? האם להמשיך עם כדורי שינה האם זה ממכר? האם יש פתרון אחר תודה מראש

לוריואן הינה תרופת הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים אליו משתייך גם הואליום. תרופות אלו עלולות להיות ממכרות. ניתן להחליף הטיפול לאמביאן נא לפנות לרופא המשפחה האמביאן יכול לתת מענה גם ליקיצת הבוקר המוקדמת לגבי הטיפול הכולל בהפרעת השינה ממליץ לפנות לייעוץ פרטני ע"י רופא שינה.

06/06/2014 | 11:31 | מאת: יעל

היי, אני נשואה שנה וחצי וחיה ביחסים מושלמים עם בעלי. שנינו אוהבים אחד את השני ודואגים אחד לשני בצורה יוצאת דופן! ולמרות זאת, בשלושה חודשים האחרונים ארעו ארבעה מקרים (!) שבאמצע הלילה מתוך שינה הוא תופס אותי ומטלטל אותי בחוזקה. אני צורחת ואז הוא מתעורר וממהר להרגיע אותי... הוא לא זוכר כלום. בהתחלה חשבנו שאני סובלת מסיוטים ומדמיינת את זה, אבל פעם אחת זה קרה כשאני הייתי ערה לגמריי ואז הבנו שזה בא ממנו. שמנו לב שזה קורה דווקא כאשר אני נוגעת בו מתוך שינה. אנחנו אנשים צעירים בריאים בני עשרים ולגמרי לא יודעים איך להתמודד עם זה... איך מטפלים בזה? אגב, אציין, שהשינוי היחיד שחל בחודשים האחרונים זה שאני בהריון. תודה!

התופעה מוכרת ומתרחשת בדרך כלל במהלך שנת החלום. מומלץ לבצע בדיקת שינה מלאה מתועדת בוידאו(בדיקות אלו מבוצעות במעבדות השינה שבבתי החולים דוגמת תל השומר ואחרים ולא מבוצעות במסגרת בדיקות ביתיות.) לאחר הבדיקה אתם מוזמנים לקבוע תור לייעוץ והמלצות לברור נוסף בהתאם לתוצאות הבדיקה.

19/06/2014 | 10:37 | מאת: יעל

תודה על התשובה! האם יש סיכוי שזה יחלוף לבד?

06/06/2014 | 01:02 | מאת: אור בר

שלום, אני בת 23 וכבר מזה 3-4 שנים אני עייפה יותר מהרגיל. היתי אצל אינספור רופאים/פסיכולוגים/ פסיכיאטרים. אני סובלת מדיכאון קליני שמטופל ולא מורגש כרגע. הבעיה היא שהשעות שינה שלי הן הפוכות מאוד!!! אני הולכת לישון תמיד בין השעות 4-6 בבוקר וביקיצה טבעית קמה בסביבות חמש בצהריים. רק אם אני ישנה ככה אני לא עייפה במהלך שאר היום. כל שעות שינה אחרות(גם אם לדוגמא אני אשן בשעה 8 בערב ואקום ב10 בבוקר שזה 14 שעות שינה אני אהיה עייפה מאוד כי אלה לא השעות שהגוף שלי אוהב לישון בהן) ניסיתי סירקדין, כדורי שינה , רסקיו וכלום לא עזר. אני עובדת במשמרות ואני נרדמת ב4 וקמה ב8 לעבודה לפעמים. החיים שלי הם לא חיים. מה זה יכול להיות? מה עליי לעשות? אודה מאוד לתשובה!!!

מדובר בליקוי בתזמון השינה. התופעה ניתנת לטיפול. ממליץ לפנות לייעוץ רופא שינה.

02/06/2014 | 08:03 | מאת: אלעד

שלום, לאחרונה גיליתי את המצב הקרוי שיתוק שינה. מאז קרה לי לראשונה בערך לפני חצי שנה המצב חזר על עצמו משהו כמו חמש פעמים. האם זה מצביע על בעיה כלשהי והאם יש דרך להמנע מהמצב שמכניס אותי לפניקה והזיות קשות כל פעם מחדש. תודה

ההפרעה אותה אתה מתאר בדיוק רב ניקראת שיתוק שינה. לא מדובר כמובן בשיתוק אמיתי אלא בתופעה פיזיולגית המתרחשת עקב התעוררות החלק ההכרתי במוח מעט לפני התעוררות מערכץ השרירים והנשימה. קיימים אנשים רבים הסובלים מתופכה זו בדרגות חומרה שונות. התופעה הינה חסרת משמעות ואינה דורשת טיפול מיוחד.

29/05/2014 | 21:31 | מאת: ניר

בספרות מדווח על כך שהתרופה פראזוסין (שנועדה במקורה לטפל ביתר לחץ דם) מקלה על סיוטים בשינה אצל הסובלים מפוסט טראומה. יתרה מזו, זוהי התרופה היחידה המקלה על התופעה הזו. אבקש לשאול האם התרופה מוכרת בארץ. תודה.

תרופה מוכרת בארץ

29/05/2014 | 16:57 | מאת: יואב

ערב טוב, עקב תחילתה של מה שתואר כחרדת שינה שלא ישנתי תקופה ארוכה לא בלילות ולא בימים התחלתי לפני כשלושה שבועות טיפול בקלונקס וציפרלקס. התחלתי בנטילת כדור אחד ללילה ולאט לאט עליתי עד לשלושה כדורים של 0.5 מ"ג. לא העזתי לעבור את את התחום הזה שכן אני מפחד מהתמכרות לכדור. כעת ירדתי ל 2.5 כדורים ללילה, יש לילות שאני ישן טוב יותר ויש לילות שעד מאוחר בלילה אני לא בטוח אם ישנתי ואז אני נרדם לכמה שעות לפנות בוקר. השאלה שלי היא כזאת תוך כמה זמן מומלץ כל פעם להוריד במינון ולכמה להוריד? נניח אני יכול להוריד ל 2.25 ללילה? תוך כמה זמן כל פעם? כעת אני 3 ימים כבר נוטל 2.5 לאחר שנטלתי כשבוע וחצי 3 כדורים,ועוד שאלה תוך כמה זמן בדרך כלל לוקח להתמכר לזה והאם העובדה שהצלחתי להוריד ל 2.5 אך לא תמיד ישן טוב חיובית? אציין שאני עושה כושר גופני ומדיטציה ומנסה לשמור על שגרת חיים רגילה לגמרי גם בימים שאני לא ישן יותר מדי טוב. תודה.

אין לבצע שינוי כל שהוא במינון התרופה ללא התייעצות עם הרופא שהמליץ על הטיפול.

27/05/2014 | 01:46 | מאת: אבי

שלום כמה זמן נדרש לקחת סירקדין בכדי לשנות את שעות השינה כאשר רוצים להקדים את שעות השינה המאוחרות? אני לוקח מזה שבוע, זה עוזר קצת, אבל לא ממש מרדים, כמו כן אני מוצא את עצמי מתעורר כמה פעמים במשך הלילה לשירותים. והאם יכול להיות ש 2 מ"ג לא מספיק לי? תודה

ין אפשרות לתת ייעוץ אינדיווידואלי במסגרת הפורום. אנא פנה למרפאה.

22/05/2014 | 07:57 | מאת: ספיר

כל בוקר אני מתעוררת עם חבלה בראש או בגב או שריטות על כל הידיים שלי לפעמים אני גם סתם נופלת מהמיטה או נתקעת בקיר ממש חזק יכול להיות שזה קשור לדיכאון שלי ואני עושה בלילה מה שאני רוצה לעשות בבוקר ? או שזה קשור לסיוטים שלי ? איך מפסיקים את זה ?

על מנת לאבחן ההפרעה יש צורך לבצע תחילה בדיקה במעבדת שינה. צריך לבקש בדיקת שינה מלאה עם תעוד ווידאו סינכרוני.

21/05/2014 | 16:26 | מאת: רותי

שלום בעלי חולה סכרת מזה שנים רבות.מאוזן. לאחרונה סובל מקשיים בשינה רציפה.נרדם בסדר אך מתעורר אחרי שעתיים. התחיל טיפול בAMBIEN 12.5 ועבר לנוקטורנו. הכדורים עוזרים, אך מה עושים כדי לא להתמכר? הוא מאד מוטרד תודה

חשוב מאוד לקבוע את סיבת היקיציות. הדבר אפשרי ע"י ביצוע בדיקת שינה מלאה(כולל EEG EMG) בדיקה זו מבוצעת אך ורק במכוני השינה והיא איננה בדיקה ביתית.

20/05/2014 | 00:14 | מאת: דוב

שלום עקב הפרעה בתזמון השינה קיבלתי מרופא שינה סירקדין וכן אמביאן. ברצוני לשאול: 1. מה הסיבה שסירקדין נקרא תרופה? זה הרי משווק כתוסף בבתי טבע בחו"ל ללא מרשם, ובשלל מינונים. 2. האם העובדה שסירקדין זה 2 מ"ג בעוד התוסף שמשווק (מלטונין) נמכר במינונים של 3 ו 5 מ"ג ואף יותר, אומר שהשפעתו נמוכה מהם? 3. אם נניח אני נרדם בשעות 4-5 בערך, ואני רוצה להירדם מוקדם יותר, האם יש לעשות זאת בהדרגה, כלומר להקדים בשלבים את שעות השינה או שאפשר בפעם אחת להקדים בכמה שעות? 4. האם יש חשש להתמכרות בסירקדין? כשמפסיקים את זה חוזרים למצב שהיה או שהפרשת המלטונין בגוף חוזרת לתקנה? תודה רבה

הסירקאדין הינו כדור עם שחרור מושהה של התרופה ולכן הינו שונה מן המלטונין הניתן בדרך אחרת ולכן הוא רשום כתרופה. מאחר ומנגנון השחרור של התרופה שונה אי אפשר להשוות למלטונין לא רוקחי מבחינת יעילות הפעילות.סירקאדין איננו ממכר. לגבי השאלה השלישית - לא ניתן לתת ייעוץ אינדיווידואלי מעל לדפי הפורום.

19/05/2014 | 12:35 | מאת: מתן

שלום ד"ר. קרה לי בלילה האחרון משהו די מוזר, ואשמח אם תשפוך לי אור על זה. התעוררתי בערך ב-5 ומשהו בבוקר מסיוט, אך למעשה הסיוט המשיך להתקיים גם לאחר שהתעוררתי. הייתי עם עיניים פתוחות, אבל כנראה שלא במצב הכרתי מלא.? למעשה עקב זה למשך כדקה וחצי להערכתי הייתי שרוי במצב של פארנויה. אחר לכך לאחר שזה נגמר לקח לי בין 20 דקות לחצי שעה להרדם, והשינה חזרה להיות טובה. מה דעתך?

המצב שבו הייתה איננו פרנויה ואינו מרמז על התפתחות מסוג זה. מדובר במצב של גלישת שנת חלום אל תו ההכרה. מצב זה מוכר ובד"כ חסר משמעות . ראוי יחד עם זאת להתייעץ באופן אינדיווידואלי עם רופא שינה ולבצע בדיקת שינה מלאה להשלמת הבירור.

19/05/2014 | 01:03 | מאת: ערן

שלום מאחר והמטבוליזם בגוף מושפע מהשעון הביולוגי (מקובל גם שאכילה בלילה מכבידה על מערכת העיכול יותר מאשר ביום), וכן לשעון הביולוגי יש השפעה על המערכת ההורמונלית, דבר שגם בא לידי ביטוי בבדיקות הורמונליות שונות שמכוונות לשעות מסויימות של היום. שאלתי היא, האם כשאדם ער בלילה וישן ביום, או במקרה פחות קיצוני, אדם שהולך לישון מאוחר ב 2-3 בלילה ואף מאוחר מכך, האם זה משנה את השעון הביולוגי? האם המטבוליזם והמערכת ההורמונלית משתנה בהתאם לשעות השינה? תודה

מאחר ומדובר במערכת שעונים ביולוגיים העובדת ככלים שלובים תזמון האכילה משפיע על תזמון השינה וההיפך גם כן נכון יחד עם זאת המצב הרצוי מדבר על סינכרון מלא של השעונים. סינכרון זה נפגע עקב שיוניים בתזמון השינה ולכן עלולים להיגרם שיבובים במנגנונים האנדוקריניים , חילוף החומרים ומנגנון הבקרה על רעב ושובע.

15/05/2014 | 22:17 | מאת: רמי

שלום, כיצד מטפלים באדם שיש לו יותר מדי שנת REM ופחות שינה עמוקה? יש תרופה להפרעה או שיחות?

יש תרופות שכתופעת לוואי מאריכות את שנת החלום ואחרות מקצרות את שנת החלום. יחד עם זאת כדאי לזכור שאין צורך בטיפול בתופעה שבאה לידי ביטוי בתרשים השינה אלא אם כן יש לה השפעה על איכות השינה ותחושת הרעננות.

15/05/2014 | 13:52 | מאת: יואב

התחלתי ליטול שבוע שעבר קלונקס וציפרליקס לאחר בעיות שינה קשות במשך שבועיים. אט אט אני מרגיש שגם הקלונקס מתחיל לאבד מההשפעה שלו ואני לוקח אותו רק שבוע ( עד 3 כדורים ביום). אני לא מרגיש בחרדות במשך היום וגם בלילה אני כבר מרגיש יותר רגוע אבל אני מתחיל גם להתקשות להירדם בעזרת הקלונקס ואני מתחיל קצת להיות לחוץ שקשיי השינה שלי יחזרו ושלא אוכל לישון.איך אפשר לשקם את תהליך השינה הטבעי? אחזור רק על מה שאמרתי,אני לא בחרדות יום יומיות ולא בדכאונות,כל זה התחיל מלחץ מבעיה רפואית שנרגעתי ממנה.תודה מראש

כמובן שמעל לדפי הפורום לא ניתן לתת ייעוץ ספציפי. מציע שתשוב אל הרופא שנתן לך את המרשם ותבקש הדרכה כיצד להפחית באופן הדרגתי את כמויות הקלונקס שאתה לוקח.במידה ואינך מקבל ייעוץ מספק אתה מוזמן לקבוע תור לייעוץ אישי.יש להגיע עם מכתב סיכום מהרופא המטפל.

12/05/2014 | 02:00 | מאת: רפי

שלום אני לוקח מלטונין 5 מג כל לילה בשבועיים הראשונים זה השפיעה טוב מאוד ונרדמתי מהר בימים האחרונים זה כבר לא משפיעה אליי וקשה לי להירדם שוב, מדוע? אני צריך להעלות את המינון? כל שבועיים? כי 5 מג זה מספיק אני חושב.

המלטונין איננו כדור שינה ולכן אינו מועיל כטיפול יחידני במקרים של אינסומניה כרונית. אין טעם להעלות המינון.

11/05/2014 | 01:23 | מאת: שילגי

אני בת 25, בן זוגי מעיר אותי באמצע הלילה לעיתים קרובות בטענה שאני צועקת במהלך השינה שלי.. הוא אומר שזה נשמע שאני ממש סובלת ושמישהו מתעלל בי.. לפעמים הוא אומר שאני רק צורחת צרחה בלבד ולפעמים אני מדברת ואומרת: די , תעזוב אותי , יא בן ז... אני מעוניינת לדעת האם זה דבר נורמלי?? ממה זה יכול לנבוע???.... מה אפשר לעשות??? נ.ב- אינני יודעת האם זה קשור אבל אני נוטלת כדורים פסיכיאטריים...

דיבור מתוך שינה הינה הפרעה ממשפחת הפאראסומניות. הדיבור הינו ביטוי לחלימה באותו הזמן ולכן אין בו כדי להביע סבל אמיתי. קיימים טיפולים פסיכיאטרים מסוימים העלולים להגביר התופעה. עדיף שבן זוגך לא יעיר אותך.

06/05/2014 | 23:29 | מאת: אלי

שלום רב, אני בן 40 עם קשיי הירדמות ממש קשים. בעבר קיבלתי סירקדין שסייע לי קצת אבל לא מספיק. לפני כמה חודשים ניסיתי ברוטיזולאם ונרדמתי יחסית בסדר. עם זאת הרגשתי תשוש במהלך היום והרופא החליף לי לאמביאן. אני לוקח חצי כדור ואין ספק שזה עוזר לי להירדם. הבעיה שגם עם הכדור הזה, במשך היום אני מרגיש תשוש באופן קיצוני. בתור מי שרגיל לשעות שינה ממש מעטות חשבתי שאם אמצא פתרון לבעיות השינה שלי אני מאוד אתחזק. ומפתיע אותי שזה לא קורה. למה???

האמביין הינו כדור שאסור לחצות. לצורך העניין הכדור קיים בשני מינונים ויש להתחיל בטיפול במינון הקטן יותר ובכל מקרה לא לחצות לא לפורר ולא ללעוס את הכדור. לעניין איכות השינה, לאחר שעם הכדור אתה נרדם ועדיין חש עייפות רצוי לפנות לייעוץ פרטני. ייתכן מאוד שיהיה גם צורך בבדיקת שינה.

06/05/2014 | 11:49 | מאת: דני

שלום, מלפני קצת יותר מחודש, איבדתי את תחושות העייפות, הרעב והצמא. מאותו רגע - לא מצליח לישון. בהתחלה הצלחתי קצת לישון בעזרת כדורי הגעה או סטילנוקס אולם לאחר מס' ימים קצר הם הפסיקו להשפיע ואני פשוט שוכב במיטה, והגוף עייף נורא אך לא מצליח לשקוע בשינה. יש לי מדי פעם חלומות בהקיץ - הגוף לא ישן אך אני חווה חלום. בדר"כ אני ישר מתעורר אחרי חלום כזה. כמו כן אני גם חווה תחושת מחלה עם הזעה (ללא חום) וירידה חדשה במשקל בזמן האחרון (10% ממשקל הגוף ואפילו יותר. האם יכול להיות שמדובר ב-fatal familial insomnia? האם קיימת בדיקה בארץ לברר את זה? אם כן היכן? מה אתה ממליץ לי לעשות? בבדיקות הורמונים נמצא הורמון Pth מתחת לנורמה (מדידה ראשונה 7, מדידה שניה 10) כשהמינימום בנורמה הוא 14, אינני יודע אם קשור. תודה

האבחנה שצינתה הינה נדירה ביותר. אחד המאפיינים שלה שהיא משפחתית - כלומר צריך שיהיו עדויות משפחתיות על מקרים דומים במשפחה בעבר. על כל פנים שילוב של קושי להרדם ירידה במשקל והזעות ליליות מחייב כמובן בדיקה מעמיקה יותר. יש לפנות עם התלונות ראשית לרופא המשפחה. הפרעת השינה במקרים כאלו הינה משנית.

06/05/2014 | 04:50 | מאת: יואב

כתבתי כבר כאן בעבר על זה שהחל אצלי תופעה של פה יבש וזה יצר מצב שבאותו הלילה לא יכולתי לישון. אני יכול להעביר כמה ימים שלמים ללא שינה,כל התפקוד שלי קורס. אני חושב על זה כל הזמן ולא מצליח להירדם.גם המצב של פה היבש מחמיר כאשר אני לא ישן ונתון ללחץ.רופא המשפחה הביא לי כמה כדורים של טונייט לקחת, לקחתי 2 מהם וזה גם לא עזר לי להירדם.מעולם לא סבלתי מהפרעות שינה ואני בן 26.שוקל לפנות את עצמי למיון ביום שלישי כי הכל סגור,וכן נקבע לי יעוץ אצל פסיכיאטר אבל רק ליום ראשון, לא יודע אם אני אשרוד עד יום ראשון,מתחילות לי מחשבות ממש דיכאוניות, אני במצב בכי רע ואני לא יודע איך אני אסיים את השנה האקדמאית. מה עושים?האם יש משהו שאני יכול ליטול שיתגבר גם על הפרעות השינה וגם יובש בפה? שכן גם היובש בפה מפריע לי להירדם,אני מפחד שהמצב הזה ישאר כך תמיד

08/05/2014 | 14:41 | מאת: יואב

ושם דיברתי עם פסיכיאטרית שאמרה שהיו כנראה במשך חיי אירועי לחץ שלא השפיעו עלי באותו הזמן עד שזה התפרץ בערב אחד שכנראה התבטא בפה יבש וחוסר שינה. היא אמרה שכנראה דיכאון שקע עמוק וכן חרדה של שבועיים ללא שינה גבו מחיר כבד. היא המליצה על קלונקס עד 3 כדורים היום וציפרלקס רבע כדור ביום בשבוע הראשון והמינון לאט לאט יעלה. האם ישנם עוד צעדים שאני יכול לנקוט ללא עזרה של תרופות על מנת הקל על המצב? אני ממש לא רוצה להיות תלוי בתרופות ואני לא אוכל לעמוד שוב במצב שהייתי בו לפני כמה ימים. ושאלה נוספת, האם ישנה קבוצת תמיכה לאנשים הסובלים מחרדה/מחסור בשינה או משהו בסגנון? יעזור לי נורא לדבר על זה אני חושב

כרגע לאחר שקיבלתה עזרה ראשונה מהסיכיאטרית במיון ממליץ לך לפנות לפסיכאטר דרך קופת החולים על מנת להכנס למהלך של אבחון מדויק וטיפול מבוקר על מנת למנוע הופעת ההפרעה מחד והתמכרות לתרופות מאידך.

05/05/2014 | 16:38 | מאת: נעם

שלום בן 40, נוטל לוסטרל לטיפול בחרדה. כמו כן בגלל בעיות בשינה הומלץ לי ליטול מירו במינון נמוך לאפקט העייפות. זה היה עוזר לי בעיקר למשך השינה, אך לא לתחילת השינה, בכל מקרה הפסקתי את זה כי חששתי שאולי יש קשר בין התרופה לצורך העז שלי למתוקים (ועליה במשקל). יש לציין שאני רגיל לישון בסביבות 3 ומעלה, לא מצליח קודם. רציתי לשאול האם אפשר לקחת על דעת עצמי תוסף טבעי של מלטונין? יש לי מלטונין (למציצה) של חברת NOW Melatonin 3 mg Chewable - 90 Lozenges. ניסיתי לקחת ולא ראיתי שזה מרדים אותי מיד.(לא חשתי שזה עוזר באופן ברור) תוך כמה זמן זה אמור להשפיע? האם כדאי להעלות את המינון? לכמה? מדובר בטבליות למציצה, בגלל בעיות כשרות אני מעדיף לבלוע, האם אפשר לבלוע טבליות שנועדו למציצה? זה בעייתי? זה פחות תועלתי? תודה

המלטונין הינו חומר טבעי המסייע בתזמון השינה. יחד עם זאת תזמון השינה תלוי בגורמים רבים ולכן הטיפול יכול לעיתים להיות מורכב יותר. ממליץ לך לפהנות לייעוץ באחד ממכוני השינה בבתי החולים.

05/05/2014 | 09:00 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני שבוע ילדתי בשעה טובה. במהלך החודש האחרון להריון התחלתי לנחור, די חזק לדברי בעלי. למרות שילדתי לפני שבוע, אני עדיין נוחרת אציין כי לפני הריון זה, שהינו שלישי במספרו, לא נחרתי מעולם. מה עושים? זה יעבור לבד או דורש טיפול? תודה

הנחירה בהריון יכולה להגרם מסיבות שונת חלקן חולפות עם הלידה וחלקן פחות. במידה והייתה עלייה משמעותית במשקל בזמן ההריון מומלץ לחזור למשקל תקין.

02/05/2014 | 14:16 | מאת: ד'

קבעו לי תור לבדיקת שינה מלאה. ההוראה הייתה לא לישון באותו יום בצהרים. האם מומלץ אפילו לא לישון בלילה לפני בכלל?

בלילה שלפני מומלץ לישון כרגיל.

29/04/2014 | 16:33 | מאת: אלי

שלום רב, אני בן 30, סובל מבעיות שינה על רקע של סטרס. לפני כחודש וחצי נגמלתי מבונדורמין לאחר שימוש שנמשך כ-7 שנים. מזה כחודשיים אני עושה יוגה מדי יום וגם נוטל ויאפקס במינון 225 מ"ג בהמלצת פסיכיאטר. אני באמת חש הרבה יותר רגוע, אך השינה שלי עדיין לא לגמרי תקינה. עד לפני מספר חודשים לא הייתי נרדם בלי כדורים בכלל, וכעת אני נרדם, אך ישן שינה קלה של 4-5 שעות. סביר להניח שההפרעה בשינה שאני חווה כרגע נגרמה משנים של שימוש בכדורי שינה, אך השאלה היא איך אני משקם את השינה הטבעית של הגוף? האם התופעה הזאת היא הפיכה ומתי עליי לצפות לשיפור במצב? תודה.

ברכות על תהליך הגמילה המוצלח. בסך הכל אתה מתאר מצב סביר וכמובן שצפויים להתרחש עוד שינויים הדרגתיים לטובה אך קשה לנבא את קצב התהליך. במצבים כשלך אני ממליץ להעריך את איכות השינה לא על פי התחושות שלך במשך הלךילה אלא יותר על פי מידת הרעננות בבוקר ומידת העייפות\ישנוניות במשך היום.

27/04/2014 | 16:51 | מאת: יוסי מ

שלום רב!אני משתמש כבר שנים רבות בכדור סטילנוקס אשר בלעדין אינני מצליח להרדם בכלל.אינני נוטל יותר מ חצי כדור לפני השינה מעולם,בדקתי דם כל חצי שנה ולא נימצא שום חריגה בשום ערך,האם כדאי להחליף את הכדור לכדור אחר כי חצי כדור לא יספיק(ככה אמרו לי)יש לי ועדה רפואית בקרוב על עיניין אחר האם סטילנוקס יכול להשפיע על רשיון נהיגה חלילה?

כל עוד התרופה עובדת אינני רואה סיבה להחליף. לעניין רשיון הנהיגה ,למיטב הבנתי לא צפויה פגיעה כל שהיא.

לוקח לי המון זמן להירדם, וזה בגלל שיש לי בעיה כללית שאני מודע לנשימה שלי, (זה מפריע לי בעוד תחומים), כלומר כשאני מנסה להירדם, אני מנסה כמובן לנקות את הראש מכל המחשבות, אבל אני לא מצליח לנקות את המחשבה על הנשימה, ולכן אני לא מצליח להירדם. נ.ב. מה קורה שנייה לפני שנרדמים? (מה שאני בעצם רוצה לדעת זה איך נרדמים?)

אתה מתאר סוג של חשיבה אובססבית. חשיבה כזו אכן עלולה להפפריע לתהליך ההרדמות ולהתרחש. רצוי לפנות לייעוץ פסיכולוגי בנושא. באופן כללי תהליך ההרדמות מתרחש בדרך כלל באופן עצמוני(ספונטני) ללא צורך במעורבות חיצונית כל שהיא. במהלך ההרדמות הפיקוד על הנשימה עובר מקליפת המוח על גרעיני הנשימה שבגזע המוח ולכן מאפייני הנשימה בשינה שונים מאלו שבעירות . כמובן שאיננו יכולים להיות מודעים לשוני אלא במקרים נדירים בהם מתרחש מה שנקרא "שיתוק שינה" ואז קליפת המוח חוזרת לתפקד כבערות אך הנשימה נותרת בפיקוח גרעיני השינה למספר שניות.

26/04/2014 | 16:35 | מאת: יואב

צהריים טובים, לפני כמה ימים החלה אצלי בעיה רפואית שלא קשורה בשינה אך באותו לילה גרמה למתח ולא הצלחתי להירדם. כבר 3 לילות אני לא מצליח לישון ולו לדקה, איכות החיים שלי נהרסה לגמרי, אני לא מצליח להתרכז ומרגיש תשוש.כיצד עלי לנהוג? תודה

קושי להרדם במצבי מתח הינה תופעה נפוצה. במצב זה מוטב להשתמש בתרופת שינה למספר ימים.

07/04/2014 | 09:31 | מאת: גלעד

לעיתים (לרוב, אפשר לומר) אני 'מרייר' (-מזיל ריר) תוך כדי שינה. רציתי לדעת ממה זה נובע, האם זה מצביע על בעיה בחלל הפה או מבנה הלסת, או אולי סיבות חיצוניות כגון מאכלים מסוימים, וכיצד ניתן למנוע זאת? תודה מראש!

ריור בשינה קשור לנשימת פה בשינה. נשימת פה נובעת מעליה בתנגודת האף או בית הבליעה למעבר האוויר. הדבר יכול להצביע על הפרעה בנשימה אפית או הפרעת נשימה בשינה. מומלץ בדיקת אאג.

04/04/2014 | 17:42 | מאת: איתן

שלום, האם ידוע לך על מקרים בהם הומאופתיה עזרה בטיפול בהפרעות שינה? אני שוקל להתחיל טיפול... תודה

לא מוכרים לי מקרים כאלו

1 ... < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > ... 29