איכות שינה גרועה ביותר!

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

03/12/2015 | 22:43 | מאת: קרן

שלום רב. אני בת 32 ומזה כ- 16 שנה סובלת מאיכות שינה ירודה מאוד מאוד. אני נרדמת בקלות ולרוב ישנה באופן רציף (לא חשוב מספר שעות), אך בעת ההתעוררות אני חשה כי השינה היתה לא מרעננת ולהיפך, אני מרגישה עייפה מאוד, חסרת אנרגיות וקושי בביצוע פעולות פשוטות עקב המותשות הפיזית והקוגניטיבית אותה אני חווה. בלילות בהם אני ישנה טוב (והם בודדים), מספיקות לי שעות שינה מועטות לתפקוד מלא ואפקטיבי ביום המחורת. אוסיף כי לא הצלחתי למצוא הקשר/ סיבה בימים הבודדים בהם אני ישנה טוב לעומת כאלה שלא. אני בן אדם שמח ואופטימי באופיי ולמרות שאיני חווה קושי נפשי כלשהו, לאורך השנים ניסיתי כדורים שונים בכדי למצוא פיתרון כלשהו למצוקה אותה אני חווה. כולל: כדורי הרגעה, כדורי שינה, מלטונין. אך לשווא, דבר לא סייע עבורי. כמו גם שינה עם/ בלי טלוויזיה, עם/ בלי אור וכדומה. אני חשה חריגה בנוף הפרעות השינה, כיוון שאני כביכול ישנה והשינה אינה מקוטעת. אך הסבל הוא עצום והחוסר בשינה איכותית הוא מהותי ומורגש בכל התפקודים אותם אני נדרשת לעשות ביום המחרת. האם בעיה זו מוכרת? האם יש דבר כלשהו להציע בכדי לבדוק את הנ"ל לעומק? תודה מראש!

יש צורך כמובן בביצוע בדיקת שינה מלאה כולל רישום גלי המוח ומתח השרירים בשינה. הבדיקה מבוצעת במכוני השינה בבתי החולים הציבוריים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות