חשד להפרעת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/12/2015 | 09:12 | מאת: י.ש

שלום רב. אני גבר כבן 35. סובל מזה כמה שנים מגודש כרוני באף, כשכמעט כל הזמן נחיר אחד סתום והשני פתוח חלקית או לגמרי. בכל אופן, אשתי סיפרה לי שאני לפעמים נוחר בזמן השינה, ברמות כאלו ואחרות. יש לי שינה לא רציפה שבה אני נוהג להתעורר לפחות פעם אחת בלילה(מאז שיש לנו תינוק אז התרגלתי לכך). יוצא שאני ישן בין 5 ל6 שעות עם הפסקה אחת או שתיים. במשך היום אני מרגיש עייף. לאחרונה התחלתי גם לבדוק דופק וכשאני מתעורר בלילה או בבוקר, הדופק שלי גבוה מהרגיל(גבוה מבזמן מנוחה במשך היום) מצד שני, לא סובל כמעט מאיזה כאבים והלחץ דם שלי תקין והדופק במשך היום לא בזמן פעילות קשה, הוא בין 60 ל70. אבל כאמור, כן חש עייפות וחוסר ריכוז. שאלתי היא מה הדרך הטובה לבירור העניין? ומה תחושתך לגבי העניין והסיבות? האם בטווח הארוך אני באיזה סיכון לבעיות לב? וחשוב לי גם לדעת האם בשלב זה לא לעשות פעילויות ספורט אירוביות? תודה רבה

אכן חשד להפרעת נשימה בשינה . ממליץ לפנות למכון השינה לביצוע בדיקת שינה . מתוך דבריך אינני רואה סיבה להימנע מפעילות ספורטיבית לה אתה רגיל.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות