פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

14/09/2015 | 09:29 | מאת: מודאגת

שלום, התחילה תופעה מוזרה אצל בעלי בחודשים האחרונים, אני מוצאת אותו בלי תחתונים מנסה לקיים יחסי מין לפני בכוח. הוא אדם מאוד עדין ופתאום הוא מתנהג בפראות. העניין הוא שהוא לא זוכר שזה קרה. אני שואלת בעדינות בבוקר ואין לו מושג שזה קרה. יש לנו 2 בנות בבית ועוברות לי מחשבות שחס וחלילה עלול לקרות משהו שלא במודע. האם עליי לעשות משהו?

התופעה נדירה אך מוכרת ומכונה סקסומניה . היא מהווה חלק מתופעה נרחבת יותר הנקראת פאראסומניה וכוללת שורה ארוכה של פעולות אוטומטיות בשינה כולל דיבור , הליכה ואחרות. יש צורך לפנות להמשך אבחון במכון שינה ובהמשך ייעוץ ע"י רופא נוירולוג.

15/09/2015 | 10:38 | מאת: מודאגת

זה משהו שיכול להופיע ככה באמצע החיים? האם זה קשור למשהו? כמו לחץ? עייפות? איך זה מגיע פתאום? אם לא נטפל זה יכול לחלוף כמו שזה הגיע? תודה!!!

09/09/2015 | 07:40 | מאת: גאנם עמיד

לפני ארבעה חודשים הרגשתי לחץ ואטימות באוזניים כל הזמן עשיתי הרבה בדיקות ונסיתי הרבה תרופות מאז התחילה אצלי נדנודי שינה ועד ללא שינה ליומיים שלוש בלי כדורי שינה

בשאלה שהפניתה חסר מידע רב. על כל פנים רצוי להגיע לייעוץ אינדיווידואליץ יש צורך להביא את כל הבדיקות שבוצעו ופירוט של כל הטיפולים.

28/08/2015 | 22:50 | מאת: eli

שלום רב. אני נוטל זיפרקסה 5 מ"ג.וכבר הרבה זמן שאני מתקשה לקום מוקדם בבוקר.(מן הסתם בגלל הכדור)ואני לא יכול להפסיק את הכדור. מבקש את עצתך ד"ר מה לעשות? תודה.

תחילה חשוב להדגיש שכל שינוי בטיפול ייעשה ע"י הרופא הפסיכיאטר המטפל. בעיקרון שינוי בתזמון נטילת הזיפרקסה יכול לשפר המצב. בנוסף ניתן לשקול נטילת תרופה מעוררת בשעות הבוקר.

27/08/2015 | 16:08 | מאת: ירון

אני עובד לעתים 3 משמרות לילה בשבןע, האם שינה ביום מספקת לגוף ולמוח את מה שצריכים, האם מחזור השינה שמורכב מכמה שלבים הוא יעיל גם כשישנים ביום?

תועלתיות השינה תלויה בסנכרון השינה עם השעונים הביולוגיים השונים. שינה בשעות היום איננה מסונכרנת ולכן תועלתיות שינה זו נמוכה באופן יחסי. לגבי עבודה במשמרות. במידה ומדובר במשמרות לילה מלאות רצוי שלא לעבור מעל לשתי משמרות לילה בשבוע.

26/08/2015 | 16:05 | מאת: רמי

בשבועיים האחרונים ואולי קצת יותר אני במצב לא טוב מבחינת שינה. אני נרדם רק לאחר 2 בבוקר ואפשר גם שאני נרדם בשעה 6 בבוקר ומתעורר בסביבות השעה 11 עד 2-3 בבוקר. ואולי אף מתעורר מוקדם ושוב הולך לישון. זה לא מתאים לי העסק הזה. רציתי לדעת מה הסיבה לכך? ראיתי את התסמינים שמתאימים לתסמונת פאזת השינה הדחויה - יש לי כמו "נמלים" ביד שמאל וברגל שמאל שמפריע לי במהלך היום וגם בניסיון לשינה. אינני מעוניין בכדורים - מה הפתרון ומה צריך לעשות?

אם התופעה נמשכת , ניתן לטפל באמצעות כדור צירקאדין. הכדור מכיל מלטונין בשחרור מושהה ומתזמן מחדש את השינה. יש לפנות לרופא לקבלת מרשם והנחיות ספציפיות לשימוש בכדור.

26/08/2015 | 04:01 | מאת: אלמוג

שלום רב, אני אלמוג בת 15. כאשר אני קמה משנת צהריים, אני חשה בעצבים מרובים, מרמור, חוסר סבלנות ועוד.. רציתי לדעת אם יש סיבה לכך? רגשות אלה אינם קורים לי לאחר שנת לילה או כאשר איני ישנה צהריים כלל אלא רק לאחר מנוחת צהריים.

שנת צהריים ממושכת (למעלה מעשרים - שלושים דקות) עלולה להסתיים בהתעוררות את מצב בלבולי או בתחושת ערפול מסויימת. הסעבה לכל איננה ברורה אולם משערים שמדובר בשיבוש בהתאמה בין השעונים הביולוגיים השונים.

24/08/2015 | 12:22 | מאת: הדר

בעבר קיבלתי כ-10 שנים פריזולין לטיפול ברעד בידיים והתרגלתי להרדם עם הכדור. הפסקתי לקחת את הכדור לאחר שהנוירולוגית הגדילה את המינון וראיתי שאין שיפור. אני בת 57 ומאז לא מצליחה להירדם וישנה רק עם כדור צמחים (שגם הוא לא ממש עוזר) או לאחר כמה לילות ללא שינה או מעט שעות שינה. ביקשתי מרופאת המשפחה כדור גם כי זה נורא מתסכל גם כי הבנתי שחשוב שאני אשן. הרופאה אמרה שהיא לא מסכימה לתת לי בגילי ה"צעיר" ונתנה לי טיפול 3 חודשים כדור לג'ט לק (מלטונין) שאחרי יומים הפסקתי כי הוא עשה לידפיקות לב...מה עושים כי אני מיואשת.

עדיף כמובן לישון ללא כדורים אך עדיפה שינ ה עם כדור על חוסר כרוני בשינה ולכן ממליץ לחזור אל הרופאה ולבקש כדור שינה לתקופה מוגבלת. במקביל יש להשתדל ולהקפיד על היגיינת שינה נכונה וכמו כן ניתן לנסות טיפולים אלטרנטיביים דוגמת CBT

27/07/2015 | 21:48 | מאת: טליל

שלום שלום, האם יתכן שבעקבות נטילת מלטונין אני סובלת מנימול באצבעות הידיין בשתי הידיים כך שאובחנתי כסובלת מהיצרות של התעלה הקרפלית?

נימול בידיים איננה תופעת לוואי מוכרת של מלטונין.

27/07/2015 | 09:39 | מאת: קלרה

בעלי בן 59, סובל מבעיות בשינה כבר לפחות 6-7 שנים. הוא נרדם בקלות, אבל מתעורר בסביבות 4:30 לפנות בוקר. אם הולך לישון מוקדם יותר- מתעורר מוקדם יותר. כלומר ישן מקסימום 5 שעות בלילה. בעקבות זאת הוא עייף רוב הזמן. לפעמים ישן בצהריים כשעה. הוא נוחר בשינה, אבל אין לא הפסקות נשימה. הבריאות תקינה. מה ניתן לעשות?

על מנת לאבחן את הסיבה להתעוררות יש צורך לבצע בדיקת שינה מלאה הכוללת רישום גלי המוח, מתח שרירים ומדדי נשימה בשינה. אנא פני למעבדת השינה.

20/07/2015 | 12:58 | מאת: טלי

לא משנה כמה שעות אני ישנה ובאיזה שעות ישנתי, תמיד לאחר שאני מתעוררת אני מרגישה עייפות, חוסר ריכוז, מין משהו מערפל חושים וכבד שממלא את הראש שלי וגם גורם לקצת סחרחורת. אני מנסה לגרום לעצמי להיות יותר עירנית על ידי פעילות גופנית, מחשבתית או יציאה החוצה (אני לא שותה קפה) ובכל זאת בדרך זה לוקח לי לפחות שעתיים עד שהתחושה הזאת עוזבת אותי ואני מסוגלת להרגיש עירנית וממוקדת. האם זה נשמע תקין, והאם יש משהו שאוכל לעשות בנידון מלבד קפאין?

התופעה מוכרת וניקראת SLEEP INERTIA הסיבה איננה ברורה. הפתרון:פעילות ספורטיבית קלה של מספר דקות בבית (קראו לזה פעם התעמלות בוקר)

19/07/2015 | 15:44 | מאת: אדוה

אני בת 37 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני בן אדם של לילה מאוד קשה לי לתפקד בשעות היום אני יכולה לישון כל היום ושמגיע הערב אני מתעוררת נפשית איך אפשר לטפל במצב כזה? האם זה משהו פיזי/נפשי?

מדובר קרוב לודאי בתמון שינה מאוחר. ההפרעה ניתנת לטיפול. מוזמנת לפנות למון השינה לייעוץ פרטני.

18/07/2015 | 19:04 | מאת: אדם

אני גבר בן 24 סובל מהפרעות שינה 4 שנים בשנתיים האחרונות כמעט ואין לי הפרעות הירדמות אלה הפרעות כאשר אני נרדם אני ישר חולם ומתעורר ושוב פעם נרדם ושוב פעם אחריי דקותס פורות או שניות חולם ומתעורר ככה כל הזמן חולם ומתעורר רק חולם!! זה הוכח במעבדת שינה בנתיים לא ברור העיניין. מה שכן אני ישן לא יותר משעה אחתב יום ולא ברצף לעיתים רחוקות במקרה הטוב אני חווה 130 יקיצות בלילה בכ 4 שעות . לאחרונה יש החרפה בשיתוי שינה הזיות סיוטים וכו' . מצבי מחמיר גם פיזיולוגי. כאבים בחזה,נימולים בידיים,כאבי איומים בראש וחולשה אדירה . כדורי שינה לא עזורים וכדורין פסיכיאטרים וכן גם קנאביס רפואי !! זועק לעזרה !!

בוקר טוב אדם. יש צורך בייעוץ אישי. אתה מוזמן לקבוע תור. יש צורך להגיע עם תוצאות בדיקת השינה וכן פירוט מרופא משפחה בכל הנוגע למצבך הכללי ותרופות שאתה נוטל.

18/07/2015 | 11:57 | מאת: שאול

כידוע כל 90 דקות מתחיל מחזור שינה חדש. האם זה חשוב או משמעותי לקום כאשר נגמר מחזור שינה שלם ואזי אתה די ער או שאין משמעות לקימה יחסית ל- 90 דקות ? ישנן אפליקציות אשר מנסות בעזרת גילוי תזוזות האיש הישן (שמים הנייד מתחת לכרית) למצוא את סיום מחזור השינה של 90 דקות ואזי לעורר את האדם בתוך טווח זמנים שהמשתמש מגדיר כהזמן שהוא רוצה לקום. שמעתי הרצאה של חוקר שינה מויצמן שמאמין בכך וגם המליץ על האפילקציה SLEEP CYCLE לטענתו במידה ולא קמים בסיום המחזור אזי גם מפסידים זמן שלא תורם לזמן השינה הכולל וגם מזיקים לכלל השינה באותו לילה. הרעיון המרכזי של האפלקציה היא שכאשר אנו בעיצומו של מחזור השינה אזי כידוע נשלחת פקודת שיתוק לשרירים ואנו לא זזים כלל (במיוחד בשנת חלום וריצוד עינים מהיר) ואילו בסיום כל מחזור שינה שבו אנו כמעט ערים לגמרי הגוף יוצא משיתוק השינה ומתחיל לזוז וזוהי הנקודה שבה האפליקציה מגלה את התנועות ויודעת לכן על סיום/התחלה של מחזור שינה נוסף. בתודה שאול

היקיצה הטבעית מתרחשת בשעות הבוקר או מתוך שלבי השינה השטחיים או מתוך שנת חלום0ןאז בד"כ אנחנו זוכרים מהשהו מתוך החלום. יקיצה מתוך שלב השינה העמוק איננה רצויה מאחר והיא גורמת לתחושה של כבדות וחוסר יכולת לתפקד למשך זמן קצר לאחר ההתעוררות. באופן טבעי ככל שהשינה מתקדמת לקראת הבוקר, מתמעטת השינה העמוקה ומתרבה שנת החלום כך שהסיכוי להתעורר מתוך שינה עמוקה הולך ופוחת גם אם משתמשים באמצעי מלאכותי כזה או אחר לצורך ההתעוררות. לא ברור עד כמה האפליקציות אכן מדייקות באיתור שלבי השינה בכל מקרה קרוב לוודאי שאין נזק בשימוש בהן במיוחד במקרים בהן הן ניתנות חינם.

15/07/2015 | 12:18 | מאת: יוני ברק

שלום בחצי שנה האחרונה אני סובל מבעיות שינה קשיי הירדמות ו3-4 יקיצות שלאחר כל יריצה לוקח כשעה ולפעמים יותר כדי להירדם לוקח באופן קבוע כדור שינה בונדורמין או ואבן בחצי שנה האחרונה במעבדת שינה ישנתי 50% שלוש שעות - לא מצאו בעיה ניסיתי מירו, טרזודיל, מלטונין ולא מצאתי פיתרון האם יכול להיות שהבעייה זה בגלל אלרגיה למשהו שגורם להיסטמין להיות גבוהה ? מתעורר לרוב בסיום חלומות . אשמח לעזרה תודה מראש

דובר באינסומניה. לאינסומניה פתרונות נוספם עבר לכדוי השינה למיניהם. חלק חשוב בטיפול הינו שמירה על היגינת שינה נכונה וחלוקת פעילות נכונה בשעות היום ובמיוחד בשעות הערב לפני השינה . בנוסף ניתן לפנות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי שיכול לסייע בקיצור זמן ההרדמות הן הראשוני והן לאחר יקיצה.

08/07/2015 | 16:17 | מאת: חניתה

אני בת 60 עברתי לפני כחודש וחצי התקף חרדה שלאחרו אני הייתי במצב רוח חרדתי מפעת שחלילה זה יחזור אצלי ההתקף מתבטא בסחרחורת קשה ואי יכולת להרים אפילו. את ראשי מהמיטה פוניתי לבי"ח ונאמר לי לקחת ואבן. להרגעה בלילה לקחתי כ7ימים וירדתי מזה לפני כיומיים שוב לקחתי בלילה ואבן ואני עדיין לוקחת כבר 3ימים. האם זה ממכר אני ישנה הרבה יותר רגוע אני לא רוצה להגיע למצב של התמכרות אשמח לתשובה.

הואבן הינו הטיפול המיידי הן בחרדה והן בקושי להרדם. יש צורך להחליפו לטיפול אחר ארוך טווח בעניין החרדה וכמו כן לברר הסיבה לסחרחורת. מציע לפנות בעניין החרדה לייעוץ פסיכיאטרי ובעניים הסחרחורת לייעוץ אאג.

06/07/2015 | 12:56 | מאת: חלי

הרבה פעמים אני חווה שיתוקי שינה מפחידים ולא נעימים, לפעמים כמה ברצף, בדרך כלל אני מתקשה להירדם אחרי שיתוק שינה או פשוט פוחדת לנסות. זה לא עקבי, כך שניסיתי למצוא גורם משותף ולא מצאתי. קראתי שיש יותר סיכויים לשיתוק שינה אם ישנים על הגב, אבל אני תמיד ישנה על הבטן. תהיתי אם אולי יש דרכים למנוע שיתוק שינה ולוודא שלא יהיה בגלל שזה מאוד מטריד. תודה רבה לכם.

הסיבה להתפתחות שיתוק השינה אינה ידועה יחד עם זאת יש גורמים העלולים להחמיר התופעה העיקרי שביניהם הינו חסך שינה או גורמים אחרים הפוגעים ברצף השינה ובאיכותה. עייפות היתר הנוצרת כאמור עלולה להשרות גם מצב של שיתוק שינה.

28/06/2015 | 17:59 | מאת: אנונימי

שלום, אני בן 24, בריא וללא עבר בימים האחרונים אני חווה סיוטים והזיות בשילוב עם שיתוק שינה לאחר שאני נרדם, לפעמים כמה פעמים ברצף. האם יש צורך להבדק, ולבדוק האם מדובר בנרקולפסיה? או שהתסמינים הללו באופן חד פעמי הם נורמלים?

מדובר קרוב לודאי במצ של יקיצות מתוך שנת החלום. רצוי לבצע בדיקת שינה מלאה על מנת לברר הסיבה.

27/06/2015 | 11:06 | מאת: הדס

שלום רב, אני כבת 39. אני זוכרת עוד מהיותי ילדה קשיים קשים בהרדמות, שלימים מצאתי פתרונות אליהם (קריאה וכדומה) כיום אני מתעוררת מס פעמים בלילה, כל פעם מדברים אחרים. ראשית השינה שלי מאוד קלה. נביחת כלב, יונה וכדומה מעירים אותי. שנית ילד לי הפרעה עצבית ברגליים- מתעוררת עם חוסר שקט ברגליים, אשר מכריח אותי להזיז אותם (ספורט באמצע הלילה....) חוסר השקט ברגליים בא רק בלילה- אך בתקופות בחיים. לדעתי יש קשר למצב רגשי, אך זה משהו שמלווה אותי בתקופות מאז גיל ההתבגרות (זה מה שאני זוכרת...) השורה התחתונה.... שינה לא רציפה זו הנורמה אצלי... מה האבחנה :)? לאיזה רופא עלי ללכת? אשמח לקצת ידע... תודה!

27/06/2015 | 11:07 | מאת: הדס

כמובן שלהרדם ולישון במקום זר, לא בבית זה סיוט...

התאור מתאים לתסמונת תנועות הרגליים המחזוריות בשינה. קיים טיפול תרופתי אך ראשית יש צורך באבחנה ודאית. אנא פני למכון השינה. הבדיקה הנחוצה הינה בדיקת שינה מלאה כולל רישום גלי מוח , פעילות שרירים וגפיים. בדיקות אלו מבוצעות במכונים הקיימים בבתי החולים הציבוריים. יש צורך לישון במכון עצמו .לא ניתן לביצוע בבדיקה ביתית.

30/06/2015 | 03:27 | מאת: הדס

תודה על התגובה. ה קצת בעייה, אני בטוח לא ארדם שם.. איזה בדיקות דם כדאי לבקש קודם לכן מרופאת המשפחה. והאם יש רופא המתמחה בבעיות שינה?

08/06/2015 | 00:12 | מאת: דור

שלום לך... אני כשנתיים וחצי חייל אני בעל עודף משקל למרות שירדתי המון אני מרגיש קודי רב לישון כאשר אני בבסיס כל רעש קטן או אור קטן מפריע לי להירדם בתחילה חשבתי שאני מוטרד ממשהו אז התחלתי ליישם שיטות להירגעות אל כיום כאדר אני מנסה לישון אני מנסה להתרכז בשינה וכך יוצא שאני לא נרדם אני גם מרגיש דופק לב חזק כאדר אני ישן וכל דבר קטן מפריע לי אני מפחד שיד לי בעיה כלשהי אני גם מציין שהיו ימים שהייתי ישן נפלא

ממליץ לבקש הפניה ליועץ שינה באחד ממכוניהשינה בבתי החולים.

07/06/2015 | 13:12 | מאת: יוסי

במהלך השנים האחרונות התרגלתי לעבודות ליליות. מה שקרה בעצם זה שהתרגלתי לישון משעה 9 בוקר עד 5-6 בערב כלומר בין 8 ל-9 שעות לשאלות: 1. אומרים ששינה של לילה היא שינה פחות בריאה וטובה מהבוקר האם זה נכון? כלומר שישנים בצהריים או בבוקר צריכים יותר שעות שינה מאשר שינה בלילה? 2. בגלל שכבר כמה שנים התרגלתי לישון בבקרים אני לא מצליח לשנות את השעון הביולוגי במוח והגוף תמיד מנסה לחזור לשינה בבוקר , אלה הפעולות שניסיתי בשביל לשנות את ההרגל : א.ניסיתי להשתמש בכדור סטילנוקס בשעה 12 בלילה,ואמנם הצלחתי להרדם 6-7 שעות אבל ביום למחרת ניסיתי להרדם באופן טבעי(בלי הכדור) בלילה ולא הצלחתי ונרדמתי רק בבוקר שוב. ב. ניסיתי "לשרוד" ער. כלומר במקום לישון ב7 בבוקר כמו שאני רגיל חיכיתי לשעה 9-10 בערב בשביל להרדם. ואמנם נרדמתי אבל קמתי אחרי 3 שעות שינה ואז בגלל שהייתי עייף שוב נרדמתי בבוקר. האם יש לדבר הזה פתרון? 3. יש לי ולחבר דילמה. הוא טוען שהאדם צריך להרגיל את הגוף לישון בלילה 6-5 שעות ולא יותר. אני טוען שהאדם צריך לישון כמה שהאדם צריך לישון ולהתעורר באופן טבעי כלומר 8 שעות ממוצע לאדם הטבעי,אחרת מתחיל בעיות חוסר ריכוז, עצבנות,חוסר אנרגיה ועוד ,מי מאיתנו צודק?

קוראים לך יוסי או אלי?

07/06/2015 | 13:00 | מאת: אלי

במהלך השנים האחרונות התרגלתי לעבודות ליליות. מה שקרה בעצם זה שהתרגלתי לישון משעה 9 בוקר עד 5-6 בערב כלומר בין 8 ל-9 שעות לשאלות: 1. אומרים ששינה של לילה היא שינה פחות בריאה וטובה מהבוקר האם זה נכון? כלומר שישנים בצהריים או בבוקר צריכים יותר שעות שינה מאשר שינה בלילה? 2. בגלל שכבר כמה שנים התרגלתי לישון בבקרים אני לא מצליח לשנות את השעון הביולוגי במוח והגוף תמיד מנסה לחזור לשינה בבוקר , אלה הפעולות שניסיתי בשביל לשנות את ההרגל : א.ניסיתי להשתמש בכדור סטילנוקס בשעה 12 בלילה,ואמנם הצלחתי להרדם 6-7 שעות אבל ביום למחרת ניסיתי להרדם באופן טבעי(בלי הכדור) בלילה ולא הצלחתי ונרדמתי רק בבוקר שוב. ב. ניסיתי "לשרוד" ער. כלומר במקום לישון ב7 בבוקר כמו שאני רגיל חיכיתי לשעה 9-10 בערב בשביל להרדם. ואמנם נרדמתי אבל קמתי אחרי 3 שעות שינה ואז בגלל שהייתי עייף שוב נרדמתי בבוקר. האם יש לדבר הזה פתרון? 3. יש לי ולחבר דילמה. הוא טוען שהאדם צריך להרגיל את הגוף לישון בלילה 6-5 שעות ולא יותר. אני טוען שהאדם צריך לישון כמה שהאדם צריך לישון ולהתעורר באופן טבעי כלומר 8 שעות ממוצע לאדם הטבעי,אחרת מתחיל בעיות חוסר ריכוז, עצבנות,חוסר אנרגיה ועוד ,מי מאיתנו צודק?

תזמון השינה הנכון אצל רוב בני האדם הוא בשעות הלילה. לעיתים מסיבות תורשתיות ופעמים אחרות מסיבות התנהגותיות עלול לחול שינוי בתזמון השינה. והוא יכול לזוזו לשעות שונות ביממה , ברוב המקרים לשעות הלילה המאוחרות יותראו שעות הבוקר המוקדמות. רצוי בד"כ לטפל במצב. ניתן לטפל, יש לפנות לייעוץ אישי ע}"י רופא שינה. רופאי שינה נמצאים במכוני השינה בבתי החוןלים השונים וניתן לקבל הפניה מקופת חולים. לגבי שאלת משך זמן השינה: כפי שלא ניתן להרגיל את הגוף לשתות פחות כך גם לא ניתן להרגיל את הגוף לישון פחות מן הצורך הטבעי. כל נסיון להגביל השינה באופן מלאכותי מזיק לבריאות.

01/06/2015 | 08:46 | מאת: אורי דורון

מנסה לישון על הגב, אחרי שנים של שינה על הבטן והצד. בינתיים כבר כמעט שבוע שאני מנסה, ונרדם ברמה קלה. לא מרגיש שינה איכותית כמו תמיד. יש איזשהי מסגרת זמן ידועה, שבה הגוף אמור להתרגל? תודה אורי

ככל הנראה מדובר בעניין מאוד אינדיווידואלי

24/05/2015 | 22:59 | מאת: נתי

שלום, אני סטודנט לפסיכולוגיה ואני עושה מחקר בקורס הפרעות שינה, אני אשמח אם תענו על השאלון שלי, המידע כמובן הוא חסוי ורק לצורך המחקר, תודה רבה. https://docs.google.com/forms/d/18mnxC-TzaeETGYfyeCSv7CpkdPEXrITMZfBk2i1RCVw/viewform

הפונה אינו מוכר על ידי מנהל הפורום. אופי המידע שהוא אוסף ומתרותיו אינם ברורות. ממליץ להמנע מכניסה ללינק שניתן.

23/05/2015 | 01:00 | מאת: איתי

לילה טיפוסי נראה אצלי כך: מתעורר לפנות בוקר בתחושה שקר לי וישנתי גרוע. בשלב הזה אני לובש בגדים עבים (במיוחד ברגליים / כפות רגליים), שם שמיכה עבה (גם באמצע הקיץ) וחוזר לישון. בשלב זה השינה שלי היא איכותית ביותר! אני מתעורר אחרי כמה שעות בוער מחום ומזיע אבל מרגיש מצויין. מה ההסבר לכך שאני חייב "לבשל" את עצמי כדי לישון טוב? האם זה מסוכן?

סבתי הייתה אומרת שהשינה נכנסת לגוף דרך הרגליים ויוצאת דרך הראש. הסתבר במשך הזמן שאילו אינם סיפורי סבתא בלבד. במהלך היממה נוצר בגופינו גל חום. הגל מגיע לשיאו החיובי בשעות לפני הצהריים המאוחרות אז חום הגוף הפנימי העמוק הינו מקסימלי וחום הרקמה התת עורית השטחית הינה מינמלית. הדבר מתהפך בשעות השחנה בלילה. תהליך הירידה בטמפרטורת הגוף הפנימית מחייבת הרחבת כלי דם שטחיים ולכן פעמים רבות העור שלנו חם במהלך השינה. חוסר יכולת להרחיב את כלי הדם הללו בשינה גורם להפרעה בתהליך ירידת הטמפרטורה ועלול לגרום לקושי בהרדמות ואף להתעוררות. הטיפול שבחרתה הינו טוב אבל ייתכן שמספיק לגרוב גרביים מבודדות כך שלא תרגיש את הרגשת החום המעיקה.

אני בן 27 ומדי לילה הולך לישון ב-0:30 בממוצע. מאילוצי עבודה, אני חייב לקום כל בוקר ב-6:20-6:30 ולהיות ער כ-30-40 דקות (אותו חלק של העבודה נעשה בשליחת מייל מהבית בזמנים קבועים). לאחר מכן, ב-7 וקצת, אני חוזר לישון ומכוון שעון לסביבות 9+ כדי שאוכל לקום בשעה סבירה. אבל, תמיד, כשהשעון מצלצל ב-9 ומשהו, אני מרגיש כה עייף ולא מסוגל להתחיל את היום, חוזר לישון ומצליח לקום רק ב-10:30 במקרה הטוב (או ב-11 ומשהו במקרה הפחות טוב). התופעה מאוד מציקה לי ואני רוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי שאוכל להתחיל את היום בשעה סבירה - 8 או 9 בבוקר. תודה

האדם הממוצע נזקק לכשבע שעות שינה. השינה אמורה להיות ברצף עם מינימום יקיצות קצרות בתוכה. הקושי להתעורר במקרה שלך נובע קרוב לודאי מפיצול שעות השינה ומצורך טבעי למשך שינה מעט ארוך מן הממצוע. ממליץ בשלב ראשון להקדים השינה בשעה אחת.

29/05/2015 | 07:13 | מאת: ניב

19/05/2015 | 03:08 | מאת: טל בת 23

שלום רב, שמי טל, בת 23 וסטודנטית לתואר ראשון בשנתי הראשונה. מתחילת שנת הלימודים (לפני 7 חודשים) ועד כה אני סובלת מחוסר יכולת להירדם בלילות - מאמינה שזו אינסומניה. יש לילות שלוקח לי כמה שעות להירדם ויש לילות שפחות אבל זה אף פעם לא בא בקלות וכמעט בכל הלילות אני גם מתעוררת באזור 5 או 6 במקום בשעה 7, השעה בה אני אמורה להתעורר. מה שאומר שבלילות מוצלחים אני ישנה 5 שעות, אולי 6 ובלילות "רגילים" אפילו קצת פחות ולעיתים אף 3,4 שעות בלבד. ברור לי שהדבר נובע ממתח נפשי שקשור בלימודים ועוד דברים מסביב אבל אני עושה השתדלות, מנסה להירגע ולנשום עמוק ובאיטיות בניסיון להירדם, להיכנס למיטה בשעה שהיא לא יותר מדי מאוחרת. דבר לא עוזר. מלבד תקופות קצרות מאוד של רגיעה ושינה טובה, בכל שנת הלימןדים הזו לא ידעתי שינה טובה מלבד שבתות. הדבר משפיע עליי נפשית וגם פיזית, גם מפחדת שזה גם יפגע לי בזיכרון ובדברים נוספים. תקופת המבחנים מתחילה בעוד זמן קצר ולקום בכל בוקר ללמוד למבחן לאחר לילה ללא שינה / לקום למבחן לאחר לילה ללא שינה נראה לי לגמרי בלתי אפשרי. יש לך המלצות כלשהן בשבילי? פתרונות? כמו כן, אשמח אם תפנה אותי לעזרה כלשהי. תודה מראש על ההתייחסות והתגובה, טל

את מתארת באמת מצב של אינסומניה הנובע בעיקרו מרמת דריכות גבוהה. קיימות טכניקות רבות להרפייה חלקן באמצעות תרגילי נשימה אחרות באמצעות ביופידבק , טיפול קוגניטיבי ועוד רבות אחרות. בנוסף לטיפולים הללו, בימים של מתח קיצוני כמו לפני מבחנים, ניתן להיעזר בכדור שינה. ממליץ לפנות לייעוץ ע"י רופא שינה באחד מהמכונים שבבתי החולים הציבוריים.

18/05/2015 | 13:09 | מאת: עופרה

שלום רב, אני בת 77 סובלת מבעיות להירדם ולכן לוקחת אמביאן שאלתי: אם אני לוקחת אמביאן במשך שבועיים שלושה רצוף ואז מפסיקה, אחרי כמה זמן אוכל לחזור לקחת את התרןפה שוב? האם הפקה של שבוע מספיקה כדי למנוע התמכרות מלאה? לצערי זוהי התרופה היחשיה המסייעת לי להירדם תודה

על המידע שברשות, סיכוי להתמכרות לאמביין הינו קטן מאוד ולכן איןנתונים כל שהם על הצורך בהפסקת הטיפול ובוודאי לא על משך ההפסקה ואם נחוצה בכלל.

16/05/2015 | 22:20 | מאת: אורי

מחפש מידע על תקדים שבו תאונת דרכים החמירה בעיה של נחירות . כמובן שהבקשה נוגעת לאירוע אישי שקרה לי ונאלצתי לקנות סיפאפ עם כל האי נוחות שבשימוש שלו . לצערי לא הרופא א.א.ג שלי ולא העו"ד שלי טרחו לסייע לי בנושא . אודה על תגובה

אינני עוסק במתן חוות דעת לבתי המשפט ולכן אינני מכיר תקדימים כאלו או אחרים.

16/05/2015 | 08:04 | מאת: גידי

אני בן 65, נרדם בקלות אך מתעורר בדיוק אחרי 3 ש' ואז מתחילים נדודי השינה. האם להעזר בכדור שינה מתחילת הלילה או רק מזמן ההתעוררות. איזה כדור מומלץ למצב זה?

קיימם סוגים רבים של תרופות שינה.חלקן ניתנות זמן מה לפני הכניסה למיתה אחרות ממש עם הכניסה למיתה ותרופות מסוימות ניתנות אף במהלך הלילה. תזמון הטיפול נגזר ממאפייני ההפרעה ומסוג הטיפול הנבחר. לא ניתן כמובן לתת ייעוץ ספציפי במסגרת הפורום . ממליץ לפנות לרופא המשפחה.

כפי שסיפרתי בעבר יש לי בעיות קשות בשינה בשלושת חודשים אחרונים. מתעורר באמצע הלילה 4, 3, 5) ואז קם הרוג מעייפות בבוקר . פעם הלכתי למכון אחרי העבודה היום אני סמרטוט (אני עובד מלא 11 שעות ביום). בדיקת שינה (ביתית) לא העלתה דבר, בדיקות דם לא העלו דבר-מה לעשות1?!? ניסיתי כדורי שינה טבעיים לא עוזרים....מה לעשות

על פי תאורך מדובר קרוב לודאי בהפרעת שינה. בדיקת השינה הביתית נועדה לאיתור הפרעת שינה אחת ויחידה - הפרעת נשימה בשינה. כל יתר הפרעות השינה, והן רבות, לא ניתנות לאבחון במערכות הבדיקה הביתיות. יש לפנות שוב לקופת החולים ולבקש הפניה למכון שינה המבצע בדיקות מלאות בהשגחת טכנאים בתוך המכון.

04/05/2015 | 09:45 | מאת: עמית

היי ד"ר. אני בן 31. סובל מ-delayed sleep phase syndrome קצת קיצוני (7 בבוקר השעה הטבעית) ומטופל במלטונין במינון נמוך (2 מ"ג) במשך שנתיים וקצת. מאז ישן בשעות נורמליות בלי בעיה. לאחרונה התחילה אצלי תופעה שאני מרגיש שהגוף נרדם לפני המח. אני מרגיש את הרגליים נהיות כבדות כאילו שמו בהם שקי חול. תופעה שהיתה לתקופה קצרה בעבר ונעלמה לאחר תקופה. אך הפעם אני מרגיש את זה גם בידיים ובבטן העליונה שכאילו מתהדקת. הדבר שהופך את זה להכי בעייתי זה שגם הנשימה מרגישה איטית ושטחית יותר למרות שאני עוד עירני. זה קרה לי גם כמה פעמים במהלך היום רק שהתופעה הייתה פחות קיצונית. אני לא חושב שמדובר בהתקפי חרדה מאחר ואני מתעלם וממשיך להתנהג כרגיל גם בחברה בזמן שזה קורה. אני לא נרדם או לא זוכר דברים שעשיתי, כך שאודה לחוות דעתך האם מדובר בכלל בתופעה שמוגדרת כהפרעת שינה.

מדובר בתופעה המכונה שיתוק שינה. שיתוק השיינה איננו שיתוק אמיתי. זה הוא מצב בו ירידת מתח השרירים האופיינית להרדמות מופיעה לפני ניתוק הגירוי הסביבתי מן ההכרה. התופעה עלולה להגרם מחסך שינה ולעיתים ע"י גורמים אחרים הפוגמים ברציפות השינה. הקפדה על משך שינה ותזמון שינה תקינים חשובה ע מנת למנוע הופעת התופעה . במידה ולא מועיל , רצוי לפנות למעבדת שינה להמשך ברור.

ההרדמות כוללת בתוכה תהליכים אחדים. חלקם נוגעים לשינוי במצב ההכרה וחלקם לשינויים בתפקוד השרירים ואיברי הגוף השונים. חלק אחר נוגע לחילוף החומרים. כרגיל תהליכים אלו מתרחשים יחדיו כך שלא ניתן להבחין בינהם. קיימים מצבים בהם נוצרת הפרדה בזמן בין התהליכים השונים וז ניתן לחוות את אופן ההרדמות אותו אתה מתאר. אין הסבר ברור למקור התופעה אך ידוע שאין היא מהווה מחלה או מבשר מחלה כל שהיא וצפוי שכפי שבעבר חלפה מעצמה תשוב ותחלוף גם הפעם.

23/04/2015 | 00:49 | מאת: רן

שלום, אני חווה כבר מזה שנים בעיות הירדמות עם רעשים . בעצם כשאני אומר רעש אני לא מתכוון לאיזה מישהו שקודח או מוזיקה בפול ווליום מהחדר ליד שעם זאת אין ספק שאף אחד לא היה נרדם, אני מתכוון לרעשים קטנים כמו מישהו שהולך על הריצפה ושומעים את רקיעותיו או סתם מישהו מדבר מהחדר ליד, או אפילו במרחק 2 חדרים. אינני מצליח להתגבר על הרעשים הקטנים האלו וכל פיפס קטן מפריע לי בתהליך ההירדמות. לכן הגעתי למסקנה שאני צריך כנראה אטמי אוזניים. הבעיה שלי עם אטמי אוזניים שניסיתי בעבר היא שיש איתם גם עניין של נוחות. זה לא נעים לישון עם כזה דבר. לכן אני מחפש אולי אטמים מיוחדים שכאלה שאולי ההרגשה איתם תהיה יותר נוחה מאשר אטמים רגילים. אשמח להמלצות אם מישהו מכיר,

כל סוגי אטמי האזניים גורמים לאי נוחות שעלולה להיות יותר משמעותעת מהרעש. אי הנוחות נגרמת משתי סיבות, האחת היא עצם המגע של האטם באוזן יחד עם הפרעה באיוורור האוזן השניה הינה בגלל מניעה כמעט מוחלט של רחשי הסביבה. רחשי הסביבה בניגוד לרעשים החזקים הינם גורם מרגיע ולא מעורר ולכן מניעתם עללה לפגום ביכולת להרדם. במצב של רגישות יתר לרעשים לא משמעותיים אחת מאפשרויות הטיפול הינה השמעת רחש קל מבוקר בסביבת השינה. יכול להיות רעש לבן חלש ביותר או מגוון צלילים אחרים שניתן להשמיע ממכשיר הקלטה (רחש גלי ים , רחש של רוח ואחרים , ניתן להורדה מהאנטרנט)

19/04/2015 | 18:56 | מאת: ריבי

לדר איל שלום, על פי הדיווחים ברשת לגבי רמוטיב 500 מתקבל הרושם שהתרופה מועילה מאוד גם להפרעות שינה, למרות שהיא מיועדת לטיפול בדיכאון קל עד בינוני, אם כן, למטרת שינה מתי צריך ליטול את התרופה.(בוקר, ערב} והאם היא משפיעה מיידית להשריית שינה, תודה מראש.

קיימים גורמים רבי לנדודי שינה . כאשר הגורם הינו דיכאון או חרדה, טיפול בגורם ישפר את היכולת להרדם. הטיפול ברמוטיב מיועד למקרי דיכאון או חרדה ובמקרים בהם הקושי להרדם נובע ממצבים אלו, ייתכן שיפור גם בעניין זה.

19/04/2015 | 06:58 | מאת: אנט

שלום אני בת 18 בריאה אך לעתים אני לא מצליחה להירדם בגלל גלי חום מרובים בכל הגוף, אני מזיעה המון אבל המצח שלי מרגיש קר. זה קורה בלילות כשאני מנסה להירדם, כשאני מתעוררת באמצע הלילה ובבקרים לפני שאני יוצאת מהמיטה. זה לא תמיד קורה. זה מאוד מפריע ומייבש וקראתי שזה רק לזקנות. אני דואגת.

במהלך השינה באופן טבעי חום הגוף יורד. ירידה זו אינה מורגשת בדרך כלל אך במקרים מסוימים הירידה תורגש בצורה של הזעת יתר. מדובר במקרים של מחלת חום שיכולה להיות עם חום גבוה מאוד כמו בשפעת או עם עליית חום מתונה. הזעת יתר בשינה יכולה להתרחש גם באנשים שמנים וכן במקרים של הפרעות הורמונליות. לסיכום, ההפרעה מחייבת ברור ע"י רופא משפחה. עד להגעה אל הרופא רצוי למדוד חום למשך מספר ימים שלוש פעמים ביום כולל בערב , בבוקר ופעם אחת במהלך היום. יש לרשום התוצאה על גבי יומין ולהציג לרופא. הדבר יקדם את האבחון.

17/04/2015 | 16:44 | מאת: ריקי

שלום לדוקטור סאגת הפרעות השינה שלי החלה לפני חמישה חודשים בערך,חויתינדודישינה באופן קיצוני, לאחר שלושה חודשים של מאבק בשינה נכנעתי לכדור השינה וואבן,במשך חודש הצלחתי להרדם, עד שהרגשתי שההשפעה מתפוגגת, הבנתי שזה הזמן להתנתק והפחתתי מינון. היום שלושה שבועות ללא כדור שינה בקושי נרדמת, אבל המוזר הוא שאני מרגישה כאילו לילה שלם אני בעירות חוחלטת, ובעלי טוען שאני בפירוש ישנה, אני גם ערה לעובדה שאני חולמת והרבה, שזה אומר בעצם שאני כן ישנה, אז מה קורה לי בעצם בלילה, אני ישנה או רק חולמת בהקיץ? ועוד שאלה - בעוד שבועיים יש לי מעבדת שינה, ואני חוששת שלא ארדם, האם אוכל באותו הלילה להעזר בכדור שינה, שהוא על בסיס אנטי היסטמינים. תודה מראש.

אכן קיימת תופעה הנקראת אינסומניה סובייקטיבית. הגורם לתופעה אינו מוכר. בנוסף קיימת אפשרות שמדובר ביקיציות מרובות הפוקמות בתחושת השינה. על מנת לאבחן ההפרעה ואולי גם הסיבה נחוצה אכן בדיקת שינה. חשוב שהבדיקה תכלול רישום גלי המוח (EEG)ואם אפשרי גם וידאו מסונכרן. בדיקות אלו מבוצעות בתוך מכוני השינה ולא בבית הנבדק. את הבדיקה יש לבצע ללא תרופת שינה כל שהיא.

19/04/2015 | 19:07 | מאת: ריקי

תודה על תשובתך, כבר נאמר לי שאת בדיקת השינה אני אמורה לעבור בבית, האם להתעקש ולבקש בדיקת שינה במעבדה?

04/04/2015 | 17:49 | מאת: ירון

שלום רב רציתי את עצתך אני בן 43 בריא. בשנה האחרונה אני לא ישן הכי טוב יש ימים בהם אני נכנס למיטה ופשוט מתחיל לחשוב על עבודה דברים אישיים מטרידים וכו..במקום לישון זה חוזר כל כמה ימים שבועות ואז שוב שבוע עם מחשבות טורדניות וכמעט ולא מצליח להירדם. בחני שנה האחרונה אני מטופל אצל פסיכולוג לדבריו זו תופעה של מחשבות טורדניות וכו..היו מספר פעמיים שלקחתי חצי כדור נוקטורנו האם זה בסדר ? אני לא רוצה להתרגל לכדורים אני בכלל טיפוס חרד וחושש מתרופות. אבל לפעמים ממש לא היה לי ברירה לא הצלחתי להירדם מספר ימים. מה המצלתך והאם כדאי בתקופה זו להמשיך עם כדורי שינה ? או שזה כל כך גרוע שעדיף לותר ? כיצד אפשר להתגבר על כך אני נכנס בשעה 23 למיטה לא נרדם עד 2 בלילה ואז אולי נופל ל 3 שעות שינה ומתעורר ב 6 בבוקר מקסימום 7. לא מטופל בשום תרופה פסיכיאטרית כמובן. ניסיתי לקחת דהרים טבעיים תה חליטות וכו..לא עזר כל כך. אשמח לחוות דעתך ירון

מדובר בהפרעה הנקראת אינסומניה. הטיפול התרופתי הנו יעיל ועדיף על מצב של חסך שינה מתמשך. במקביל רצוי לטפל בסיבות לאינסומניה. מחשבות טורדניות הן בהחלט מן הסיבות המוכרות אך לא היחידה. על מנת לאפשר טיפול אינדיווידואלי יש צורך לברר הסיבה. ממליץ לפנות לייעוץ אישי במכון השינה.

06/04/2015 | 10:40 | מאת: ירון

תודה על התשובה. גם אם זה רק מתח נפשי / מחשבות אתה בכל זאת ממליץ לפנות למכון שינה האם אם מטפלים בבעיות אינסומניה במקרה של מתח וחרדה ? תודה

04/04/2015 | 01:37 | מאת: ניב

שלום, אשמח אם אוכל לקבל פחות או יותר תשובה לבעיה שלי. יש לי מקרה שקורה לי באמת אולי פעמיים או 3 בחיים, והפעם האחרונה שזה קרה היה לפני 3 ימים, שפתאום אני קם עם חנק בגרון כאילו משו נתקע לי בגרון, ואני ממש משתנק ונחנק ועושה קולות כאילו משו תקוע לי בגרון וחוסם לי את קנה הנשימה, רק אחרי בערך 20 שניות פחות או יותר זה עובר. אין לי אסתמה או כל דבר אחר. לפי דעתי זה פשוט שבאמצע השינה אני בולע רוק בקנה הנשימה ואז נחנק. האם זה הגיוני? החוויה עצמה פשוט מפחידה ומלחיצה אותי כל פעם שזה קורה , פשוט כאילו משו נתקע לי בגרון וחוסם לי תאוויר ..

פעמים רבות מדובר במצב של חזרת תוכן קיבה חומצי דרך הושט. ברגע שמעט חומצה מהקיבה נוגעת באזור מיתרי הקול נוצר כיווץ הגורם לתחושת מחנק. התופעה מוכרת. היא אינה מסכנת חיים אך בהחלט לא נעימה. הטיפול המומלץ הוא ראשי לכל היגייני. יש הרחיק את שעת האכילה משעת השינה בכשלוש-ארבע שעות. להימנע ממאכילים עתירי שומן או מטוגנים בשעות הערב. סוגים מסוימים של ירקות במיוחד ממשפחת הסולניים, להימנע בד"כ משתיית יין אדום בשעות הערב. אם עדיין לא משתפר ניתן לפנות לרופא ולקבל תרופה נוגדת חומציות. את התרופה יש לקחת בשעות הערב. החזר ושטי של מיצי קיבה איננו הסיבה היחידה ובמידה ונשלל יש להמשיך ולברר הסיבה.

03/04/2015 | 15:50 | מאת: טלי

שלום, אני בת 18, בריאה יחסית (חוץ מאפילסיה קלה מאוד ומיגרנות מזדמנות) וסובלת כבר כמה שנים מתופעה שאני מתעוררת פתאום ולא מסוגלת לזוז בכלל. בדרך כלל זה מלווה בקולות חזקים ולפעמים אפילו הזיות, אני מצליחה להזיז רק את העיניים, לא לצעוק אבל להוציא הרבה אוויר מהגרון ככה שזה לפעמים קצת נשמע. זה קורה בדרך כלל כמה פעמים בלילה (לא קורה בכל הלילות) ואחרי שאני מצליחה לזוז אחרי נסיונות רבים הלב שלי דופק חזק ולוקח לי הרבה זמן להירדם (גם בגלל הפחד שזה יחזור). התייעצתי עם בני משפחה ואמרו שזה לא נשמע רציני או בעייתי, אבל לי זה מאוד מפריע. יש דרך למנוע את זה?

מדובר בתופעה המכונה "שיתוק" שינה. כמובן שלא מדובר בשיתוק אמיתי ולתופעה אין כל קשר לשיתוק. בזמן שינה מתרחשים במוחנו מספר תהליכים חלקם נוגעים לשינויים במצב ההכרה כך שהקשר עם הסביבה פוחת ואנחנו פחות מודעים למתרחש מסביבנו. בנוסף נגרמת הפחתה ניכרת במתח השרירים וניתוק זמני של מערכת השרירים מקליפת המוח. במצב זה פקודות המגיעות מקליפת המוח אינן מועברות אל השרירים. כל זה כמובן באופן זמני עד להתעוררות. תהליכים אלו מתרחשים בתהליך ההרדמות בו זמנית ומתבטלים בתהליך ההתעוררות גם כן בו זמנית. קיימים מצבים בהם תהליך ההתעוררות נמשך זמן רב יותר והחזרה של קישור מערכת החושים מקדימה את חזרת קישור מערכת השרירים. אז כמובן אנו הופכים להיות מודעים לחוסר היכולת להניע את אברי הגוף. כמו כן לפתע אנו מודעים להאצת קצב הלב שהיא גם כן תופעה טבעית של התעוררות. לאחר זמן קצר מתעוררת גם מערכת השרירים והכל חולף. התופעה איננה מסוכנת ולא דורשת טיפול כל שהוא.

06/04/2015 | 23:34 | מאת: טלי

דבר שני, איך דרך למנוע את זה?

26/03/2015 | 07:56 | מאת: משה

אני בן 75וסובל מטנטון חזק שלא מאפשר לשון. אני לוקח גם קומדין בגלל בעית לב . קיבלתי לאחרונה טריקלונם שלא ממש עזר וגם נאמר שמשפיע על השפעת הקומדין וגם גורם בעייה בכבד.איזה כדור אפשר להשתמש בגילי. כמובן אני אגש גם לרופא.בתודה

בטנטון קשה מאוד לטפל טבל במידת ההפרעה הסוביקטיבית הנגרמת ממנו ניתן לטפל. ממליץ לפני הכל לפנת לרופא אאג על מנת לברר האם יש סיבה לטנטון במקרה שלך . בהמשך ניתן לשקול טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיכול להקל על יכולתך להרדם.

אני לא בטוח מה זה או למה זה אבל זה נמשך כבר כמה שנים אבל בשנה האחרונה זה ממש התחזק. זה לא קורה הרבה בתדירות יום יומית אבל זה קורה לי כמה פעמים ברציפות כל כמה שבועות. תמיד היה לי לוקח זמן להרדם אבל אני מנסה להכריח את עצמי לישון מפאת זה שאני צריך לקום מוקדם. בדר"כ כשזה קורה אני עוצם את העיניים ונכנס למין ניסיון לישון שלאט לאט נגרר למין סיוט תוך כדי ערות אני לא בטוח אם זה חלום בהקיץ בראש שלי או שזה קורה באמת אבל אני מנסה להרדם וכאילו תוקפות אותי סחרחורות בראש שלי אני רואה את זה כמו ראיה של שיכור שכל התמונה מרוחה כזה אבל העיניים שלי בכלל עצומות וזה עושה לי כאבי ראש. בגלל הסחרחורוץ אני מנסה לקום להעיר את עצמי אבל אני לא מצליח אני מנסה פיזית לקום ומרגיש כאילו משהו מרתק אותי מושך אותי למטה ולא נותן לי לזוז ו אני נכנס לפניקה ואז בסופו של דבר אחרי שעה בדרך כלל או שעה לחצי אני קם ו אני מרגיש מסוחרר ויש לי כאב ראש. התופעה הזאת חוזרת אצלי באופן קבוע וזה קרה יותר ממה שאני יכול לספור על שני הידיים. אשמח לקבל תשובות כלשהם. תודה מראש

22/03/2015 | 02:18 | מאת: קאי

יש לי הפרעות נשימה שאולי זה גורם משפיע שקד שלישי נפוח ומחיצה עקומה

אינני רואה הבבר מיוחד לתחושותיך הסוביקטיביות. יחד עם זאת השאלה העיקרית הינ הסיבה לקשיי ההרדמות. נחוץ כמובן ניתוח מקצועי לעניין. לאחר אבחון וטיפול נכון יש סיכויי טוב שגם התופעות אותן אתה מתאר יחלפו

11/03/2015 | 23:24 | מאת: עוז

שלום ד"ר רוזנצוויג, בשנתיים האחרונות שמתי לב שיש לי הפרעת שינה שמונעת ממני לתפקד ביום יום. אני בן 26 ומשתדל לחיות באורח חיים בריא עם תזונה נכונה ופעילות גופנית, הנושא עלה לאחר תחילה של זוגיות ושינה משותפת עם בת זוגתי. את הבעיה אני מנסה לאבחן בעצמי, ואלה המסקנות שהגעתי אליהן: 1. בזמן שינה אני רגיש יותר מדי לגורמים חיצוניים - החושים שלי: שמיעה, מגע, וראייה מעירים אותי משינה גם כשהגירוי מאוד נמוך כמו אור שבוקע מהדלת, צליל לחיצה על כפתור ונגיעה רכה בגוף. 2. לאחר שאני מתעורר יש לי קושי בלחזור לישון 3. לאחר שינה שבה אני מתעורר מס' פעמים במהלך הלילה התופעות הבאות מתרחשות: כאבי ראש - ההרגשה היא של לחץ לא פוסק על איזור ספציפי במוח, חרדות ופחדים, דכאון, חוסר ריכוז, קושי בלפתור בעיות מורכבות,יובש בשפתיים, שרירים רפויים מהרגיל ונימול הולך וחוזר בגפיים. התופעות לא מאפשרות לי לקיים אינטרקציה תקינה עם אנשים ופוגעת ביחסים עם אנשים בבית בעבודה ובזוגיות. דעתך חשובה לי, תודה.

מדובר במצב של דריכות יתר. המצב יכול להגרם עקב מתכחים. המעבר לחיי זוגיות עם שינה משותפת קבועה הינו גורם אפשרי. ממליץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי

שלום הנני גבר בן 23 סובל המפרעות שינה 4 שנים (שום טיפול לא צלח ) שנתיים האחרונות אני סובל מתופעה אם בעבר היו לי תופעות של קושי בהירדמות כיום יש תופעה שהיא... אני נרדם וישר חולם בהקיץ ומתעורר - שזה 10 דק' שוב פעם נרדם ושוב חולם בהקיץ שזה -10 דקות בערך וככה כל הלילה נרדם וחולם נמתעורר נרדם וישר חולם ומתעורר . מבחינת שלבי שינה כאילו משלב 1 אני קופץ לחלום ומתעורר אחריי כמה דק'. למה זה קורה ?

בשנת הלילה הרגילה כולנו חולמים. בד"כ איננו מתעוררים מתוך שנת החלום ולכן איננו זוכרם את החלום. לעיתים ההתעוררות הטבעית בבוקר הנה מתוך שנת החלום ואז החלום חודר אל תוך ההכרה ומותיר זיכרון שברוב המקרים נעלם לאחר זמן קצר. במצבים מסוימים נגרמת חלימה מרובה. מדובר בתוםפעה שיכולה לנבוע מריבוי שנת חלום או מריבוי יקיצות בתוך שנת החלום. קיימות סיבות שונות לתופעה חלקן תלויות במחלות רקע או בתרופות שונות ואחרות נובעות ממצבים פיזיולוגיים שונים. הברור והטיפול מצריכים ראשית ביצוע בדיקת שינה מלאה. הבדיקות המלאות כוללות רישום גלי מוח ומבוצעות במכון השינה (ולא בבית כפי שמבוצעות בדיקות חלקיות).

09/03/2015 | 14:32 | מאת: ערן

ערכתי 3 סדיקות במעבדות שינה(איכות שינה 30% ישנתי שעה וחצי עם אין ספור יקיצות מתוך 8 וחצי שעות בשינה) ועדיין לא הצליחו לטפל בי .. המצב הולך ומחמיר הייתי אצל מיטב ברופאים ,פסיכיאטרים ועוד . כדורים לא משפיעים עליי בכלל . ושוב אין לי שינה עמוקה . איך שאני נרדם אני ישר חולם בהקיץ ומתעורר ...אני פיתחתי מן בעית עירנות יתר . אני בסכנת חיים לפי דבריהם של הרופאים .

05/03/2015 | 18:28 | מאת: #

מה עושים אם יש בעיה להירדם והשינה גם לא רצופה

ההפרעה מוגדרת כאינסומניה. קיימים סוגים רבים של אינסומניה וטיפול בהתאם. יש לפנות לרופא שינה לייעוץ אינדיווידואלי

04/03/2015 | 17:28 | מאת: יונתן

שלום בחודש האחרון אני לא מבין מה קורה לי, התחלתי להתעורר כל יום ב6 בבוקר...(הולך לישון בסביבות 12 /1) אני עובד 11 שעות ביום כך שלא נותר לי המון זמן פנוי ולכן הולך לישון בשעה כזו אני כבר לא מסוגל ללכת למכון כושר, אני לא מסוגל לתפקד. לציין שתמיד היו לי בעיות להירדם ולהתעורר אבל בחודש האחרון זה בלתי נסבל , אנימתעורר לפתע ב6, חוזר לישון עד 8 ואז קם הרוג הרוג מעייפות....עד לפני חודש הלכתי כל יום אחרי העבודה (מסיים ב8 בערב מתחיל ב9 אני עובד במשרד לא עבודת כפיים) למכון כושר אפילו עשיתי אירובי עצים ופתאום אני לא מסוגל...כאלו הגוף קרס. לציין שאני צמחוני עשיתי בדיקות דם והרופאה טוענת שהבדיקות תקינות (המוגלובין נמוך אבל רופאה טוענת שזה תקין כי הברזל עומד בתקן) ...מחר יש לי מעבדת שינה ויש לי תור לגסטרואנדרולוג(?)...אני מיואש אני כולה בן 30 ואני רוצה לחזור לשגרה תקינה-מה עושים??

כמובן שקשה לענות על השאלות מבלי לראות ת הבדיקות וגם את בדיקת השינה. עיצה טובה: - המצב אותו אתה מתאר דורש ברור הכולל בדיקת שינה מלאה . בדיקה זו מבוצעת בשינה במכון עצמו ולא בבית ויש להקפיד על חיבורי אלקטרודות EEG לרישום גלי המוח וכן צילום וידאו מסונכרן.

04/03/2015 | 14:38 | מאת: גל

בת 56.מתקשה להרדם כל לילה. רציתי לדעת ברמה העקרונית האם פחות מזיק ליטול כדורים שנמכרים ללא מרשם כגון סליפ אייד לעומת כדור שינה שניתן במרשם. תודה.

אין תשובה עק'רונית לשאלה מאחר ובטיחות התרופות תלויה בפרמטרים רפואיים רבים ואלו כמובן אינדיווידואליים

03/03/2015 | 16:53 | מאת: מיכל

כמה זמן ניתן להמשיך להשתמש במלטונין 2.5 מג לטיפול בפאזת שינה דחויה? האם יש סיכונים בלקיחה ממושכת?

הטיפול ניתן בד"כ למספר חודשים. לגבי מועד הפסקת הטיפול יש להתייעץ עם הרופא שהוציא המרשם. אין למיטב ידיעתי עבודות מחקריות הבוחנות נזק של מתן מלטונין לטווח ארוך. במידה ונזקקים לטיפול כזה יש להקפיד על ייעוץ רפואי חוזר אחת למספר חודשים.

03/03/2015 | 16:51 | מאת: מיכל

האם ניתן לקחת כדור ממשפחת הוולריאן כמו רלקסין כשיש דום נשימה חסימתי ללא שימוש ב cpap?

הוולריאן הינו בעצם ווליום בתצורתו הטבעית ולכן הוא מדכא נשימה ואין לקחת במקרים בהם יש הפרעת נשימה בשינה אלא אם כן מקפידים על שימוש מלא ב C-PAP

28/02/2015 | 11:37 | מאת: ישראל

שלום ד"ר רוזנצוויג שאלה באאג ישנה הרגשה באוזן ימין של סתימה, פימפום אויר בסגירת האף פותח את הסתימה לרגעים קצרים, בבדיקת שמיעה וטימפנומטריה מסוג C דו צדדי - תוצאות בדיקת השמיעה יצאו טובות ותוצאת טימפנומטריה לא מראה הימצאות נוזלים (בוצע פעמיים), כמו כן נעשה לפני בדיקת השמיעה ניקוי תחת מיקרוסקופ, תופית חצי אטומה, ב FO - באף ללא פתלוגיה, ללא הפרשה מוגלתית, ללא פוליפים, נזופרינקס תקין, מטופל כרגע בתרסיס אף - אבאמיס Avamys תקופה של שבועיים שלא מראה תוצאות חיוביות בפתיחת הסתימה באוזן ימין, האם ניתן לבדוק עם הבעיה נובעת מאיזון לחצים ובמידה וכן איזו סוג בדיקה ישנה לאיזון לחצים והאם יש מקום לבירור נוירולוגי ? תודה.

הפורום מיועד לדיון בעניני שינה בלבד

27/02/2015 | 22:15 | מאת: ישראל

שלום ד"ר אייל רוזנצוויג האם ניתן לקחת כדורי שינה Zopiclone - Nocturno 7.5mg לפני השינה עקב נדודי שינה, יחד עם Gabapentin במינון של 1200 מ"ג עקב PLMD כמו כן סובל מדום נשימה בשינה (נעזר ב CPAP) וסובל מריווי אחוז חמצן נמוך בדם ירידה למינמום של 80% אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל 90% הוא 6% (נעזר במחולל חמצן 3 ליטר לדקה) לאור האבחנות הייתי מעוניין לדעת אם ניתן ליטול את התרופות Zopiclone 7.5mg + Gabapentin - Neurontin 1200mg לפני השינה בלילה, תודה, ישראל.

בשאלה חסרים פרטים רבים לגבי מצבך. על כל פנים נראה שאתה סובל משילוב של הפרעות ורצוי מאוד לפנות לרופא המטפל בקופ"ח על מנת לאזן הטיפול כראוי

שלום, אני בת 26 אם לשניים בריאה בדר"כ ב"ה אני עובדת 8 שעות מחוץ לבית (לא עבודה פיזית, הייטק), כך שאני קמה כל יום ב 6:00 , חוזרת ב 15:30 ומ 16:00 עד 19:30 מטפלת בילדים. ב 19:30 אני קרוסה, אבל איכשהו מצליחה להרים את עצמי כדי לאכול ארוחת ערב, ולארגן את הבית. הולכת לישון בין 23:00 ל 24:00 הבעיה שלי היא, שכמעט כל לילה, אני מתעוררת בין 04:00 ל 05:30 בדרך כלל זה לשירותים, ומאז אני לא מצליחה להירדם. ניסיתי להתעלם, ולא לקום לשירותים - וזה לא עזר. ניסיתי לא לשתות שעתיים לפני השינה, ועדיין התעוררתי לשירותים. שמתי לב שזה לא קורה לי בשישי שבת, כך שאני מאמינה שהלחץ לקום בזמן לעבודה, והלחץ מכך שאין לי עוד הרבה זמן לישון, זה מה שמפריע לי להירדם . האם אני צריכה לפנות למעבדת שינה ? או שזו רק בעיה פסיכולוגית, ואני צריכה לקחת משהו להרגעה ? תודה! דורית

התופעה מוכרת ונובעת ממצב של דריכות יתר. ניתן לנסות טיפול קוגניטיבי הנקרא CBTI. במידה ואפשרי מבחינת מקום העבודה להגמיש את שעל תחילת העבודה.

1 ... < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > ... 29