פורום פסיכיאטריה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
23630 הודעות
11817 תשובות מומחה
15/02/2007 | 13:00 | מאת: דינה

האם מוכרת לך תופעה של 'התנתקויות'? - אחי (שסובל מפיגור קל, בן 22) היה מאושפז כשבוע במחלקה נוירולוגית לאחר שהתעלף. בבית החולים למדנו שהוא אינו מתעלף אלא מתנתק. הוא פשוט קופא למספר שניות עד מספר דקות ולאחר מכן מתעורר וממשיך מאותה נקודה. כל הבדיקות הנוירולוגיות והקרדיולוגיות יצאו תקינות והוא שוחרר להמשך טיפול פסיכולוגי (כאשר תדירות ההתנתקויות פחתה - בימים הראשונים זה היה קורה כל מספר דקות). לאחר שבוע ללא התנתקויות הדבר קרה שוב וכעת הוא מאושפז במחלקה פנימית, לאחר שהפסיכיאטר והפסיכולוגית טענו שאין רקע נפשי לבעיה. הרופאים אובדי עצות - וגם אנחנו. אשמח לכל התייחסות. בתודה מראש, דינה

17/02/2007 | 20:27 | מאת:

לדינה בהתנתקויות האבחנה המבדלת והסופית עלולה להיות קשה, השאלה כמובן האם מדובר על דבר גופני או מצב נפשי, הפיגור הקל מקשה עוד יותר על האבחנה. חשוב קודם כל לשלול בעיה גופנית ואני מבין שאתם עושים זאת. יתכן שבסופו של דבר ינסו טיפול תרופתי ולראות את ההשפעה גם ללא אבחנה חד משמעית, אבל על כך יכול להחליט רק הרופא המכיר היטב את אחיך. שבוע טוב דר' גיורא הידש

15/02/2007 | 12:01 | מאת: רינה

האם טיפול פסיכודינאמי יכול לפתור מחשבות אובססיביות? או שאובססיות נפתרות בדר"כ ע"י תרופות בלבד? רינה

15/02/2007 | 20:25 | מאת: דו?רו?ן

טיפול קוגנטיבי התנהגותי יותר מתאים , שילוב כדורים יכול לעזור יותר מהר .

16/02/2007 | 23:23 | מאת: דור

שלום רב טיפול דינמי איננו מטפל בסימפטומים אלא באישיות הכוללת של האדם. למעשה, טיפול דינמי עשוי לעיתים להחמיר סימפטומים (כמו מחשבות טורדניות) כי מטרת הטיפול היא פיתוח תובנות ומודעות עצמית. טיפול התנהגותי שמבוסס על "חשיפה ומניעת תגובה" ו/או טיפול תרופתי הם הטיפולים היחידים שמכוונים כלפי הסימפטומים עצמם במנותק מהסיבות המוקדמות שהביאו לפריצתם. בברכה

17/02/2007 | 20:24 | מאת:

לרינה תודה למשיבים, הטיפול השלם הוא תרופתי ושיחות. מחשבות טורדניות פעמים רבות עקשניות והטיפול הדינמי בהן ארוך ולכן מומלץ טיפול קוגניטיבי התנהגותי שבוע טוב דר' גיורא הידש

15/02/2007 | 00:37 | מאת: עדי

היי אני מתמחה ב ר. משפחה ומחפשת חומר על התמודדות עם נסיונות אובדניים בקהילה. אשמח אם תוכל לסייע לי

17/02/2007 | 20:22 | מאת:

לעדי מצטער על כך שאין לי משהו מהמוכן. השנה שבוע בריאות הנפש יוקדש לנושא ההתאבדות ולכן אני מאמין שיהיו הרצאות רבות במקומות שונים בנושא. כך למשל ייהה יום עיון בנושא במכללה האדמית בעמק יזרעאל ביום 15.03.07. שבוע טוב דר' גיורא הידש

15/02/2007 | 00:02 | מאת: שני

שלום , אני בת 25 ,מטופלת מזה כ3 שנים בפלוטין 80 מ"ג עקב הפרעת אכילה ומחשבות על גוף ומשקל -המצב מתון והוא בסדר גמור -אני עובדת ומתפקדת חיים מלאים ותוססים. לפני כחודשיים בערך -הרגשתי כי אני תולשת לעצמי שערות מהראש.בהתחלה זה היה רק 2 או 3 או 4 רק שערות לבנות (סתם ממחשבה ששערות לבנות יש לזקנות) ואחר כך זה התחיל כל השערות המקורזלות שיש לי באיזור מרכז הראש . היום אני תולשת כל אחרי מקלחת וגם סתם ככה -אין לי קרחת שניראת -יש איזור קטנטן. אני נוגעת עם היד בראש באיזור המרכז ואם יש שערה שמציקה או בולטת אני תולשת אותה . קראתי על טריכומניה אבל זה לא ממש התאים לי כי אני לא במתח או עצבנות והחיים שלי מסודרים טוב וזה לא בדיוק צורך לתלוש. האם עלי לספר לפסיכאטירית ??? יכול להיות שזה סתם.... פשוט אני מפחדת שלא יצמח לי שיער בחזרה אם אני אמשיך לתלוש. קראתי שיכול להיות שזה קשור לסרוטונין -האם ה4 כדורים שאני לוקחת לא מספקים??? שני

17/02/2007 | 20:19 | מאת:

לשני את נוטלת את המינון המקסימלי של פלוטין כך שאין מקום לעלות במינון. התחלת לתלוש שערות והשערות יצמחו במקום, אבל כמו בתופעות רבות יש גם בסיס של הרגל. הכי קל להפסיק הרגל עוד בהתחלה כך שכדאי לעשות מאמץ רציני להפסיק הרגל זה כעת. שבוע טוב דר' גיורא הידש

14/02/2007 | 23:58 | מאת: אורנה

אם אני צריכה לקחת כדור אחד פלוטין והרופה נתן לי לאט לאט להעלות ל3 אים בסופו של דבר אני צריך פחות מינון אך אני ארגיש בעודף

15/02/2007 | 12:46 | מאת: דור

אם העליה הדרגתית אז לא תרגישי בעודף! קיימות אבחנות ומצבים נפשיים בהם יודעים מראש שצריך 3 ליום!

15/02/2007 | 20:11 | מאת: אורנה

מה למשל הבחנה שצריך 3 והאים למשל אני צריכה אחד ובהדרגה לקחתי 3 האים אז העודף גורם למשהו

14/02/2007 | 23:47 | מאת: חיים

רציתי לדעת איזה תרופות מיתחום הפסיכיאטריה מסוכנות לוירוס האייצ אי וי האם זה תרופות לדיכאון או לסכיזופרניה ומהם

15/02/2007 | 12:43 | מאת: דור

אתה מתכוון לאנשים שהם נשאי HIV? נא הבהר את שאלתך!

15/02/2007 | 21:57 | מאת:

לחיים אני חושב שאתה מתכוון לנוגדי דיכאון כיוון שבאידס עלול להתפתח מצב של פעילות יתר. גם התרופות נוגדות הפסיכוזה עלולות להיות מסוכנות כיוון שבאופן נדיר הן עלולות לגרום לירידה בכדוריות הדם, אבל תופעה זו נדירה. כל טוב דר' גיורא הידש

במרכז "שלנו" טל 7303919 -03 רח' הגיבור האלמוני 1 ת"א המרכז פועל בסניף ויצו ונמצא בפיקוח משרד הבריאות

היי אלו מעשים יפים ללא ספק, ובטח המשפחות זקוקות לתמיכה וגם החולים עצמם. אבל לאן נעלמת הסודיות הרפואית והאנונימיות של המחלות המתייגות הללו, בדרך? השאלה הזו מטרידה אותי רבות בימים האחרונים.... מי יודע שאני משוגעת? כמה אני חשופה בעצם, בפני הרשיות, ובתוך קופת החולים, בה החומר "זורם" חופשי במערכת? בשיחות לא פורמליות בין אנשי המקצוע, כמה מדברים וחושפים פה ושם את גורלו וחייו של חולה כזה או אחר? הנושא מדבר אליי גם ברמה העקרונית וכמובן גם ברמה האישית.... האם באמת הסודיות הרפואית שמגיעה לנו לפי חוק, ממומשת במציאות? אתם לא חייבים להגיב, כמובן. שיבא

שיבא בעיקרון החוק הוא מאד ברור, ומי שעובר עליו עלול להסתכן בוועדות אתיקה ובשלילת רשיונו- אנחנו מחוייבים לשמור על סודיותו של המטופל, ולא לדבר עליו מחוץ לשעה הטיפולית איתו או לשעות הדרכה הנחוצות לנו לעיתים כאנשי מקצוע. כמו כל חוק- יש עבריינים על החוק. וכשיש עבריינים- צריך להגיב ולהתלונן... שבת שלום תמי.

14/02/2007 | 13:44 | מאת: מודאג מאוד

שלום! אשמח מאוד לתגובה מהירה, הנושא דחוף לי מאוד. האם הלם קרב יכול לגרום לסוג של סכיזופרניה? כיצד מוגדר מישהו ששומע קולות, אבל יודע להבחין בין מציאות לדמיון? אם למישהו יש דוד שלוקה בסכיזופרניה מהסוג הנ"ל [משפט קודם], מהם הסיכויים שגם לו יהיה ילד כזה? האם יש קשר בין חרדות [המצריכות טיפול פסיכולוגי] לסוג כשלהו של סכיזופרניה? תודה רבה, ושוב- זה ממש דחוף לי.

15/02/2007 | 12:51 | מאת: דור

טראומה יכולה לגרום להפרעות נפשיות. בד"כ הכוונה לתסמונת פוסט טראומטית=PTSDאבל לפעמים גם לסכיזופרניה, אצל אנשים שהיתה להם נטיה גנטית מוקדמת! אין קשר בין חרדה וטיפול בה לבין סכיזופרניה.

17/02/2007 | 20:08 | מאת:

תודה לדור שבוע טוב דר' גיורא הידש

14/02/2007 | 12:58 | מאת: חנה

שלום מה אומרת האבחנה הפסיכיארטרית - סכיזואקטיבית תודה

15/02/2007 | 21:55 | מאת:

לחנה את מכוונת לסכיזואפקטיבית, אין דבר כזה סכיזואקטיבית? כל טוב דר' גיורא הידש

16/02/2007 | 09:35 | מאת: חנה

לדר' כן, מה אומרת אבחנה זאת? תודה

14/02/2007 | 11:04 | מאת: יוני

שלום ד"ר הידש.נעזרתי בפורום שלך מספר פעמים ואני מאוד אוהב את תשובתייך כי הן מאוד עינייניות ובגישה פתוחה.תודה לך על הסבלנות הרבה. ועכשיו לשאלה.אני בן 26 וסובל משהו כמו 10 שנים ממשהו שהתחיל כחרדה והפך להיות דכאון קל(דיסתימיה) המלווה ברגזנות,פסימיות,עייפות ואי שקט.אני מתפקד בסדר עובד ולומד אך זה כרוך במאמץ נפשי מצידי. רק לאחרונה הרמתי את הכפפה וניגשתי לרופא המשפחה והוא נתן לי את התרופה רמוטיב ואמר שהיא קלאסית למצבים כמו שלי. בעלון התרופה רשום שתוך שבועיים מרגישים את השיפור.אני לוקח את התרופה 7 שבועות ומרגיש קצת הקלה בחרדה אך לא יותר מזה. א.האם התוצאה יכולה להגיע גם אחרי חודשיים שלושה? ב.התרופה גורמת לי להמון חלומות מטרידים בלילה וקצת מפריעה לי לישון. אני לוקח את הכדור הראשון בבוקר והכדור השני לקראת 18:30 בערב.פרט לכך אין תופעות לוואי. מה תמליץ לי לעשות לנוגע ל-2 השאלות?

ליוני אכן הרמוטיב עשויה לעזור, בדרך כלל לדיסטימיה התגובה מאוחרת יותר ולכן יתכן שזה יקח יותר זמן. מצד שני מקובל אחרי שישה שבועות של חוסר תגובה להחליף תרופה, כך שהחלטה בידך. למזלנו הרמוטיב כמו התרופות מעוררות ולכן השינה עלולה להיות קלה וגם חלומות ערים, התופעה בדרך כלל נחלשת ונעלמת כאשר הגוף מתרגל לתרופה. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 23:45 | מאת: ניסים

דוקטור שלום, אני מקבל ריספרדל מפסיכיאטר בשל התקף פסיכוטי שהיה, עתה קיבלתי מהפסיכיאטר מכתב לרופא ובו ממליץ על פרוזק על מנת שאקבל מרשם מרופא המשפחה. באותו מכתב ציין גם שאני לוקח רספירדל. רציתי לדעת האם רופא המשפחה יכול להפנות את זה הלאה.. הפחד שלי הוא שישללו ממני רישיון נהיגה בגלל ההזיות.. האם הוא צריך להפנות את זה הלאה? אני מרגיש כשיר לנהוג ובכל זאת.. תודה מראש.

14/02/2007 | 19:00 | מאת: ניסים

רוצה להוסיף כי לא הייתי מאושפז מעולם, בתקופת ההתקף נשארתי בבית ורק מי שמאוד קרוב אליי יודע על כך. אני לוקח את הכדורים כחודש, ההזיות עדיין לא נעלמו לחלוטין. תודה

14/02/2007 | 23:45 | מאת:

לניסים נהיגה היא דבר מסוכן ואני חושב שגם אתה אינך רוצה להיות מעורב בתאונה חס וחלילה בגלל "ההזיות". עדיף שלא אתה תקבע אם אתה כשיר לנהוג אלא רופא מוסמך לכך במשרד התחבורה. לכן אני חושב שכדאי לך להודיע על המחלה שעברת (זו גם חובתך החוקית להודיע על שינוי במצב הבריאות) ולהבדק. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 22:25 | מאת: אני

אני בזוגיות מזה כשמונה חודשים עם חולה מאניה דיפרסיה. אנחנו מאוד אוהבים וחושבים לעבור לגור ביחד אך אני מאוד חוששת מזה כיוון שעדיין לא ראיתי "בהתקף". אני יודעת שהוא אושפז (פעם אחת כשנפרדנו) ועוד כמה פעמים כשלא היינו בזוגיות עדיין. אנחנו חושבים להתקדם הלאה ביחסים וזה אומר אחרי המגורים ביחד, להתחתן ולהביא ילדים. אנחנו בני 33 ובנוסף לכל החששות, אני גם חוששת "לבזבז" זמן יקר במידה וזה לא יתאים, כי אני כבר מוכנה לנישואין והקמת משפחה. מה עושים? לוקחים את הצ'אנס? האם זה תורשתי? עניין התורשה בהחלט מטריד אותי.

14/02/2007 | 12:28 | מאת: אמא רחוקה

לאני הרבה כבר נשאל פה בפורום על הנושא ,אבל אנסה לעזור קצת. הכי חשוב לדעתי זה ללכת ביחד איתו למטפל שלו ,ואם אין לדרוש שתלכו למטפל, הכי חשוב זה לקחת את התרופות ,כי עם תרופות אפשר לתפקד ממש כרגיל. בקשר לתןרשה זה קיים, אבל באחוז לא משמעותי לדעתי כדי שימנע נשואים ,הרי היום אומרים שחלק מסוגי הסרטן הם תורשתיים ,אז מה נבדוק בציציות כל אדם. התכיפות של האישפוזים אולי מעידה על אי לקיחת תרופות ? תראי, נשואים זה קשה, עם מחלה או בלעדייה , ואת יכולה להתחתן עם אדם בריא שיחלה אחר כך , למרות שבניגוד למחלות רגילות שבהם אנשים מחפשים את התרופות והדרך להבריא, פה במניה דיפרסיה הרבה פעמים החולה לא רוצה טיפול ופה הבעיה. יש פה בפורום את תמי שנשואה עם שתי בנות ובעל תומך . בקיצור , אם את באמת אוהבת אותו , ותוכלי לתמוך בו אז זה נפלא, ואם לא אז כלשונך חבל לבזבז את הזמן . אני אם לבת חולה שכבר שנה וחצי לוקחת תרופות ומתפקדת נפלא לומדת עובדת אפילו יותר טוב מהרבה בריאים כביכול שאני מכירה אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות וכף לך שאת אוהבת ונאהבת

שלום, תודה לאמא רחוקה ואני מצטרף לדבריך, אי אפשר היה לכתוב את הדברים טוב יותר ותודה לך. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 20:44 | מאת: קארין

הי רציתי שלאול לגבי הקשר בין התרופות הנ"ל אני מטופלת אצל נירולוג בעניין המיגרינות שותה כל ערב לופרסור 100 מ"ג מה ששינה לי את החיים פעם הייתי סובלת כמעט כל יום ממיגרינה , לפני כחצי שנה סבלתי מחרדות קשות עקב משבר הרופא המטפל פסיכיאטר נתן לי ציפראלקס כדור אחד לא עזר ולכן אני לקוחת שני כדורים ביום משום מה שמתי לב שהמיגרינות החמירו השאלה אם יכול להיות קשר בין שתי התרופות ואם כן מה אפשר לעשות ? תודה

לקארין ציפרלקס עלול לגרום לכאבי ראש, הכאבים שונים מכאבים של מיגרנה אבל לפעמים קשה להבדיל בין שני סוגי הכאבים. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 18:10 | מאת: ריקי

לדור נדהמתי לקרוא את הודעתך כי הינך עוזב את הפורום, חבל שלא כתבת מדוע מה הביא אותך לזה. עזרת לי מאוד לאורך כל התקופה שלי במעבר לויפקאס XR ומאוד תחסר לי בהמשך, השארת את האימל שלך אשמח מידיי פעם אם תרצה שאכתוב לך מה עובר עליי והלוואי ותחזור אלינו חזרה כי תרמת הרבה מאוד לחברי הפורום הזה. ממני ריקי

15/02/2007 | 16:07 | מאת: תמימי

גם לי אתה חסר, חבר... מקווה שמה שלא תחליט, יהיה לך נכון. שלך בהערכה תמי.

13/02/2007 | 17:56 | מאת: יעל

אני מטופלת בונלה כבר כמעט שנה וכיום אני נוטלת 4 כדורים ביום , שניים בבוקר ושניים בערב. הסיבה שכל פעם המטפלת שלי העלתה לי את המינון היא היסתגלות של הגוף שלי למינון ואז נסיגה לאחור וחוזר הדיכאון. כרגע אני מרגישה שאני אפטית למה שקורה סביבי ובנוסף יש לי תחושה שהכדורים שולטים לי ברגשות ונותנים לי את האפשרות פשוט להתעלם מהמצב. יכול להיות שלמרות מה שהמטפלת שלי אומרת יש סיכוי שהכדורים האלה לא מתאימים לי ואובחנתי לא נכון?

14/02/2007 | 23:40 | מאת:

ליעל אדם שלא מגיב לתרופה נוגדת דיכאון אין זה אומר שהאבחנה אינה נכונה. יתכן שיש צורך להחליף את התרופה אבל על כך יכול להחליט רק רופא. אם אינך בטוחה בטיפול ובאבחנה, אפשר לפנות לחוות דעת נוספת לייעוץ אצל רופא בכיר. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 17:44 | מאת: פרומה

שלום ד"ר הידש, ברצוני לדעת מדוע נותנים לילד הסובל מאוטיזם תרופת ריספרידל? האם היא מרגיעה? מפחיתה חרדה ואי שקט? מהם תופעות הלוואי האפשריות? תודה, פרומה

לפרומה איני מומחה לילדים אבל באופן כללי הרספרידל עשויה להרגיע, לשפר את הריכוז. תופעות הלוואי אצל ילדים ומבוגרים זהות ותוכלי למצוא את כל הרשימה בכל אינדקס תרופות ברשת. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 15:49 | מאת: ירון

שלום רב לך דר' הידש !!! אני סובל מדיכאון ומטופל בפלוטין שמאוד עוזר לי לתפקד , יותר משאר נגזרות הפרוזק האחרות והחדשות יותר , אבל ישנה קצת הרגשה של עודף ביטחון עצמי לא מאניה אלא עודף מרץ , האם ניתן להתשתש בכדור אחת ליומיים , שמעתי משהו על כך ברדיו היתכן? כי זה יהיה פשוט עדיף על חיפוש תרופה חדשה וכל הסבל שכרוך בכך , לתשובתך אודה מראש !!! נ.ב. ( משתמש ב 20 מג" ליום ).

14/02/2007 | 23:36 | מאת:

לירון לפלוטין משך פעולה ארוך ולכן ניתן ליטול כדור פעם ביומיים. יש תרופה הזהה לפלוטין. פלוטין=פרוזק=פריזמה. הפריזמה מופיעה בכדור שניתן לחצות אותו. לכן או שתיקח פעם ביומיים או שתעבור לפריזמה. בכל אופן כל שינוי במינון צריך להעשות בתיאום עם הרופא. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 00:07 | מאת: גליה

שלום רב! אני שותה רסיטל כחצי שנה ומרגישה הרבה יותר טוב ממקודם. הבעייה היחידה שמטרידה אותי זה חוסר ריכוז ושיכחה מאז שאני שותה. הפסיכיאטר שלי אמר שרסיטל דווקא נותן ריכוז. האם רסיטל גורם לחוסר ריכוז ושיכחה או שאין קשר בין הדברים. אודה לך מאוד על תשובה. גליה.

14/02/2007 | 23:34 | מאת:

לגליה אכן בדרך כלל הרסיטל מעורר וכך גם הקשב והריכוז עולים. תנסי ליטול את הרסיטל בערב, אם הוא לא יפריע בשינה אז יתכן שהבעיה תפתר. כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 22:39 | מאת: דורה

שלום דר' הירש לצערי בני מאושפז באחד מבתי החולים הפסיכיאטרים לאחר לקיחת סמים במצב של פראנויה . הוא מאושפז כבר חודש ימים ומקבל כדור בשם רספרידל 5 מ"ג (התחילו ה 3 מ"ג) ועדיין אין שיפור . שמעתי על הזריקה של פעם בשבועיים רציתי לדעת פרטים האם יש סיכוי שהזריקה תוציא את הילד מהמצב שהוא נמצא....אני מאוד דואגת למצב הקשה שהילד נמצא ומאוד פוחדת שלא יצא מזה... מקדימה תודה לתשובה. בברכה דורה

14/02/2007 | 23:33 | מאת:

לדורה החומר הפעיל ברספרידל בכדורים ובזריקה הוא זהה, כך שההבדל בין שני הדברים הוא די קטן. בשלב החריף לא מקובל לתת את הזריקה. בכל אופן לעתים צריכים לקבל את הטיפול כחודשיים עד אשר יש שיפור משמעותי במחשבות הפרנואידיות. נקווה שבכל זאת הרספרידל יעזור. כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 21:52 | מאת: אמא רחוקה

בערך לפני כארבע שנים, ניתקלתי בפורום הזה ,במהלך חיפושי אחרי עזרה לבת שלי. היו פה כותבות נפלאות כמו אבישג ,שירה ,אריאל , אחר כך הגיעו תמי, ומיכאל, אנשים שלא עזרו במינונים של תרופות ,אלא בחיים עצמם. היו סערות הפורום ,נסגר ועבר להודעות מסוננות וכ"ו. ותמיד, תמיד נמצא דר הידש, שתומך, וזוכר ומעודד, ומספק את העוגן שלנו, של כולנו. בעידן האינטרנט כל אחד יכול לספק מידע על תרופות אבל לא_ י ד ע ...... זה הפורום שלי!!!! ותודה דר הידש. והמבין יבין.

14/02/2007 | 23:31 | מאת:

תודה לאמא הרחוקה שגם את תמיד נמצאת איתנו. אכן היו אלו ימים יפים, אני זוכר שהמשתתפים אף פתחו חדר צ'ט ביום ושעה מסויימת וגם אני הייתי שם מספר פעמים. הידש

12/02/2007 | 20:27 | מאת: דני

מה הסיכון אם אני יעשן ג'וינט אחד בחודש או לחילופין בירה אחת בחודש (אני אבחר אחד מהם פעם בחודש) אני מטופל ב 3 מ"ג ריספונד + בקרוב תרופה נגד האי שקט (תופעת הלוואי של הריספונד)

14/02/2007 | 23:29 | מאת:

לדני המימוש בחשיש ובאלכוהול אסור עם רספרידל כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 20:24 | מאת: גילת

האם קיימת סכנה בהפסקת נטילת אפקסור 150 ו75שלא באופן מדורג? לא היה באפשרותי לגשת לרופא ולסיים נטילת התרופות באופן מסודר (לפתע הפסיק פעילותו בקופ"ח) נותרו לי 12 כדורים של 75 והייתי מעוניינת לדעת באיזו צורה לקחתם לסירוגין? או שאין לכך חשיבות? תודה

14/02/2007 | 23:28 | מאת:

לגילת איני יודע אם את מתכוונת לאפקסור XR שסיום הטיפול הרבה פחות קשה, אפשר לרדת ל 75 מג' ואחרי מספר ימים לרוקן חצי מהקפסולה ואחרי שבוע להפסיק את הטיפול. אם מדובר על אפקסור רגיל אז תעשי את הדברים במדרגות, כשבוע חצי כדור ואחר כך כשבועיים רבע כדור. אני חושב שהכדורים שיש לך יספיקו. בכל מקרה חשוב שסיום טיפול יהיה בהתייעצות עם רופא כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 17:07 | מאת: לילך

שלום אני אם חד הורית לילדה בת 10 בתקופה האחרונה היא הפכה להיות נורא חרדה לדוגמא אם קיבלה מכה בראש היא פוחדת שיקרה לה משהוא. כמו כן מתלוננת על כאבים בהתחלה ביד אחר"כ ברגל וכו והכל באותו היום עוברת מדבר לדבר דיברתי איתה וברצוני לצין שיש לנו קשר מאוד קרוב והיא מספרת לי הכל והיא אמרה לי שהיא פוחדת שיקרה לה משהוא ואז היא מתחילה לבכות בתקופה האחרונה אחותי עברה לגור באזור שלנו האם יכול להיות קשר בין זה שהיא רואה משפחה לבין ה"תא" המצומצם שלנו. היא ילדה מאוד חרוצה חברותית ומקובלת ויש לה המון תשומת לב מהמשפחה ובמיוחד מסבא וסבתא שלה שהיא רואה אותם כל יום. שאלתי היא איך אפשר לעזור לה ולמי לפנות.

14/02/2007 | 23:25 | מאת:

ללילך אכן הביטוי של חרדה אצל ילדים עלול להיות בדברים גופניים, הם עלולים להתלונן על כאבים או להגזים בעוצמת הכאבים כאשר משהו אחר מטריד אותם. אם החרדות אצל הבת נמשכים לאורך זמן ואת מודאגת כדאי לפנות לפסיכולוג המתמצא בילדים ונוער. כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 15:40 | מאת: מיכל

נטלתי רמוטיב והוא לא עזר לי. האם יש טעם לנסות same?

14/02/2007 | 23:22 | מאת:

למיכל לצערי איני מכיר את ה SAME? כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 14:44 | מאת: דור

שלום רב לכל קהל הקוראים והכותבים, ברצוני להודיע על פרישתי מהפעילות בפורום. מרגע זה ואילך לא אשתתף יותר בפורום ועל כן לא אקרא או אכתוב כאן יותר. אני מאחל לכולם רפואה שלמה, אושר ועושר. כל מי שרוצה לכתוב לי, או להיות איתי בקשר, מוזמן לפנות אליי לאימייל- DORAM3@WALLA.COM בברכה, דור.

12/02/2007 | 20:59 | מאת: אמא מודאגת

מותר לשאול מדוע החלטת לפרוש מהפורום. גולשים רבים נהנו מתשובתיך ומידיעותיך (בעיקר בנושאי התרופות). ומדוע אתה עושה זאת בצורה רשמית שכוללת הודעה. מדוע אינך מפסיק לבקר בפורום בלי הודעה. כך שתוכל לצאת ולהכנס כרצונך ובזמנך. הודעתך משדרת מסר של דווקא וכעס על מישהו. האמנם כך? בכל מקרה זאת בחירתך ואנו מכבדים אותך ואני מאחלת לך כל טוב ובריאות. אמא

12/02/2007 | 23:01 | מאת: קטי

דור כמה חבל אתה מקסים ונהדר ועזרתה פה להרבה אנשים יישר כח ותודה מקרב לב קטי

12/02/2007 | 23:29 | מאת: יוסי

תודה דור על התשובות המלומדות שנתת לנו . קצת עצוב שאתה עוזב אותנו ........ הרבה הצלחה בהמשך הדרך. יוסי

13/02/2007 | 10:04 | מאת: מיכל

לדור היקר! אנחנו מודים לך על ההשקעה העצומה שלך בפורום הזה. בהצלחה בהמשך דרכך ! מיכל

13/02/2007 | 15:41 | מאת: תמימי

דור היקר כמשתתפים האחרים גם אני מודה לך על השעות המרובות ועל המסירות שלך במתן תשובות לכולנו. כולי תקווה שאתה עוזב בלב נקי, ללא כעסים או אכזבות. אתה אדם יקר עם לב של זהב ועם ידע מקצועי עשיר ומעורר התפעלות. תחסר גם לי. הייה בטוב ותצליח בכל מעשיך תמי.

13/02/2007 | 15:41 | מאת: אמא פחות מודאגת

שלום דור, חבל לי מאוד שהחלטת לעזוב את הפורום. אני, כמו רבים אחרים כאן, נעזרתי בך ובידיעותיך הרבות ברגעים קשים. קשה לי להעביר לך, את תחושת התמיכה והעזרה שנתת, וששחיזקו אותי ברגעים הבאמת קשים של חיי. המון בהצלחה, אמא שמודה מקרב לב.

13/02/2007 | 22:34 | מאת: מישהי

לדור היקר שלום, חבל שאתה עוזב,ולפי צורת הכתיבה נראה לי שזה קצת בכעס ובאכזבה,אך אם זה העיניין אז ניתן לדון בכך וללבן את הדברים,אך אם זה רק בגלל בעיית זמן והחלטה זו לא נובעת מכעס,אז הכל בסדר. בכל מקרה - בהצלחה בהכל,ותודה על עזרתך עד היום.

13/02/2007 | 23:55 | מאת: מירי 2

דור יקר, ממש עצוב לי לקרוא את הודעתך זו. בחרת לא להסביר, וזה מקשה עוד יותר להבין מדוע. עבורי אתה חלק מאד משמעותי בפורום, תמיד ישנו, תמיד עונה, בעל ידע רב כלכך. אמנם לא ניתן עליך לשאול דבר, היית דמות כמעט מסתורית כאן. מה רבים הגולשים שנעזרו בך. ואני שאת כל תשובותיך היית פותחת וקוראת. התוכל להסביר לנו מה קרה? דרך צלחה בכל מקרה, אולי תמשיך להיות לעזר לאנשים במקום אחר. מירי

14/02/2007 | 14:05 | מאת: מיכלי

תודה על הכל. אך מדוע אתה עוזב אותנו בכעס ובאכזבה? התיחסנו אליך יפה מאד והערכנו את השקעתך ומקצועיותך כמטפל ועוזר. מדוע אתה עוזב אותנו בכעס ולא מנמק?

14/02/2007 | 23:21 | מאת:

לדור בטח עברו שלוש שנים ארוכות שאתה משתתף בפורום, גם בימים שקטים של הפורום וגם בסערות, תמיד היית לעזר רב גם למשתתפי הפורום וגם לי. אני מקווה שתמצא מקום אחר לתרום מזמנך ומהידע שלך ותמשיך לתרום ולהתרם. אני מודה לך מקרב לב על כל מה שעשית ובטוח שכולם ירגישו בחסרונך. כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 12:43 | מאת: בר

אני נוטל רמוטיב כחודשיים וחצי אך ללא שיפור ניכר ולכן שוקל לעבור לציפרמיל שנטלתי בעבר ועזר לי. האם עליי להפסיק מיד את הרמוטיב עם תחילת נטילת הציפרמיל או שלתקופה מסוימת עדיף ליטול אותם במקביל? האם מותר ליטול אותם במקביל? בנוסף, בעבר כשנגמלתי מהשימוש בציפרמיל לאחר שנתיים היו לי תופעות לוואי חזקות של בחילות וסחרחורות. האם ישנה תרופה אחרת שהגמילה ממנה בבוא הזמן קלה יותר?

14/02/2007 | 23:18 | מאת:

לבר לא צריכה להיות בעיה מיוחדת במעבר מרמוטיב לציפרמיל ואפשר לעבור מיום ליום. ה"גמילה" מפרוזק=פריזמה היא הקלה ביותר. כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 11:25 | מאת: שי

לדוקטור שלום בבקשה ממך אני מתחנן אני לא יודע מה לעשות לפני חודש וחצי בעקבות ויכוח איבדתי שליטה וכיום אם אני קצת נהיה לחוץ או מקבל מכה אני מאבד שליטה לחלוטין ומתחיל לרעוד אני כותב לך לאחר ויכוח שכולי רועד בקופת חולים נתנו לי בדיקת דם אני גם סובל מכאבי ראש אדירים אני כבר לא מתפקד ומאוד חושש מהמצב אני חושב שזה קשור למערכת העצבים אני מאוד מבקש שתציע לי בדחיפות למי לפנות כי המצב חמור בבקשה תגיב בהקדם

14/02/2007 | 23:14 | מאת:

לשי אני חושב שרמת המתח והלחץ שלך גדולים מאוד כדאי לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג לאבחון. כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 10:23 | מאת: צבי

האם התרופה עלולה לגרום לרעד בידים בזמן השימוש בה (במינון נמוך 1מ"ג ליום)?

14/02/2007 | 23:12 | מאת:

לצבי כן, ישנה תרופה בשם דקינט שעשויה לפתור את בעית הרעד עם רספרידל כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 10:14 | מאת: אליאל

בערוץ הבריאות היתה תכנית שניתן בבדיקת MRI לזהות סכיזופרניה. איזה טסטים ניתן לעשות? בדיקות או כל דרך שניתן יהיה לאבחן באופן מדוייק על מה קורה ? מה ההבדל בין הפרעה אישיותית לבין סכיזופרניה והאם ניתן אכן לבדוק זאת בוודאות? בגדול הבנתי שסכיזופרניה היא הגדרה שזה דומה לסל גדול שזורקים אליו את כל מה שאין יכולת ממש לאבחן. האם הפרעה אישיותית מטופלת באותם תרופות שניתנות לחולי הסכיזופ?

14/02/2007 | 23:11 | מאת:

לאליאל הבדיקה שראית בודאי שמחקרית ועדיין אין בדיקות אשר מאבחנות סכיזופרניה, אני בטוח שיהיו אבל אנחנו עדיין מחכים לבדיקות הללו. איני חושב שסכיזופרניה זו אבחנה כל כך רחבה, גם ברפואה הגופנית הביטויים של מחלות שונות רחב ולא חד משמעי. אפילו התקף לב ישנם מליון סוגים ואף אחד לא דומה לשני. ישנם התקפי לב שהאדם אפילו לא יודע שהוא עבר אותו (ומגלים רק בא.ק.ג.) במקרה, וישנם כאלו שמתים מהם. כך שהסרגלים ברפואה הם מאוד רחבים. הפרעת אישיות היא דבר שונה לגמרי מסכיזופרניה. הפרעת אישיות היא דפוסי התנהגות קשיחים של האדם המתעצבים סופית בסוף גיל ההתבגרות. סכיזופרניה היא מחלה שיש משבר שממנו מתאוששים או באופן מלא או שנשארות צלקות. כל טוב דר' גיורא הידש

היי אם אני הולך באופן פרטי לפסיכיאטר ומקבל ממנו מרשם לטיפול תרופתו וקונה אותם בבית מרקחת - האם היותי מטופל בתרופות פסיכיאטריות מתועד איפשהוא ? ואם כן אז איפה?

לדני כמובן שיש את הרישום של בית המרקחת, אבל אף אחד לא יגיע אליו. אתה יכול להיות שקט. כל טוב דר' גיורא הידש

כיצד לגרום לאדם להפנים שהוא סובל ממאניה דיפרסיה (כך מסתמן ע"פ חומר מקצועי שקראתי ומניסיון עבר ), בעוד שהוא טוען "אני שפוי". עד-כה לא נתקלתי במאמרים המאפיינים את הסינדרום בצורה שאינה מציגה אותה כמחלה או מחלת נפש. האם תוכלו לתת לי קישור למאמר המציג את הסינדרום באור מעט אחר, בכדי שהאדם יוכל להיווכח שיש טיפול יעיל לבעיה שלו?

שקד יש ספר מצויין שנקרא "נפש לא שקטה"- נכתב על ידי פסיכיאטרית אמריקאית בשם ג'פרסון- אולי אני טועה בשם. הספר מתאר את המחלה מתוך החוויה של הכותבת, וחוויה מסופרת היא תמיד פחות טכנית ויותר קלה לעיכול מספרי הפסיכיאטריה. אולי ניתן לקרוא את הספר ולהציע לאותו אדם לקרוא אותו גם? בהצלחה תמי.

לשקד אם הוא לא אובחן על ידי פסיכיאטר מוסמך , חלילה לך מלהסיק מסקנות . זה מסוכן וגם לא נכון!!!! אם את רוצה לעזור תשתדלי , שהוא ילך לאבחון. חומר על הנושא יש המון ברשת , רק תקלידי בגוגול . וחוץ מזה מנסיוני גם לאדם שאובחן קשה לקבל את המחלה.

לשקד תודה למשיבות ואני מצטרף לדבריהן. תמי-גם אני חשבתי על נפש לא שקטה. ספר מעולה כל טוב דר' גיורא הידש

אני נוטלת ציפרלקס, האם יתכן שזה משפיע וקשור לבעיות העיכול שיש לי? אם כן, איזה כדור נוגד דיכאון יכול להתאים לי? אני גם סובלת מבעיות במערכת השתן כניראה כתוצאה מהציפרלקס. ונטייה להשמנה. תודה רבה

לאנני לא כל כך הבנתי את שאלתך, האם סבלת מבעיות במערכת העיכול לפני הציפרלקס או שהציפרלקס גרם לשינויים בהרגלי היציאות? או שמדובר על בעיה ממש במערכת העיכול. ומה הבעיה במערכת השתן? כל טוב דר' גיורא הידש

תודה על התיחסותך דוקטור, הציפרלקס גרם לאי התרוקנות שלפוחית השתן ולהשתנות מרובות, שאלתי האם יתכן ואחראי גם ליציאות רבות ולגזים (תופעה שהחמירה בהרבה מאז שאני נוטלת אותו) תודה שוב

11/02/2007 | 23:19 | מאת: לילי

שלום לדוקטור היקר ולכולם ביליתי עם מישהו חמוד ואז הרגשתי שבעלתי משהו אז אמרתי לו שנראה לי שהוא הכניס לי משהו לפה והייתי בטוחה שהוא הכניס לי סם כלשהו לפה כשישנתי והוא אמר שמה פתאום ויום למחרת הבנתי כמה לא נכון היה לחשוב ככה כי זה גם לא מתאים לו. כשזה קרה הייתי ממש בטוחה שהוא הכניס לי ולא אומר זה אומר שאני פרנואידית? אין טעם להפנות לאיבחון אני לא אלך רק רוצה לדעת דרך האינטרנט ואם לא אז לא תודה

13/02/2007 | 00:32 | מאת:

ללילי כפי שהדברים נשמעים מדובר בחרדה ולאו דווקא על דבר פרנואידי. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 21:57 | מאת: לילי

דוקטור תודה, ואם הוסיף ואומר שאני שומעת כל הזמן יללות של חתול (יש לי חתול וכשהוא מילל אני יודעת שהוא מבקש להכנס או לצאת מהבית, הבעיה שכל הזמן אני חושבת שהוא מיילל ורצה לפתוח לו) זו גם חרדה? ויש תמונות שקופצות מול העיניים לפני השינה- תמונות של דברים שמגעילים אותי. זו גם חרדה?

11/02/2007 | 19:06 | מאת: י.א

ברצוני לדעת מה אומרת ההבחנה "אורגניק אפקטיב סינדרום"

13/02/2007 | 00:30 | מאת:

לי.א. מדובר על שינויים אפקטיביים כלומר רגשיים (דיכאון, פעילות יתר) על רקע אורגני, כלומר ישנה סיבה גופנית לשינויים הנפשיים, יתכן שמדובר על חבלה בראש, מצב מטבולי או תרופות שגרמו לשינויים הרגשיים. כל טוב דר' גיורא הידש

11/02/2007 | 18:11 | מאת: שרונה

רציתי בבקשה לבדוק האם כדור הסרוקסט עלול לגרום לעליה במשקל ואם כן, מדוע?. האם המרכיבים בכדור יכולים לגרום לכך או שהם גורמים לעליה בתיאבון. השאלה שלי אם העליה היא בכל מקרה או שאם אני אדע לשמור ולא לאכול כל דבר אני לא אשמין. אודה מראש על תשובתך.

13/02/2007 | 00:29 | מאת:

לשרונה כן, ישנה עליה בתיאבון אבל גם האטה במטבוליזם, כך שצריך לשמור על דיאטה ולפעמים על דיאטה קפדנית יותר. כל טוב דר' גיורא הידש

11/02/2007 | 16:30 | מאת: א

אם בעבר לקחתי רספידל והפסיקו לי בגלל תופעות לואי כיום אני לוקחת סוליאן ולא עוזר הציעו לי לקבל בזריקות רספידל קונסטה טוענים שיש לזה השפעות לואי פחותות. השאלה אם הגבתי לרספידל הרגיל לא טוב אז האם זה שונה.

13/02/2007 | 00:28 | מאת:

לא. כן, בגלל הפעולה הממושכת של הזריקה צפוי שהרמה בדם תהיה יציבה יותר וגם פחות תופעות לוואי. כל טוב דר' גיורא הידש

11/02/2007 | 15:30 | מאת: ערן

עפ"י הוראות היצרן (אתר היצרן באינטרנט) המינון המקסימלי של ויפאקס הוא 375 מ"ג ליום בעוד שויפאקס XR הוא 225 מ"ג ליום. 1. מה הסיבה להבדלים? 2. אם מישהו לוקח ויפאקס XR וצריך מינון יותר גבוה מ-225 מ"ג ליום אז הוא צריך לעבור לויפאקס הרגיל? 3. ניתן להניח שפעולה על הנרואדרנלין תתחיל לפני מינון 225 מ"ג , כאשר משתמשים ב XR ?

13/02/2007 | 00:27 | מאת:

לערן לא שמתי לב להבדלים אלו, בדרך כלל הוראות היצרן קשורות למחקרים שנעשו, כך שאם דבריך מדוייקים אני מניח שלא נעשו מחקרים על XR במינון שמעל 225 מג', אבל אין זה אומר שבמידה ויבצעו התוצאות תהיינה שליליות. בכל אופן אין איסור של היצרן לאפקסור מעל המינון הזה. התחלת ההשפעה על הנוראדרנלין היא במינון של 150 מג' ביום. באופן עקרוני אין הבדל בין אפקסור=ויפקס רגיל וה XR, פשוט מאוד מדובר על אותה המולקולה רק ב"אריזה" הגורמת לשחרור איטי יותר=מושהה ולכן משך הפעולה ארוך יותר ואפשר לתת את כל המינון היומי בבת אחת. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 09:38 | מאת: ערן

ד"ר תודה . ההתייחסות שלי הייתה באמת לאפקסור לא ויאפקס - כלומר באתר הרשמי של ה fda מצוין מקסימום 225 ב XR, ובאפקסור רגיל מקסימום 375 . www.fda.gov/MedWatch/SAFETY/2006/effexor_xr_PI.pdf www.fda.gov/MedWatch/SAFETY/2006/effexor_PI.pdf מעניין לא ??

11/02/2007 | 13:25 | מאת: etamar

דר" גיורא הידש שלום רב אני אישה שסובלת מדכאון כבר 6 שנים נסיתי הרבה כדורים אפילו לא זוכרת אותם היום אני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג ונותנים לי זריקות פעם בשבועיים רסיטל ואיך שהבנתי שזה מחקר השאלה שלי ד"ר האם אני אהיה בריאה ואחזור שמחה בחחים כמו פעם אני יותר מארבעה חודשים לוקחת את הזריקות ועדיין אני בדכאון בלתי נסבל

13/02/2007 | 00:23 | מאת:

שלום, איני מכיר את המחקר שאת משתתפת בו, נקווה שהרעיון של המחקר מוצלח ואת תרגישי טוב. כל טוב דר' גיורא הידש

11/02/2007 | 12:27 | מאת: יוסי

או לליקויים פוסט פסיכוטיים? תודה רבה.

ליוסי אחרי טראומה עלולה להתפתח כל הפרעה פסיכיאטרית. PTSD היא אחת האפשרויות, עלולה להתפתח גם סכיזופרניה, תגובת הסתגלות וכך הלאה. כל טוב דר' גיורא הידש

11/02/2007 | 10:44 | מאת: riki

לד"ר ולדור שלום, כפי שכבר כתבתי לכם שיש שיפור גדולה ב- 225 מג' ויפקאס XR ההפרעות שינה עוצמתם ירדה והרבה יותר טוב, אך השינה עדיין חלשה ולא מספיק ישנה עמוק יש סיכוי שזה ישתפר עם הזמן? וגם שמעתי שעם מעלים במינון זה עלול להעלות את לחץ הדם, האם זה נכון? אנא תשובה

11/02/2007 | 16:19 | מאת: דור

לריקי שלום, זה נכון מה שאמרו לך- יש סיכוי שהשינה תשתפר עם הזמן (אבל לא בהכרח) ויש סיכון לעליה בלחץ הדם במינונים גבוהים של אפקסור=ויפאקס. כל מינון של אפקסור מ-200 מ"ג ומעלה יש המלצה לבדוק את לחץ הדם. אם יש לך מכשיר בבית אז תוכלי לבדוק מס' פעמים או לגשת לבדיקה בקופ"ח. בד"כ לא מדובר בעליה משמעותית. מה את עושה בחיים מלבד לקחת כדורים? בברכה

11/02/2007 | 21:36 | מאת: ריקי פנחס

דור שלום, קצת מטריד אותי הענין עם הלחץ דם כיוון שאף פעם לא היו לי בעיות עם זה. עם השינה זה יותר טוב כפי שאמרתי אבל צריך עוד קצת על מנת לישון יותר טוב. לגבי שאלתך מה אני עושה בחיים? אז ככה עובדת כמזכירה בחברה מסוימת, מתעסקת בספורט הרבה שנים בענף השחייה אגב השחייה עושה לי מאוד טוב ומאוד עוזרת ומרגיעה. בדרך כלל אני אוהבת לבלות אך בגלל התקופה הקשה של המעבר מהפרומוניל לויקאס וגם החורף הקשה מנע ממני לצאת למקומות שאני אוהבת אין לי עדיין מוטביציה למרות שמצבי הנפשי ממש השתפר. זהו בנתיים ביי ריקי

11/02/2007 | 01:04 | מאת: אילן

ד"ר הידש היקר, הרבה נוטים לשאול את השאלה אך אתה תמיד עונה ב"אלכוהול ותרופות אסור", אך לא אומר מדוע! חשוב לנו מאוד לדעת מדוע ונשמח לקבל נימוק מפורט, שכן יש האומרים (ביניהם גם רופאים) שיין אדום בריא ללב ולא מזיק גם אם לוקחים ציפרלקס. נניח אם אני שותה כוס/שתיים של יין אדום כמעט כל יום, יכול להזיק אם אני נוטל ציפרלקס? ואם כן- כיצד? מה בדיוק זה עושה? האם זה טריגר למשהו? תודה, אילן

12/02/2007 | 22:51 | מאת:

לאילן שני החומרים מתפרקים בכבד ולכן עלולים להפריע זה לזה. בכל אופן אין מחקרים שבדקו נקודה זו מסיבות מובנות שלא עושים מחקרים שעלולים להזיק לנבדקים. כל טוב דר' גיורא הידש

10/02/2007 | 22:55 | מאת: גדי

שלום. אני בן 26 מטופל בוייפאקס 75 מ"ג כבר חודשיים. אני סובל משבוע נחמד ושבוע פחות כבר 6 שנים. כאשר אני לא מרגיש טוב למעשה קשה לי לחשוב בצלילות בכל פעולה או מחשבה ואני ממש מפחד שיפנו או ידברו אלי מרגע שאני קם עד שאני יושן כי אני מטושטש וחושב באופן איטי ומבולבל. מה עלי לעשות??? אני מוטרד מזה מאוד לאחרונה וכבר לא יודע מה לעשות ולמי לפנות וכבר החלפתי בערך 7-8 תרופות.

11/02/2007 | 01:07 | מאת: ערן

תבדוק עם הרופא העלאת מינון ל 150

12/02/2007 | 22:50 | מאת:

לגדי תודה לערן ואכן לדעתי המינון המינימלי הוא 150 מג' ביום, הרופא יתאים את המינון בשבילך. כל טוב דר' גיורא הידש

10/02/2007 | 22:48 | מאת: מישהי

לפני מספר ימים ביקשתי ממך שתבהיר את תשובתך בקשר למקרה שקראתי עליו באינטרנט ולא ברור לי למה שאלתי -שצרפתי ל'עץ' המקורי שכתבתי,לא צורפה אליו ולא נרשמה בכלל?

10/02/2007 | 22:53 | מאת: בבקשה קישור

http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-385,xPG-833,xFT-598420,xFP-598414,m-Doctors,a-Forums.html

11/02/2007 | 22:37 | מאת: דור

שלום רב הקישור שהבאת הוא לפורום של אנשים שלדבריהם הם היו באישפוז כפוי (בצדק או שלא) אבל אין לפורום הנ"ל קשר לסיינטולוגיה. אני חושב שאנשים שם לא משקרים ודבריהם אותנטיים. אבל רוב רובם של המאושפזים בכפיה דרך הפסיכיאטר המחוזי חולים בסכיזופרניה. מה שמטריד אותך שלבחורה שם יש גם OCD? תהיי בטוחה שהיא לא היתה נשארת שם לאורך זמן בגלל OCD. כבר כתבתי לך שייתכן בחורה עם סכיזופרניה וסימנים של כפייתיות. אז לחברים שלה היא אומרת שיש לה OCD אבל האבחנה המלאה היא סכיזופרניה. בברכה

10/02/2007 | 22:44 | מאת: גלעד

שלום האם טיפול באדרונקס טוב נגד חרדות אי שקט או ocd או להפך (מגביר חרדות)?

12/02/2007 | 22:44 | מאת:

לגלעד האדרונקס מעורר ואין לו השפעה על חרדות. כל טוב דר' גיורא הידש

10/02/2007 | 20:46 | מאת: אוסנת

אני נוטלת ציפראלקס - 10 מיל מזה זמן רב. לאחרונה חלו אצלי תופעות של פחד מראיונות עבודה, בעבודה עצמה - מפגישות עם מנהלים. הומלץ לי או לעלות את המינון ל-20 ולנסות או לבדוק כדור חדש ששמו סימבלתה. רציתי לשאול מה מהשניים עדיף?? והאם סימבלתה טוב לחרדות או רק לדיכאון. המינון של סימבלתה שהומלץ לי להתחיל איתו הינו 60 מיל. האם זה נכון או צריך 30. תודה מראש.

12/02/2007 | 22:43 | מאת:

לאוסנת יתכן שהצימבלטה תעזור לך אבל לחרדות אפשר ומקובל לעלות במינון הציפרלקס, כך שאם לציפרלקס אין אצלך תופעות לוואי ואת מרוצה מהתרופה אני חושב שעדיף להשאר עם אותה התרופה ולנסות לעלות במינון. כל טוב דר' גיורא הידש

10/02/2007 | 20:01 | מאת: דני

מה אפשר לעשות כנגד האי שקט והתזזית והחוסר מנוחה שניגרם לי עקב 3 מ"ג ריספונד

12/02/2007 | 22:38 | מאת:

לדני לעתים יש אי שקט כאשר עולים במינון של הרספונד-רספרידל, אם אחרי מספר ימים האי שקט לא חולף אז יתכן שמדובר בתופעה הנקראת אקטזיה, אותה הרופא צריך לאבחן. מדובר על תופעת לוואי די מציקה וקשה להתגבר עליה ולעתים צריך להוריד במינון או להחליף תרופה. כל טוב דר' גיורא הידש

10/02/2007 | 15:44 | מאת: אנונימי

שלום רב, דוד שלי נכה נפצע בתאונת דרכים לפני 28 שנה. לאחרונה שוחחנו על זה והוא אמר שלאחר התאונה הוא חלם למעלה מ 10 שנים את אותו חלום, כמעט כל שבוע, שהוא חייל שהולך להשתחרר אבל לא נותנים לו את טופס השחרור, ומחלום לחלום הוא ממשיך לשרת אך לא משתחרר. בסופו של דבר הוא משתחרר והחלום נפסק (לאחר 10 שנים) - האם מישהו יודע להסביר מה זה? תודה.

11/02/2007 | 22:00 | מאת:

שלום, ניתוח מלא של חלום דורש את הכרת האדם ושיתוף פעולה. בכל אופן בעקבות טראומות ישנם חלומות חוזרים או סיוטים של תחושה של חוסר אונים או מוות והדבר מאוד שכיח. כל טוב דר' גיורא הידש

12/02/2007 | 00:50 | מאת: אנונימי

אך מדוע? מה המניע הביוכימי לכך? מה בדיוק קורה למוח? תודה

10/02/2007 | 13:12 | מאת: אייל

מהו זמן מחצית החיים של רמוטיב? מתי התרופה מתנקה סופית ממחזור הדם. אני לוקח חודש וחצי ורוצה להפסיק כי אין הטבה בדכאון קל.

לאייל זמן מחצית החיים הוא 8-12 שעות. בדרך כלל אין סמני "גמילה" בהפסקה של רמוטיב. הייתי ממליץ לך להמשיך עוד תקופה קצרה את הטיפול כי לעתים דווקא בדיכאון קל - דיסטימיה התגובה מאוחרת יותר. כל טוב דר' גיורא הידש

11/02/2007 | 22:02 | מאת: אייל

האם השפעתו מוכחת על הסרוטנין?

לאייל כמובן שאין מדובר בניסויים בבני אדם, אבל בחיות ובתרביות רקמה ההשפעה על הסרוטונין מוכחת. כך שאפשר לראות זאת כוודאות. עדיין ידוע שברמוטיב יש כ-300 חומרים פעילים ולא מצאו את החומר המסויים המשפיע על הסרוטונין, אבל ברור שישנם מספר חומרים כאלו כל טוב דר' גיורא הידש

10/02/2007 | 10:51 | מאת: אמא מודאגת

איזה טיפול צריכה לקבל בת 18 עם הפרעת אישיות? האם צריך פסיכיאטר לשם כך? או שסמפיק פסיכולוג? האם עובד סוציאלי שהוא גם מטפל יכול לעשות את העבודה? איך אדע לבחור? אני מבינה שמדובר בטיפול ארוך טווח שאמור לשנות קווי מחשבה שהתקבעו. איך אדע מי מתאים?

10/02/2007 | 13:39 | מאת: דור

לאמא שלום, חלק מהאיבחון זה לקבוע איזה טיפול מתאים. הגורם שאיבחן את הילדה גם צריך לתת המלצות בנושא הטיפול. טיפול פסיכולוגי אמנם הכרחי אבל לעיתים קווים באישיות יכולים להפריע לטיפול להתקיים. בחלק מהמקרים יש צורך במעקב פסיכיאטרי בנוסף לטיפול פסיכולוגי. הצורך במעקב פסיכיאטרי קשור לסימפטומים הנלווים ולחומרתם. ניתן להיעזר בטסטים פסיכולוגים כדי לקבוע בצורה יותר מדוייקת את האבחנה וההמלצות לטיפול הנדרש. בברכה

11/02/2007 | 17:22 | מאת: אמא מודאגת

אני מחדדת את הנקודה שעליה שאלתי. (וברור שהיא גם בטיפול תרופתי אצל פסיכיאטר) מי יכול לעשות את הטיפול האנליטי (שכפי שהבנתי הוא ארוך וקשה) לטיפול בהפרעה? האם לדוגמא מטפל קוגניטיבי יכול? האם צריך מישהו שמתמחה?

10/02/2007 | 10:19 | מאת: טוביה נ.

למיטב ידיעתי לתרופות השונות יש מינון מקסימלי שלא נהוג לעבור אותו. (למשל פרוזק 80 מ"ג , אם אינני טועה). האם קיימים מקרים שלמינון מקסימלי של פרוזק, מוסיפים תרופה נוספת מאותה משפחה, פבוקסיל, למשל? שבת שלום, והרבה בריאות לכולנו, נפשית בעיקר, כמובן.

10/02/2007 | 13:04 | מאת: דור

במקרים מסויימים ניתן לעלות עם הפרוזק עד 120 מ"ג ליום. שילוב של שתי תרופות מסוג SSRI במינון מלא לא מומלץ, אין בו שום תועלת ולעיתים גם יכול להיות מסוכן שכן מגביר סיכון לעודף סרוטונין. תרופות שיכולות להגביר את השפעת הפרוזק הן ליתיום או דפלפט ונהוג להשתמש בהן למטרה זאת.

11/02/2007 | 21:56 | מאת:

לטוביה תודה לדור, אכן אם מוסיפים תרופה נוספת מאותה המשפחה ל"מינון המקסימלי" אז רק מסווים את המציאות וזה כאלו שעלו במינון. לדעתי אם מינון רגיל לא עזר עדיף להחליף את התרופה בדרך כלל. אבל תמיד יש יוצאים מהכלל לכן תצטרך לשאול את הרופא מדוע הוא החליט כך. כל טוב דר' גיורא הידש