סיכוי לסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/02/2007 | 13:44 | מאת: מודאג מאוד

שלום! אשמח מאוד לתגובה מהירה, הנושא דחוף לי מאוד. האם הלם קרב יכול לגרום לסוג של סכיזופרניה? כיצד מוגדר מישהו ששומע קולות, אבל יודע להבחין בין מציאות לדמיון? אם למישהו יש דוד שלוקה בסכיזופרניה מהסוג הנ"ל [משפט קודם], מהם הסיכויים שגם לו יהיה ילד כזה? האם יש קשר בין חרדות [המצריכות טיפול פסיכולוגי] לסוג כשלהו של סכיזופרניה? תודה רבה, ושוב- זה ממש דחוף לי.

15/02/2007 | 12:51 | מאת: דור

טראומה יכולה לגרום להפרעות נפשיות. בד"כ הכוונה לתסמונת פוסט טראומטית=PTSDאבל לפעמים גם לסכיזופרניה, אצל אנשים שהיתה להם נטיה גנטית מוקדמת! אין קשר בין חרדה וטיפול בה לבין סכיזופרניה.

17/02/2007 | 20:08 | מאת:

תודה לדור שבוע טוב דר' גיורא הידש