טסטים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/02/2007 | 10:14 | מאת: אליאל

בערוץ הבריאות היתה תכנית שניתן בבדיקת MRI לזהות סכיזופרניה. איזה טסטים ניתן לעשות? בדיקות או כל דרך שניתן יהיה לאבחן באופן מדוייק על מה קורה ? מה ההבדל בין הפרעה אישיותית לבין סכיזופרניה והאם ניתן אכן לבדוק זאת בוודאות? בגדול הבנתי שסכיזופרניה היא הגדרה שזה דומה לסל גדול שזורקים אליו את כל מה שאין יכולת ממש לאבחן. האם הפרעה אישיותית מטופלת באותם תרופות שניתנות לחולי הסכיזופ?

14/02/2007 | 23:11 | מאת:

לאליאל הבדיקה שראית בודאי שמחקרית ועדיין אין בדיקות אשר מאבחנות סכיזופרניה, אני בטוח שיהיו אבל אנחנו עדיין מחכים לבדיקות הללו. איני חושב שסכיזופרניה זו אבחנה כל כך רחבה, גם ברפואה הגופנית הביטויים של מחלות שונות רחב ולא חד משמעי. אפילו התקף לב ישנם מליון סוגים ואף אחד לא דומה לשני. ישנם התקפי לב שהאדם אפילו לא יודע שהוא עבר אותו (ומגלים רק בא.ק.ג.) במקרה, וישנם כאלו שמתים מהם. כך שהסרגלים ברפואה הם מאוד רחבים. הפרעת אישיות היא דבר שונה לגמרי מסכיזופרניה. הפרעת אישיות היא דפוסי התנהגות קשיחים של האדם המתעצבים סופית בסוף גיל ההתבגרות. סכיזופרניה היא מחלה שיש משבר שממנו מתאוששים או באופן מלא או שנשארות צלקות. כל טוב דר' גיורא הידש