מינון תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/02/2007 | 10:19 | מאת: טוביה נ.

למיטב ידיעתי לתרופות השונות יש מינון מקסימלי שלא נהוג לעבור אותו. (למשל פרוזק 80 מ"ג , אם אינני טועה). האם קיימים מקרים שלמינון מקסימלי של פרוזק, מוסיפים תרופה נוספת מאותה משפחה, פבוקסיל, למשל? שבת שלום, והרבה בריאות לכולנו, נפשית בעיקר, כמובן.

10/02/2007 | 13:04 | מאת: דור

במקרים מסויימים ניתן לעלות עם הפרוזק עד 120 מ"ג ליום. שילוב של שתי תרופות מסוג SSRI במינון מלא לא מומלץ, אין בו שום תועלת ולעיתים גם יכול להיות מסוכן שכן מגביר סיכון לעודף סרוטונין. תרופות שיכולות להגביר את השפעת הפרוזק הן ליתיום או דפלפט ונהוג להשתמש בהן למטרה זאת.

11/02/2007 | 21:56 | מאת:

לטוביה תודה לדור, אכן אם מוסיפים תרופה נוספת מאותה המשפחה ל"מינון המקסימלי" אז רק מסווים את המציאות וזה כאלו שעלו במינון. לדעתי אם מינון רגיל לא עזר עדיף להחליף את התרופה בדרך כלל. אבל תמיד יש יוצאים מהכלל לכן תצטרך לשאול את הרופא מדוע הוא החליט כך. כל טוב דר' גיורא הידש