שערות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/02/2007 | 00:02 | מאת: שני

שלום , אני בת 25 ,מטופלת מזה כ3 שנים בפלוטין 80 מ"ג עקב הפרעת אכילה ומחשבות על גוף ומשקל -המצב מתון והוא בסדר גמור -אני עובדת ומתפקדת חיים מלאים ותוססים. לפני כחודשיים בערך -הרגשתי כי אני תולשת לעצמי שערות מהראש.בהתחלה זה היה רק 2 או 3 או 4 רק שערות לבנות (סתם ממחשבה ששערות לבנות יש לזקנות) ואחר כך זה התחיל כל השערות המקורזלות שיש לי באיזור מרכז הראש . היום אני תולשת כל אחרי מקלחת וגם סתם ככה -אין לי קרחת שניראת -יש איזור קטנטן. אני נוגעת עם היד בראש באיזור המרכז ואם יש שערה שמציקה או בולטת אני תולשת אותה . קראתי על טריכומניה אבל זה לא ממש התאים לי כי אני לא במתח או עצבנות והחיים שלי מסודרים טוב וזה לא בדיוק צורך לתלוש. האם עלי לספר לפסיכאטירית ??? יכול להיות שזה סתם.... פשוט אני מפחדת שלא יצמח לי שיער בחזרה אם אני אמשיך לתלוש. קראתי שיכול להיות שזה קשור לסרוטונין -האם ה4 כדורים שאני לוקחת לא מספקים??? שני

17/02/2007 | 20:19 | מאת:

לשני את נוטלת את המינון המקסימלי של פלוטין כך שאין מקום לעלות במינון. התחלת לתלוש שערות והשערות יצמחו במקום, אבל כמו בתופעות רבות יש גם בסיס של הרגל. הכי קל להפסיק הרגל עוד בהתחלה כך שכדאי לעשות מאמץ רציני להפסיק הרגל זה כעת. שבוע טוב דר' גיורא הידש