מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/02/2007 | 12:01 | מאת: רינה

האם טיפול פסיכודינאמי יכול לפתור מחשבות אובססיביות? או שאובססיות נפתרות בדר"כ ע"י תרופות בלבד? רינה

15/02/2007 | 20:25 | מאת: דו?רו?ן

טיפול קוגנטיבי התנהגותי יותר מתאים , שילוב כדורים יכול לעזור יותר מהר .

16/02/2007 | 23:23 | מאת: דור

שלום רב טיפול דינמי איננו מטפל בסימפטומים אלא באישיות הכוללת של האדם. למעשה, טיפול דינמי עשוי לעיתים להחמיר סימפטומים (כמו מחשבות טורדניות) כי מטרת הטיפול היא פיתוח תובנות ומודעות עצמית. טיפול התנהגותי שמבוסס על "חשיפה ומניעת תגובה" ו/או טיפול תרופתי הם הטיפולים היחידים שמכוונים כלפי הסימפטומים עצמם במנותק מהסיבות המוקדמות שהביאו לפריצתם. בברכה

17/02/2007 | 20:24 | מאת:

לרינה תודה למשיבים, הטיפול השלם הוא תרופתי ושיחות. מחשבות טורדניות פעמים רבות עקשניות והטיפול הדינמי בהן ארוך ולכן מומלץ טיפול קוגניטיבי התנהגותי שבוע טוב דר' גיורא הידש