יין וציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/02/2007 | 01:04 | מאת: אילן

ד"ר הידש היקר, הרבה נוטים לשאול את השאלה אך אתה תמיד עונה ב"אלכוהול ותרופות אסור", אך לא אומר מדוע! חשוב לנו מאוד לדעת מדוע ונשמח לקבל נימוק מפורט, שכן יש האומרים (ביניהם גם רופאים) שיין אדום בריא ללב ולא מזיק גם אם לוקחים ציפרלקס. נניח אם אני שותה כוס/שתיים של יין אדום כמעט כל יום, יכול להזיק אם אני נוטל ציפרלקס? ואם כן- כיצד? מה בדיוק זה עושה? האם זה טריגר למשהו? תודה, אילן

12/02/2007 | 22:51 | מאת:

לאילן שני החומרים מתפרקים בכבד ולכן עלולים להפריע זה לזה. בכל אופן אין מחקרים שבדקו נקודה זו מסיבות מובנות שלא עושים מחקרים שעלולים להזיק לנבדקים. כל טוב דר' גיורא הידש