תמיכה יעוץ והכוונה ללא תשלום למשפחות נפגעי נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/02/2007 | 16:31 | מאת: שולמית

במרכז "שלנו" טל 7303919 -03 רח' הגיבור האלמוני 1 ת"א המרכז פועל בסניף ויצו ונמצא בפיקוח משרד הבריאות

15/02/2007 | 20:58 | מאת: שיבא

היי אלו מעשים יפים ללא ספק, ובטח המשפחות זקוקות לתמיכה וגם החולים עצמם. אבל לאן נעלמת הסודיות הרפואית והאנונימיות של המחלות המתייגות הללו, בדרך? השאלה הזו מטרידה אותי רבות בימים האחרונים.... מי יודע שאני משוגעת? כמה אני חשופה בעצם, בפני הרשיות, ובתוך קופת החולים, בה החומר "זורם" חופשי במערכת? בשיחות לא פורמליות בין אנשי המקצוע, כמה מדברים וחושפים פה ושם את גורלו וחייו של חולה כזה או אחר? הנושא מדבר אליי גם ברמה העקרונית וכמובן גם ברמה האישית.... האם באמת הסודיות הרפואית שמגיעה לנו לפי חוק, ממומשת במציאות? אתם לא חייבים להגיב, כמובן. שיבא

16/02/2007 | 06:56 | מאת: תמימי

שיבא בעיקרון החוק הוא מאד ברור, ומי שעובר עליו עלול להסתכן בוועדות אתיקה ובשלילת רשיונו- אנחנו מחוייבים לשמור על סודיותו של המטופל, ולא לדבר עליו מחוץ לשעה הטיפולית איתו או לשעות הדרכה הנחוצות לנו לעיתים כאנשי מקצוע. כמו כל חוק- יש עבריינים על החוק. וכשיש עבריינים- צריך להגיב ולהתלונן... שבת שלום תמי.