שאלה לד"ר בנושא דיסתימיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/02/2007 | 11:04 | מאת: יוני

שלום ד"ר הידש.נעזרתי בפורום שלך מספר פעמים ואני מאוד אוהב את תשובתייך כי הן מאוד עינייניות ובגישה פתוחה.תודה לך על הסבלנות הרבה. ועכשיו לשאלה.אני בן 26 וסובל משהו כמו 10 שנים ממשהו שהתחיל כחרדה והפך להיות דכאון קל(דיסתימיה) המלווה ברגזנות,פסימיות,עייפות ואי שקט.אני מתפקד בסדר עובד ולומד אך זה כרוך במאמץ נפשי מצידי. רק לאחרונה הרמתי את הכפפה וניגשתי לרופא המשפחה והוא נתן לי את התרופה רמוטיב ואמר שהיא קלאסית למצבים כמו שלי. בעלון התרופה רשום שתוך שבועיים מרגישים את השיפור.אני לוקח את התרופה 7 שבועות ומרגיש קצת הקלה בחרדה אך לא יותר מזה. א.האם התוצאה יכולה להגיע גם אחרי חודשיים שלושה? ב.התרופה גורמת לי להמון חלומות מטרידים בלילה וקצת מפריעה לי לישון. אני לוקח את הכדור הראשון בבוקר והכדור השני לקראת 18:30 בערב.פרט לכך אין תופעות לוואי. מה תמליץ לי לעשות לנוגע ל-2 השאלות?

15/02/2007 | 21:53 | מאת:

ליוני אכן הרמוטיב עשויה לעזור, בדרך כלל לדיסטימיה התגובה מאוחרת יותר ולכן יתכן שזה יקח יותר זמן. מצד שני מקובל אחרי שישה שבועות של חוסר תגובה להחליף תרופה, כך שהחלטה בידך. למזלנו הרמוטיב כמו התרופות מעוררות ולכן השינה עלולה להיות קלה וגם חלומות ערים, התופעה בדרך כלל נחלשת ונעלמת כאשר הגוף מתרגל לתרופה. כל טוב דר' גיורא הידש