בעיה קשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/02/2007 | 13:00 | מאת: דינה

האם מוכרת לך תופעה של 'התנתקויות'? - אחי (שסובל מפיגור קל, בן 22) היה מאושפז כשבוע במחלקה נוירולוגית לאחר שהתעלף. בבית החולים למדנו שהוא אינו מתעלף אלא מתנתק. הוא פשוט קופא למספר שניות עד מספר דקות ולאחר מכן מתעורר וממשיך מאותה נקודה. כל הבדיקות הנוירולוגיות והקרדיולוגיות יצאו תקינות והוא שוחרר להמשך טיפול פסיכולוגי (כאשר תדירות ההתנתקויות פחתה - בימים הראשונים זה היה קורה כל מספר דקות). לאחר שבוע ללא התנתקויות הדבר קרה שוב וכעת הוא מאושפז במחלקה פנימית, לאחר שהפסיכיאטר והפסיכולוגית טענו שאין רקע נפשי לבעיה. הרופאים אובדי עצות - וגם אנחנו. אשמח לכל התייחסות. בתודה מראש, דינה

17/02/2007 | 20:27 | מאת:

לדינה בהתנתקויות האבחנה המבדלת והסופית עלולה להיות קשה, השאלה כמובן האם מדובר על דבר גופני או מצב נפשי, הפיגור הקל מקשה עוד יותר על האבחנה. חשוב קודם כל לשלול בעיה גופנית ואני מבין שאתם עושים זאת. יתכן שבסופו של דבר ינסו טיפול תרופתי ולראות את ההשפעה גם ללא אבחנה חד משמעית, אבל על כך יכול להחליט רק הרופא המכיר היטב את אחיך. שבוע טוב דר' גיורא הידש