ויפאקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/02/2007 | 15:30 | מאת: ערן

עפ"י הוראות היצרן (אתר היצרן באינטרנט) המינון המקסימלי של ויפאקס הוא 375 מ"ג ליום בעוד שויפאקס XR הוא 225 מ"ג ליום. 1. מה הסיבה להבדלים? 2. אם מישהו לוקח ויפאקס XR וצריך מינון יותר גבוה מ-225 מ"ג ליום אז הוא צריך לעבור לויפאקס הרגיל? 3. ניתן להניח שפעולה על הנרואדרנלין תתחיל לפני מינון 225 מ"ג , כאשר משתמשים ב XR ?

13/02/2007 | 00:27 | מאת:

לערן לא שמתי לב להבדלים אלו, בדרך כלל הוראות היצרן קשורות למחקרים שנעשו, כך שאם דבריך מדוייקים אני מניח שלא נעשו מחקרים על XR במינון שמעל 225 מג', אבל אין זה אומר שבמידה ויבצעו התוצאות תהיינה שליליות. בכל אופן אין איסור של היצרן לאפקסור מעל המינון הזה. התחלת ההשפעה על הנוראדרנלין היא במינון של 150 מג' ביום. באופן עקרוני אין הבדל בין אפקסור=ויפקס רגיל וה XR, פשוט מאוד מדובר על אותה המולקולה רק ב"אריזה" הגורמת לשחרור איטי יותר=מושהה ולכן משך הפעולה ארוך יותר ואפשר לתת את כל המינון היומי בבת אחת. כל טוב דר' גיורא הידש

13/02/2007 | 09:38 | מאת: ערן

ד"ר תודה . ההתייחסות שלי הייתה באמת לאפקסור לא ויאפקס - כלומר באתר הרשמי של ה fda מצוין מקסימום 225 ב XR, ובאפקסור רגיל מקסימום 375 . www.fda.gov/MedWatch/SAFETY/2006/effexor_xr_PI.pdf www.fda.gov/MedWatch/SAFETY/2006/effexor_PI.pdf מעניין לא ??