כיצד להסביר לאדם שהוא סובל ממאניה דיפרסיה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/02/2007 | 23:26 | מאת: שקד

כיצד לגרום לאדם להפנים שהוא סובל ממאניה דיפרסיה (כך מסתמן ע"פ חומר מקצועי שקראתי ומניסיון עבר ), בעוד שהוא טוען "אני שפוי". עד-כה לא נתקלתי במאמרים המאפיינים את הסינדרום בצורה שאינה מציגה אותה כמחלה או מחלת נפש. האם תוכלו לתת לי קישור למאמר המציג את הסינדרום באור מעט אחר, בכדי שהאדם יוכל להיווכח שיש טיפול יעיל לבעיה שלו?

12/02/2007 | 15:12 | מאת: תמימי

שקד יש ספר מצויין שנקרא "נפש לא שקטה"- נכתב על ידי פסיכיאטרית אמריקאית בשם ג'פרסון- אולי אני טועה בשם. הספר מתאר את המחלה מתוך החוויה של הכותבת, וחוויה מסופרת היא תמיד פחות טכנית ויותר קלה לעיכול מספרי הפסיכיאטריה. אולי ניתן לקרוא את הספר ולהציע לאותו אדם לקרוא אותו גם? בהצלחה תמי.

12/02/2007 | 15:41 | מאת: אמא רחוקה

לשקד אם הוא לא אובחן על ידי פסיכיאטר מוסמך , חלילה לך מלהסיק מסקנות . זה מסוכן וגם לא נכון!!!! אם את רוצה לעזור תשתדלי , שהוא ילך לאבחון. חומר על הנושא יש המון ברשת , רק תקלידי בגוגול . וחוץ מזה מנסיוני גם לאדם שאובחן קשה לקבל את המחלה.

14/02/2007 | 23:08 | מאת:

לשקד תודה למשיבות ואני מצטרף לדבריהן. תמי-גם אני חשבתי על נפש לא שקטה. ספר מעולה כל טוב דר' גיורא הידש