פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3536 הודעות
2872 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

18/05/2019 | 17:18 | מאת: דניאל

מה עושים שנימאס מהחיים אבל באמת נימאס עברנו הכל מהכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מאמינה שהפניה מגיעה מתוך מצב של מצוקה קיצונית שצובעת את החוויה בשחור ולא נותנת לראות את האפשרות של ריפוי או שיפור. לצערי במסגרת הפורום ועם כל כך מעט פרטים, לא ניתן לתת המלצה או יעוץ ספציפי. חשוב לפנות להערכה של איש מקצוע כדי לנסות להעריך את המצב בצורה מקיפה ולגבש תוכנית התערבות וטיפול.

27/05/2019 | 20:06 | מאת: דניאל

שלום רצית קצת פרטים אני חולה אי ספיקת לב 23% בשנתיים האחרונות הייתי בשיקום בלוינשטיין 8 חודשים בגלל פציעה וניתוחים ברגל ובגב ומאז עוד יותר ניצאס לי המצב אני לא מצליח להתאושש מהניתוח הכאב מטריף את דעתי הפכתי להיות מסוגר ומתפרץ על כל דבר אפילו אלים במקרים מסויימים אני יותר לא רוצה לסבול ולא לגרום סבל לאחרים הפנמתי את זה שאני סובל ברמות הכי קשות וגורם לאחרים לסבול ואני לא רוצה את זה יותר אני כבר לא פוחד ללכת

13/05/2019 | 20:37 | מאת: הסובל 2

דר שלום רב!!! אני להתייעץ איתך ..אני רוצה שתמליצי לי על דרך ללא כאב לסיים את תפקידי על כדור הארץ הזה..מיציתי חשבתי על גז או על רעל מה את אומרת?? לקפוץ מבניין או ירייה קצת מלחיץ מה את אומרת ?? אם יש לך פיתרון אחר יצירתי ללא כאב .. תודה הסובל 2

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מאמינה שהפניה שלך מגיעה מתוך מצוקה מאוד קיצונית שאתה נאלץ להתמודד איתה. ברור שבמצב כזה חשוב שתקבל עזרה באופן דחוף ביותר ולכן מומלץ כי תפנה לבדיקה והערכה במסגרת מיון או לפסיכיאטר זמין באופן מיידי. אני מקווה שסיוע מקצועי יקל על הסבל שלך וליסייע בהמשך התמודדות.

12/05/2019 | 14:54 | מאת: ניר

שלום ד"ר, בת זוגתי מטופלת בקנאביס רפואי עקב כאבים כרוניים. בת זוגתי סובלת גם ככל הנראה מדיכאון מתמשך (עדיין לא אובחנה) הבא לידי ביטוי במצב רוח ירוד כמעט תמיד משך שנתיים, שוקלת לבקש מרופאת המשפחה שלה אישור ללקיחת ציפרלקס נגד הדיכאון. יש אפשרות לשלב בין קנאביס לציפרלקס או שאלו תרופות שפוגמות אחת בהשפעה של השנייה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עקרונית, ניתן לשלב טיפול בנוגדי דיכאון עם קנאביס. יחד עם זאת חשוב לציין יכ לקנאביס בשימוש מתמשך עלולה להיות השפעה לא מטיבה ואף מזיקה על מצב הנפשי ולכן חשוב להתייעץ עם הפסיכיאטר בנוגע לטיפול על מנת לבחון את המצב, לקבל תמונה יותר מלאה וברורה ולבנות תוכנית טיפולית.

12/05/2019 | 11:38 | מאת: במבי

בעיקבות משבר לפני כשנה עברתי התמוטטות. לפני כחצי שנה ניסיתי להתאבד. בעיקבות ניסיון ההתאבדות החלטנו על אישפוז. כיום ישנן מספר שאלות שנשארו ללא פיתרון, והן: למה קשה לי לקבל בני משפחה, אבא אימא אחים, אני מקבלת התקף חרדה כולל הקאות ותחושת שריפה? ולמה אני לא רוצה אורחים בכלל? למה אני מפחדת מאחי? יש לציין שעבדנו יחד ומערכת היחסים בני לבין אישתו לא טובים! אנו מקבלים טיפול משפחתי, למה אני נערכת לקראתו כמו למלחמה מרוב פחד? למה אני מפחדת לנסוע לביקור אצל אחד האחים שלי או הורי וגם כאן קיימת חרדה קשה? ולמה בכלל קשה לי ביתר הפעמים בהם מתקשר משהו לבית? האם זה נורמלי לסבול ככה? האם ישנו היגיון שאדם יפחד מפני משפחתו? אני יכולה להוסיף ולספר שבאישפוז הקודם הייתי יוצאת הבית ובכניסה לבית היית נעשת גוש קרח שפחד לעבור את סף הדרך. בבואי הביתה הייתי חיה מכדור לכדור, לא הולכת לשום מקום רק רובצת על הספה. סמוך ל 12 בצהריים הייתי מחפשת מי יחזיר אותי לאישפוז. הייתי ממש זומבי. בהתאם לזאת בחרתי שלא לצאת הביתה. סליחה על המגילה, לתשובתך אחכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת מועקה ניכרת על רקע התמודדות עם תסמינים נפשיים, כאשר חלק ניכר מהפחידים והחרדות שלך אינו ברור לך וכתוצאה מכך גורם למועקה נוספת. ניתן להניח שבחלקם התסמינים קשורים להתמודדות עם מחלה או הפרעה נפשית ולא בהכרח ניתן למצוא תשובות שמסבירים אותם. עם זאת, במסגרת טיפול משפחתי חשוב להעלות את השאלות באופן ישיר וברור כדי לנסות להגיע לתובנות משותפות ובמידת האפשר לפתור את הקונפליקטים תוך כדי העלאת המודעות ומציאת פתרונות. מדובר בתהליך שעלול לקחת זמן ולא מעט כוחות, דורש התמדה והרבה סבלנות. אני מאחלת לך להמשיך להתמודד ולא לוותר. אני מקווה שאת מקבלת תמיכה מבני המשפחה שמנסים לסייע לך ורואה בהם שותפים.

03/05/2019 | 09:04 | מאת: הסובל

אני לוקח מינון של 90 סימבלטה ו250 לוסטרל ורבע כדור אדרונקס נראה לי שבטעות לקחתי היום 350 לוסטרל מציין שאני במצב של חרדה ולא מצליח להכיע לאיזון האם זה מסוכן המינון שאולי לקחתי ואם צריך לעזות משהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר במינון יתר שאינו מומלץ. מאחר ומדובר בנטילה חד פעמים , הסיכוי לתופעות לוואי מסוכנות הינו נמוך אך יחד עם זאת מומלץ במקרים מסוג זה לפנות לבדיקה רפואית במקרה של הופעת תסמינים גופניים, אי שקט, הרגשה רעה וכד'.

02/05/2019 | 22:59 | מאת: Dudi

שלום רב ד״ר רציתי לשאול האם כדורים נגד דיכאון וחרדה לא משנה מאיזו משפחה ״דופקים״ את המוח??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נוגדי דיכאון באופן כללי לא צפויים לפגוע בתפקוד המוח.

01/05/2019 | 19:34 | מאת: מנשה

דכאון. בולמי ספיגה לא עזרו לי. האם יש תרופה שמגדילה את הפרשת הסרוטונין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מיטב ידיעתי אין נוגדי דיכאון שמשפיעים במנגנון הנ"ל.

25/04/2019 | 10:01 | מאת: עדי

רופאת המשפחה נתנה לי לקחת ל 30 יום דולוקסיטן 30 בגלל עודף מחשבות והתעסקות עודפת ומחשבות שלא מפסיקות על בעיות הגב שיש לי וגם לכאבים. מתי לקחת? היום אני לוקח בערב וזה רק כדור שני (פוחד מהתופעות לוואי )במהלך היום אני נוהג ועובד פיזי. בבוקר שאני קם יש לי שלשולים (כתוב דבקה על עצירות), תחושה שכל פעם שאני מפהק יש הרגשה מוזרה שבא להקיא ועייפות. זה תקין? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל מקובל לקחת את התרופה בבוקר, היא לא אמורה להרדים או לגרום לעייפות. בנוגע לתופעות המתוארות יש סבירות גבוה שמדובר בתסמינים של חרדה, אך לא ניתן לקבוע זאת באופן ודאי ללא בדיקה וכדאי לפנות לרופא המטפל לצורך התייעצות.

שלום רב .. האם אפשר לשלב VIPAX עם תרופה ללחץ דם ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל אין בעיה עם מרבית התרופות להורדת לחץ דם , אך כמובן יש לבדוק כל תרופה באופן ספציפי בעיניין השילוב.

23/04/2019 | 11:15 | מאת: דפנה

היי, הפסיכיאטר החליף את האיקסל 25 מ"ג פעמיים ביום למירו 15 מ"ג (3 ימים) ו30 מ"ג בהמשך. האיקסל נלקח כחודש ובגלל תופעות לוואי של דפיקות לב אודם והזעה הוחלט להחליף. הפסיכיאטר הורה להפסיק את האיקסל אתמול והיום להתחיל כבר עם המירו. אני רוצה לוודא האם זה בסדר ואין צורך לחכות כמה ימים בין שני התרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההמלצה בהחלט סבירה, חשוב לפעול על פי המלצות הרופא ולהמשיך במעקב.

18/04/2019 | 10:21 | מאת: אייל

מזה כשבועיים ישן אצל חבר בשביל לקום בוקר בשעה סבירה . משום מה מאוד קשה לי לקום בבוקר . שוחררתי בדיוק לפני כ 3 שבועות . במהלך האישפוז רופא נתן לי להבין שזה לא רק התרופות ושעליי לעבוד על עצמי .כרגע ערב חג והמתחים קצת עולים לי מהלא נודע ושצריך בבית ההורים לתת יד ולעזור גם יש לי את הדירה שלי והחדר . שמחתי לעדכן ואשמח לתגובות . תודה רבה לכם חג שמח ורק טוב . תגובה

שלום רב, ההסתגלות וחזרה לשגרה לאחר האשפוז לעיתים מלווים בקשיים. חשוב להמשיך לנסות לשפר את התפקוד על אף הקשיים, כפי שהמליץ הרופא. מאחלת לך רפואה שלמה.

י 5 שנה אני לוקחת כדורים צפרמיל לפני חודשים עברתי לציפרלקס שלא עזר..שאלה אני רוצה להגמל מהכדורים הנל מבחינת החרדה אני בסדר גמור, אך יש לי סחרחרות וכאבי ראש איומים תוך כמה זמן זה אמור לעבור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא סביר שכאבי ראש קשורים להספקת התרופה , במיוחד מאחר ומדובר בכאבים חזקים. כדי לפנות לרופא משפחה לצורך בירור הכאבים.

12/04/2019 | 21:41 | מאת: סיגלית

שלום רב לדוקטןר אירנה. רציתי לשאול האם רבע כדור מירו שנילקח לפני השינה יכול לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס. חוששת מאוד ולא יודעת מה לעשות? ומה לגביי הכדור סורבון האם בטוח מבחינת הבלוטה? חשוב לי לדעת במיוחד לגביי המירו האם זו תופעה מוכרת? המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הכדורים שציינת אינם פוגעים בתפקוד בלוטת התריס.

שלום רב, יש לי שאלה (או יותר נכון לומר שאני מחפש חיזוק למצב שלי). אני סובל מדיכאון שהחל לפני 16 שנה. הדיכאון הזה מגיע באפיזודות כל תקופה מסויימת, אבל לשמחתי תמיד, אבל תמיד עבר תוך 3-4 חודשים. לפני 3 חודשים החלה אפיזודה נוספת שגומרת אותי, מחסלת לי את הטעם לחיים, אני לא חושב מחשבות אובדניות, אבל בהחלט מאוד מתוסכל שזה לא עובר כבר. חשוב לי לציין שאני מטופל בתרופות כל השנים הללו ועדיין הגיעו האפיזודות האלה (והיו לא מעט כאלה במשך השנים). כל פעם שזה מגיע, אני חי בתחושה שזהו, הלך עליי, אין סיכוי שזה יעבור על אף שזה תמיד עבר, אבל הנה, גם הפעם אני באותה תחושה. אני מטופל ב 4 תרופות שונות ושום שינוי לטובה לא קורה. אני נוטל סרוקוול 150 מ״ג, למיקטל 250 מ״ג, לוסטרל 200 מ״ג ואפקסור 37.5 מ״ג (הרופאה רוצה לרדת מהתרופה הזאת שאני נוטל שנים אבל מסתבר שלא עובדת/עוזרת כבר). אין לי מושג באיזה תרופה היא תנסה להחליף את האפקסור, אבל כבר רמזה לי שהיא עומדת להחליף אותה. בקיצור, כמו שאפשר להבין, אני מאוד נואש ובעיקר בלי כוחות יותר להמשיך. אני כביכול מתפקד רגיל. הולך לעבודה כל יום, שם מסיכה, הולך לשירותים לפחות 10 פעמים ביום לנשום ולבכות ולהתפרק...מה עוד אני צריך לעשות בשביל לעבור את הצרה הזאת והאם זה יעבור כמו הפעמים שעברו?

לקריאה נוספת והעמקה

רוצה לציין שהיום ביקרתי במרפאה והרופאה החליפה לי את האפקסור בבינטליקס 5 מ״ג לשלושה ימים ואז 10 מ״ג. אני גם נוטל לוסטרל 200 מ״ג, סרוקוול 150 מ״ג ולמיקטל 250 מ״ג.

שלום רב, קודם כל חשוב מאוד שלא להתייאש ולהמשיך בטיפול, כולל התנסויות בתרופות חדשות. לעיתים, הדרך לשיפור היא ארוכה ומתסכלת ויש חשיבות גם להתערבויות הלא תרופתיות כגון טיפול פסיכולוגי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפולים קבוצתיים. לכל אלו יכול להיות משקל משמעותי במיוחד במקרים בהם יש עמידות לטיפול התרופתי. חשוב מאוד להמשיך לשמור על רמת תפקוד טובה על אף כל הקשיים ואני מבינה שאתה אכן עושה את הכל המאמצים הנדרשים. מקווה שמצבך ישתפר עם הטיפול החדש.

04/04/2019 | 19:21 | מאת: מיכל

שלום. שואלת עבור אימי. בת 77. דכאון אמיד. טופלה שנים רבות בנובריל אחרי ניסיון של תרופות רבות שלא עזרו. עם הנובריל הרגישה מצויין. בשלב מסויים הוסיפו ליתיום. לפני כמה שנים ייצור הנובריל הופסק ומאז ניסו מספר תרופות ללא הצלחה ביניהן סימבלטה, אדרונקס, אנאפראניל ועכשיו מלודיל. במקום הליתיום עקב בעיית כליות קלה נתנו למוגין. עד לפני כחודש וחצי קיבלה אנפראניל ולמוגין. למשך תקופה מסויימת הרגישה יותר טוב ואז עקב הדרדרות בדכאון הוחלף הלמוגין באריפליי. לאחר מס שבועות ללא שיפור הוחלף האנפראניל במלודיל. מצבה ממשיך להדרדר מבחינת הדכאון. האם ניתן לחזור מאריפליי ללמוגין יחד עם המלודיל ואיך מפסיקים אריפליי? לדעתי האריפליי דרדר אותה. והאם יש לך רעיון לאלו שהם שילובים בהתחשב בעובדה שנובריל עבד טוב? הפסיכיאטרית לא ככ יודעת כבר מה לעשות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צר לי, אך התאמת הטיפול התרופתי יכולה להתבצע אך ורק ברמה אישית ולאחר בדיקה ואין באפשרותי להציע טיפול ספציפי או שילובים. נראה כי מדובר במצב מתסכל, אמנם חשוב שלא לאבד תקווה ולהמשיך להתנסות. חשוב גם לא להסתפק בטיפולים התרופתיים , במיוחד לאור העובדה שעד כה לא הביאו לשיפור הרצוי. מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי, קבוצת תמיכה וכן לנסות לשפר את רמת התפקוד על אף קיומם של התסמינים.

31/03/2019 | 11:13 | מאת: הסובל

אני כבר תקופה ארוכה על מינון של 90 סימבלטה ו200 לוסטרל עקב חרדה כללית ולחץ נפשי ועדיין ללא איזון לפני כחודשיים הוספתי 4 אדרונקס עקב כאבי ראש שהתחילו וזה עזר אבל המצב הנפשי לא יתאזן הרופא כבר לא מודע מה לעשות העלה לי ל 6 אדרונקס וזה גרם לי כאבי ראש נוראים במקום הוספתי 50 לוסטרל והיה קצת שיפור אני כבר במינונים די גבוהים עד לאן ניתן לעלות כדי להתאזן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשאלה ספציפית מדי בנוגע למינונים ולא ניתן לענות עליה ללא בדיקה והערכה של מצבך. באופן כללי, במידה ושילוב של התרופות שאת מקבלת לא מביא לאיזון, כדאי לבחון מחדש האם אכן זה מתאים ולבדוק אפשרות לשינויים (הפסקת אחד התכשירים, שינויים במינון, החלפת התכשיר). בנוסף , מאחר והטיפול התרופתי לא מצליח להביא לשיפור, כדאי לבחון גם סוגי טיפול נוספים: טיפול פסיכולוגי, טיפול התנהגותי קוגניטיבי, טיפול קבוצתי. חשוב לשאוף לשיפור ברמת התפקוד על אף קיום התסמינים וגם זה יכול לסייע.

שלום רב. אני בת 43 עובדת יש לי משפחה מקסימה אבל אני חיה לבד חברתית. אני עובדת הרבה שעןת אבל כאשר אני חוזרת הביתה אני לבד מול הטלוויזיה רוצה מאוד לצאת לדבר עם חברים ואין לי עם מי אין לי פשוט אף אחד מבחינה חברתית. עברתי לפני שנה אובדן של חברה טובה ודוד ודודה בהפרש של שבוע החברים שהיו לי ורציתי לציין שאני מטופלת תרופתית אצל פסיכיאטר לא מקבלים את העובדה שאני בטיפול ולכן כיום אני ממש לבד זה מביא אותי למועקה אני קמה כל בוקר עם הרגשה שאין לי חשק ללכת לעבודה רציתי לציין עוד פעם שאני כן מטופלת אבל זה לא עוזר לי חברתית. אין לי עם מי לדבר בטלפון רק בטלפון אפילו מישהו אחד כל הזמן חושבת שכולם מבלים יוצאים ורק אני היחידה בעולם שיושבת בבית בודדה רציתי לשאול בנוסף לטיפול מבחינה אישית ועזרה עצמית עם את מסכימה איך אני יכולה לקום בבוקר בשמחה למרות הכל ולא מרירה ובדיכאון איך להקל על ההרגשה הזיפתית שאני מרגישה גם מבחינה עצמית? אני ממש מודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מהודעתך עולה כי את מתמודדת עם דיכאון שככל הנראה משפיעה ומקשה על יצירת הקשרים החברתיים. על אף העובדה שאת מטופלת, קיימת האפשרות שהטיפול לא מספיק יעיל וכדאי לבחון אפשרות להחליף תרופה או לעלות מינון של התרופה הנוכחית. כמו כן חשוב מאוד לפנות גם לטיפול פסיכותרפויטי. בנוגע ליצירת הקשרים החברתיים החדשים: אין פה דרך פשוטה, אך לרוב אנשים מכירים חברים חדשים במסגרות שונות ואפשר להמליץ לך על האפשרות הזאת. תשקלי להירשם לחוג, אולי קבוצה שעוסקת בפעילות גופנית. בקבוצות כאלה תעשי מאמץ להיות יותר פתוחה, ליזום היכרויות חדשות, לשאול שאלות. אני מקווה שהשילוב של טיפול יעיל יותר וכניסה למסגרת חדשה יעזרו לך עם הבעיות התיארת .

25/03/2019 | 20:24 | מאת: אייל

רציתי לדעת אם זה בסדר לעשן סיגריות כשלוקחים פרוזק ולמיקטל (100 מ״ג)? הבנתי שאלכוהול בכלל לא רצוי אבל לסיגריות יש השפעה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עישון סיגריות לא פוגע ביעילות של התרופות הנ״ל, אמנם כמובן מומלץ להפסיק לעשן מטעמי הבריאות.

לפני שבוע וחצי אחרי חודש וקצת שנטלתי ריספרדל 2 מ״ג ביום, הרופאה החליפה לי אותה בסרוקוול 25 מ״ג בתור התחלה שהעליתי ל 50 אחרי 3 ימים ואז ל 100 מ״ג אחרי שבוע (סה״כ שבוע וחצי עם התרופה הזו). כמה זמן לוקח לסרוקוול להתחיל להשפיע? חשוב לציין שירדתי באפקסור מ 300 מ״ג ל 225 מ״ג והעליתי מינון של לוסטרל מ 50 מ״ג ל 100 מ״ג. למיקטל נשאר על 200 מ״ג. מה את חושבת על צירוף תרופות זה באופן כללי? בעיקר השילוב של הסרוקוול עם התרופות האחרות שאני נוטל? אני כבר בסבל הזה חודשיים פלוס ולא נראה שהסיוט הזה הולך להיגמר מתישהו בקרוב...אין לי כוחות יותר, פשוט מרגיש נואש!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סרוקוול משמש כטיפול תומך בנוגדי דיכאון כשלא מצליחים להגיע לשיפור עם תרופה אחת. התרופה משפיעה לרוב תוך שבועיים שלושה. לפעמים לוקח זמן להגיע לאיזון הרצוי ויש להיעזר בסבלנות. מאוד חשוב לבחון גם סוגי הטיפול הלא תרופתיים כגון פסיכותרפיה, טיפול קבוצתי וכד׳.

23/03/2019 | 23:07 | מאת: אוהד

שלום אני לוקח כבר 8 חודשים ציפרלקס 20 מג, ולפני חודשיים הפסיכיאטר הוסיף לי למיקטל (כרגע אני על מינון 100 מג ביום) ובנוסף לוקח בונדרומין כדי להרדם מדי פעם יש לי כל מיני תופעות לוואי כמו עייפות / בחילות / כאב ראש / ראיה מטושטשת / חוסר חשק לעשות דברים / התקפי בכי / לחצים מוגברים השאלה שלי- האם יש לי אפשרות במשך תקופה כלשהי לנסות לא לקחת את הציפרלקס , ולקחת רק את הלמיקטל ? נניח במשך שבועיים-שלוש לקחת רק למיקטל בלי הציפרלקס ? ואז לראות איך אני מרגיש עם זה.. האם ההרגשה תהיה יותר טובה, פחות תופעות לוואי וכו׳ או שזה מסוכן להפסיק את הציפרלקס ככה במכה והאם יהיה קשה לחזןר לציפרלקס או ששוב ייקח חודש עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדי לענות על השאלה, חשוב להבין האם התופעות המתוארות הן חלק ממצב הנפשי או לסירוגין מדובר בתופעות לוואי של הטיפול. כך או כך, לא ניתן להגיע למסקנות ללא בדיקה ובמסגרת הפורום. כדאי לחזור לבדיקה אצל הפסיכיאטר המטפל, להסביר את המצב ובהתאם להתרשמות המקצועית לקבל החלטות בנוגע להמשך הטיפול.

17/03/2019 | 10:07 | מאת: אייל

שלום, בהמשך לשאלתי בעבר לגבי חרדה שחזרה לאחר שנה של נטילת סרוקסט 20 מג.הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל30 מג לשלושה שבועות ואז הועלה המינון ל40 מג. כרגע נוטל 40 מג כשלושה שבועות. מנסיונך מתי אוכל להרגיש הקלה בחרדות? האם צריך לספור שבועות מנטילת 30 מג שזה כבר 6 שבועות או מנטילת 40 מג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכל עליה במינון צריך לתת כ-4-6 שבועות עד אשר ניתן להעריך את השיפור.

שלום רב, לכל עליה במינון צריך לתת כ-4-6 שבועות עד אשר ניתן להעריך את השיפור

16/03/2019 | 07:42 | מאת: שירז

שלום לך ! אני נוטלת ציפרלקס במשך שנה ! והאמת שהכדורים מאוד עזרו לי להתייצב מבחינה נפשית אחריי התקף חרדה שעברתי ! וכיום אני מרגישה שעברתי את התקופה הקשה ( הודות ל ציפרלקס) והפסקתי לקחת לפניי יומיים ויש לי סחרחורות חזקות ותחושות משונות של חולשה ! האם זה מסוכן ? אני יודעת שחייבים להפסיק בהדרגה וכשניגמרו לי הכדורים לא קניתי שוב ! והיום זה כבר היום 3 ! השאלה שלי אם זה אכן מסוכן ? ואם מחר אני אקנה ואקח שוב אחריי 3 ימים אפילו 4 שלא נטלתי אז זה אפשרי אן מסוכן אני ממש בלחץ !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההפסקה החדה אינה מסוכנת, אך עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי כגון אלו שתיארת. כמו כן לא מומלץ להפסיק טיפול בנוגדי דיכאון באופן חד מאחר וזה עלול להגביר סיכוי לחזרתם של התסמינים של דיכאון בתקופה שלאחר ההפסקה. בכל אופן, יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע להפסקה ולתכנן אותה באופן נכון.

15/03/2019 | 16:42 | מאת: אייל

שלום רב !! מעוניין לדעת על הכדור התרופה "פרוזק" לאיזה מטרה ועל מה היא משפיעה ותוך כמה זמן .. תודה מראש תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פרוזאק הוא תכשיר נוגד דיכאון וחרדה. השפעתו מתפתחת באופן הדרגתי תוך 4-6 שבועות.

13/03/2019 | 15:11 | מאת: רלי

שלום רב, אני רווקה ללא ילדים, בת 40, אני סובלת מעצבנות קיצונית בעבודה וגם דכאון עמוק עקב כישלונות, בדידות, חוסר מימוש עצמי, וחוסר טעם לחיים. מנהל מקום העבודה בו אני נמצאת , לא משלם לי משכורת בזמן וגם תשלומי פנסיה קרוב לשנה, זאת ועוד בשנה האחרונה נמצאו בגופי 3 גידולים שפירים במקומות שונים בגופי, דבר אשר מוטט אותי נפשית והוריד אותי לתהומות . אני בת אדם חלשה ולא עומדת על שלי, לפעמים אני חושבת שאין לי מזור, ונופלת למקומות את לא הייתי רוצה להיות בהם. אודה לכם על תשובה ומציאת פתרון, בתודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת מצב מצער, כאשר אין ספק שתסמינים הדיכאוניים משפיעים על התפיסה שלך וצובעים את החוויות שלך. מאוד מומלץ ורצוי שתפני לטיפול מקצועי כדי לאבחן את המצב ולהתאים טיפול שיסייע לך לצאת ממנו ולשפר איכות החיים.

10/03/2019 | 23:13 | מאת: מירי

שלום רב. אני מטופלת בסרוקסט 4 חודשים נגד חרדה כללית. השפעה שלו על חרדה טובה אך אני התחלתי לסבול מעלייה במשקל 5 קילו בחודשיים למרות שמירה קפדנית על תזונה נכונה. אני רוצה להפסיק סרוקסט ולהתחיל לקחת רמוטיב. מה התהליך הנכון של מעבר? להתחיל רמוטיב במקביל ואז להפסיק סרוקסט בהדרגה? או קודם להפסיק סרוקסט ורק אז להתחיל רמוטיב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצעיר מדובר בשאלה ספציפית מדי שלא ניתן לענות עליה ללא בדיקה והערכה כוללנית. חשוב אמנם לציין כי רמוטיב לא משמשת לטיפול בהפרעות חרדה ולא בהכרח מתאים במקרה המתואר.

08/03/2019 | 15:40 | מאת: אייל

שלום דר !! סובל הרבה שנים מדיכאון וסכיז ואוסידי מטופל כמובן בתרופות עם הטבה חלקית .. נכון להיום איני מצליח לצאת מהדיכאון ומכל המחשבות אציין שניסיתי הרבה מאוד טיפולים ומטפלים ומשו קורה שאני לאחר המון שנים איני חש ככ בטוב . ברצוני לשאול מה עוד אפשר ואיך לשפר ההרגשה והמחשבות ? תודה רבה שבת שלום

שלום רב, למרבה הצער ישנם מקרים בהם הטיפול לא מצליח להביא לשיפור משמעותי בדיכון ובדומה למחלות כרוניות אחרות, יש חשיבות להמשך התמודדות עם המחלה תוך דגש על החלק השיקומי. המטרה היא להגיע לשיפור תפקודי על אף קיומם של התסמינים. במקרים אלו עדיף שהטיפול יתבע במסגרת רב מקצועית עם מספר בעלי מקצוע מעורבים וטיפול כוללני.

17/03/2019 | 18:40 | מאת: אייל

תודה על תשובתך.... כעת נמצא באישפוז למטרת איזון תרופתי... השאלה שלי היא לאן אחזור לאחרי סיום אישפוז ? כלומר לאיזה מסגרת התכוונת ? תודה וערב טוב

06/03/2019 | 14:29 | מאת: ספיר

שלום! לאחר ביקור אצל פסיכיאטר קיבלתי מרשם ללמודקס ופריזמה, אך לא נאמר לי בדיוק מה האבחנה שלי והאם כדאי לי לגשת לטיפול פסיכולוגי בנוסף. חשוב לי לציין שאובחנתי בגיל צעיר עם דיסתימיה ולקחתי בעבר כדורים לטיפול בה וכעת אני קצת מבולבלת, האם יכול להיות שכל הזמן הזה הייתה לי הפרעה דו קוטבית? האם למודקס מיועד רק לאנשים עם הפרעה דו-קוטבית או גם לאנשים שמאובחנים עם דיסתימיה או דיכאון קליני? אשמח לעזרתך, תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למודקס יכול לשמש כטיפול תומך לנוגדי דיכאון במקרים בהם הטיפול בנוגד דיכאון בלבד לא מביא לשיפור הרצוי. לא ניתן על סמך ההמלצה לקבוע מהי האבחנה וכדאי לפנות עם השאלה לרופא המטפל.

03/03/2019 | 19:18 | מאת: אלכס

שלום ד"ר, האם ישנם מקרים בהם ניתן מינון ציפרלקס במינון מעל 20 מ"ג. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , המינון המקסימלי המומלץ של ציפרלקס הוא 20 מ"ג ליום. אמנם ישנם מקרים בהם הרופאים בוחרים במינון גבוה יותר, אך אין מידע מחקרי מובהק שמצדיק זאת וכן אין עדות לגבי בטיחותם של המינונים הגבוהים יותר.

01/03/2019 | 00:36 | מאת: דודו

האם התרופה mianserin ביחד עם מינון גבוה של ויטמין B6 אמורים לטפל בחוסר מנוחה ואקטיזיה הנגרמת מתרופות פסיכיאטריות (נוגדי פסיכוזה -SEROQUEL- ונוגדי דיכאון -SEROXAT-) ???? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , mianserin וויטמין B6 אינם מהווים טיפול באקטיזיה .

27/02/2019 | 11:03 | מאת: שמיל

מעבר בין כדורים- ראש כבד/עמום שלום ד"ר ספקטור, אני בסיום תהליך מעבר מדורג עפ"י תוכנית של הרופא של מעבר מסרוקסט 40 לסרנדה 100, כבר 3 ימים שלוקח רק את הסרנדה לאחר השלב האחרון שבו הייתה תוספת של 1/4 כדור סרוקסט. מעט בתחושה מוזרה של ראש כבד, מעט עמום, לעתים כאילו השפעה קלה של טשטוש ראייה כשמנסה לקרא. מעט תחושה של רעב או שזה אולי בעצם ביטוי של מתח/חוסר שקט. אשמח לעצתך האם מדובר במעבר בין הכדורים/משהו אחר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סבירות גבוהה כי מדובר בתופעות שקשורות לתקופת ההסתגלות לתרופה וכן לחרדה בפני התרופה החדשה עצמה. עם זאת, מאחר והתשובות בפורום לא מהוות תחליף ליעוץ עם הרופא המטפל ובמידה והתופעות ממשיכות ומהוות אי נוחות משמעותית, כדאי לפנות לבדיקה פרטנית ויעוץ אצל הרופא.

24/02/2019 | 10:23 | מאת: אלון

עקב חרדה שחזרה בזמן טיפול בסרוקסט 20 מ"ג ליום, הועלה המינון ל40 מ"ג ביום. אני כבר שבוע על המינון המוגבר ומרגיש התגברות בחרדה, ואם לפרט אני מרגיש שהחרדה מתגברת שעה-שעתיים אחרי נטילת בכדורים בבוקר האם התופעה מוכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סביר להניח שהעליה במינון עדיין לא באה לידי ביטוי בשיפור במצבך הנפשי, אך מעוררת חרדה בפני עצמה - התופעה שדי מוכרת בקרב המטופלים שמתמודדים עם החרדה. בשלב זה אין ברירה אלא להיעזר בסבלנות ולהתמתין להשפעה . כמו כן ניתן בהתייעצות עם הרופא המטפל לשקול הוספת כדור הרגעה באופן זמני כדי לסייע לך בהתמודדות.

23/02/2019 | 04:17 | מאת: דודו

האם אי שקט פנימי באיזור החזה עם מועקה בחזה ורצון עז וחזק לעשן הרבה סיגריות בשרשרת (אני לא מרגיש חוסר שקט ברגליים) האם החוסר שקט הזה נחשב לאקטיזיה ??? האם בגלל החוסר שקט הזה מומלץ ללכת למיון פסיכיאטרי ואיזה תרופה יתנו לי שם ? יש לציין שאני לוקח סרוקוול XR 600 מג וסרוקסט 60 מג ומירו 30 מג וטגרטול CR 800 מג ודרלין 320 מג וקלונקס 1 מג ופנרגן 25 מג וארטאן 5 מג וכSOS אנטומין 20-80 מג (לא לוקח כל יום אנטומין) , השאלה היא מה ניתן לעשות בטיפול התרופתי על מנת להעלים את האי שקט הפנימי , מה יעשו לי במיון ??? איך יודעים שהחוסר שקט הוא מהסרוקוול או מהסרוקסט או מהמירו או מהשילוב מירו-סרוקסט ????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדי להתאים את הטיפול לאי שקט שאתה מתאר, יש קודם כל לברר מה גורם לו: האם מדובר בתופעת לוואי של הטיפול שאתה מקבל או לסירוגין , האי שקט הוא חלק מבעיה נפשית שאיתה אתה מתמודד. רצוי לפנות לפסיכיאטר המטפל שמכיר אותך או במידה ואינו נגיש בתקופה הקרובה לבדיקה במיון.

שלום דר אני סובל מחרדות ואי שקט לאחר תקופה ארוכה של ציפרלקס הוחלט להחליף לי את הטיפול לסרוקסט וזה לא עזר לי למצב אחרי שימוש בחודש נכון להיום הרופאה ממליצה להחליף לסימבלטה מה ההבדל ביניהם והאם הסימבלטה למצב שלי חרדות ואי שקט ודיכאון יכולה לעזור? תודה אסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סימבלטה הוא כדור מקבוצת SNRI, כלומר, הוא משפיע לא רק על סרוטונין (כמו ציפרלקס וסרוקסט) אלא גם על נוראדרנלין. יש טענות שההשפעה הכפולה מגבירה את היעילות שלו, אך אין עדויות ברורות לכך. יש מקום להתנסות בתכשיר זה במידה ואחרים עד כה לא עזרו, אך כאמור אין לדעת מראש האם יהיה יעיל יותר עבורך מהתכשירים הקודמים.

תודה רבה ובנוסף רציתי לשאול על ברינטלקס במה הוא שונה?

17/02/2019 | 16:11 | מאת: שלמה

שלום אירנה. אני כרגע בתקופת מעבר מסרוקסט 40 לסרנדה 100 מ"ג. האם השינוי יכול לגרום לכאב לדמוי מגרנה- רגישות לאור וכאב ראש שמקרין לעין הסתגלות במעבר מסרוקסט 40 לסרנדה 100

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדומה לתכשירים אחרים מקבוצת SSRI, גם סרנדה עלולה לגרום לכאבי ראש בתחילת הטיפול. בדרך כלל מדובר בכאב קל ונסבל היטב שלא דורש טיפול. עם זאת, במידה והכאב שהופיע חזק מהמצופה ואינו חולף עם הזמן, יש לפנות ליעוץ רפואי לצורך בדיקה.

אני סובל מכאבים כרוניים של התכווצויות לא מוסברות בגרון דבר שגורם לחרדה ולחץ בין היתר , ניסיתי תרופות כמו ssri snri אבל תופעות הלוואי מתסכלות במיוחד בתחילת הטיפול שמחמירות דווקא את הכאבים והתכווצויות . למרות שאני מודע לנזקים משימוש ממושך בבנזו , התחלתי לקחת קלונקס 0.5 מג ליום מחולק ל 2 מנות בבוקר ובערב , וזה די עוזר . השאלה האם ניתן לקחת תרופה שכזו לטווח ארוך של שנה לפחות עד שהכאבים יתפוגגו אם בכלל או שיש להמשיך לחפש תרופה אחרת כי הקלונקס לא מתאים לשימוש ארוך טווח ויש סיכוי גם להתמכרות ותלות ושאר דברים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השימוש בתכשירי הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים חייב להיות מוגבל למספר שבועות בלבד (באופן אידאלי לשבועיים) , כאשר שימוש ממושך יותר עלול להגביר סיכוי לתחלואה נפשית כגון התמכרות, דיכאון ועוד. מומלץ לבחון דרכי טיפול נוספים להתמודדות עם הכאב ולהתייעץ עם הפסיכיאטר ומומחה לטיפול בכאב.

16/02/2019 | 14:19 | מאת: אסף

הרופא החליפה לי לפני כ4 שבועות את הטיפול מציפרקלס10 מג לאחר הרבה שנים לסרוקסט 20 מג אני לא מרגיש שינוי וזאת בשילוב עם סרוקוואל 200מג שאלתי האם יש מקום להחליף את הסרוקסט לתרופה כמו סימבלטה או ברינטלקס שעובדות על דברים נוספים? תודה אסף.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , מאחר ותוצאות הטיפול צפויות להופיע תוך 4-6 שבועות, הייתי ממליצה בשלב זה להיעזר בסבלנות ולהמתין עוד שבועיים שלושה, מאחר ועדיין יש סיכוי לשיפור עם הטיפול הנוכחי.

היות והסרוקסט לא ממש הרגיע אותי וזה גרם לי לחוסר אונים וציפצופמם באוזניים.אני רוצה לדעת מתי אני עשוי להרגיש שינוי? כמו כן הייתי רוצה לדעת האם ברינטליקס יכולה כתרופה חדשה לעזור לי יותר מהסימבלטה ? תודה על ההתייחסות.

שלום אירנה, אבקש את עזרתך בניסיון להבין תופעה שארעה לי בעבר כמה פעמים בזמן נהיגה בעיקר בלילה לעתים כשהייתי שעייף. זה קרה מדי פעם, ללא חוקיות שיכול להבחין בה. לא הופיעה לעתים קרובות כנראה משום שדי נמנעתי לאחר מכן וגם לא ממש נדרשתי לנהיגה בעיקר בלילה בכבישים מהירים חדשים עבורי (כמו כביש 6 , 531) בעיקר באזורים בהם יש מרחב פתוח משני צדי הכביש (לא אזור עירוני). בפעמים הראשונות הייתה לי תחושה של מעין אובדן שליטה בהתמצאות במרחב (כביש6 אינך יודע היכן אתה בדיוק ביחס לאזור מיושב) ואז הופיע מעין פחד שאפול מהכביש (לא זוכר בדיוק יותר מזה). כעבור זמן חזרה התופעה בצורה של תחושה פחד שצד ימין שלי/של הרכב יפול לשוליים או יגע/יפגע בצד ימין של הכביש ואעשה תאונה, תחושה שאני קרוב לצד ימין של הכביש הרבה יותר ממה שראיתי בעיניי, בחלק מהמקרים למרות שהייתי ממש רחוק מהשוליים הימניים והכביש היה רחב. הדבר גרם לי ממש למצוקה, למרות שאובייקטיבית הכביש בטוח, לא יכולתי להפסיק נהיגה או לצאת לכביש צדדי לכן נאלצתי ממש להאט ל-40 קמ"ש וממש נסעתי לאט עד היציאה הראשונה לכביש צדדי. זה היה ממש מפחיד וגם למצוקה אמיתית. במקרים בהם לא היה שול (כשעבדו בכביש) אז ממש אבדתי ביטחון עוד יותר. כעת לאחר העלאת מינון מדורגת של סרוקסט מ20 ל40 התופעה נעלמה לפחות במעט הסיטואציות שהייתי חייב מינימום מעבר בכביש מהיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא אוכל לעזור באבחון התופעה מאחר והדבר אינו אפשרי במסגרת הפורום וללא בדיקה. הסימן הטוב הוא שהטיפול התרופתי עוזר אם כי חלקית ויש להעריך מחדש האם להמשיך באותו מינון, לעלות או להוסיף תכשיר נוסף. בכל מקרה, חשוב מאוד לדבר על התופעות שאתה חווה עם הרופא המטפל כדי להגיע להבנה טובה יותר ולשפר את איכות הטיפול.

14/02/2019 | 21:53 | מאת: אייל

זהו כבר נמאס לי עם האוסידי הזה וכל מכלול בעיות הנפש מהם אני סובל .. חושב לפנות לפר" ל גרינהאוס שהוא מומחה במצבים כשלי . מה חחות דעתך בעניין . במרפאה קשה מאוד לאזן אותי כנראה שאת מכירה את הרופאה שלי . אגב את מכירה אותי אשמח לייעוץ מה כדאיי לי לעשות כי הסבל הוא ממש חזק . תודה

שלום רב, לצערי אינני יכולה לעזור במסגרת הפורום ולתת יעוץ פרטני. מומלץ כי תחזור ליעוץ של הרופא המטפל או תפנה לחוות דעת נוספת במידת הצורך.

26/02/2019 | 22:21 | מאת: אייל

שלום דר אירנה !! שאלה לי אלייך.... את מקבלת ליעוץ עיי ודרך קופח אני בכללית . תודה רבה

הפסיכיתר נתן לי אריפלי 5מג להפרעה דו קוטבית.אני אוכלת בהרבה יותר ולא ישנה הרבה..האם אריפלי מטפל באוסידי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אריפליי לא מטפל באו.סי.די. התרופה אכן משמשת לטיפול בהפרעה דו-קוטבית ולא גורמת להשמנה. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי.

הייתי רוצה לדעת . במיקרה של בחור בן 26 שמטופל מי גיל 14 אם תרופות פסיקיאטרים . שמישתנים אם הזמן .עכשיו בירידה חדה במצב רוח ..והיתמכרות לרטלין היינו במרכז בריאות מאור ומפנים אותנו לבאר שבע לאישפוזית . מנהל המחלקה לתחלואה כפולה הוא דר. קרצמן רציתי לדעת אם הרופא מומלץ או איזה פיתרונות אחרות את ממליצה תודה מראש אמא מאוד מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן במקרים בהם מדובר בשילוב של התמכרות והפרעת נפש, ההמלצה היא לטיפול במסגרת לתחלואה כפולה. הטיפול עשוי להיות מאתגר ולא פשוט וחשוב לשתף פעולה ולסמוך על המסגרת והמטפלים.

13/02/2019 | 01:53 | מאת: דודו

קראתי ברשת שמירו 15 מג מטפל בארטיזיה וחוסר שקט פנימי , שאלה היא האם גם מירו במינון 30 מג שאני לוקח גם במינון זה הוא מטפל באקטיזיה או שדווקא צריך רק 15 מג מירו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופה אינה מותווית לטיפול באקטיזיה. יתכן ורופאים בוחרים להשתמש בה לצורך הרגעה אך כאמור אין התוויות ספציפיות לטיפול באקטיזיה ולא המינונים המומלצים.

11/02/2019 | 12:59 | מאת: רמוטיב עם מדלל דם

אדם אשר לקה באירוע מוחי וכתוצאה מזה נעשה עצבני, לא רגוע. הנוירולוגית שלו רשמה לו את הכדור רמוטיב. הוא נוטל מדללי דם, וכדורים לכולסטרול ושאר תוספים. קראתי בעלון השימוש שיש התנגדות של רמוטיב עם כדורי נוגדי קרישה. הוא נוטל את מדלל הדם: קלופידקסל 75 מג. האם הרמוטיב מתנגש עם כדורים אלו?! יש תופעות לוואי?! ובאיזה אופן ותדירות יש ליטול?! והאם יש דרכים אחרות (טבעיות) לטיפול במצב זה? אשמח לעזרתך! :) תודה ורק בריאות!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן , השילוב עלול להיות בעייתי ומחייב מעקב. בדומה למצבים נפשיים רבים, סביר להניח שטיפול פסיכולוגי תמיכתי יכול לסייע בהתמודדות, אך לא ניתן לקבוע האם יכול להוות תחליף לטיפול התרופתי. בנוגע להמלצות הספציפיות כגון מינון התרופה, זמן נטילה וכד׳ יש להתייעץ עם הרופא המטפל שהמליץ על התרופה.

10/02/2019 | 11:22 | מאת: ארז

שלום ד״ר, רציתי לשאול את דעתך המקצועית על השילוב של ריספרדל 1 מ״ג עם אפקסור 300 מ״ג. ניסיתי זיפרקסה במינון 2.5 ובעליה הדרגתית ל 7.5 מ״ג למשך כשלושה שבועות ללא שיפור ועם תופעות לוואי פשוט בלתי נסבלות (יובש מטורף בפה, בעיות בתפקוד המיני ופריחה בתחילת הטיפול). הרופאה המליצה עכשיו להחליף את הזיפקרסה עם ריספרדל 1 מ״ג. מה הן התופעות לוואי השכיחות של תרופה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תופעות לוואי הנפוצות של ריספרדל הן נוקשות בשרירים ועייפות. חשוב לציין כי המינון המומלץ הוא נמוך ולכן סבירות לתופעות לוואי משמעותיות היא נמוכה. אין אפשרות במסגרת הפורום וללא בדיקה לדון בנכונות הטיפול ויש להפנות את השאלות לרופאה המטפלת.

14/03/2019 | 13:30 | מאת: ארז

היום אחרי חודש וקצת שאני נוטל ריספרדל 2 מ״ג ביום, הרופאה החליפה לי אותה בסרוקוול 25 מ״ג בתור התחלה עם אופציה להעלות ליותר. כמה זמן לוקח לסרוקוול להתחיל להשפיע? חשוב לציין שהחל מהיום אני ארד באפקסור מ 300 מ״ג ל 225 מ״ג ואעלה מינון של לוסטרל מ 50 מ״ג ל 100 מ״ג. למיקטל ישאר על 200 מ״ג. מה את חושבת על צירוף תרופות זה באופן כללי? בעיקר השילוב של הסרוקוול עם התרופות האחרות שאני נוטל? אני כבר בסבל הזה חודשיים ולא נראה שהסיוט הזה הולך להיגמר מתישהו בקרוב...אין לי כוחות יותר, פשוט מרגיש נואש!!!

כמה זמן ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי במרפאה לבריאות הנפש? האם זה נתון לשיקולו של מנהל המרפאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,  במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש, הטיפול הפסיכולוגי מוגבל בזמן, משך המקסימלי של הטיפול נקבע במסגרת מדיניות המרפאה הספציפית ויש הבדלים בין המרפאות אם כי לרוב לא מתאשפר טיפול מעבר לשנתיים.

לפני כ20 שנה, בסוף התיכון עברתי התבגרות- חרדות לבריאות ומוות ומהעתיד המלוות בO.C.D על רקע תלותיות גדולה בהוריי. טופלתי בפקסט ובשיחות ע"י מטפלים פרטיים. במכתב לצבא הפסיכיאטר ציין o.c.d והפרעת אישיות תלותית-נמנעת. לאורך השנים היו מעט מקרים של חרדות (דיכאון תגובתי) וטופלתי בפאקסט במינון נמוך. כיום, לאחר מות הוריי אני מתפקד בעבודה ובבית אך עם קשיי התארגנות-ניהול זמן, ריקנות וקושי בפיתוח יחסי חברות- נמנע מפיתוח קשרי קרבה, כל דבר שיאתגר אותי מלבד עבודה-התנהלות בבית. בשנה וחצי האחרונות פניתי למרפאה צבורית ושם האבחנות היו מאוד לא ברורות, כנראה משום שהתפקוד יחסית גבוה. האם ניתן לבצע הערכה מדוייקת למרות שכיום במצב טוב- שאדע להעריך את מצבי. מי מבצע אבחון אישיותי- כיצד ניתן לדעת אבחנה כמה שיותר מדוייקת אם יש כזה דבר. מבקשותיי מהרופא קבלתי תשובות לא ברורות, דוגמת קויים אישיותיים וכדומה. אשמח לעצתכם/הכוונתכם מבולבל מהתשובות של מערכת הבריאות- האם ניתן להגיע לאבחנה מוחלטת/ברורה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברפואה בכלל ובפסיכיאטרי בפרט, ישנם מצבים בהם לא ניתן להגיע לאבחנה חד משמעית. גם במצבים אלו ניתן לעיתים להתאים טיפול שעשוי לשפר את המצב.

06/02/2019 | 20:00 | מאת: טומי

שלום נתנו לי כדורים לטיפול בחרדה ופוביה חברתית פרפנאן 4 מיליגרם בלילה ופריזמה 20 מיליגרם בבוקר ומאז תחילת הטיפול אני סובל מעייפות רבה לאורך כל שעות היום אינני מסוגל לעשות כלום כולם אומרים לי שזה יעבור עוד ככמה ימים עם ההסתגלות לכדורים אך אני רוצה עוד דעה בנושא כי אני סובל ויש לי מחשבות אובדניות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן , מרבית תופעות לוואי עוברות תוך שבועות הראשונים של הטיפול. עם זאת, ישם מטופלים שממשיכים לסבול מעייפות גם לאחר מכן. במידה ותוך חודש - חודש וחצי לא יחול שיפור, כדאי לשקול החלפת התכשיר.

04/02/2019 | 22:06 | מאת: דודו

אני מרגיש חוסר שקט פנימי קיצוני שזה חוסר שקט באיזור החזה עם מועקה בחזה ורצון עז לעשן טבק בשרשרת וזה אכן קורה אני מעשן בשרשרת אני מאובחן בסכיזופרניה פשוטה עם OCD וחרדה ודיכאון אני נוטל את הטיפול הבא : סרוקוול XR 600 מג , טגרטול CR 800 מג , סרוקסט 60 מג , מירו 30 מג , דרלין בשחרור מושהה 320 מג , פנרגן 50 מג כSOS , קלונקס 1 מג כSOS , ארטאן (רודנל) 5 מג . אני נואש על סף תהום מבולבל ולא יודע מה לעשות אני לא יכול לשבת במיטה בנינוחות ובגלל החוסר השקט הזה התחילו להעלות לי בראש מחשבות על התאבדות אני מיואש ואבוד עצות והפסיכיאטרית שלי יצאה לחופש ארוך ואני אפגש איתה רק בסוף מרץ עוד חודשיים , מה לעשות ??????? תודה ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במצב המתואר חשוב להגיע להערכה דחופה שיכולה להתבצע במסגרת מיון פסיכיאטרי או ע״י פסיכיאטר במיון בבית חולים כללי.

03/02/2019 | 21:26 | מאת: אייל

שלום רב !! הערב הייתי אצל הרופאה פסיכ" שלי שלא היתה מרוצה מאיך שאני נראה .. ובמיוחד הבדיקות דם לא בישרו טובות . שלחה אותי דחוף מחר לרופא המשפחה ולחזור למסגרת אישפוז יום להמשך איזון כלשונה . הערכים בדם היו נמוכים ואני מקווה שנצא מזה מהר אמן . המטפל שלי אמר לי שזה לא הבעייה אצלי כלומר מצבי הנפשי אלא ת. לוואייי של הלפונקס כדור ממנו אני סובל מאוד בחיים . שמחתי לעדכן אשמח לתגובות והמלצות מכולם . תודה רבה ולילה טוב תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חשוב להמשיך לשתף פעולה עם הגורמים המטפלים וליישם את ההמלצות. רפואה שלמה.

03/02/2019 | 02:47 | מאת: צחי

האם ניתן ליטול טגרטול בשחרור איטי 800 מג ביום במנה אחת בבת אחת ביום למשל לקחת את כל המנה בבוקר כי אני סובל מהתפרציות כעס ואלימות במהלך היום ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש ליטול את התרופה בהתאם להנחיות הרופא המטפל בהתאם להתרשמות שלו ממצבך. הפורום לא יכול להוות תחליף ליעוץ פרטני.

03/02/2019 | 02:45 | מאת: משה

כמה זמן לוקח לארטאן 5-10 מג לטפל בחוסר שקט פנימי (אקטיזיה) ? כמה זמן לוקח לקלונקס 0.5 מג (חצי מלגרם)לטפל באי שקט ? מהו המינון המקסימלי לדרלין לטיפול באקטיזיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל התגובה לתכשירים הנ״ל היא תוך חצי שעה , אך זה יכול להשתנות בין מטופלים שונים. המינונים המקובלים של דרלין לטיפול באקטיזיה הם סביב 30 מ״ג ליום