נגישות
נגישות

פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3505 הודעות
2847 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

אני לוקח סימבלטה 60 מג , האם ניתן לקחת מודפיניל 100 מג או שיש אינטראקציות ביניהן ? כמו כן מהן תופעות הלוואי הנפוצות של מודפיניל ? האם מודפיניל משפיע על דופאמין או נוראדרנלין או סרוטונין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מודפיניל עלול לפגוע ביעילות של סימבלטה ולכן השילוב אינו מומלץ. מודפיניל משמשת לטיפול בהפרעת שינה מסוג נרקולפסיה ומנגנון הפעולה שלה ככל הנראה קשור להשפעתה על דופמין.

התחלתי טיפול צימבלטה 60 מ"ג ביום , כרגע בשבוע השני אחרי שבוע ראשון שהייתי על 30 מ"ג. והתחילה לי ירידה חזקה בחשק המיני וחוסר זקפה שלא הייתה לפני נטילת התרופה כך שזה נגרם רק מהתרופה, האם זה משתפר עם הזמן ? איך ניתן לפתור את בעיית החשק המיני ? קראתי על תוספת וולבוטרין ,האם זה אפשרי עם צימבלטה ? אחרי כמה זמן על צימבלטה בהנחה שהחשק המיני לא חוזר לקדמותו יש להתייעץ עם רופא בקשר לזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התופעה של פגיעה בחשק המיני ותפקוד המיני כתוצאה מהטיפול בנוגדי דיכאון הינה תופעה מוכרת. בדרך כלל התופעה לא נעלמת כל עוד ממשיכים את הטיפול, אך אצל חלק מהמטופלים יש שיפור מסויים עם הזמן, לרוב תוך כמה חודשים. תוספת טיפול בולבוטרין עוזרת לחלק מהמטופלים אך עדיין מידת היעילות שלה לא ברורה. באופן כללי, במידה ואין שיפור כלשהו תוך חודש, עם או ללא תוספת הטיפול, כדאי לשקול החלפת התכשיר.

21/11/2016 | 23:38 | מאת: דוקטור דוליטל

הי חוץ מהתרופות הטריציקאליות tca, מה התרופות שקדמו להם ואיך קוראים למשפחת התרופות ואם אפשר לציין שמות מעבר לנרדיל גם כאלו בלי משפחה של תרופות(וולבוטרין למשל סתם לדוגמא), יש עוד משפחת תרופות או תרופות ממשפחות שונות מעבר לטריציקאליות, ssri snri? או תרופות בציון שם בלבד בלי משפחה וכמובן שיש אותם בארץ ונעשה בהם שימוש במצב חמור של דיכאון עמיד שלא הגיב, תרופות ישנות? ומה מידת יעילותן במצב דיכאון עמיד? ואיך לעומת הטריציקאליות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי ועל סמך המידע שקיים עד כה בספרות, ניתן להניח כי מידת היעילות של מרבית נוגדי דיכאון היא פחות או יותר זהה, כאשר ההבדלים בין התרופות הם הבדלים בתופעות לוואי . אין בפשרותי במסגרת הפורום לעשות סקירה של כלל נוגדי הדיכאון הקיימים, אך אני מניחה כי מידע כזה ניתן למצוא בצורה מאורגנת באתרים רבים המוקדשים לנושא.

19/11/2016 | 17:55 | מאת: יוסקלה

שומע חילוקי דעות לגבי T3 T4 בטפול בדיכאון שמעתי מכמה פסיכיאטרים שהייתי אצלהם שכמעט וכבר לא משתמשים בהם ולא שאלתי את הסיבות ואני לא יודע עד כמה זה נכון? גם קראתי ברשת באנגלית שהם אכן יעילים. לגבי פרוביג'יל לא שמעתי המון אבל הפסיכיאטר לא נותן לזה אפשרות כי זה ממריץ מבחינתו וזה לא טיפול שישקם ויאפס מוח של חולה דיכאון ואצטרך כנראה לקחת אותו תמיד ככה שזה לא טיפול אלא רק אמצעי עזר שתלויים בו והוא לא מרפא ולא משקם ובחסרונו הטיפול האנטי הדיכאוני בדיכאון עמיד לא יעבוד. מה תוכלי להגיד לי על מה שצויין לי? מה אפשר לחדש ולעדכן בנידון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבחירה בתרופה הספציפית לטיפול בדיכאון מתבססת באופן משמעותי על המאפיינים של המחלה אצל המטופל או המטופלת הספציפית , תגובתם לטיפול התרופתי בעבר וכן על הניסיון של הרופא עם תכשירים תרופתיים שונים. אכן, השימוש בהורמון בלוטת התריס שהיה נהוג בעבר, פחת בשנים האחרונות ולכן יש פחות רופאים שמנוסים במתן טיפול זה ובוחרים בו. הטיפול בפרוביג'ין אינו מותווה לטיפול בדיכאון, אלא כטיפול נלווה במידה ובנוסף לדיכאון קיימת הפרעת שינה מהסוג נרקולפסיה.

אני לוקח ציפרלקס 10 מג כבר שנתיים ועכשיו רופא הוסיף לי סימבלטה 60 מג במקום וולבוטרין , האם זה מקובל לקחת את 2 התרופות ביחד או שזה מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל מומלץ להמנע משילוב של שתי תרופות נוגדות דיכאון המשפיעות על מוליך עצבי סרוטונין בשל סיכוי לתופעות לוואי מסוכנות. גם סימבלטה וגם ציפרלקס עלולות להביר רמת הסרוטונין ולכן שילובן עלול להיות בעייתי.

14/11/2016 | 22:43 | מאת: עדי

שלום. אני בת 30 ומתנדנדת עם דיכאון בעוצמות שונות אך תמיד נשארת להגדרת הרופאים דיסטימיה. רציתי לדעת האם יש אפשרות לצאת מדיסטימיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול בדיסתימיה שמוגדרת כ"דיכאון על אש קטנה" הוא דומה לטיפול בדיכאון: ניתן להעזר בטיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וכן בפסיכותרפויה. הטיפול עשוי להפחית את התסמינים ולשפר את התפקוד.

שלום לקחתי לוסטרל במשך כשלוש שנים, בגלל חרדה והתקפי פאניקה. אך התענוג עלה לי ביוקר, ועליתי למעלה מ 20 ק"ג. עקב זאת הפסקתי לפני כשלושה שבועות את השימוש בתרופה, ואני מנסה להיעזר בדברים טבעיים. על הצד של התיאוריה ששימוש בלוסטרל מעלה במשקל בגלל האטה בחילוף החומרים,האם מדובר בנזק בלתי הפיך או שלאחר ההפסקה חילוף החומרים יחזור להיות תקין? כמה זמן יכול לקחת עד שהגוף וחילוף החומרים יחזרו לעצמם כפי שהיו לפני השימוש בתרופה? האם יש קשר ישיר או עקיף בין הפסקת השימוש בתרופה לבין עליית לחץ הדם? זה לא שיש לי התקפי פאניקה או חרדה מורגשת במיוחד שיכול להסביר עליה בלחץ הדם, זה משהו קבוע שיש לי לאחרונה, ייתכן ובגלל בעיה אחרת בכלל (על רקע פוליציטמיה). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיבות לעליה במשקל בהשפעת נוגדי דיכאון כגון לוסטר אינן ידועות וישנן רק העשרות לגבי זה, כגון שינויים בחילוף החומרים ושיפור בתאבון כחלקה משיפור במצב הנפשי (הרי חוסר תאבון הוא אחד התסמינים של דיכאון וחרדה). בדרך כלל, ניתן להתמודד עם עליה במשקל ע"י דיאטה ופעילות גופנית ולא מדובר בשינויים בלתי הפיכים שלא ניתן להתגבר עליהם. לוסטרל לא גורם לעליה בלחץ דם ואף עוזר לאיזון לחץ דם אצל אנשים שסובלים מיתר לחץ דם. יש לבדוק סיבות נוספות אפשריות לתופעה זו.

איך אני מחפש תרופות שלא מוכרות בארץ כי אני מנסה לחפש ברשת דרך גוגל והחיפוש לא ממש מביא פרי ותוצאות, אני יודע כיצד מייבאים תרופה אבל לא יודע איזה תרופה עליי לייבא ואיך מחפשים תרופות נוגדות דיכאון שלא נמצאות בארץ? האם תוכלי לתת לי רשימת תרופות שיצא לך לשמוע עליהם שמשמשות לטיפול בחו"ל ונותנות יתרונות על פני התרופות שנמצאות בארץ, פחות אכפת לי תופעות לוואי, אני מדבר יותר על מנגנון השפעה שונה וטיפול איתם בדיכאון עמיד?כי אולי הסיכויי הצלחה איתם גבוהים יותר בטיפול בעמידות של דיכאון על פני התרופות שבארץ.

לקריאה נוספת והעמקה

אנא ראה את תשובתי לשאלתך בפוסט הקודם.

11/11/2016 | 11:21 | מאת: כרמית

מכיוון שלא הצלחתי להקיש למעלה עכשיו הצלחתי להקיש זה לגבי מצבי רוח לא ברורים. תודה רבה.

11/11/2016 | 17:57 | מאת: כרמית

אשמח לדעת מה לעשות ברגע שקורה לי מצב רוח לא יציב. תודה.

11/11/2016 | 17:58 | מאת: כרמית

שבת נפלאה.

09/11/2016 | 00:30 | מאת: דיכאון עמיד

שלום, לא יודע מה לעשות כי ניסיתי וממשיך לנסות כל תרופה אפשרית ושום דבר לא עוזר לדיכאון הדביק שלי. חושב לנסות ולייבא תרופות לארץ אנטי דיכאוניות במטרה לנסות להגיב לאיזה תרופה להקלה בתסמינים במינימום ואם אפשר להגיע לרמיסה מוחלטת זה הכי טוב,רוצה לשאול לאיזה פסיכיאטר אני אמור ללכת כדי שימליץ לי על תרופה שלא נמצאת כאן ואיך אפשר לדעת איזו תרופה לבחור ואיזה תרופות קיימות שם בחו"ל שלא נמצאות אצלנו,איפה אני רואה רשימת תרופות שכזאת ומתעדכן בתרופות ואם יש מידע על התרופות? איך את מתעדכנת בתרופות שיוצאות שם והאם תוכלי לתת לי רשימת תרופות לידע כללי שיש בחול כאלו שעם מנגנון השפעה קצת אחר וסיכוי יותר גדול שאוכל להגיב?ואם יש איזו דרך שאני אוכל לקרוא רשימת תרופות כולל מידע עליהם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי במקרים בהם יש מעל 2 כשלונות של תרופות נוגדות דיכאון, הסיכוי לתגובה לתרופות נוספות הולך וקטן. לא ידוע לי על תרופות נוגדות דיכאון חדשניות שונות באופן מהותי מהתרופות נוגדות דיכאון שרשומות בארץ. המלצתי היא לעבור הערכה פסיכיאטרית חוזרת במטרה לודא האם אכן מדובר רק בדיכאון או לסירוגין קיימת תחלואה נפשית / רפואית נוספת אשר התייחסות אליה עשויה לקדם את הטיפול. בנוסף, חשוב לציין כי בטיפול בדיכאון עמיד, יש משמעות רבה לשימוש בטיפולים הלא תרופתיים: פסיכולוגיים ושיקומיים אשר עשויים לעזור לשפר ולחזור לתפקוד גם בנוכחות התסמינים ובכך לתרום לשיפור במצב.

08/11/2016 | 10:08 | מאת: מדוכא

היי רציתי לדעת מה המינון הכי גבוהה שאפשר להגיע עם סימבלטה, יש אפשרות לפעמים לעבור את המינון המקסמיאלי כי שמעתי שלפעמים עוברים את המינון המקסימאלי והותאות באות בהתאם ככה שמטופלים מתחילים להגיב במינון יותר גבוהה ממה שנותנים, מה הניסיון שלך עם זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המינון המקסימלי של סימבלטה הוא 120 מ"ג. המינון גבוה יותר אינו מומלץ לשימוש ואחר והוא לא מעלה סיכוי לשיפור ואמור לגרום לתופעות לוואי מסוכנות.

05/11/2016 | 15:45 | מאת: דדי

היי לפני 3 שנים נטלתי פריזמה 20מג בבוקר ואלטרולט 20 מג לפני שינה עקב דיכאון והתקפי חרדה וזה שינה את חיי לטובה ,ואז הפסקתי לאחר חודשיים עקב הרגשה טובה שזאת טעות איומה. לפני שנה ניסיתי ציפרלקס וזה לא עזר לי בכלל לא היו תופעות לוואי בכלל חוץ מעיכוב שפיכה וחוסר זקפה ,הפסקתי במכה וגם שום תופעות גמילה לפני חצי שנה התחלתי רסיטל 20מג שבועיים וגם לא עזר ואז עליתי ל30מג והתחלתי להרגיש שינוי ,לאחר שבוע וחצי התרופה הפסיקה להשפיע והרופא אמר לעלות ל40מג , 40מג עשו לי כאבי ראש נוראיים והפסקתי את התרופה לגמרי במכה חשוב לציין שלא היו לי תופעות לוואי חוץ מבעיות בליבידו , כנל תופעות גמילה התבטאו בסחרחורת קלה בלבד. לפני שבוע התחלתי סרוקסט 20מג שגם גמר לי על החשק המיני והשפיכה, וחוץ מיזה שום תופעות לוואי אני לא יודע אם להמשיך אותה או להפסיק כי פוגע קשות באיכות החיים החוסר חשק מיני. אני רוצה לומר שפריזמה,רסיטל,ציפרלקס, סרוקסט לא גורמים לי לתופעות לוואי חוץ מחשק מיני וגם אני סיימתי את כל התרופות האלה בבת אחת וגם שום תופעות גמילה , יש סיבה לזה? אולי אני צריך תרופות חזקות יותר או מה? הבעיה העיקרית שלי זה חרדה כללית ודאגות מתמשכות .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפני שקובעים שהתרופה לא יעילה, חשוב לודא שנטלת אותה במשך לפחות 4-6 שבועות ובמינון הטיפולי המינימאלי. במקרה של חוסר יעילות, מומלץ להמשיך להתנסות בתרופות אחרות מאותה קבוצה או מקבוצה אחרת כגון SNRI (אפקסור/ויפאקס) וכן בתרופות מהדור הישן יורת כגון אלטרול ומרוניל. בנוסף, מומלץ להעזר בטיפול פסיכולוגי, עם עדיפות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי, CBT.

11/11/2016 | 11:20 | מאת: כרמית

אירנה שלום אני בת 48 בדרך כלל בחורה שמחה בריאה רק יש לי בעיה שלפעמים אני מרגישה מועקה בלב כאילו הרגשה לא נעימה באמצע היום כנ"ל לפעמים בערב ופתאום אחרי חצי שעה עשר דקות אני חוזרת שוב לשמחה שלי.האם תוכלי לייעץ לי מה לעשות שזה קורה? אני מודה לך.

ידוע לי שכל הורדה והעלאת מינון זה בהתייעצות עם רופא , אבל רציתי לדעת את הפרקטיקה בטיפול ב ssri בדיכאון או חרדה למיטב הבנתי מתחילים טיפול במינון טיפולי ואם אחרי 6 שבועות אין שיפור מעלים מינון או מחליפים תרופה ,במידה וכן יש שיפור אז יש להישאר על אותו מינון 3 חודשים ולאחר מכן ניתן לרדת במינון למינון מניעתי למשך שנה לפחות ורק לאחר מכן ניתן לחשוב על הפסקת תרופה , האם השבלונה נכונה בדכ ? 3 חודשים זה מספיק או צריך יותר עם מינון טיפולי במידה ויש הטבה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל מומלץ להמשיך טיפול במינון שהביא לשיפור לפחות חצי שנה ורק לאחר מכן לשקול אפשרות של ירידה במינון. משך הטיפול במינון הספציפי ובתרופה בכלל נקבע בהתאם למצבו הנפשי של המטופל בנקודת הזמן הספציפי וכן בהתאם למשך המחלה/הפרעה לפני תחילת הטיפול. ככל שמשך המחלה/ההפרעה ארוך יותר, כך מומלץ להמשיך בטיפול יותר זמן. הפסקת הטיפול המוקדמת מגדילה סיכוי לחזרתם של התסמינים.

29/10/2016 | 22:27 | מאת: מיקי מ

שלום וברכה רציתי לשאול האם לוסטרל (במינון של 100 מ"ג) או למיקטל (במינון של 150 מ"ג) עלולים להשפיע על תפקוד בלוטת התריס ועל הטריגלצרידים ולהוריד אותם? או שמה שמשפיע על ערכים אלו הן בעיקר תרופות אנטי פסיכוטיות? תודה מראש ושבוע טוב..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופות לא משפיעות על תפקודי התריס וגם לא על טריגליצרידים.

שלום וברכה אני נוטל: אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג שוקל 106 וגובה 1.77 בעקבות עליה במשקל עשיתי בדיקות דם עם ובלי התרופות (לראות כיצד הן משפיעות על המערכת המטבולית) ראיתי שיש שינויים בטריגליצרידים ובבלוטת התריס התוצאות הן: TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl רציתי לדעת, מהתרופות הנ"ל שאני לוקח - למי יש את ההשפעה הכי גבוהה על שני ערכים אלו? אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סביר להניח כי לתרופות שאתה נוטל אין השפעה משמעותית על הערכים בבדיקות דם. מומלץ להתייעץ עם הרופא המשפחה בנוגע לתוצאות ולקבל הסבר לגבי הערכים.

אני בטיפול בציפרלקס , האם לצורך שיפור השינה ניתן לקחת גם מלטונין או שזה מתנגד עם הציפרלקס ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי ניתן לשלב בין שני התכשירים.

חג שמח דוקטור, מתי הפסיכיאטר בוחר לעשות שימוש במעורר מסוג אחר כמו מודפיניל פרוויג'יל פרוביג'יל במצבי דיכאון עם עייפות ותשישות קיצוניים בין אם כתרופה ראשונה או כתוספת לתרופה האנטי דיכאונית ואני מתכוון במצב שלא הגבנו לתרופות מקו טיפול ראשוני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופות לא מותוות לטיפול בדיכאון ולא מותוות כטיפול סטנדרטי במקרים של דיכאון. ניתן אמנם להשתמש בהן במקרים בהם דיכאון מלווה בהפרעת שינה מהסוג של נרקולפסיה.

דוקטור שבוע מבורך, אני פותח אשכול חשוב זה כדי לברר את השיקולים שאת/אתה לוקח/ת בחשבון כדי לטפל בדיכאון עמיד ובשיקום מוח שנפגע מדיכאון אחרי שעוברים המון תרופות ולא הגיע השיפור הנחוץ נכון שאפשר להמשיך לנסות כל מיני שילובים, אבל למרות זאת השאלה היא האם אפשר לתת כתוספת בשילוב עם תרופה אנטי דיכאונית כמתגבר או כתרופה יחידה תרופות שמטפלות בקשב וריכוז כגון, סטרטרה, אדרל, ויויאנס כדי להתגבר על דיכאון שהגיב באופן חלקי או לא בכלל לתרופות קרי(כלומר) דיכאון עמיד שמאופיין בין היתר באיטיות פסיכו מוטורית. האם זה בא לידי בטוי ולקוח בחשבון ע"י הרופא המטפל הפסיכיאטר שאפשר לתת תרופה שנמצאת כהתוויה לקשב וריכוז כדי להתגבר על דיכאון עמיד? מתי זה בא לידי ביטוי ולקוח בחשבון אצל רופא הפסיכיאטר המטפל שהוא יכול לשלב לדיכאון עמיד אחת מהתרופות הנ"ל לקשב וריכוז או לתת אותה כתרופה יחידה בודדת? מתי נותנים אותה כתרופה יחידה בודדת כנגד דיכאון עמיד(אם אין התוויה אז מדובר בדיכאון עמיד שבין היתר מאופיין עם הפרעת קשב וריכוז נסתרת), ככה שאפשר לטפל בקשב והריכוז ולשפר תוך כדי את הדיכאון,כי ישלי מרשמים קבועים לריטלין למשל החסרון היחידי שאני רואה פה נגיד לעומת טיפול אחר לדיכאון עמיד כמו TMS ECT,זה שלפי מיטב ידיעתי התרופות לקשב וריכוז עובדות על זמן לפי שעות(6-8) (10-12) וכו'... אני ארצה לשמוע איך את מתייחסת לטיפול עם מטופלים שלך במצב הזה, בין היתר גם צריך לקחת בחשבון שאם עושים את אחת מהשתי אמצעים כמו גרייה מגנטית או מכות חשמל יש סיכוי גבוהה שהתגובה לטיפול האנטי דיכאוני תשתפר פלאים ויש סיכוי קטן שגם לא לצערנו ועוד שצריך לקחת בחשבון שאם רוצים לשקם מוח שהיה במחלת הדיכאון שנים וחסרים בו מוליכים עצביים למיניהם כמו סרטונין וכו' לא בטוח שהתרופות לקשב וריכוז יחזירו סרטונין או יצליחו לשקם את המוח וזאת אני אומר לעומת נזעי חשמל בשילוב גרייה מגנטית וטיפול תרופתי אנטי דיכאוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנא ראה את תשובתי לשאלתך הראשון. כאן רק הוסיף שאכן ישנה דעה שטיפול ב-ECT עשוי לשפר תגובה לנוגדי דיכאון והדבר אכן סביר ואפשרי.

דוקטור שבוע מבורך, אני פותח אשכול חשוב זה כדי לברר את השיקולים שאת לוקחת בחשבון כדי לטפל בדיכאון עמיד ובשיקום מוח שנפגע מדיכאון אחרי שעוברים המון תרופות ולא הגיע השיפור הנחוץ נכון שאפשר להמשיך לנסות כל מיני שילובים כגון מה שאת ממליצה כאן המון, אבל למרות זאת השאלה היא האם אפשר לתת כתוספת בשילוב עם תרופה אנטי דיכאונית כמתגבר או כתרופה יחידה תרופות שמטפלות בקשב וריכוז כגון, סטרטרה, אדרל, ויויאנס כדי להתגבר על דיכאון שהגיב באופן חלקי או לא בכלל לתרופות קרי(כלומר) דיכאון עמיד שמאופיין בין היתר באיטיות פסיכו מוטורית. האם זה בא לידי בטוי ולקוח בחשבון ע"י הרופא המטפל הפסיכיאטר שאפשר לתת תרופה שנמצאת כהתוויה לקשב וריכוז כדי להתגבר על דיכאון עמיד? מתי זה בא לידי ביטוי ולקוח בחשבון אצל רופא הפסיכיאטר המטפל שהוא יכול לשלב לדיכאון עמיד אחת מהתרופות הנ"ל לקשב וריכוז או לתת אותה כתרופה יחידה בודדת? מתי נותנים אותה כתרופה יחידה בודדת כנגד דיכאון עמיד(אם אין התוויה אז מדובר בדיכאון עמיד שבין היתר מאופיין עם הפרעת קשב וריכוז נסתרת), ככה שאפשר לטפל בקשב והריכוז ולשפר תוך כדי את הדיכאון,כי ישלי מרשמים קבועים לריטלין למשל החסרון היחידי שאני רואה פה נגיד לעומת טיפול אחר לדיכאון עמיד כמו TMS ECT,זה שלפי מיטב ידיעתי התרופות לקשב וריכוז עובדות על זמן לפי שעות(6-8) (10-12) וכו'... אני ארצה לשמוע איך את מתייחסת לטיפול עם מטופלים שלך במצב הזה, בין היתר גם צריך לקחת בחשבון שאם עושים את אחת מהשתי אמצעים כמו גרייה מגנטית או מכות חשמל יש סיכוי גבוהה שהתגובה לטיפול האנטי דיכאוני תשתפר פלאים ויש סיכוי קטן שגם לא לצערנו ועוד שצריך לקחת בחשבון שאם רוצים לשקם מוח שהיה במחלת הדיכאון שנים וחסרים בו מוליכים עצביים למיניהם כמו סרטונין וכו' לא בטוח שהתרופות לקשב וריכוז יחזירו סרטונין או יצליחו לשקם את המוח וזאת אני אומר לעומת נזעי חשמל בשילוב גרייה מגנטית וטיפול תרופתי אנטי דיכאוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השימוש בתכשירים להפרעת קשב וריכוז אמנם קיים במקרים של דיכאון עמיד, אך נכון להיום אין הוכחות מחקרים בנוגע ליעילות שלו במקרים אלו ולתרופות הללו אין התוויה לטיפול בדיכאון. טיפולים הלא תרופתיים כגון ECT ו-TMS יכולים לשמש כמענה סביר במקרים של דיכאון עמיד. כמו כן, במקרים אלו, מומלץ מאוד לשלב גם טיפלים פסיכולוגיים ושיקומיים אשר עשויים לעזור להתמודד עם המחלה הכרונית ולשפר תפקוד על אף התסמיינים הפעילים.

15/10/2016 | 21:18 | מאת: אבי סיסו

רציתי לדעת האם 10 מג ציפרלקס או אסטו נחשב מינון מקובל למי שסובל מדיכאון , או שהחברה משווקת 10 מג רק לצורך התחלה או הפסקה הדרגתית והמינון המומלץ לטיפול בדיכאון וחרדה בציפרלקס הוא 20 מג , כי אני למשל מטופל ברסיטל 20 מג והבנתי שהוא מקביל לציפרלקס 10 מג ושוקל להתייעץ עם רופא על החלפה לציפרלקס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המינון של 10 מ"ג של ציפרלקס הוא מינון טיפולי והוא מקביל ל-20 מ"ג של ציפרמיל (או רסיטל). רק במקרים בהם המינון לא מביא לשיפור הרצוי תוך חודש- חודש וחצי, יש לעלות את המינון ל-15 או 20 מ"ג.

אני לוקח ציפרלקס ולאחרונה הוסיפו לי סורבון , האם אפשר לקחת את 2 הכדורים ביחד באותו מנה או שיש בזה איזשהוא סיכון , ואם צריך להפריד האם שעה בין נטילת סורבון לציפרלקס מספיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השילוב פחות מומלץ מאחר ומעלה סיכוי לתופעות לוואי . אם בכל זאת מחליטים לשלב, ניתן לקחת את שתי התרופות באותה מנה ואין צורך להפריד.

15/10/2016 | 20:31 | מאת: יוסי חיון

שלום וברכה רציתי לדעת מה המינון היחסי (אקוויוולנטי) של פאקסט\סרוקסט 60 מ"ג בלוסטרל? לכמה שווה 100 מ"ג לוסטרל בפאקסט? לכמה שווה 150 מ"ג לוסטרל בפאקסט? לכמה שווה 200 מ"ג לוסטרל בפאקסט? האם לוסטרל תרופה יותר בטוחה מפאקסט בלא להכנס למצב מאני-פסיכוטי בי פולאר? תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המינון המקסימלי של לוסטרל הוא 200 מ"ג והוא מקביל ל-60 מ"ג של פאקסט שגם הוא המינון המקסימלי של התרופה. לא ניתן לעשות הקבלה מדוייקת של מינוני ביניים ויש להסתפק בהערכות בלבד.

אני לוקח כשנה כבר קלונקס מדי יום לפני השינה במינון משתנה שנע בין 0.5 מג ל-1 מ"ג . חצי כדור לבן . רופא משפחה שנתן לי את הכדורים אמר לי שאני יכול להפסיק בכל עת , בהורדה של חצי מ"ג כל שבועיים ושבועיים אחרונים יום כן יום לא של חצי מ"ג , האם זוהי באמת הדרך להפסיק את התרופה , והאם אני צפוי להרגיש תסמיני גמילה , ואם כן כמה קשים הם ואחרי כמה זמן הם עוברים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקצב המומלץ של ירידה במינון של בנזודיאזפינים (אליהם משתייך קלונקס) הוא רבע מהמינון הכללי פעם בשבוע. הסיכוי לתופעת לוואי כתוצאה מהפסקת התרופה גדול יותר כשמדובר במינונים גבוהים יותר ומשך טיפול ארוך יותר. המינון שציינת אינו מינון גבוה ולכן הסיכוי לתופעות גמילה בעקבות ההפסקה, במיוחד אם מדובר בהפסקה הדרגתית, הוא סיכוי מאוד נמוך.

שלום רב, צריכה ייעוץ לגביי אישה בת 57 שסובלת כל חייה מסוג של מצב רוח מדוכדך אפשר לומר אפילו דיכאון. היא לוקחת כדורים לשינה כי מתקשה לישון וציפרלקס. לא בטוח שעושה את זה באופן מבוקר ומסודר. לא יודעת אם זה קשור אך לפני 3.5 שנים עברה ניתוח לקיצור קיבה. בשנה האחרונה היא משתמשת באלכוהול כסוג של בריחה , זה התחיל מדי פעם עם אנשים בערב או במפגשים שונים והמשיך לבד. בכל שעות היממה שמצב הרוח יורד היא שותה אלכוהול. מצבי הרוח המשתנים מורגשים ומוקצנים יותר אנחנו לא יודעים איך להתחיל בכלל לפתור את הבעיה שנוצרה ואיך לעזור לה. למי פונים? פסיכולוג? פסיכיאטר? מרכז גמילה? כמובן שבעיית השתיה התחילה כתוצאה מדכאון.. איך מתחילים לטפל בזה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים, האנשים המתמודדים עם דיכאון עלולים להשתמש באלכוהול כטיפול בתסמינים המעיקים של המחלה. במקרים רבים, השימוש באלכוהול עלול להפוך בפני עצמו לבעית התמכרות ובנוסף להחמיר את הדיכאון. קודם כל צריך לאבחן את המצב ולהעריך האם קיימת בעיית התמכרות או לסירוגין מדובר בשימוש יתר ללא התמכרות. במקרה ומדובר בהתמכרות , קודם כל מקובל לטפל בבעיה זו ורק לאחר מכן בדיכאון. בכל מקרה, האבחון הראשוני מתבצע ע"י פסיכיאטר אשר בהתאם להתשרשמות שלו, יפנה את המטופלת להמשך הטיפול למסגרת המתאימה.

14/10/2016 | 22:37 | מאת: גיא

שלום, האם מדובר בשילוב מקובל ואפשרי לדכאון וחרדה (במקום ssri/snri): וולבוטרין 150,סורבון15 ונורטילין 50? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השילוב הינו אפשרי במידה והרופא מתרשם כי יש בו רציונל במקרה הספציפי של מטופל, אך הוא לא מהווה שילוב סטרנדרטי ומקובל.

היי דוקטור, מה ניתן לעשות תרופתית כדי להילחם בדיכאון עמיד, הרי ידוע שדיכאון עמיד היא תוצאה חמורה אבל אפשר ברוב המקרים להילחם איתה אחרי המון סבלנות ושילובי קומבינציות תרופתיות שונות: בהרבה מהמקרים מחזקים את פבוקסיל בטריציקאליות כמו מרוניל או אלטרול,ואפשרות שנייה שאני מכיר היא סימבלטה במינון 90 מ"ג בשילוב וולבוטרין 150 מ"ג, אבל איזה עוד שילובי תרופות או קומבינציות אפשריות כדי להלחם בעמידות הנוראית של הדיכאון?, עובר עליי דיכאון גיהינום, כל יום הוא סבל חדש יותר מקודמו, אין ערך לזמן ואני בחוסר תפקוד שוכב כל היום במיטה ובוכה, בבקשה דוקטור אני צריך את עזרתך, אני לא מבקש לדעת מינון כי זה לא מקצועי מצידך להגיד מינונים, אבל רק קומבינציות אפשריות של שילובי תרופות שהולכים טוב ביחד ויכולות לנצח דיכאון עמיד בלי לעבור לנזעי חשמל לפחות בינתיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התכשירים שניתן להוסיף לטיפול בנוגדי דיכאון מקבוצת SSRI או SNRI במקרים בהם אין שיפור מספק יכולים להיות תרופות נוגדי דיכאון כגון ולבוטרין, מירו וטרזודיל וכן תרופות מקבוצות מייצבי מצב רוח כגון ליטיום ולמיקטל. כמו כן, מקבול להשתמש בתרופות מקבוצת נוגדי פסיכוזה אטיפיים כגון ריספונד, זיפרקסה וסרוקוול.

ידוע לי קודם שכל הפסקה צריכה להיות בליווי רופא מטפל אך באופן כללי לצורך מידע כשאדע מה השיקול של הרופא , אני אמור בעצת רופא להפסיק את הציפרלקס וכרגע על מינון נמוך ויציב כבר מס חודשים 10 מג, במידה ואני יורד ל 5 מג ואני מרגיש חזרת תסמינים , האם אני אמור לחזור לעלות חמינון קודם קרי 10 מג ? או למינון שהייתי כשהתחלתי את התרופה 20 מג ולהתחיל טיפול מחדש ? כי פעם שעברה הפסקתי לגמרי ואחרי שבוע תסמינים חזרו ולקחתי ישר 20 מג שזה המינון שהייתי בו בתחילת הטיפול וכאילו התחלתי טיפול מחדש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, במקרים בהם לאחר הפסקת הטיפול או ירידה במינון התסמינים של דיכאון ו/או חרדה חוזרים, מומלץ לחזור לטיפול התרופתי ולא להפסיקו. כמובן, יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולבחון מחדש את השיקולים לגבי הפסקת הטיפול.

12/10/2016 | 15:42 | מאת: אבי סיסו

ראיתי רופא-לא פסיכאטר שממליץ לטיפול בכאב כרוני משולב עם חרדות על תרופה מקבוצת SSRI בשילוב עם תרופה מקבוצת SNRI ' האם זה שילוב מקובל או מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השילוב אינו מומלץ מאחר ומגביר סיכוי לתופעות לוואי מסוכנות ולרוב לא משפר יעילות הטיפול.

אני לוקח ציפרלקס לטיפול במעי רגיש המשפיע על מצב נפשי ,אני כבר 8 שנים סובל ולאורך התקופות נטלתי ציפרלקס לתקופה של שנה -שנתיים והפסקתי בעצת הרופא , כשהתסמינים חזרו התחלתי שוב טיפול-15- 10 מג ליום ,בסהכ הציפרלקס עובד ולא היו בעיות בהפסקה שהייתה הדרגתית מלבד חזרה של תסמינים , כרגע לאחר שנתיים על התרופה ושיפור הרופא המלץ להפסיק ולחזור לתרופה שו במידה ויופיעו חזרה התסמינים היות ומדובר בתסמונת כרונית  , ירדתי ל 5 מג והייתי אמור להפסיק לאחר שבועיים אבל בגלל שפחדתי או חששתי להפסיק נשארתי על 5 מג ציפרלקס 3 חודשים ועוד 3  חודשים ירדתי למינון של 2.5 מג עד עכשיו ועליתי חזרה ל 5 מג  כי חשתי עייפות ,יובש בפה וכאבי ראש ואולי זה היה כי לקחתי משככי כאבים בותה תקופה ולא קשור לציפרלקס בכל אופן חזרתי ל 5 מג בימים האחרונים , האם הישארות על מינון  כזה נמוך יכול לגרום לתסמיני גמילה או חזרת תסמינים ובכלל במצב כז עדיף להפסיק , ידוע לי שזה בעצת רופא , אבל אצלי זה רופא משפחה , אז באופן כללי האם זה נורמלי להישאר על 5 מג או 2.5 מג ציפרלקס תקופה ארוכה או שהכי נכון במינונים כאלה זה לפרק זמן קצר של בועיים שלאחריהם יש להפסיק תרופה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה אין תשובה חד משמעית לשאלתך וכדי לקבל החלטה צריך לבחון כל הבעד והנגד בנוגע להמשך הטיפול בתרופה. הייתי מציעה לך לפנות לבדיקת רופא , עדיף פסיכיאטר, כדי לעשות הערכה מקיפה ולבחון אופציות להמשך הטיפול.באופן כללי ניתן להפסיק טיפול בציפרקלס אחרי ירידה במינון והסבירות לתופעות לוואי כתוצאה מכך היא נמוכה.עם זאת, ללא הטיפול יש סיכוי לחזרתם של התסמינים של חרדה ולכן במקרים רבים דומים ההמלצה היא להמשיך את הטיפול התרופתי.

בעבר פסיכיאטר רשם לי סורבון לקחת יחד עם הרסיטל , הסורבון היה אמור לחזק השפעת רסיטל ולמזער את תופעת הלוואי הידועה של בעיות בתפקוד המיני , עכשיו אני על צימבלטה וגם סובל מבעיות בתפקוד מיני עם התרופה , רציתי לדעת מהו המינון המינימאלי האפקטיבי שניתן לרדת עם הצימבלטה וכמו כן האם ניתן לקחת בנוסף סורבון שיכול לחזק השפעת צימבלטה ולנטרל בעיות תפקוד מיני בדומה לרסיטל ? או שעם הצימבלטה אין לו אפקט

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, מידת היעילות של סורבון כתרופה נגד תופעות לוואי הקשורות לתפקוד מיני אינה ידועה ולמעשה יתכן שתרומתו לעניין היא מינימאלית. המינון המינימאלי הטיפולי של סימבלטה הוא 60 מ"ג ליום ומינונים נמוכים יותר בדרך כלל אינם יעילים. במידה והטיפול גורם לתופעות לוואי בעייתיות, כדאי לבחון החלפת התכשיר.

שלום רב, הנני סובל מדיכאון קליני, ופה ושם גם מתסמינים נוספים, שלהם קיימות נקודות השקה עם מחלת האפילפסיה. שאלתי היא: האם תרופה למאניה-דיפרסיה (בפרט, "טגרטול" (Carbamazepine)) אפקטיבית גם לטיפול בדיכאון קליני? מאחר של"טגרטול" ישנה התוויה גם לטיפול באפילפסיה, חשבתי שאוכל כך להרוג שתי ציפורים במכה אחת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טרגרטול אינו מותווה ולא יעיל לטיפול בדיכאון והוא משמש כתכשיר מייצב במקרים של הפרעה דו-קוטבית (מניה דפרסיה).

אני סובל מכאבים כרוניים בבטן של מעי רגיש ועצירות כרונית שכנראה מלווה לחרדות ודיכאון , הייתי מטופל לפי המלצת רופא בציפרלקס והייתה הטבה ואחרי שנה הפסקתי את התרופה , הכאבים חזרו וחזרתי לציפרלקס יש שיפור ואני כבר שנתיים על ציפרלקס וחושש להפסיק אבל מצד שני גם התופעות לוואי של הציפרלקס חוסר חשק מיני ,השמנה ואמפתיה משפיעות לרעה בתפקוד . בזמן האחרון קראתי על סימבלטה כתרופה יעילה לכאבים , השאלה שלי האם סימבלטה יכולה להחמיר עצירות כתופעת לוואי ואם כן , האם זה חולף ? באילו מינונים יש לקחת אותה במידה ואני נוטל 10 מג ציפרלקס -מה המינון המקביל ? האם יש לה גם תופעות לוואי של חוסר חשק מיני,השמנה ואמפתיה בדיוק כמו הציפרלקס ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סימבלטה יכולה להיות חלופה סבירה לציפרלקס במקרה שלך מאחר והיא פחות (אם בכלל) משפיעה על המיניות. אם זאת, לא ניתן מראש לנבא מידת היעילות שלה והתופעות הלוואי הצפויות. המינון הטיפולי המינימלי של סימבלטה הינו 60 מ"ג ליום.

שלום דר אני סובל מחרדות ואי שקט לאחר תקופה ארוכה של ציפרלקס הוחלט להחליף לי את הטיפול לסרוקסט וזה לא עזר לי למצב אחרי שימוש בחודש נכון להיום הרופאה ממליצה להחליף לסימבלטה מה ההבדל ביניהם והאם הסימבלטה למצב שלי חרדות ואי שקט ודיכאון יכולה לעזור? תודה אסף

שלום וברכה בן 28 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות למיקטל 150 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג אביליפיי 2.5 מ"ג הפסקתי את התרופות הנ"ל לפני כשבועיים בגלל שהגעתי למשקל של 107 קילו, דחף לפחמימות סוכרים והשמנה (לפני כ-4 שנים שקלתי 20-25 קילו פחות, לפני שהתחלתי ליטול בכלל תרופות פסיכיאטריות) עשיתי בדיקות דם, עם ובלי התרופות ואלו התוצאות.. רציתי לדעת אם אכן יש סטיות משמעותיות בבדיקה בגלל התרופות.. TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl CORTISOL-BLOOD בלי תרופות - 655 nmol/L CHOLESTEROL עם תרופות - 167.4 mg/dl בלי תרופות - 168.5 mg/dl CHOLESTEROL- HDL עם תרופות - 44 mg/dl בלי תרופות - 43 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc עם תרופות - 101.0 mg/dl בלי תרופות - 111.2 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL עם תרופות - 123 mg/dl בלי תרופות - 126 mg/dl GLUCOSE עם תרופות - 90 mg/dl בלי תרופות - 87 mg/dl PROLACTIN עם תרופות - 101.0 mIU/L בלי תרופות - 172.7 mIU/L (יש לציין שלא הייתי עירני שעתיים לפני הבדיקה של הפרולקטין כמו שהיה צריך, אלא עשיתי את הבדיקה כשעה לאחר ההתעוררות ולא שעתיים כמו שהיה צריך) יש לי עוד הרבה ערכים בבדיקות שעשיתי, אך הבנתי שאלה מרכזיים על תפקיד חילוף החומרים בגוף והשמנה.. ראיתי שהטריגליצריד יותר גבוה שכשאני לוקח תרופות - האם זו סטייה משמעותית? כנ"ל לגבי בלוטת התריס.. האם אלו סטיות גבוהות ומשפיעות? את הקורטיזול לא יצא לי לבדוק כשאני עם תרופות, אלא רק כשאני בלי.. אני ממש מדוכא בגלל שהגעתי למשקל הזה ואני לא מבין למה לי בדיוק לקחת את התרופות אם זה מעלה לי במשקל.. :\ זה עושה את האפקט ההפוך מהתרופה ומכניס אותי למצב-רוח רע.. כשאני ללא התרופות אני מרגיש יותר קל ופחות דחף לאוכל ולסוכרים\ופחמימות ויותר שולט על עצמי כנ"ל היציאות לשירותים יותר מהירות ,קלות וטובות.. בקיצור רציתי לדעת האם לפי הערכים הנ"ל התרופה באמת משפיעה על חילוף החומרים בגוף שלי? כמובן שאני יודע שצריך להקפיד על תזונה מאוזנת אך אני רוצה לדעת האם ע"פ הבדיקות הנ"ל התרופות אכן משפיעות על חילוף החומרים? או שאלו לא סטיות משמעותיות? האם יש עוד ערכים שצריך להסתכל עליהם בבדיקה? (לא רשמתי את כולן..) בנוסף קבעתי תור לדיאטנית אך זה לעוד הרבה זמן וחשוב לי לשמוע תשובה עכשיו.. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי לתרופות הנ"ל לא צפויה השפעה משמעותית כלשהי על הערכים בבדיקות דם. לא ניתן במסגרת הפורום להתייחס לתוצאות הספציפיות של בדיקות דם ומומלץ להתייעץ עם רופא משפחה בנוגע למשמעות של התוצאות.

שלום וברכה, כמה שאלות ידוע שלוסטרל מעכבת אורגזמה בתופעת הלוואי שלה רציתי לדעת האם כמה שהמינון יהיה גבוה יותר - כך האורגזמה בעצם תתעכב יותר? או שזה לא משנה אם אקח מינון של 50 או 150 מ"ג? עוד שאלה אם פאקסט 60 מ"ג גרם לי לאפיזודה פסיכוטית - האם גם לוסטרל 200 מ"ג יגרום לפסיכוזה? או שאלו תרופות אחרות? הרי שניהם SSRI.. (יש לציין שהלוסטרל נלקח יחד עם 150 מ"ג למיקטל) ושאלה אחרונה האם יש סיכוי גבוה יותר להשמנה כשאתה נוטל לוסטרל ואבילפיי יחד מאשר שאתה נוטל רק לוסטרל? (מדובר על מינון 5 מ"ג אבילפיי ו150 מ"ג לוסטרל) תודה מראש ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מינון גבוה של תכשיר מקבוצת SSRI כגון לוסטרל אכן עלול להיות בעל השפעה משמעותית יותר על מיניות ולגרום ליותר תופעות לוואי. תרופות מקבוצת SSRI לא גורמות למצבים פסיכוטיים אך יכולים לעורר את את התסמינים אצל אנשים שסובלים ממחלה פסיכוטית, כגון סכיזופרניה. השילוב שציינת לא אמור להגביר סיכוי להשמנה.

אהלן וצהריים טובים, ניתן לתת טיפול בויויאנס כתוסף שילובי לתרופה אנטי דיכאונית או כתרופה נפרדת לטיפול בדיכאון למרות שאין התוויה נגד דיכאון וזאת תרופה לקשב וריכוז ולתת אותה כטיפול מוצא אחרון אחרי שאף תרופה לא הגיבה לדיכאון עמיד, נכון שזה לא מקובל אבל קראתי בפורמים באנגלית שאם אף תרופה לא הגיבה יש סיכוי שדווקא ויויאנס יש לה סיכוי טוב להגיב לדיכאון שנכשל עם מספר תרופות ממשפחות שונות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין הוכחות מחקריות שהטיפול בויואנס עשוי להועיל במקרים של דיכאון עמיד ולכן הוא אינו מותווה לטיפול במקרים אלו.

07/10/2016 | 11:42 | מאת: אני

אני נוטל תרופות פסיכיאטריות לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג אביליפיי 5 מ"ג אני עושה בדיקות דם לראות את התפקוד של הגוף שלי עם התרופה ובלי התרופה על אילו ערכים בבדיקת הדם צריך להסתכל אם הם משתנים? מה קשור להשמנה\הרזיה\חילוף חומרים? יש מלא ערכים בבדיקת דם.. על מה צריך לשים לב בעיקר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קיימת אפשרות למדדות רמת למיקטל בדם כדי לודא שהרמה היא בטווח הטיפולי. התרופות שציינת כולל למיטקטל לא אמורות להשפיע על המדדים של חילוף חומרים ולהשפיע על הערכים של בדיקות דם.

07/10/2016 | 00:52 | מאת: אריק

שלום וברכה אני בן 28 אני מעוניין לרזות בערך 20 קילו ואני צריך עזרה כי לבד נורא קשה לי אני מתחתן בערך עוד שנה ויש לי זמן לזה וסוג של דד ליין שוקל כרגע 107 גובה מטר 80 הייתי כמה פעמים בודדות אצל תזונאית אך זה לא העניין שאני לא יודע מה לאכול, העניין יותר שקשה לי נורא להתמיד, ביום יום, אני נורא אוהב מתוקים וזה מקשה עליי אני צריך מישהו שייתן לי הרבה חיזוקים וביטחון כל הזמן, כי לבד קשה לי מישהו שיעבוד איתי על צעדים קטנים קטנים והרבה חיזוקים ולעבוד על יעדים.. ניסיתי כמה פעמים להיות אצל חלי ממן אך כולן שם כמעט היו בנות ולא התחברתי כל כך, מה שגם אני איש של אחד על אחד וצריך יחס אישי כי זה יכול יותר לעזור לי השאלה לאן לפנות? פסיכולוג? מטפל cbt? או קאוצר? מאמן תזונה? משהו אחר? אני גר בפרדס חנה כרגע אני גם בלי קשר נמצא בטיפול פסיכולוגי ארוך טווח בעקבות משבר ממושך שאני עובר.. אבל היא לא ככ עוזרת לי בעניין המשקל ולא כ"כ נותנת לי ביטחון/חיזוקים.. לרוב אנחנו מדברים וחופרים.. :\ וזה לא ממוקד מה צריך לדעתכם? אשמח לעזרה והמלצות :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תהליך של ירידה במשקל הינו תהליך מורכב. כיום ישנן הרבה מסגרות ושיטות שיכולות לעזור, כאשר המרכיבים החשובים וההכרחיים הינם מוטיבציה והתמדה. במידה ואתה סובל גם מתסמינים של דיכאון, הטיפול בתסמינים אלו עשוי לסייע גם בתהליך של הרזיה. כדאי לפנות ליעוץ של פסיכיאטר כדי לבדוק את הדברים ובמידת הצורך להתאים את הטיפול הנכון.

07/10/2016 | 00:35 | מאת: אריאל י.

שלום וברכה רציתי לדעת בבקשה תוך כמה זמן חולפות תופעות הלוואי של הפסקת נטילת תרופות? מדובר על מינון של 100 מג סרנדה + אביליפיי 2.5 מ"ג שהופסקו בבת אחת (אני יודע שזו לא הדרך להפסיק טיפול אך בכל זאת אשמח לתשובה לשאלתי..) התופעות שאני מרגיש הן אי שקט, עצבנות, חרדה, "ראייה שהכול אפור", כאילו ענדתי "משקפיים אפורות", מתח.. קצת סחרחורות, האם אלו תופעות לוואי של הפסקת תרופה או שזה יישאר ככה לעד ובעצם התמכרתי לתרופה? פשוט לא יכול לסבול את תופעות הלוואי של התרופות עצמן, בולמוסי אכילה, עלייה במשקל של 20 ק"ג (למרות הקפדה על פעילות גופנית ודיאטה, לא מצליח לרדת במשקל), עם הרופא אין מה לדבר בכלל, הוא לא מעוניין לשמוע על שינוי תרופתי.. אבל אני מרגיש כ"כ רע עם זה, לכן החלטתי לנסות שינוי על דעת עצמי.. אשמח לתשובות לגבי שאלותיי הנ"ל כבר בערך כמעט שבוע ללא התרופות שהפסקתי במכה מרגיש ערפול וסחרחורות שכמעט לא פוסקות וגם כן השפעה על שיווי המשקל.. כאילו אני "פה ולא פה", אומנם די מתפקד (מבשל משוחח עם אנשים מנסה לצאת לעבוד ויוזם) אך הסחרחורות והתופעות לוואי של הפסקת התרופה לא עוזבות אותי, האם הן אמורות לחלוף מתי שהוא? אם כן מתי בערך מה טווח שזה אמור להסתיים? זה פשוט בלתי נסבל, או שכן האם בגלל שהפסקתי במכה זה יישאר ככה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, הפסקה חדה של תרופות עלולה לגרום לתופעות לוואי אשר בדרך כלל אמורות לחלוף תוך מספר ימים בודדים. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהפסקה של הטיפול עלולה להביא להחמרה במצב הנפשי כך יתכן שהתופעות המתוארות הן חלק של המצב הנפשי שהחמיר ולא בהכרח תופעות לוואי. כך או כך , מומלץ לפנות לבדיקה ויעוץ של הפסיכיאטר המטפל כדי לברר את התופעות ולבחון האם יש צורך לחדש טיפול תרופתי.

מטופלת עשרות שנים ssri לטיפול בדסתמיה ברצוני לשאול האם יש מחקרים בנושא ששימוש ממושך בתרופות פוגע במוח והאם תוחלת החיים מתקצרת אני בחרדה גדולה תודה על תשובתך

שלום רב, התרופות מקבוצת SSRI לא גורמות לנזק מוחי גם לאחר שימוש ממושך של שנים. עם זאת, מומלץ להיום במעקב רפואי ומדי פעם לבצע בדיקות בהתאם לשיקול דעת של רופא המטפל.

04/10/2016 | 22:38 | מאת: יורם

שלום רב, יש לי מס' שאלות.. האם מבחינת ביטוח לאומי אתה חייב להיות מטופל תרופתית בכדי לקבל קצבת נכות? האם יש אנשים שלא לוקחים תרופות ומקבלים קצבת נכות? האם ביטוח לאומי רשאי לדלות עלייך מידע מקופת החולים שלך ישירות ללא ידיעתך? ז"א האם הוא יכול לדעת אילו תרופות אתה קונה? האם אתה רוכש את תרופות המרשם שלך? או שלא? או כמה פעמים אתה מבקר את הפסיכיאטר שלך בלי שתאמר להם? האם הוא יכול להוציא את המידע הזה בלעדייך וישירות דרך הקופת חולים\בית חולים בו אתה מטופל? יש לציין שכרגע אני מקבל קצבת נכות זמנית 40 אחוז רפואי ו100 אחוז אי כושר. אני זוכר שכשהגשתי את התביעה חתמתי על הסכם ויתור סודיות - האם הם יכולים לעשות בו שימוש ולהוציא את המידע שכתבתי הנ"ל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלות ששאלת אינן תואמות את נושא הפורום ולכן לא אוכל לענות עליהן. מומלץ לפנות לפורומים בנושא הרלוונטי.

שלום, יש מידע מתי הגרייה מגנטית תכנס לסל? בהשוואה אחד לשני וביחס אחד לשני, כמה יעילה הגרייה מגנטית לטיפול בדיכאון לעומת נזעי חשמל, ברור לי ולכולם שנזעי חשמל הרבה יותר יעיל, אבל מדובר בטיפול פולשני יחסית עם הרדמה, מהם בערך האחוזי ההצלחה לכל אחד מהטיפולים ובהשוואה? ולמי שיש אפשרות כספית לעשות טיפול בגרייה מגנטית אז עדיף ללכת עליה? יש הוכחות בכלל שהגרייה מגנטית אכן יעילה או שעדיין מדובר עדיין במחקרים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנא ראה את תשובתי לשאלתך הקודמת.

03/10/2016 | 19:54 | מאת: מתלבט מחקר

הציעו לי להשתתף במחקר על גרייה מגנטית, אני מקבל משהו כמו עד כ 50 טיפולים בdtms ומקבל על זה גם פיצוי כספי כלשהו, השאלה היא באופן כללי כדאי להתנסות בגרייה מגנטית בטיפול בדיכאון עמיד או שישירות לעבור לנזעי חשמל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי הטיפול TMS מלווה בפחות תופעות לוואי מאשר נזעי חשמל ואינו דורש אישפוז. מידת היעילות שלו לטיפול בדיכאון אמנם עדיין בתהליכי מחקר, כאשר את הפרטים בנוגע ליעילות הצפויה במסגרת מחקר עדיף לברר באופן ישיר אצל החוקרים.

חג שמח, אני קורא כל כך המון המלצות שלך ד"ר וזה נוגע גם למצב שלי בין היתר חלק מההמלצות שלך, בינתיים כדאי לי לציין שהפסיכיאטר לא עושה אפילו משהו קרוב ככה שאני נשאר סובל, ישלך רעיון להגיד לי איך ניתן לתת לאותו רופא המלצות של פסיכיאטר אחר מבלי לפגוע בו(במקרה שלנו המלצות אך ורק שלך), הרי הוא יחשוב שאני מזלזל בידע שלו אם אבוא לו בגישה הזאת לכן חשבתי להגיד לו את האמת שעוד לפני שהגעתי אליו קראתי ושאלתי בפורומי פסיכיאטריה שונים ורציתי לדעת מה הוא חושב על זה ואם אפשר ליישם את הטיפול התרופתי עליי? ברור לי ולכולם הרי שיש רמת מקצועיות שונה בין רופא לרופא, אבל מבחינת ידע, האם לכולם אותו ידע או שזה עניין של המלצות ובחלק מזל על מי נפלתי? איך פסיכיאטר רוכש את הידע שלו חוץ מהתמחות ניסיון ולימודים? נגיד רוב הפסיכיאטרים יודעים שפבוקסיל וTCA (אלטרול או אנאפרניל) זה שילוב אדיר? וסימבלטה במינון מקסימאלי שלא עוזרת אז לפני שעוברים מורידים ל 90 מ"ג ועליה מוסיפים וולבוטרין 150 מ"ג?, סתם רוצה לוודא אם זה משהו מקובל וידוע אצל כל הרופאים הפסיכיאטרים המטפלים או שרק חלקם יודעים, ואם בדגש שאני נמצא במרפאה תחת בית חולים שיש שם לא מעט פסיכיאטרים והם חולקים מידע בין עצמם לאחרים, יש סיכוי שיודעים את הפרטים האלו?, כי אם לא הגיע הזמן שאחפש פסיכיאטר אחר קרוב לבית ומומלץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פסיכיאטריה אינו מדע מדוייק וההמלצות של הרופאים מתבססות על הידע מתוך מחקרים והן על ניסיון הקליני של כל רופא ורופא. כיום , בכל תחומי הרפוא מקובל לבסס את ההמלצות על המחקרים עדכנים ולהימנע ממתן המלצות שאין להם תמיכה מחקרית. במידה ומתוערר לך ספק לגבי ההמלצה הספציפית, כדאי לשאול את הרופא בנוגע אליה והשיקולים הספצפיים שלו למתן ההמלצה. באופן כללי, כיום בעידן האינטרנט, מקובל לברר את השיקולים הרפואיים שמאחורי ההמלצות ולשאול שאלות הנוגעות לבחירת הטיפול הספציפי ואין סיבה להתבייש מכך שהמידע שקיבלת הוא ממקום אינטרנטי.

29/09/2016 | 16:34 | מאת: אנונימי

שלום וברכה רציתי לדעת בבקשה תוך כמה זמן חולפות תופעות הלוואי של הפסקת נטילת תרופות? מדובר על מינון של 100 מג סרנדה + אביליפיי 2.5 מ"ג שהופסקו בבת אחת (אני יודע שזו לא הדרך להפסיק טיפול אך בכל זאת אשמח לתשובה לשאלתי..) התופעות שאני מרגיש הן אי שקט, עצבנות, חרדה, "ראייה שהכול אפור", כאילו ענדתי "משקפיים אפורות", מתח.. קצת סחרחורות, האם אלו תופעות לוואי של הפסקת תרופה או שזה יישאר ככה לעד ובעצם התמכרתי לתרופה? פשוט לא יכול לסבול את תופעות הלוואי של התרופות עצמן, בולמוסי אכילה, עלייה במשקל של 20 ק"ג (למרות הקפדה על פעילות גופנית ודיאטה, לא מצליח לרדת במשקל), עם הרופא אין מה לדבר בכלל, הוא לא מעוניין לשמוע על שינוי תרופתי.. אבל אני מרגיש כ"כ רע עם זה, לכן החלטתי לנסות שינוי על דעת עצמי.. אשמח לתשובות לגבי שאלותיי הנ"ל תודה מראש

04/10/2016 | 01:07 | מאת: אנונימי

כבר בערך כמעט שבוע ללא התרופות שהפסקתי במכה (סרנדה 100 מג אביליפיי 2.5 מג ולמיקטל 150 מג) מרגיש ערפול וסחרחורות שכמעט לא פוסקות וגם כן השפעה על שיווי המשקל.. כאילו אני "פה ולא פה", אומנם די מתפקד (מבשל משוחח עם אנשים מנסה לצאת לעבוד ויוזם) אך הסחרחורות והתופעות לוואי של הפסקת התרופה לא עוזבות אותי, האם הן אמורות לחלוף מתי שהוא? אם כן מתי בערך מה טווח שזה אמור להסתיים? זה פשוט בלתי נסבל, או שכן האם בגלל שהפסקתי במכה זה יישאר ככה? תודה

29/09/2016 | 10:43 | מאת: אנונימית

שלום.אני מכורה לכדורים פסיכיאטרים טופלתי המון שנים על ידי פסיכיאטר אני נוהגת ללכת לארון של ההורים שלי ולחפש כדורים.דיברתי עם הפסיכיאטר והוא מכיר אותי הוא יודע שזה התמכרות אני ביקשתי ממנו שיוסיף לי כדור אבל הוא יודע שאני יודעת לעזור לעצמי גם לבד והוא יתעקש וגם דיבר עם אימא שתחביא את הכדורים והוא התעקש והציע לי במקום זה לעשות הליכות ומדיטציה.אשמח עם תוכלי ותסכימי כמובן לתת לי עוד טיפ בנוסף לקבוצת גמילה מה אני יכולה לעשות איזה עוד דברים אני יכולה להסיח את דעתי מהתרופות חוץ ממדיטציה והליכה? אני מודה לך ושנה טובה.

29/09/2016 | 10:55 | מאת: אנונימית

רציתי לומר שהמטפלים יודעים שאני יודעת לעזור לעצמי גם בלי כדורים וגם החיים שלי טובים הבעיה היחידה שאני מכורה לכדורים פסיכיאטרים כי אני לוקחת המון שנים ואתמול אחרי שהפסיכיאטר דיבר עם אימא שלי אימא שלי החביאה את הכדורים ואני מרגישה שאני רעבה לכדור כמו שאומרים שוב אשמח מאוד חוץ מהליכה ומדיטציה וקבוצת גמילה עם תוכלי להציע לי בבית שבא לי לקחת כדור איך להסיח את דעתי. ממש תודה ושנה טובה.

שלום אני משתמש מזה כמה שנים בתרופה לוסטרל בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, כמובן שגם למצב רוח, אבל הסיבה העיקרית שהביאה אותי לשימוש בתרופה קונבנציולית זה בגלל ההתקפי הפאניקה. זה לא העלים הכל, אבל בהחלט אפשר לומר שהתקפי פאניקה אין לי. העניין הוא שמאז שאני משתמש בתרופה עליתי לא מעט במשקל, ואני חושב שזה גם בגלל התרופה, ועל אף שאני לא אוכל יותר מפעם, וכן כיום אני עושה הליכות באופן קבוע, עדיין יש את הבעיה עם המשקל. רציתי לנסות להפסיק את הלוסטרל (קיבלתי את זה מרופא המשפחה), כמובן בהדרגה. קראתי שיש תוספים שיכולים להוות תחליף לא רע לתרופות ממשפחת ה SRRI כמו הלוסטרל למשל, ומועילים לחרדה ודכאון ומניעת התקפי פאניקה. אשמח לקבל הכוונה ועצה בעניין, מה מומלץ לעשות. ספציפית יצא לי לקרוא על 4 תוספים: 1. BCM-95 Bio-Curcumin 2. SAM-e (מחירו יקר) 3. L-Tryptophan 4. היפריקום (על זה קראתי שיש גם תופעות לוואי, והוא פחות מתאים לחרדה אלא מועיל יותר לדכאון) מה מהם מומלץ? ומה המינונים המומלצים בשביל להשיג תועלת ממשית, ולהחליף את הלוסטרל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מספיק מחקרים שחקרו את התכשירים שציינת ומידת היעילות שלהן בהפשעה על דיכאון וחרדה ולכן נכון להיום הן לא יכולות לשמש כתחליף לטיפול בתכשירים מקבוצת SSRI. במידה ויש בעיה להמשיך טיפול בתרופה הנוכחית, כדאי לשקול מעבר לתרופה אחרת מאותה הקבוצה אשר לא בהכרח תשפיע באותה מידה על העליה במשקל וכמובן לשקול יעוץ של תזונאי/ת.

26/09/2016 | 07:43 | מאת: רינת

שלום רב. שמי גילת אני בת 46 מובטלת מחפשת עבודה ועדיין לא מצאתי ובגלל זה כאשר אני קמה בבוקר אני קמה ללא מטרה ונכנסת לדכדוך קל. הייתי שמחה לקבל טיפ איך אני יכולה לקום בבוקר גם בלי עבודה בינתיים עד שאמצע עבודה ללא דכדוך ולהרגיש טוב בנוסף לטיפול כזה או אחר? אני ממש מודה לך שיהיה לך יום נפלא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, העדר מסגרת מחייבת עלול להשפיע לרעה על ההרגשה הכללית ולכן כדי לשפר את ההרגשה רצוי ליצור שגרה חדשה על אף שלא מדובר במחוייבות חיצונית, למשל שעת התעוררות קבועה, פעילות גופנית קבוע בשעות הבוקר, חוג , הליכה וכד'. בהתחלה זה יכול להרגיש מוזר, אך תוך תקופה קצרה זה עשוי להשפיע טוב על המצב רוח ועל ההרגשה שהזמן מנוצל ביעילות ולא מבוזבז סתם.

05/10/2016 | 09:41 | מאת: רינת

שנה טובה וגמר חתימה טובה לך ולכל חברי הפורום.

שלום האם טסטוטסטרון נמוך עלול להיגרם כתוצאה מתרופות כלשהן? למשל ידוע שתרופות ממשפחת ה-SSRI פוגעות בתפקוד/חשק המיני. האם הן מורידות את רמות הטסטוסטרון או שמסיבה אחרת נפגע התפקוד המיני? במידה וזה אכן גורם לירידה בהורמון, האם יכול להיות מצב שבגלל שימוש ב SSRI רמות הטסטוסטרון לא יעלו אף כשמקבלים טיפול בהורמון תחליפי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תרופות נוגדות דיכאון לא משפיעות על הרמות של טסטוסטרון והפגיעה בתפקוד המיני קשורה למנגנון אחר.

22/09/2016 | 11:46 | מאת: יוסי

שלום האם מותר לחצות כדור לוסטרל? השאלה מתייחסת גם לגבי לחצות לוסטרל 100 מ"ג, וגם לגבי לוסטרל 50 מ"ג (שם יש אפילו סימון באמצע) בעלון לצרכן כתוב שמדובר בטבליות מצופות. ועד כמה שידוע לי, טבליות מצופות נועדו לכך שלא יחצו אותן. כ"כ כתוב במפורש ב"אופן השימוש" - "אין לחצות או לכתוש את הטבליות". מצד שני, בחיפוש קל ברשת בפורומים (לפחות מה שראיתי בעברית) ראיתי שהתשובות הן שאפשר לחצות. אשמח לקבל תשובה מוסמכת, האם ניתן, האם זה לא פוגע ביעילות בספיגה, ולמה כתוב שאסור לחצות, והאם בטבליות מצופות אין כלל חד משמעי שאסור לחצות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, לגבי כל תרופה ותרופה קיימת הנחיה ברורה האם ניתן או לא ניתן לחצות את הכדור אשר רשומה בעלון לצרכן המצורף לאריזת הכדורים הספציפיים. חשוב להצמד להוראות היצרן המצורפות לתרופה מאחר ושימוש לא תואם להוראות עלול לפגוע ביעילות התרופה.

ב100 אין את זה בדר"כ כשיש קו באמצע זה נועד בכדי להקל על החציה מצד שני כתוב במפורש שלא לחצות, וזה גם הגיוני לאור העובדה שמדובר בכדור מצופה. תודה

22/09/2016 | 05:10 | מאת: זכי

שלום רב, באיזה מצבים מוסיפים T3? מהם התופעות לוואי? וגם באיזה מצבים לא נותנים את הציטומל(צינומל)? האם באמת עם שימוש בו חלים הסיכויים שהנוגדי דיכאון יתחילו להשפיע במצבי דיכאון עמיד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעבר תוספת טיפול בהורמוני בלוטת התריס הייתה דרך המקובלת לשפר השפעתם של נוגדי דיכאון במקרים של דיכאון עקשני לטיפול. היום כמעט ולא נעשה בתכשיר מאחר ויש עליה משמעותית במספר נוגדי דיכאון שונים הקיימים בשוק אשר ניתן לפנות אליהם במקרים של דיכאון עמיד.