חוסר השפעה של תרופות בגלל תפקוד כבד גבוה?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/04/2020 | 22:11 | מאת: אורי

ד"ר שלןם. אני בן 38 וכמה שנים שאני מנסה מספר כדורים ממשפחת ה-SSRI ן-SNRI לטיפול בחרדות ללא השפעה מספקת. האם יתכן כי בגלל שאחד מערכי בדיקות הדם של תפקוד כבד GPT יוצא פי 2 מהערך הגבוה העליון (יוצא ערך סביב 90 משך שנים כאשר הערך הרצוי המקסימלי הוא עד 50) התרופות לא מתפרקות מספיק טוב בכבד ומכאן שלא מביאות להשפעה מספקת?

03/05/2020 | 09:30 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, אין קשר בין הדברים. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה בנוגע לתפקודי הכבד ועם הפסיכיאטר בנוגע לאפשרויות נוספות לטיפול בחרדה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול