חוסר מנוחה קיצוני מתרופת חיזוק

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

25/08/2020 | 21:41 | מאת: רפי

שלום ד"ר. מזה חודש וחצי שאני לוקח כחיזוק את התרופה אריפלי (בחודש הראשון 2.5 מ"ג ובשבועיים האחרונים 5 מ"ג) כחיזוק לויאפקס XR 300 MG אשר לא עזר לחרדות. מאז נטילת האריפלי יש לי חוסר מנוחה תמידי,לא מסוגל לשבת נינוח במקום אחד. בנתיים במישור החרדות לא מורגש שיפור. האם תופעת לוואי של חוסר המנוחה הקיצוני תתרחש כל עוד אקח את האריפלי או שהיא תחלוף תוך שבועות בודדים עם ההשפעה המלאה של התרופה? אודה ממש לתשובתך.

29/08/2020 | 13:28 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, אכן, אריפליי עלולה לגרום לתופעות לוואי של אי שקט וחוסר מנוחה. אם התופעה לא נעלמת אחרי כחודש-חודש וחצי של הטיפול ובמקביל אין שיפור בתסמינים בגללם ניתנה, סביר לשקול הפסקתה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול