פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3535 הודעות
2872 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

10/03/2018 | 15:44 | מאת: אלי

שלום אני לוקח כדור סרנדה פעם ביום 50 מג בערב, סובל מנדודי שינה. הייתי רוצה לעבור לקחת את הכדור בבוקר, שאלה: כדי לעבור לקחת בבוקר אפשר לדלג על לקחת אותה בערב? או עדיף לקחת אחת בצהריים ואז לעבור לבוקר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שתי האפשרויות סבירות.

05/03/2018 | 13:10 | מאת: מיכל

לפני חודשיים ושבוע התחלתי במינון של כדור סרנדה וקלונקס ..לאחר שבועיים לא הרגשתי הטבה רק הקלונקס הרגיע לכמה שעות לאחר התיעצות עם הםסיכאטרית הוסיפה מינון..היום הגעתי ל150מ"ג ועדייין אין הקלה יש יותר חרדה מזה שהתרופה לא עוזרת ומה יהיה...?האם לתרופה גזו לוקח יותר מחודשיים?בשביל להרגיש טוב ..האם יש כדור אחר או בנוסף לסרנדה לעזור? אני לוקחת גם חומצה פולית הרופאה אומרת שזה עוזר לספיגה אשמח לקבל חוות דעת תוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ואחרי 6-4 שבועות של הטיפול אין הטבה כלשהי, אפילו לא מינימאלית, לרוב לא מומלץ להשמיך ולעלות מינון אלא להחליף את התכשיר. בטיפול בחרדה הבחירה על פי הרוב היא בתכשירים אחרים מקבוצת SSRI כגון פרוזאק, סרוקסט, ציפרלקס ועוד, אך כמובן את הבחירה הספציפית נעשית ע״י הפסיכיאטר המטפל על סמך הבדיקה הפרטנית ושיקולים ספציפיים לאותו המטופל.

04/03/2018 | 15:14 | מאת: טובה

שלום רב, רופא המשפחה שינה לי כדור מציפרלקס לבריטליקס 10 מ״ג לאחר שנדמה היה שהציפרלקס כבר לא הועיל. לקחתי אותו 7 שנים. הפסקתי את הציפרלקס, עשיתי הפסקה של יום והתחלתי לקחת את הבריטליקס. כעט אני נוטלת אותו כחודש והתחלתי לקבל התקפי חרדה במקום שתהיה הטבה. האם הבריטליקס עדיין לא משפיע או שזה תופעת לואי של הפסקת הציפרלקס. מה עלי לעשות. די קשה לי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אני מבינה נכון, הפסקת את הטיפול בציפרלקס לפני כחודש ולכן סביר להניח שלא מדובר בתופעות לוואי של הפסקתו. כדאי להתייעץ עם רופא המטפל בנוגע למצבך הנפשי הנוכחי ולשקול שינויים בטיפול בהתאם להתרשמות הקלינית.

02/03/2018 | 16:30 | מאת: שמש

שלום, בשנה האחרונה אני סובלת מהתקפי חרדה שחוזרים בכל יום. לא עובר יום אחד בלי שיהיה לי. לאחרונה יש בי תחושות מוזרות שאני מרגישה שאני לא מכירה את האנשים סביבי, זאת אומרת אני בידיעה שאני מכירה אותם, למשל בת הזוג שלי, הרגשתי תחושות כאילו אני נמצאת עם בנאדם זר, אבל בפועל ידעתי שאני מכירה אותה ואוהבת אותה, אבל לא הצלחתי להרגיש את זה, גם כשהיא חיבקה אותי כשהייתי בלי חולצה למשל המגע הרגיש לי מוזר מאוד, כאילו בנאדם שאני לא מכירה עושה לי את זה, אבל הכל קורה בידיעה שאני אכן מכירה.. התחושות האלה ממש מפחידות.. בנוסף יש רגעים שאני פתאום מרגישה שהמציאות לא אמיתית, וזה מכניס אותי שוב להתקפי פאניקה שאני לא מצליחה להרגיע.. אני מפחדת ללכת לישון כי אני מפחדת שהתחושות האלה ילוו אותי גם בחלומות, וכבר זמן מה שיש לי גם סיוטים בלילות.. אין לי עם מי לדבר, ואני לא בנאדם שנוטה לדבר על הרגשות שלו, בנוסף גם אין לי זמן ללכת לטיפולים, בגלל העבודה, אני עובדת ומחזיקה בית ומנהלת זוגיות, אני מרגישה שהמצב הנפשי שלי הולך ומדרדר והורס לי את הכל.. מציינת שבגיל 15 איבחנו אותי בפוסט טראומה, אבל מעולם לא היו בי תחושות כאלה. (כיום בת 21)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת תסמינים של חרדה ומועקה. הדרך להתמודד עם המצב היא לפנות לבדיקה מקצועית ע״י פסיכיאטר, לאבחן את הבעיה ולהתאים טיפול (תרופתי, פסיכולוגי, משולב). אין ספק שהפניה לטיפול אינה החלטה פשוטה ודורשת השקעה של זמן. עם זאת, השיפור במצב שלך עשוי הפחית את המצוקה שלך ולשפר את איכות החיים והתפקוד וכדאי לקחת זאת בחשבון בעת קבלת ההחלטה.

02/03/2018 | 05:53 | מאת: פרוזק

פרוזק מחצית החיים שלו זה בין 2-4 ימים אם אני לא טועה .. השאלה שלי למה צריך לקחת כל יום כדור אם המחצית כזאת ארוכה

לקריאה נוספת והעמקה

מכיוון שהתרופה מתפנה מהגוף באופן הדרגתי ובשביל שהטיפול יהיה יעיל יש צורך שהרמה של התרופה תהיה אחידה . הדבר מתאפשר כשנוטלים את התרופה כל יום.

25/02/2018 | 12:43 | מאת: דן

שלום אני סובל מדיכאון חרדות היפוכונדריה המון שנים .נול קסנקס הרבה שנים באופן קבוע 1 מיליגרם בוקר. 1 מיליגרם ערב.השאל האם קפיצות שרירים כאבי שרירים כבר 6 ששנים יכולים להיות מהפרעות החרדה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חרדה עלולה להשפיע על השרירים, אך לפני שקובעים שהתופעות קשורות לחרדה, יש לשלול בעיות גופניות.

11/02/2018 | 19:47 | מאת: מיכאל

שלום רב, האחיין שלי, (18 וחצי) אובחן בחוסר חמור של ויטמין B12, שהחל בחודש אוקטובר, דבר שגרם לו לחולשות. הוא ניסה לבדוק באינטרנט את המקור שלהם, וקרא על כל מיני מחלות מסוכנות, והחל לחשוש שהוא סובל מהן, וכתוצאה מכך הוא החל לסבול ממחשבות פחדים וחרדות, דבר שלא איפשר לו לישון בלילות במשך כחודש, ועקב כך החל לחוש בדיכאון, וחוסר ריכוז. במהלך הזמן, לאחר שיחות שלו עם בני המשפחה, וטיפול פסיכולוגי שעזרו לו להפיג את הפחדים והחרדות, הוא החל לישון בלילה (פעם חלק מהלילה ופעם לילה שלם לסירוגין), וכן חזר לו הריכוז, דבר שאיפשר לו לצפות בטלוויזיה וגם לשחק בסלולרי. הוא נמנע, בד"כ מלחייך, כי אינו רגיל לכך עדיין, אך אם מבקשים זאת ממנו זאת, הוא עושה זאת ללא בעיה, ואפילו גם מבלי שירגיש בכך. ביום שני שעבר הוא ביקר אצל פסיכיאטר, שלא נמסר לו המידע על העניין של היכולת של האחיין שלי לחייך ולהתרכז, ולכן נתן לו רסיטל וקסאנגיס וכן כדור שינה. מציין שבימים אלו הוא כבר אינו בוכה. אך לא נראה לי שזה בגלל הכדורים, כי הוא התחיל לקחת אותם רק לפני 5 ימים. השאלות שלי, הן: 1. האם ייתכן, בהסתמך על מה שכתבתי לעיל, שהאחיין שלי אכן סובל מדיכאון, שמצדיק נטילת התרופות הנ"ל ? 2. מהן התופעות הבסיסיות ביותר שיש לדיכאון, שרק אם כולן ישנן, ניתן לדעת שהאחיין שלי סובל מדיכאון כלשהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האבחון של דיכאון מתבצע על בסיס קיומם של קבוצת התסמינים הנפשיים האופנייניים למחלה כאשר לא בהכרח את כולם חייבים להתקיים כדי לאבחן את המחלה. כך למשל, ישנם אנשים שלוקים בדיכאון שמצליחים להתרכז ולחייך אך סובלים מתסמינים רבים אחרים של המחלה. לא ניתן במסגרת הפורום לאשר או לשלול את האבחנה שניתנה לאחיין שלך, מאחר ואבחון של דיכאון דורש בדיקה פרטנית ע״י איש מקצוע ולא מתבססת אך ורק על רשימת התסמינים המתוארים. כמו כן, לפעמים הטיפול התרופתי עוזר תוך פרק זמן קצר יחסית כך שהשיפור שתיארת בהחלט יכול להיות קשור לטיפול התרופתי.

06/02/2018 | 21:34 | מאת: מיואש

שלום מאובחן עם אישיות נמנעת/חרדה חברתית, דיסתימיה וחרדות. בן 36 רווק ללא זוגיות בעבר, עבדתי לסרוגין בעבודות חלקיות ומזדמנות, מזה שנה לא עובד, סובל מחרדה מה אנשים יחשבו עלי, חוסר יוזמה, הרבה שעות במיטה ללא מעש. מתקשה אפילו בפעולות יום יומיות כמו נקיון. מקבל 15 שנה טיפול תרופתי עם שיפור זמני וחלקי. קבלתי סרוקסט, ציפרמיל כיום ויאפקס וקלונקס SOS. (נסיון בוולבוטרין ואדרונקס- לא עזרו) אביליפי 5 מ"ג עזר לאקטיבציה אבל הפסקתי בגלל אקטיזיה. ריטלין השפיע חזק, עזר למרץ אנרגיה ומצב רוח הפסקתי בגלל חוסר שקט וריבאונד קשה. הפסיכיאטר חושב שמיציתי טיפול תרופתי. מה דעתיך יש טעם לנסיון תרופתי נוסף? איזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי הסיכוי שהטיפול התרופתי החדש יביא לשינויים דרמטיים אינו גבוה, אך כמובן קיים. תרופות הבחירה לטיפול הפרעות חרדה ודיכאון הן התרופות מקבוצת SSRI (כגון לוסטרל, פבוקסיל, פרוזאק) וכן תרופות מקבוצה הישנה יותר- התכשירים הטריציקליים (אנרפראניל, דפרקסן, נורטילין ועוד). חשוב לציין כי במקרים בהם הטיפול התרופתי לא מביא לתוצאות הרצויות, חשובת להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי בגישה CBT שעשוי להיות יעיל במיוחד במקרים של הפרעות חרדה.

01/02/2018 | 18:08 | מאת: פריזמה

לפני כמה ימים היה שיפור ואז שוב ירידה ככה עליות וירידות , מה לעשות ??להמתין שיעבור 3 חודש ואם לא יהיה שיפור לעלות במינון ? או שצריך כבר לעלות ? כן טוענים שלוקח לו לפעול 12 שבועות

01/02/2018 | 18:08 | מאת: פריזמה

אם אני יעלה ל30 זה יעשה משהו ? כי אני רואה שהרוב מעלים ישר ל40

שלום רב, קודם כל אציין שהפורום לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי ובמסגרת הפורום לא ניתן לתת המלצות ספציפיות לגבי התרופות או המינונים. באופן כללי, אם המינון ההתחלתי של נוגד דיכאון לא מביא לשיפור הרצוי תוך 4-6 שבועות, במרבית המקרים מומלץ ומקובל לעלות מינון.

01/02/2018 | 17:43 | מאת: אלי

בעברי 2 אפיזודות של דיכאון - האחרונה לפני כשנה וחצי, תגובה לארוע בריאותי שעברתי. יצאתי לחלוטין בעזרת תרופות שהפסקתי לקחת לפני כשנה. הפסיכיאטר אמר שאם הדיכאון יחזור בפעם השלישית אצטרך להיות בטיפול מונע כל חיי. לפני כחודש וחצי אובחנתי כסובל מגידול בשלפוחית השתן. כתוצאה מכך נכנסתי שוב לדיכאון - ירדתי למעלה מ10 קילו בחודש. אני מועמד לניתוח בקרוב שאני חרד ממנו חרדת מוות - כאשר הדיכאון מלווה גם במתח נפשי עצום וכאבים בחזה (קיבה?). רק לפני כשבוע הבנתי שרופא משפחה יכול לתת מרשם לתרופות פסיכיאטריות והתחלתי לקחת - עדיין ללא השפעה. חושש שעקב כך שאני לוקח תרופה פסיכיאטרית (שעדיין לא התחלתי לקחת כאשר הייתי בטרום ניתוח) לא יוכלו לבצע בעוד שבוע את הניתוח - לא אוכל לעמוד בסבל של המתנה נוספת. אני בן 68. יש עצה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש חשיבות רבה לטיפול נגד דיכאון , במיוחד בתקופות בהן אתה נאלץ להתמודד עם המחלה מאחר ודיכאון עלול לפגוע ביכולת התמודדות. סביר להניח שהטיפול התרופתי לא ימנע ביצוע הניתוח, אך ליתר הבטחון כדאי לברר זאת עם הרופא המנתח והמרדים. יש לציין כי הטיפול עשוי להשפיע לא באופן מיידי אלא תוך 4-6 שבועות וחשוב להיות במעקב פסיכיאטרי כדי לודא יעילותו ולבצע שינויים בו במידת הצורך.

04/02/2018 | 20:08 | מאת: אלי

תודה ד"ר על התגובה המהירה. אכן כולם אומרים לי שהלחימה בדיכאון חשובה להחלמה, אבל קל לדבר מאש לעשות ( ואת בטח מכירה זאת היטב מעבודתך). מהיכן לוקחים את הכוחות? הניתוח כבר מחרתיים ומה אעשה עד שהתרופה תתחיל להשפיע (אם בכלל ולא נצטרך להתחיל עם נסיונות לחלופות)? חושש מההרדמה, חושש מלהיות עם קטטר, אחר כך המתנה לתשובה מהפתולוגיה והחלטה על המשך טיפול. הלו! אני כבר בן 68 (כולם אמרים " צעיר" ...). ולא רואה עצמי עם הליכון או מחלות כמו שאני רואה הרבה. מקרה קשה....

28/01/2018 | 09:40 | מאת: אייל

שלום בהמשך לשאלותיי מלפני חודש חודשיים, בעקבות חרדות ודיכאון שהתחילו בעודי נוטל 10 מ"ג סרוקסט ליום, עליתי ל20 מ"ג למשך 5 שבועות ואח"כ עליתי ל30 מ"ג לעוד חמישה שבועות (סה"כ 10 שבועות מאז שהתחילו החרדות). יש שיפור ניכר אבל לא עד הסוף. האם להמתין עוד כמה שבועות וזה ישתפר או לעלות מינון ל40 מ"ג (מינון ששהיה לי קשה איתו בעבר)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בהחלטה מורכבת מאחר ומצד אחד העליה במינון צפויה להביא לשיפור נוסף, אך יחד עם זאת יש סיכוי לתופעות לוואי. כדאי לדון ביתרונות וחסרונות של שתי האפשרויות עם הרופא המטפל מאחר ויש חשיבות למאפיינים הספציפיים של המצב איתו אתה מתומודד וכן לתופעות הלוואי הספציפיות שמהן סבלת בעבר.

28/01/2018 | 09:37 | מאת: יואל

שלום ד"ר האם ניתן לשלב אפקסור XR75 עם אביליפיי לטיפול בדיכאון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השילוב בהחלט אפשרי.

26/01/2018 | 19:55 | מאת: דניאל

לפני שנה וחצי רצינו להכנס להריון עם בת הזוג. וזה לא הצליח. אני בן 49. פניתי לרופאת משפחה והיא סירבה לתת כל בדיקה . טענה שצריך להביא הוכחות שבת הזוג עשתה בדיקות והכל תקין. אמרתי שזו זכותי לקבל בדיקה כאדם עצמאי לגבי פריון זרע וכל מה שקשור לי. היא סירבה וסירבה וזהו. ממש התנגדה. באופן מתמשך. לאחר יותר משנה הרגשתי עייפות מסוימת וביקשתי בדיקות והיא סירבה. עשיתי באופן פרטי בדיקות והטסטוסטרון שלי נמוך. יש לי קושי להתמודד עם ההתנהלות של הרופאה. ומרגיש מתוסכל מכך שהיא לא עזרה לי כרופאה באמת. יש לי זלזול מסוים כלפיה אבל גם כעס על עצמי למה ויתרתי. אין עניין בכלל לדבר איתה על זה. אני גר בישוב מאוד קטן ואין בקרבתנו אפשרויות אחרות. מה שמטריד אותי בעיקר זה ישמע מוזר מדוע רופאה מתנהגת ככה. זו שאלה שחשבתי שקשורה דווקא למקצוע המומחיות שלך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צר לי על התסכול שאתה חווה , אך לצערי אין אפשרות לדון בעניין זה במסגרת הפורום מאחר וזה לא הנושא שלו. ממליצה לך לפנות לפורום בתחום טיפולי הפוריות ולברר את השאלה עם המומחים בתחום.

26/01/2018 | 19:45 | מאת: איתן

יש לי דכאון מוזר, דכאון צף. ניתן להגיד שבתנאים שאני עסוק במשימה הוא נעלם. במנוחה מופיע ברכעים מסוימים כמו ענן שיושב על ראש. ואני לא מבין מזה. ומתבונן בזה. וזה לפעמים נעלם ולפעים לא זז. זה לא ממשהו. זה כמו ידיעה חדה של המשמעות כנמצא בלבד ושזה לא טוב ולא רע. זה מןפיע דווקא שאיני מתמודד עם דבר לא מחלה לא כאב לא מחשבה. לפעמים חולף מיד לפעמיים מתקע יומיים. סתם מפריע. לא יודע מזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר והתופעה שתיארת מפריעה לך, חשוב לברר במה מדובר ולחפש דרכי טיפול. התיאור שנתת לא מאפשר לקבוע האבחנה וכדי לעשות זאת, יש לפנות לבדיקה פרטנית אצל איש מקצוע פסיכיאטר. יתכן ואכן מדובר בדיכאון , אך ויתכנו גם מצבים נפשיים אחרים שאחראים על התחושות האלו.

25/01/2018 | 08:58 | מאת: דריה

שלום רב בעבר בשל דיכאון, קשיים ועכבות רבות לקחתי כדורים ממשפחת ssri. בשל תופעות לוואי החלפתי לכדורים ממשפחת ssni וזה עזר ולא היו לי תופעות לוואי. נאלצתי להפסיק כי נכנסתי להריון. שאלתי היא אילו כדורים כן ניתן לקחת בזמן הריון? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לטיפול בדיכאון יש חשיבות רבה בתקופת ההריון. לרוב , מומלץ על הטיפול בתכשירים מקבוצת SSRI, אך הבחירה בתרופה הספציפית נעשית ע״י הפסיכיאטר המטפל אשר אמור לתת לך הסבר מפורט אודות התכשיר עצמו והשפעותיו הצפויות בתקופה זו. בנוסף, מומלץ להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי אשר מרכז את המידע העדכנית אודות בטיחותם של התכשירים הספציפיים בהיריון.

שלום אני בת 30 ולאחרונה מלווה אותי תחושת עצב ומועקה בכל הנוגע לקשר עם אמא שלי או לביקור בבית הוריי. אני ואמא שלי היינו עד לפני שנה החברות הכי טובות היינו מבלות המון יחד והייתי מספרת לה הכל והיא הייתה מעורבת בחיי מאוד. לפני כשנתיים עזבתי את בית הוריי לטובת מגורים עם החבר ומאז אני מרגישה שהקשר ביננו כבר לא מה שהיה, כלומר, הוא נעשה שטחי, אני מרגישה שאני כבר לא כ״כ מעניינת אותה (כמו שאומרים רחוק מהעין רחוק מהלב), כל פעם שאני מנסה לחדש את הקשר ולעבוד עליו למשל על ידי שליחת הודעה אני תמיד מרגישה שאני מפריעה לה במשהו. יש לי עוד שני אחים גדולים שיש להם ילדים ואמא שלי רב היום עם הנכדים. אני יודעת שזה טבעי שסבתא תרצה להיות עם נכדיה, במקרה שלה זה כל יום היא ממש מגדלת אותם. לי אף פעם לא היה סבא וסבתא אז אני לא מבינה מה כ״כ קריטי לנכדים לראות את הסבתא כל יום, מה גם שנראה שאחיי דיי מנצלים אותה. בתור בת הזקונים תמיד הרגשתי תלושה מהמשפחה, אחים שלי מאוד דומים ואני בכלל לא קשורה. זה מה שאמא שלי אהבה בי שאני שונה מאחיי ולזה היא הכי התחברה. אני לא מבינה איך מקשר כ״כ קרוב של חברות נהיינו כ״כ רחוקות. ביום יום היא לא מתעניינת וזה הרגיש כמו סטירה בחצי שנה הראשונה שגרתי לבד שהיא בכלל לא התעניינה מה הולך איתי, הרגשתי נטושה. נכון שאני כבר בת 30 אבל זה מאוד מעציב אותי ואני לא חושבת שיש גיל שבו הקשר עם אמא צריך להיות מנותק. לפני חודש היה לי יומולדת 30 והוריי הזמינו נופש בדיוק בתאריך הזה, כשאמרתי שהייתי רוצה לחגוג גם איתם עיכבו את היציאה בכמה שעות והיא בילתה איתי, אבל עדיין זה לא מרגיש הקשר העמוק שהיה ביננו לפני שנה. כל פעם שאני באה לביקור בבית הוריי (פעם בשבוע) אני מרגישה עצב ומועקה, קשה לי לבלות איתם כי כל הזמן הבית מלא בנכדים או באחים שלי שנמצאים שם כמעט כל הזמן או שהם מתקשרים ולי כל הזמן אומרים גם להתחיל לעשות ילדים. כאילו כל מה שנחשב כרגע במשפחה זה הנכדים. אחותי מובטלת כבר 5 שנים מאז שנולדה ביתה הראשונה וכל היום מדברת עם אמא שלי על מה הילדה אכלה ומה היא לא אכלה. קשה לי כל פעם לבוא לשם ומצד שני אני לא רוצה להפסיק לבוא חשוב לי מאוד לשמור על קשר עם הוריי. איך אני אמורה לנהוג? (כבר עשיתי שיחה עם אמי שאני מרגישה שאני מאבדת אותה, שהיא לא באמת שם כמו פעם) אני באמת מרגישה שאני לא מעניינת אותה. עליי לוותר ולהבין שזהו יש לה עניין חדש הנכדים ושאני בעינייה סתם כלי לייצור נכדים? אני ככ שונאת שהיא אומרת לי להזדרז ולהביא ילדים, אני מרגישה שזה מבטל אותי לגמרי, כאילו עדיין לא עשיתי את מה שרציתי עוד אין לי קריירה מסודרת ואני בכלל לא בכיוון של זה כרגע. לארוחות משפחתיות של שישי אני לא מגיעה אני לא מרכישה שאני מעניינת מישהו וכל הזמן מדברים על אחותי שגדולה ממני ב 10 שנים ועל הנכדים. מה עליי לעשות איך לנהוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל אציין שלהערכתי, התחושות המורכבות שמתעוררות אצלך בתגובה לשינויים ביחסים עם האם ככל הנראה אינן מעידות על הדיכאון . מדובר בתגובה רגשית לשינויים שחלו ביחסים עם ההתבגרות שלך ויציאתך מהבית. מדובר בתהליך טבעי שאת ואימך עוברות ומגיבות אליו כל אחת בדרכה והשינויים לפעמים כואבים. הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי להבין יותר טוב את התהליך, את המקום שלך ושל אימך בו ולמצוא דרכים לשפר את היחסים עם השינוים שחלו בהם.

19/01/2018 | 00:07 | מאת: דיויד

שלום ד"ר, בעבר כתוספת לאסטו לקחתי מינון נמוך (רבע כדור של 30 ) של מירו ומה שקרה שזה גרם לי לעייפות קיצונית מאד ולתחושת ריחוף מסויימת. התחושות לא עברו גם אחרי חודש לכן הטיפול הופסק. קראתי איפשהו שמינון גבוה של מירו דווקא לא עושה את התופעות הללו. השאלה שלי היא האם מינון גבוה פחות מעייף ממינון נמוך (אך עדיין מעייף) או שממש ניטרלי/אף מעורר. הבהרה: מירו כתרופה יחידה הפעם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מירו עלול לגרום לעייפות מוגברת וההשפעה זו היא מתגברת ולא פוחתת עם העליה במינון. עם זאת, לאורך הזמן אצל חלק מהמטופלים ההשפעה המרדימה פוחתת כתוצאה מהסתגלות לתופעת הלוואי הזו.

לאחר חמש שנות זוגיות שבהם חלק גדול מהזמן לא הייתי איתה נפרדתי סופית מחברה שלי אני נראה טוב ותמיד אמרו לי שאני יכול להשיג יותר טוב ממנה אבל היה לי טוב איתה ועדיין תמיד הסתכלתי על דברים גרועים בה היה לי קשה להיפרד ממנה היא אהבה אותי כמו שאף אחת לא אהבה את אחד אף פעם בכל זאת ראיתי בה את הגרוע שיש אני מאובחן בocd ומה שהשפיע עליי בדיעבד אני יודע זה rocd לאחר שנפרדנו עברתי תקופה קשה בלי שום קשר לפרידה הייתי צריך מישו ועדיין לא רציתי לחזור אליה כי ידעתי תמיד שזה לא זה עבר זמן והיא כבר עם מישהו אחר לחזור להיות כבר בלתי אפשרי אני כרגע בוחן אותה וקולע כמה פספסתי היא נראית לי טוב פתאום ואני כמעט לא זוכר את הרע שהיה לנו ביחד לא ידעתי על האבחנה שהייתה לי עד שקראתי על זה הרבה זמן אחרי שנפרדנו וקלטתי שעשיתי טעות שלא תמיד הסתכלתי על הדברים הטובים בה אני נשבר מבפנים היום ומצטער על מה שעשיתי אולי היא באמת הייתה האחת שלי ואני איבדתי את זה אני רואה שטוב לה ואני לא יכול לשחזר את הטוב שהיא לי איתה למרות שידעתי שזה יפסיק בקרוב והטוב הזה לא יישאר לעד המחשבה שלי עליה מכניסה אותי לדיכאון עמוק וניסיתי הרבה סוגי כדורים עכשיו הפסקתי בגלל תופעות לוואי איומות שקרו לי בבקשה תסביר לי שזה לא באמת פספוס שלי ורק האבחנה שלי לפי מה שקראתי היא שגורמת לזה אני במצב רע תעזור לי בבקשה הרי לפניי שידעתי שיש לה מישהו בכלל לא הפריע לי מה איתה וגם שהיינו ביחד לא אהבתי אותה והייתי עם אחרות כמו איזה סמרטוט עכשיו אני הסמרטוט אבל סבלתי מספיק אני חושב אפילו כבר להתאבד רק שיפסיקו לי המחשבות מה פתאום נתפסת עליה אולי בגלל שהיא עם מישהו אחר זה מונע ממני להמשיך לחיות בבקשה עזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תהליך פרידה לעיתים מלווה במועקה משמעותית ויש אנשים שמתקשים לעבור אותו לבד וללא עזרה. כצעד הראשון מומלץ ורצוי להיעזר באנשים הקרובים אליך, משפחה ו/או חברים. במידה וזה לא יספיק, כדאי לשקול גם עזרה מקצועית. במידה והמחשבות על מוות מעסיקות אותך ואף מובילות לכוונות אובדניות ממשיות , כדאי לפנות לעזרה המקצועית בהקדם האפשרי.

11/01/2018 | 17:00 | מאת: פריזמה

במשך חודש וחצי הראשונים הרגשתי החמרה חמורה בחרדה , זה חלף לי , כמו כן הרגשתי גם עייפות ושינה מרובה , אבל...בימים האחרונים ביומיים האחרונים אני מתעורר מוקדם מהרגיל וקצת קשה להרדם למה זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לקבוע במסגרת הפורום וללא הערכה ממוקדת מה הסיבה לשינויים הללו. במידה והתסמינים יתמידו ולא יחול שינוי לטובה, כדאי להיבדק ע״י הפסיכיאטר המטפל כדי לברר מהי הסיבה לתופעה ולשקול שינויים בטיפול בהתאם.

ערב טוב אני בת 25 לפני כמה חודשים הייתי אמורה להתחיל טיפול של ריאוקוטן ,אבל אז משום מקום נהיו לי התקפי חרדה שהתפרצו בדופק מהיר וקוצר נשימה וירידה במשקל ועוד כמה גורמים ..התברר עם הרופא משפחה שאלו התקפי חרדה לכן לא התחלתי לקחת את התרופה כי קראתי באינטרנט שזה יכול לגרום לדיכאון קיבלתי טיפול של ציפרלקס מהרופא משפחה סהכ לחודשיים שבהחלט הפסיק את הכל כיום אני כבר חודשיים אחרי ומרגישה ברוך ה׳ מעולה אבל מצב הפנים שלי החמיר נהיו לי צלקות פצעים אדומים ותת עוריים אני מיואשת מיזה השאלה אם מומלץ להתחיל טיפול של ריאוקוטן אני מאוד לא רוצה לחוות את מה שחוויתי זה היה נורא ומיצד שני ניסיתי כל שיטה אפשרית (באמת כל שיטה) בטיפול באקנה אולי שוב להתחיל טיפול של ציפרלקס ובהדרגה לשלב טיפול ריאוקוטן לא יודעת מה לעשות כמובן שאלך לרופא עור להתייעצות ולרופא משפחה אבל מאוד אשמח לחוות דעת נוספת תודה וערב מקסים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי במצב כפי שאת מתארת בהחלט יש אפשרות לטיפול משולב בתכשיר נוגד חרדה כגון ציפרלקס. חשוב להתייעץ עם רופא העור ורופא משפחה לגבי השילוב.

06/01/2018 | 23:14 | מאת: פריזמה

נוטל פריזמה 20מג כבר 8 וחצי שבועות , היו ימים טובים וימים רעים ,כרגע שוב ימים רעים עם שינה מרובה וכאבי ראש מהשינה המרובה , מרגיש חלש ועייף עדיין , החרדה שפריזמה גרמה לה בתחילת טיפול כבר נעלמה , ועדיין אין שיפור ,יש אומרים שפריזמה (פרוזק) מתחיל לעבוד לאחר 12 שבועות , לחכות לשבוע ה12 או שצריך לעלות מינון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש צורך לעשות הערכה פסיכיאטרית כדי לברר האם יש שיפור כלשהו עם הטיפול הנ״ל ובמידה ואין, אין טעם לעלות מינון אלא להחליף את התכשיר. לעומת זאת, במידה ויש שיפור כלשהו, אפילו מינימלי, מומלץ אכן על העליה במינון. אין לבצע שינויים ללא התייעצות עם הרופא והיעוץ בפורום הינו כללי ולא מהווה תחילף ליעוץ פרטני.

03/01/2018 | 06:04 | מאת: דודו

שלום , באיזה שעה במהלך היום בשעות היום מומלץ ליטול ברינטליקס 10 מג ודפלפט כרונו 1500 מג כאשר מצב המטופל עדיין לא מאוזן והוא גם כן נוטל אינווגה 9 מג בבוקר ?! תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברינטליקס מומלץ ליטול בבוקר ודפלפט כרונו בעבר.

30/12/2017 | 16:15 | מאת: ליבוש

שלום רב אני נוטלת ציפרלקס 10 מג בעקבות הפרעת חרדה. מזה כ9 שבועות בסופי שבוע אני ישנה 10-12 שעות ועדיין מרגישה מאוד מאוד עייפה גם במהלך השבוע חווה עייפות ותשישות... האם זה הגיוני בשלב זה? מה ההמלצה להמשך? זה ממש מוריד את התפקוד היומיומי כמו כן מרגישה שהחרדות לא נעלמו לחלוטין....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ועייפות הופיעה בעקבות תחילת הטיפול בציפרלקס וקשורה אליו, יש מקום לשקול החלפת התכשיר. כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ בנוגע לאפשרויות אחרות.

30/12/2017 | 13:54 | מאת: תומר

שלום רב, ברצוני לשאול בשם חבר אשר טופל בתרופה הנ''ל במינון של 200 מ"ג ובחודש האחרון הוחלט לנסות להפסיק את השימוש בה. ההפסקה נעשתה בהדרגתיות אשר בכל שבוע במהלך החודש ירדו ב50 מ"ג עד להפסקה מוחלטת. בשבוע האחרון כאשר כבר לא נעשה שימוש בתרופה, הופיעו תסמינים של עצבנות וחוסר שקט במהלך רוב היום כאשר אותו חבר מודע להם ומנסה להבין האם יכול להיות לכך קשר? כמו כן ברצוני לשאול מה בדרכ ניתן לעשות במצב כזה באופן כללי? הנני יודע שמבלי להיכנס לפרטי המטופל ובטיפולים אשר עובר במקביל ובהיסטוריה הטיפולית שלו , השאלות הנ"ל יכולות להישמע מגוחכות ולהגביל את התשובות אליהן אך בכל זאת ברצוננו לקבל את חוות דעתך בנושא ובדגש על הפסקת השימוש בתרופה הספציפית הזו ובכללי מה יכולים להיות כיווני הפיתרונות במצב שהוצג. תודה רבה מראש תומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר ולסרוקוול יש השפעה מרגיעה , הספקתו עלולה להחמיר תסמינים כגון עצבנות ואי שקט, במיוחד אצל המטופלים שלוקים במחלה או הפרעה כרונית ואינם מאוזנים. אכן, אין אפשרות לתת יעוץ עבור המטופל הספציפי ללא בדיקתו ולכן מומלץ לפנות ולהתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל שמכיר אותו.

26/12/2017 | 00:02 | מאת: פריזמה

מה ההבדל בין פרוזק לפריזמה ? פריזמה היא בדיוק כמו פרוזק ? הייצור שלה אותו דבר מבחינת כימיקלים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי התרופות מכילות את אותו החומר הפעיל והשפעתן צפויה להיות זהה.

24/12/2017 | 01:52 | מאת: דודו

מהו המנגנון שדבו תרופות אנטיפסיכוטיות חדשות כמו אינווגה ואביליפיי וסוליאן משמשות כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון וחרדה ?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבין התרופות שציינת, רק אביליפיי מותווית כטיפול אוגמנטציה לנוגדי דיכאון. המנגנון הספציפי בו מסייעת לטיפול בדיכאון אינו ידוע אך ישנן עדויות מהמחקר לכך שיכולה להיות יעילה כטיפול תומך בדיכאון.

24/12/2017 | 01:47 | מאת: משה

איך עולים במינון brintellix ברינטליקס 10 מג למינון 20 מג ? האם עוברים למינון 20 מג בבת אחת או עולים בהדרגה ? ואם עולים בהדרגה אז באיזה צורה עולים במינון ? תודה !

שלום רב, ניתן לעלות במינון בבת אחת, כמובן במידה ויש המלצה לכך מהפסיכיאטר המטפל.

שלום, אני משרתת כבר חודש וחצי בצהל , סובלת מגיל קטן מאמטופוביה (חרדה מהקאות) ומתוצאה מכך יש לי פעם בשנה ככה תקופות של דכאון (בין שבועיים לחודשיים) שבהם אני ממש מכריחה את עצמי לאכול ונמצאת בדאון וכמובן התקפי חרדה מרובים. לפני כשנתיים נרשם לי קלונקס כתרופת sos בנוסף לפריזמה (מינון קודם 20 מג, כבר שבוע מאז שהפסיכיאטר הצבאי העלה לי ל40 מג). עכשיו מרוב הלחץ הנפשי שהרגשתי בחודש וחצי האלה , לקחתי כמעט כל יום (במצטבר בקביעות של חודש ) כדור 1 של קלונקס ביום של 0.5 מג. עכשיו אני בתהליך יציאה מהצבא כי הבנתי שזה לא טוב לי נפשית אם הגעתי למצב שהסתמכתי על הקלונקס . אבל עכשיו (בג נפשיים עד ראשון) כבר יומיים שהכרחתי את עצמי לא לקחת תקלונקס ואני שמה לב שאני קמה כבר 2 לילות רצוף מרעידות וגרון יבש . עכשיו הפסיכאטר הצבאי לא הנחה אותי מה לעשות במצב הזה למרות ששאלתי ולהיות מטופלת אצל פסיכיאטרים אחרים זה לא אפשרי כי אני עדיין על תקן חיילת . יכול להיות שבחודש של לקיחת כדור כל יום, 0.5 מג התמכרתי לקלונקס ? ואם כן איך לנהוג עכשיו ? להפסיק לגמרי או בהדרגה ? או שבכלל התופעות לוואי האלה שקורות לי זה בגלל הפחד מהתמכרות לכדור וקשורות לתקופת חרדה ודכאון שאני נמצאת בה . ... תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התסמינים שאת מתארת קשורים ככל הנראה לעליה ברמת החרדה. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בנוגע להתמודדות עם המצב ולבחון מחדש את הטיפול שאת מקבלת. לא ניתן במסגרת הפורום לתת המלצות ספציפיות בנוגע לטיפול מבלי בדיקה פרטנית. אנא פני לפסיכיאטר המטפל בהקדם.

13/12/2017 | 10:56 | מאת: אייל

האם את עדיין מקבלת באופן פרטי?

שלום רב, לא ניתן במסגרת הפורום לענות על השאלות הפרטניות.

אני נוטלת ציפרלקס כבר 6 שנים הרופא משפחה נתנה לי אותו אחרי תקופה קשה מאוד שעברתי. בשנה האחרונה אני מרגישה שהכדור פחות עובד אין לי חשק לכלום, החשק המיני שלי נמחק, ואני חווה הזעות איומות בלילה אני לאחר דיאטה וירדתי 18קילו בשנתיים וחצי האחרונות בהתייעצות עם רופאת המשפחה שמלווה אותי היא הציעה לי ברינטליקס אמרה לי שזה כמו הציפרלקס רק פחות הזעות ושינה טובה יותר ומחזיר את החשק המיני. יש לי עוד שבוע לסיים את החפיסה של הציפרלקס ואז היא אמרה לעבור ישר לברינטליקס. אני קצת חוששת??? הייתי שמחה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, במידה והטיפול התרופתי הקבוע לא מונע החמרה וגורם לתופעות לוואי, מומלץ להחליפו. הבחירה בתכשיר החילופי הספציפי מתבססת על הכרות עם המטופל, המאפיינים של מחלתו ורגישות שלו לתופעות לוואי. ברינטליקס הוא תכשיר נוגד דיכאון חדש יחסית בשוק שעדיין לא נצבר מספיק ניסיון קליני איתו. כדאי לדון על החששות שלך עם רופאת המשפחה וכן לשקול יעוץ עם מומחה בתחום.

היי אני בן 25, וסובל בחודשים האחרונים בעליות וירידות חדות במצבי הרוח. בשבוע האחרון המצב התדרדר עד כדי כך שאני מרגיש שהמוח מעורפל וכמעט ולא מצליח לנהל שיחה עם אחרים (לא מצליח להתפקס). כמו כן יש לי כאבים בחזה, תפקוד לקוי של מערכת העיכול כאבי שרירים ועוד. אני מטופל אצל פסיכולוג מזה שבועיים, אך הוא לא כלכך עוזר.. מה עלי לעשות ולמי לפנות כדי להקל על המצב? האם כדאי לעשות בדיקת איזון הורמונאלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר והתלונות שאתה מתאר בחלקן תלונות גופניות ובחלקן יכולות להעיד על מצוקה נפשית, מומלץ לפנות במקביל לרופא משפחה ולפסיכיאטרי כדי לעשות הערכה מקיפה גופנית ונפשית ובתהאם לממצאים להתאים את הטיפול.

10/12/2017 | 00:19 | מאת: חי

מה מתוך השלושה יותר משמין זיפרקסה .אסטו. או פרפנאן תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתוך השלושה, זיפרקסה הוא התכשיר בעל פוטנציאל הגבוה ביותר להביא לעליה במשקל.

09/12/2017 | 23:42 | מאת: דבורה

שלום, אמא שלי בת 73 כבר שנתיים לא הייתה אצל רופאים, כי מסרבת ללכת לביקור רופאים כרגע מצב נפשי וזיכרון מאוד החמירו. האם את עשה ביקור בית בפ"ת, כמובן בתשלום נוסף, ואם כן,כמה עולה שרות שלך. מעוניינת לאבחון של אלצהיימר דמנציה וכו.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ לפנות לקופ"ח ולבקש התערבות של רופא משפחה / יחידה לטיפולי בית וכן להתייעץ עם עו"ס של הקופה או הרווחה ולתאם ביקור בית של הגורמים הנ"ל. אין באפשרותי במסגרת הפורום לתאם ביקור בית.

06/12/2017 | 17:22 | מאת: יעקב

שלום רב, נוטל 3 תרופות לדיכאון: 1. לוסטרל 200 מ"ג 2. וולבוטרין 300 מ"ג 3. ריספרדל 2 מ"ג האם צריכים לבצע בדיקות דם מסויימת בכדי לעקוב אחרי תופעות לוואי שהתרופות יכולות לגרום? רופאת המשפחה שלי אמרה שהתרופות שאני נוטל מצריכות מעקב ונתנה לי לעשות בדיקות דם כלליות. בבדיקת דם האחרונה הכולסטרול שלי היה מאוד גבוה. יש קשר אפשרי לתרופות שאני נוטל? שאלתי, מה יכולים לגרום 3 התרופות האלו כתופעת לוואי שאני צריך לעשות בדיקות דם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי התרופות שאתה מקבל אינן אמורות לפגוע באיברים ספציפיים בגוף וגם לא להביא לשינויים בתפקודם. עם זאת, כל אדם שמקבל טיפול תרופתי , גם לא בהכרח פסיכיאטרי, מומלץ שיעבור מדי פעם בדיקות דם כלליות כדי לודא שתפקוד האיברים בגופו הינו תקין ומאפשר עיבוד תקין של התרופות שהוא מקבל.

06/12/2017 | 11:30 | מאת: דליה

שלום, אני מטופלת זמן רב בקלונקס 0.5 מ"ג פעמיים ביום ואסטו 10מ"ג פעמיים ביום. לאחרונה נרשמה לי תרופה נוספת: ברילנטקס 5 מ"ג. בבית מרקחת לא מנפקים לי את התרופה בטענה שאסור ומסוכן לקחת אסטו וברילנטקס יחד למרות מרשם מרופא פסיכיאטור. האם נכון? מה הסכנה בדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השילוב של אסטו וברינטליקס עלול להגביר סיכוי לתופעת לוואי מסוכנת הקשורה לעליה ברמות סרוטונין ששתי התרופות גורמות לה ולכן אינו מומלץ.

04/12/2017 | 00:41 | מאת: פריזמה

לוקח בבוקר ... ומאד קשה לי להתעורר אחרי שינה ,לא יכול להתעורר פחות מ9שעות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול התרופתי בפריזמה עלול לגרום לתופעות לוואי שונות כולל עייפות אך יש לציין כי התופעה יחסית לא שכיחה וגם לא מאוד משעותית אצל רוב המטופלים. בכל מקרה, מומלץ להעריך את השפעת התרופה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול מאחר וכעבור תקופה זו היא צפויה לשפר את המצב הנפשי ותופעות לוואי צפויות להיעלם.

03/12/2017 | 03:27 | מאת: רינת

שלום רב. לפני שבוע התחלתי כדור חדש תרופת פרפאנן האמת שהייתי צריכה להמשיך תרופה אחרת בשם נאולפטיל שלקחתי המון שנים אבל הפסיקו לייצר אותו ובגלל זה נתנו לי את הכדור החדש. הרופאה אמרה לי שזה כדור מצוין בשבילי הבעיה שאני מרגישה טוב עם הכדור אבל מאז שאני לוקחת את הכדור יש לי בעיות שינה בלילה. אני גם נמצאת בגיל המעבר אז אני לא יודעת עם זה זה או זה. התייעצתי עם הרופאה והיא מתכוונת להשאיר לי את הכדור הזה. הבעיה שבגלל שאני לא ישנה טוב בלילה אני נכנסת לסטרס ובאמצע היום יש לי עייפות יתר אני מרגישה שאיבדתי את המוטיבציה והאנרגיה רציתי להתייעץ מבחינה מעשית עם את יכולה לתת לי טיפ קטן עד שהכדור יסתדר איך למנוע סטרס ומה לעשות עם עייפות יתר באמצע היום? אשמח מאד לטיפ קטן כדי שאוכל לחזור לשמחה ולחיוניות שהיתה לי.אני לא מטופלת אצל פסיכיאטר אני מטופלת אצל רופאת משפחה עשיתי בדיקות דם וראו שהכל בסדר. אשמח לעזרתך כי הרופאה לא רוצה להחליף לי את הכדור היא אמרה שזה לוקח זמן. אני גם המון שנים לקחתי את הנאולפטיל ופתאום בגלל שהפסיקו לייצר אותו מאז אני לא ישנה טוב בלילה ואני בסטרס. אשמח לטיפ קטן איך למנוע סטרס ולחזור לשמחה ואנרגיה למרות החוסר שינה. אני ממש מודה לך שיהיה לך שבוע נפלא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מבינה שהשינויים בשינה ובמצב רוח חלו עם החלפת התכשיר התרופתי אך יתכן וגורמים אחרים משפיעים על כך. למשל, יש אפשרות שמדובר בתסמינים של דיכאון וחרדה. אני מבינה שהטיפול התרופתי ניתן עד כה ע״י רופאת משפחה, אך מאחר ויש שינויים במצבך, מאוד חשוב להגיע לבדיקה של פסיכיאטר מאחר וכעת יש צורך לבחון מחדש את הטיפול שאת מקבלת ולבצע את השינויים הנדרשים.

23/11/2017 | 19:43 | מאת: פריזמה

אני לוקח 20 מג כבר שבועיים ולפני כמה ימים הפריזמה התחילה להגביר את החרדה וחוסר שקט כפי שהיא ידועה בזה , איך אני מנטרל את זה ? קשה לי לתפקד ככה בעבודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/11/2017 | 16:02 | מאת: פריזמה

וכנל גם גורם לי לעייפות ולשינה מרובה שזה פוגע לי בעבודה במשמרות , איך מנטרלים עייפות וחרדה תודה

שלום רב, התגובה לטיפול בפריזמה בדרך כלל באה אחרי 4-6 שבועות מתחילת הטיפול ולעומת זאת תופעות הלוואי מופיעות דווקא בשבוע שבועיים הראשונים וחולפות תוך זמן קצר. בדרך כלל אין צורך בטיפול נוסף במהלך התקופה זו, אם כי חלק מהמטופלים נעזרים בכדורי הרגעה כגון קלונקס או לוריוון כדי להפחית את רמת החרדה. הטיפול יכול לסייע אך גם לו יש תופעות לוואי כגון עייפות מוגברת ופגיעה בערנות ולכן מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לשקול בעד ונגד של תוספת התרופה ולקבל החלטה בנוגע להמשך הטיפול.

23/11/2017 | 14:10 | מאת: אייל

נטלתי 6 שנים מינון של 20 מ"ג סרוקסט ליום . לפני 4 וחצי חודשים הורדתי את המינון ל10 מ"ג ליום. לפני שבוע החרדה חזרה לי על מינון של 10 מ"ג וישר העליתי חזרה את המינון ל20 מ"ג ליום. אחרי כמה זמן ארגיש בהטבה וחזרה לחיים נורמליים? האם הגיוני שאחרי כמה ימים שחזרתי ל20 מ"ג יש תופעות של הגברת החרדה ותופעות לוואי בבטן? ואם כן למה?...הרי התרופה הייתה בדם כל הזמן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדומה להתחלת הטיפול, גם התגובה לעליה במינון בדרך כלל באה אחרי כ-4-6 שבועות ולעומת זאת, תופעות לוואי עלולות להופיע דווקא בשבוע הראשון גם כשמדובר בעליה במינון ולא רק בתחילת הטיפול. מומלץ וחשוב להיעזר בסבלנות , יש סבירות גבוהה לכך שתוך מספר שבועות המצב ישתפר. עם זאת, חשוב מאוד להיות במעקב אצל הפסיכיאטר המטפל כדי לעקוב אחרי תגובתך לטיפול ובמידת הצורך לבצע שינויים הנדרשים.

היי, אובחן שיש לי דיכאון, יש לי דפיקות לב מהירות לפעמים, קמה בלילות וחוזרת לישון, אני מרגישה לא מציאותית, שאני לא אני,כל התכונות אופי שהיו לי לא קיימות, אין בי ריגוש, לא בוכה ולא מרגישה עצב אבל לא צוחקת, לא מתרגשת מאנשים שאני אוהבת, לא מתעניינת בשום דבר שום תחביב שהיה לי שום עניין שהיה לי כבר לא מדבר אלי, לא יודעת להפעיל שיקול דעת, אין לי דעה בשום דבר דוגמא: אם בגד נראה לי יפה או לא, אם משהו מתאים או לא מתאים, דעה בכל נושא, לא מדברת ולא כי אני לא רוצה כי אני לא יודעת פשוט מה להגיד ואיך כשמנהלים איתי שיחה חוץ מדברים יבשים כיאלו אני דג, זה גורם לי להלחץ מלראות אנשים שאני מכירה כי אני מוזרה ונלחצת מהסיטואציה כשאתקל בהם ולא יהיה לי מה להגיד, לא יודעת איך להגיב בסיטואציות, כל הקשרים שלי עם האנשים מתנתקים כי אני פשוט לא מצליחה לנהל שיחה, מרגישה שנמחק לי האופי כיאלו אני רובוטית, כל הזמן מנסה להבין מה יש לי ולמה אני ככה,מרגישה שזה יהיה כך לנצח ועם זאת באות המחשבות האובדניות. אני גם לא עובדת כי אני לא מצליחה לתנהל בצורה הגיונית בשום דבר עד לפני כמה חודשים הייתי ההפך מזה, איך זה יכול לקרות דבר כזה ומה האיבחון??? תודה לעוזרים!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן מהתיאור שלך עולה כי מדובר בשינוי חד במצב הנפשי אשר דורש בירור של איש מקצוע. לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה לקבוע מהי האבחנה ולכן חשוב לפנות לבדיקה רפואי, בהתחלה לרופא משפחה כדי לודא שלא מדובר בבעיה רופאית שעלולה להשפיע גם על המצב הנפשי, ולאחר מכן, לפסיכיאטר כדי לאחבן את המצב הנפשי. דיכאון יכול ועלול לגרום לשינויים מהירים הן במצב רוח והן במצב התפקודי, מדובר במחלה עם בסיס ביולוגי , שבדומה למחלות אחרות יכולה להתפתח באופן מהיר ולפעמים בלתי צפוי. חשוב להגיע לעזרה המקצועית מהר ככל האפשר כדי לאבחן את הבעיה ולהתאים טיפול.

15/11/2017 | 14:21 | מאת: אני

שלום וברכה, האם ניתן לבצע טיפולי ניורופידבק בבית חולים? אם כן היכן? ומה הפרוצדורה לזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אין באפשרותי לתת מענה לשאלתך מאחר ואינה קשורה לנושא הפורום . אנא פנה לפורום המתאים.

16/11/2017 | 10:37 | מאת: אני

מדוע לא? נוירופידבק כטיפול מותאם אישית למטופלים עם דיכאון וחרדה

12/11/2017 | 18:44 | מאת: עטרת

הייתי מעוניינת להבין מה זה בדיוק טיפול ב d.b.t? המליצו לי על זה ולא הצלחתי להבין במה בדיוק מדובר. יש איזה ספר שמסביר את זה בשפה ברורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול DBT הינו טיפול פסיכולוגי משולב שנועד לסייע למתמודדים/ות עם הפרעת אישיות גבולית. מדובר בטיפול שמשלב טיפול פסיכולוגי פרטני וטיפול קבוצתי לרכישת מיומנויות להתמדדות עם שליטה בדחפים, הפחתת אובדנות ופגיעה עצמית, ויסות רגשי.

08/11/2017 | 16:08 | מאת: פריזמה

אהלן אני התחלתי פריזמה 10מג לפני שבועיים , בהתחלה הייתי לוקח בבוקר וזה היה פשוט מעייף אותי והייתי נרדם במהלך היום ,אז התחלתי לקחת לפני שינה , היום לאחר שבועיים ניסיתי לקחת שוב בבוקר וזה עדיין זורק אותי לשינה , יש הבדלים בין לקיחת התרופה בבוקר או לפני השינה ? מבחינת התועלת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבחינת היעילות אין שום הבדל וניתן לקחת את התרופה גם בערב.

08/11/2017 | 15:16 | מאת: הילל הלל

אני מרגישה שהבעיה העיקרית שלי היא חוסר מוטיבציה לעשות דברים. אין לי כח אפילו לפעולות פשוטות כמו הכנת אוכל. ומאלצת את עצמי ממש בכוח לשמור על שגרת ניקיון (פחות או יותר). מרגישה שאני ממש צריכה משהו שיחזיר לי את האנרגיות (ואני יודעת שזה לא משהו גופני - עשיתי בדיקות דם. יצאו מעולה).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ירידה ברמת המוטיבציה וחוסר אנרגיה הם חלק מתסמינים של דיכאון. עם זאת, הסתמינים יכולים להופיע גם כחלק ממצב נפשי אחר כגון קשיי הסתגלות, הפרעת חרדה ועוד. כדי להתאים את הטיפול, חשוב קודם כל לאבחן את המצב, להבין מה גורם לקשיי תפקוד ובהתאם לכך לבחור את הסוג הנכון של התערבות. במידה ואכן מדובר בדיכאון, הטיפול המומלץ הוא הטיפול בנוגדי דיכאון ועדיף שיהיה משובל גם טיפול פסיכולוגי.

01/12/2017 | 22:35 | מאת: אחד שיודע

תרופות פריזמה וסרנדה יחידות שמעלות מוטיבציה

30/10/2017 | 11:49 | מאת: הילל הלל

עד לפני כשנתיים לקחתי כעשר שנים פרוזאק והרגשתי נהדר. שנתיים הייתי בלי כלום. מרגישה עכשיו שהדיכאון חוזר. (יציאה לפנסיה. מרגישה שאין סיבה לקום בבוקר) האם אני יכולה לחזור לפרוזאק או שעלי לקחת כדור חדש. אז וגם היום הסיבה לבחירה בפרוזאק שהוא הכי פחות גורם להשמנה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל חשוב לברר האם אכן מדובר בדיכאון או לסירוגין בקשיי הסתגלות למצב החדש ותגובה רגשית שמלווה את הקשיים. לצורך האבחנה חשוב להגיע לבדיקה פסיכיאטרית. במקרה ואכן מדובר בדיכאון , סביר לחזור לטיפול שהיה יעיל בעבר ולעומת זאת, במידה ומדובר בקשיי הסתגלות, הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי ולא דווקא תרופתי שבדרך כלל פחות יעיל במקרים אלו.

29/10/2017 | 15:37 | מאת: מנחם

שלום רב, מקבל 3 תרופות ביחד לטיפול בדיכאון קליני עמוק: לוסטרל 200 מ"ג וולבוטרין XR 300 מ"ג ריספרדל 2 מ"ג. אני סובל מנדודי שינה קשים ואני לא מצליח להרדם בלילות ..יש לילות שאני לא יושן בכלל, נרדם רק לקראת הבוקר. רופאת המשפחה שממנה ביקשתי כדור שינה אמרה לי להתייעץ עם הפסיכיאטר איזה כדור שינה מתאים לי. אמרה שלא כל כדורי השינה מתאימים לי בגלל התרופות שאני לוקח. אז לדעתך המקצועית איזה כדור שינה מומלץ ואפשר לשלב ביחד עם התרופות שאני לוקח? האם התרופה Brotizolam ניתן לקחת אותה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל חשוב לציין כי מסגרת הפורום לא מהווה תחליף ליעוץ עם הפסיכיאטר המטפל. אני מניחה שהסיבה לכך שרופאת המשפחה המליצה לפנות לפסיכיאטר קשורה לכך שלפני מתן כדור שינה, חשוב לברר מהי הסיבה לקשיי שינה ובהתאם לכך להחליט האם אכן יש צורך בכדור שינה או לסירוגין, עדיף לשנות את הטיפול הקבוע. קשיי שינה במקרים רבים הם חלק מבעיה נפשית אחרת ולכן מאוד חשוב לנסות לברר את הגורמים ולא לפנות לפתרון ה"פשוט" של נטילת הכדור שינה.

28/10/2017 | 11:56 | מאת: אני

שלום וברכה יש לי נכות כללית רפואית 40% לצמיתות ואי כושר 100% לצמיתות. זה על סעיף נפשי רציתי לדעת אם למרות שיש נכות לצמיתות הביטוח הלאומי יכול לבטל אותה כעבור זמן? או שזה לכל החיים? לדוגמא - אם אני מתחיל לעבוד ולקבל משכורת של 4000 או 5000 שקל, הוא יכול לזמן אותי לועדה כעבור זמן מה ולבטל את הנכות הרפואית או את האי כושר שנקבע לי בגלל שאני עובד ומשתכר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפורום אינו עוסק בנושא הנכות ולכן לא ניתן לענות על השאלות הנ״ל במסגרתו, אנא פנה לפורום המתאים.

22/10/2017 | 16:00 | מאת: אייל

שלום ד"ר 6 שנים נטלתי 20 מ"ג סרוקסט ליום, לפני כ3 חודשים הורדתי את המינון ל10 מ"ג ליום לאחר ההורדה התחיל לי כאב ראש שנמשך עד היום, באיזור העיניים והפנים, מן לחץ כזה. האם זה יכול להיות בגלל ההורדה במינון, אולי בגלל שה10 מ"ג מתנקה מהר מהגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא סביר שהתופעות המתוארות קשורות להורדת המינון. כדאי להתייעץ עם רופא המטפל בנוגע לתופעות.

21/10/2017 | 00:34 | מאת: לימור

הבת שלי עם אוטיזם ומקבלת מזה חודש וחצי אריפליי חצי כדור עדיין לא העלתי לכדור. שאלתי אם שכחתי יום אחד לתת לה זה מסוכן? כי התגובות שלה היו היסטריות השאלה אם זה קשור לאריפליי והאם אפשר להפסיק לגמרי עם הכדור הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אריפליי היא תרופה נוגדת פסיכוזה שלפעמים משתמשים בה כדי לסייע להפחתת התנהגויות הלא רצויות אצל אנשים שלוקים באוטיזם. כדי שהשפעתה תהיה יעילה חשוב לקחת אותה על בסיס יום יומי ויעילות שלה עלולה להיפגע אם לא מקפידים על כך. בנוגע למינון הספציפי והצורך בטיפול בה יש לפנות לרופא המטפל.

09/10/2017 | 21:37 | מאת: רונן

האם יתכן שלמיקטל גורם לאי שקט קשה בראש ובכל הגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

אנא, ראי את תשובתי לשאלתך הקודמת.