שאריות של חרדות או תופעות לוואי?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/05/2020 | 12:14 | מאת: רון

שלום. טופלתי שנים בקלונקס 3 מ"ג לצד ויפאקס XR במינון 150 מ"ג בגלל שמספר SSRI לא עזרו נגד חרדה משמעותית. בשנתיים האחרונות הטיפול כבר לא עוזר. היה ניסיון להעלות ויפאקס ל-225 מ"ג משך 10 שבועות ללא תועלת. פניתי לפסיכיאטר בכיר שהמליץ על: א. העלאת ויפאקס XR ל-300 מ"ג ב. ירידה הדרגתית בקלונקס ל-1 מ"ג אני פועל כך כ-13 שבועות ועדיין מרגיש תסמינים של חרדה. האם יתכן שעדיין הגוף חווה "גמילה" או געגוע לקלונקס ומכאן החרדה? מה עושים במצב כזה כאשר ויפאקס במינון מקסימלי לא עוזר? אני מרגיש בטן רגיזה, צמרמורת כשעתיים-שלוש לאחר נטילת הויפאקס. תוכלי בבקשה להתייחס לתופעה האם מדובר בתופעת לוואי של מינון גבוה זה או שמדובר לדעתך בסבירות גבוה בתסמיני חרדה?תודה.

14/05/2020 | 10:29 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, עם כל שינוי במינון , בין אם עליה או ירידה יש צורך להמתין עד להתייצבות המחודשת והתקופה של הסתגלות עלולה להמשך שבועות ולפעמים גם חודשים. הפסקת כדור הרגעה במיוחד דורשת תקופת הסתגלות ממושכת, ולכן סיכוי גבוה שהחרדה שהתעוררה קשורה לכך. יש להיעזר בסבלנות ולא לשאוף לשינויים מהירים שלא בהכרח יועילו. כדאי להיות במעקב צמוד של פסיכיאטרי כדי לעקוב אחרי השינויים ובהתאם לכך לתכנן המשך הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול