מגוון תרופות לא עוזרות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/04/2020 | 22:22 | מאת: שואל

שלום.אני סובל מהפרעת חרדה ו-OCD. במהלך 10 שנים ניסיתי כמה תרופות ללא שיפור משמעותי: רמוטיב עד 500 מ"ג ציפרלקס עד 20 מ"ג פאקסט עד 40 מ"ג ןיפאקס XR עד 225"ג רסיטל עד 40 מ"ג מירו עד 45 מ"ג התרופה היחידה שעזרה היא קלונקס במינון 2 עד 3 מ"ג ליום אבל זה השפיע לכמה שבועות ואז לאט לאט נעלמה ההשפעה נוגדת החרדה ונשארה רק ההשפעה המעייפת. כרגע אני בניסיון עם ויפאקס XR במינון 300 מ"ג כבר חודשיים וחצי ואין שיפור משמעותי או יציב. מה נהוג במצב כזה מבחינה תרופתית כדי להרגיש טוב ונינוח?

03/05/2020 | 09:34 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, מבחינה תרופתית נהוג הוא להמשיך ניסיונות הטיפול בתכשירים שעדיין לא התנסתה בהם מהקבוצות של SSRI, תכשירים טריציקליים, תכשירים שיכולים לשמש כטיפול תומך (כמו למשל ריספונד ועוד). יש אמנם לציין , כי במידה והטיפול התרופתי לא מביא לשיפור הרצוי, מאוד חשוב להיעזר גם בטיפול התנהגותי קוגניטיבי במקביל וכמובן לשאוף לשיפור תפקודי באמצעות מסגרות שיקום למיניהן.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול