האם אלו תסמינים גמילה ממושכים או חרדה לא מטופלת מספיק?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/05/2020 | 16:24 | מאת: עופר

שלום ד"ר. בגלל התקפי חרדה לקחתי כמה שנים קלונקס 3 מ"ג וויאפקס 150 מ"ג. בשנתיים האחרונות החרדות חזרו למרות הטיפול במינון המכובד. התחלף הפסיכיאטר המטפל בקופה וכעת ניתנה לי הנחייה: א.להעלות את הויאפקס למינון 300 מ"ג ב.להוריד בהדרגה את הקלונקס למינון 1.5 מ"ג. חלפו מאז 3 חודשים ולצערי עדיין יש התקפי חרדה. האם יתכן כי מדובר בתופעות גמילה ממושכת של הקלונקס הממכר או שסביר יותר שאחרי פרק זמן של 3 חודשים אין כבר גמילה מקלונקס והבעיה היא בעצם חרדה שלא מספיק מטופלת?אשמח לתשובתך.

28/05/2020 | 11:16 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, אכן, פחות סביר שמדובר בתופעות גמילה מקלונקס וכדאי לבחון מחדש את הטיפול נוגד חרדה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול