גמילה מאסטו (ציפרלקס)

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/10/2020 | 10:25 | מאת: אתי

שלום, עברתי טראומה שבגללה התחלתי ליטול אסטו 10 מ"ג עם ליווי מקצועי של שיחות. אני נוטלת את הכדור חצי שנה. כבר הרבה זמן מרגישה שלא זקוקה כבר על הכדור ,התגברתי על הטראומה (גם בעזרת הכדור וגם בעזרת השיחות) ואני רוצה להפסיק . השאלה האם לרדת ל5 מ"ג ישר או להוריד כל פעם רק רבע כדור? למה עלי לשים לב בתהליך? תודה רבה 🙂

18/10/2020 | 09:20 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, הפסקת הטיפול חייבת להיות תחת מעקב של הרופא פסיכיאטר מאחר וצריך לקחת בחשבון מעפיינים שונים של המצב כדי להקטין סיכוי לחזרתם של התסמינים. כיום, במידה ומחליטים להפסיק את התרופה, מומלץ לעשות זאת על פני מפסר חודשים ובקצב איטי, שמותאם באופן אישי למטופל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול