דיכאון וחרדה לפני חתונה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/08/2020 | 10:22 | מאת: מירי

שלום, אני בת 35 , רווקה ועומדת להתחתן בקרוב. חיכיתי המון זמן למצוא מישו ושנתחתן אך פתאום כשזה הגיע והבחור הציע , נתקפתי בסוג של חרדה מלווה בדיכאון, אני כל היום במחשבות , פחדים שעולים לי בראש לגבי העתיד, הרגשה גופנית כזאת של חולשה ועייפות ושאין כוח בכלל לקום מהמיטה.. אני קמה בבוקר או באמצע הלילה עם שילשולים והרגשה שהכל נשמט ממני. יש לציין שהקשר בין ההורים שלי לא ככ טוב , יש יחסי שליטה מצד האבא והאמא היא אישה פגועת נפש ומטופלת נפשית. יש לי פחד בכללי גם משינוי מקום , מעבר דירה , זה תמיד מכניס אותי לדיכאון , מה גם שהתארסתי פעם ושברתי אירוסין גם כי הרגשתי לא טוב ככה . אני לא רוצה שזה יקרה לי שוב אבל ממש לא יודעת מה לעשות , איך לצאת מההרגשה הזאת, מרגישה שבא לי להיעלםם , לא יכולה עם ההרגשה שאנשים תלויים בי , גם בעבודה , גם המשפחה , גם הבן זוג.. איך מתמודדים עם המצב הזה ? אשמח לעזרה , תודה

09/08/2020 | 19:40 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, לצערי אין פה מתכון פשוט להתמודדות. חרדה לפני נישואים זאת תופעה מוכרת ואף טבעית אמנם כשרמות החרדה יוצאות מהשליטה ופוגעות ביכולת לתפקד באופן רגיל, מדובר בבעיה שדורשת התייחסות. במידה ואת לא מצלחיה להתמודד עם המצב לבד, חשוב לפנות לעזרה. לפעמים, מספיק להיעזר באנשים קרובים (חברים, משפחה, אנשים משמעותיים עבורך), אך לעיתים אין ברירה וצריך לשקול גם עזרה מקצועית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול