3 חודשים לוקח תרופה נוגדת חרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/05/2020 | 21:18 | מאת: עמיר

ד"ר ספקטור שלום. אני סובל מהפרעת חרדה מתמשכת משמעותית. תרופות SSRI לא עזרו (שלוש תרופות במינון מקסימלי) . עכשיו אני כבר 3 חודשים לוקח ויפאקס XR במינון של 300 מ"ג ומרגיש שיש לי יותר אנרגיה לתפקד בעבודה אבל עדיין קיימים תסמינים משמעותיים של חרדה... הפסיכיאטר המטפל ממליץ להוסיף ספורט כלשהו כדי לשפר את יעילות הטיפול וטוען שצריך עוד סבלנות וכי האפקט הוא מצטבר ויש לתת עוד כחודשיים צ'אנס לתרופה. האם 3 חודשים הם לא זמן מספק כדי לעשות צעד תרופתי כמו החלפת תרופה או הוספת תרופה אם קיים סבל מהחרדה?

14/05/2020 | 10:26 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, ההחלטה להחליף תרופה מתבססת על מספר גורמים, ביניהם מידת התגובה לתרופה הספציפית, תופעות לוואי, תגובה לתרופות בעבר וסיכוי לתגובה טובה יותר לתרופות אחרות. לצערי , במקרים רבים לא ניתן להגיע לתגובה אידיאלית רק באמצעות התרופות , במיוחד אחרי מספר כשלונות, כשסיכוי לתגובה טובה יותר עם כל תרופה חדשה יורד. מאחר וכן הגבת לתרופה נוכחית, אף חלקית, נראה לי מוצדק להמשיך איתה ולהוסיף טיפולים נוספים, הלא תרופתיים כדי להגיע לשיפור נוסף.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול