חרדה מהפחתת קלונקס/גמילה?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

31/03/2020 | 00:26 | מאת: רועי

שלום. במשך מספר שנים טופלתי בקלונקס במינון 3 מ"ג בלילה+ ויפאקס XR במינון 150 מ"ג ביום בגלל הפרעת חרדה אשר לא השתפרה תחת כמה תרופות SSRI . בשנה האחרונה למרות הטיפןל חזר אי-שקט תמידי וחרדות שגורמות לחוסר ריכוז. פניתי לפסיכיאטר אחר שאמר שקלונקס הוא לא טיפול לחרדות והמליץ למצות את התרופה ויפאקס XR עד למינון 300 מ"ג ובמקביל להתחיל להוריד את הקלונקס במדרגות של 0.5 מ"ג עד 1.5 מ"ג בשלב זה. אני כבר 8 שבועות עם ויפאקס XR במינון 300 מ"ג וחודש על 1.5 מ"ג קלונקס ועדיין מרגיש בחרדה משמעותית. האם אפשר לייחס את תופעות החרדה כתופעות גמילה מקלונקס (עד לפני חודשיים וחצי הייתי במינון 3 מ"ג וכעת לאחר ירידה הדרגתית אני כבר חודש על 1.5 מ"ג) או דווקא לויפאקס XR שאינו מתאים כנראה עבןר מצבי? הפסיכיאטר המליץ לתת לתרופה לפעול במשך 3.5 חודשים ורק אז להגיע לפגישה. אשמח לשמוע את דעתך בנושא לנוגע לשאלותיי. תודה רבה.

19/04/2020 | 15:20 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, באופן כללי נטילת כדורי הרגעה לאורך הזמן אינה מומלצת ומכאן ככל הנראה נבעה המלצתו של הרופא. עם זאת, עליה ברמת החרדה שאת חווה אכן עלולה להיות קשורה לירידה במינון , כאשר לא מדובר בתופעות גמילה אלא פשוט בהשפעה מופחתת. איזון תרופתי הוא תהליך ממושך ולעיתים יכול להיות מלווה בעליה ברמת החרדה לפרקי זמן קצרים. הייתי ממליצה לך להקדים את התור לרופא במידה ואת חווה החמרה משמעותית במצב ולשקול שינויים בטיפול הנוכחי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול