אוגמנטציה או החלפת תרופה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/05/2020 | 14:12 | מאת: אדי

שלום ד"ר.אני לוקח וייפקס XR במינון 300 מ"ג כבר כמעט ארבע חודשים כנגד חרדות ודיכאון. התרופה הטיבה עם הדיכאון אבל נראה כי לא עזר או אפילו מגבירה חרדות. האם עדיף במקרה כזה לעשות אוגמנטציה או להתסכן בנסיגה על ידי החלפת התרופה למשהו פחות אדרנגי?

28/05/2020 | 11:20 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, מאחר ויש תגובה חלקית לטיפול, נראה סביר במצב זה לעשות אוגמטציה ולא להחליף את התכשיר. עם זאת, חשוב לדון באפשרויות שונות עם הרופא המטפל, מאחר ומדובר בהחלטה מורכבת ויש לקחת בחשבות גורמים אינדיווידואליים שונים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול