דיכאון וחרדה אצל בחורה צעירה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/06/2020 | 22:29 | מאת: ענת

שלום, שאלתי לגבי נערה בת 20, בתי. שמכונסת מאוד בעצמה, מדופרסת. בחודש האחרון לא יוצאת כמעט מחדרה. לפני הקורונה היתה בחששות לגבי עתידה, מה ללמוד/לעבוד וכבר אז היתה במתח ומצב רוח ירוד. מאז שיצאנו מהסגר הקורונה היא נכנסה לדיכאון, מסרבת לצאת מהבית ולא מדברת כמעט עם בני המשפחה. היו לה בעבר חרדה חברתית ונטייה למצבי רוח ירודים אך כיום המצב מחמיר. כל ניסיון לעודד, לסייע יוצר אצלה כעס. לדבריה אין מוצא ואין לה עתיד. אנחנו ממש במיצר. האם לפנות לפסיכיאטר? אנו חוששים לה. מה המלצתכם, בהנחה שהביא מסרבת כעת לכל שיתוף פעולה. תודה רבה

30/06/2020 | 23:15 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, ללא ספק יש צורך בבדיקה מקצועית של פסיכיאטר. אין דרך פשוטה להביא לטיפול מישהו שלא מעוניין בכך. מומלץ להיעזר בבני משפחה/חברים/אנשים בעלי השפעה עבור הבחורה. במקרים קיצוניים בהם נשקפת סכנה ממשית יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול