פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3351 הודעות
2694 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

14/08/2018 | 16:34 | מאת: יעקב

שלום רב, אני סובל ממניה דיפרסיה. האם התרופה SEROQUEL 300 MG מיועדת לטיפול במניה דיפרסיה או רק לסיכוזפרניה? בעלון לצרכן כתוב שהוא מיועד גם למניה דיפרסיה. האם הבחירה בתרופה הזאת יכולה להוכיח את עצמה כבחירה נכונה למניה דיפרסיה?

13/08/2018 | 11:32 | מאת: אוהד

שלום רב, האם ניתן ליטול שני כדורי רמוטיב 250 מ"ג יחדיו חלף כדור 500 מ"ג אחד? תודה רבה מראש, אוהד

בהתאם לעצה של ד"ר יהודי רונת אני יורדת במינו בעיקבות אי צורך. אני כבר במינון 150 מזה 3 שבועות. האם אני עוברת ל75 במכה אחת או שאני משלבת כדור 75XR - כדור רגיל של 35 במשך כמה ימים? האם ישנו מצב בו משלבים ויפקאס במינו של 75X ומוסיפים לו כדור אחר להשלמה לטיפול בחרדה? ןשאלה אחרונה, האם יש תופעות לוואי בהורדת המינון? תודה

10/08/2018 | 19:56 | מאת: קרן

שלום ד”ר, אני מאובחנת כלוקה בדיכאון וחדרה. אובחנתי לפני כשש שנים ואני מטופלת בויאפקס 75xr. לפני כשלושה שבועות עברתי התקף חרדה קשה. בשנה האחרונה איבדתי 2 חברים למחלת הסרטן, נאלצתי להוריד את השחלות והחצוצרות ולסיום העסק שבו עבדתי נסגר. רופא המשפחה בהתייעצות עם פסיכיאטר שעובד איתו החליטו להעלות למינון של 150xr. הם צירפו להעלאה 2-2.5 לוריוון ליום. היום הראשון היה סביר, בין לבין היו ימים יותר טובים. אני מרגישה כאילו שאני חולה וחזרתי שש שנים אחורה. אני עייפה, חסרת תיאבון, סובלת מעצירות, כאב ראש, היה לי כאב גרון, כאבי בטן, בחילות, צרבות, רעידות עצבנות. אני מרגישה כמו חולה. אני כמעט שלושה שבועות על המינון. יש לציין שעליתי בפעם אחת ולא בשלבים. הדברים שהכי מציקים לי הן הבחילות, העצירות, הצרבות הרעידות והחרדות. האם זה מצב נורמלי? אני כל הזמן מחפשת את הלוריוון להרגע. מה אפשר לעשות עם הבחילות? האם זה יגמר? והשאלה המטרידה ביותר, אני קיבלתי את התרופה כבר שש שנים למה יש תופעות לוואי קשות כאלו. מחכה לתשובה. שבת שלום.

09/08/2018 | 13:48 | מאת: קרן

שלום דוקטור אירנה, לפני שבועיים וחצי הועלה לי מינון הויפאקס מ 75xr ל 150xr. בנוסף הרופא הוסיף לי 2 לוריבן מחולקים לארבע חצאים ללקיחה במהלך היום. עם העצירות כבר התמודדתי, עם השינה הבנתי שיקח זמן, הדופק עוד חזק אבל הלוריוון מוריד במהלך היום. אבל הבחילות לא עוברות, הם עוברות עם מוטיליום, וכאבי הבטן רק עם גסטרו. במהלך היום אני רועדת ורק לוריוון מרגיע את הרעידות. האם לדעתך היה נכון להעלות את המינון? המינון הועלה בעיקבות התקף חרדה. האם יש צורך להמתין עוד? אני מפתחת תלות בלוריוון.

09/08/2018 | 13:51 | מאת: קרן

שכחתי להוסיף, תאבון ירוד, עייפות במהלך היום וחוסר רצון לעשות משהו.

05/08/2018 | 21:19 | מאת: אופי

אני כבן 50 נטלתי אסטו 20 במשך 10 שנים והפסקתי באחת לפני 3 חודשים בשבועות האחרונים דיכאון קל ,בכי,בדידות,אחרי כמה זמן נגמלים?האם אלו תופעות של גמילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מדובר בתופעות גמילה אלא ככל הנראה חזרה של התסמינים של דיכאון. דיכאון היא מחלה כרונית במקרים רבים , כלומר המחלה שתסמיניה עלולים לחזור לאורך החיים ולכן מומלץ לחזור לבדיקה אצל הפסיכיאטר המטפל ולשקול חזרה לטיפול.

שלום ד"ר בן 36 מטופל אצל פסיכיאטר כבר 8 שנים בתרופות לטיפול בהפרעת חרדה מתמשכת והתקפי חרדה: VIEPEX XR 150 CLONEX 3 MG בנוסף מזה שנים רבות שותה כל יום משקה קולה 1/2 ליטר בצהריים+ 1/2 ליטר ביום. עם השילוב אני מאוזן ללא חרדה וללא התקפי חרדה. כל פעם שהיה ניסיון להפסיק את המשקה לאחר ימים בודדים החלה תחושת חרדה חזקה ודיכאון ונאלצתי לאחר שבועות ספורים של סבל לחזור לשתות קולה. כאשר חזרתי לשתות, לאחר כמה ימים "חזרתי לעצמי" להיות מאוזן ולהרגיש טוב. כעת, לאור השמנה רבה, לפני חודשיים וחצי הפסקתי לחלוטין שוב את שתיית הקולה והתסמינים המוכרים של התגברות חזקה של חרדה ודיכאון הגיעו, החלטתי להתעקש הפעם ואני כאמור 10 שבועות ללא מגע עם המשקה וכל יום יש לי גלי חרדות חזקים ודיכאון אותם אני מייחס לתסמיני גמילה. פניתי לפסיכיאטר שלי שאומר שאם אני מרגיש התגברות כה חזקה בחרדה ודיכאון ללא הקולה משך זמן ממושך הוא ממליץ לי (באופן מפתיע) לחזור לשתות קולה ולנסות לרזות בדברים אחרות כמו צמצום כמות אוכל או עיסוק יום-יומי בספורט. אני דווקא נוטה שלא לקחת בעצתו כי אני רוצה להיגמל אחת ולתמיד מהמשקה בפרט שאני סובל כבר חודשיים וחצי אז לפחות שייצא מזה משהו חיובי, כמו כן אני רוצה להניח כי הסבל יחלוף בעוד חודש-חודשיים כאשר הגוף יתרגל /יתאזן ללא הקולה כך חושבת גם רופאת המשפחה שלי, לא להכנע ולא לחזור לקולה. אציין כי ארוחות גדולות פחממתיות מרגיעות את החרדה והדיכאון שעולה בתקופה זו שאינני צורך קולה כלל. ארצה לשמוע את חוות דעתך לגבי המתואר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נושא ההתמכרות אינו הנושא של הפורום ולכן כדאי לפנות עם השאלה לפורום המתאים.

שלום דוקטור. אדם אשר לקה באירוע מוחי וכתוצאה מזה נעשה ממש ממש עצבני, הנוירולוגית שלו רשמה לו את הכדור רמוטיב. הוא נוטל מדללי דם, וכדורים לכולסטרול (כרגע משתמש ב ליפיטור). * קלודיפקסל 75 מג * ליאוטרבה 40 מג. * פוספטידיל סרין * חומצה פולית * קומפלקס ויטמיני B * מגנזיום האם הרמוטיב מתנגש עם כדורים אלו?! אילו תופעות לוואי יש?! והאם יש טיפול טבעי/כלשהו בעצבנות? אשמח לעזרתך! :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עצבנות יתר יכולה להיות חלק מתסמינים של דיכאון אך גם "תוצר לוואי" של פגיעה נוירולוגית משנית לאירוע מוחי. ניתן להניח כי הנוירולוג התרשם מתסמינים של דיכאון ולכן המליץ על הטיפול בתכשיר נוגד דיכאון. מבחינת האפשרות ל"התנגשות" של התרופה עם התרופות האחרות מדובר בשאלה מורכבת, סביר להניח כי יש מידה מסויימת של אינטראקציה בין תרופתית אך לא מדובר בהתווית נגד מוחלטת לשילוב ויש צורך במעקב צמוד לגבי הטיפול. לאור המורכבות של המצב, מומלץ לשקול יעוץ אצל המומחה בתחום בריאות הנפש : פסיכיאטר או פסיכוגריאטר.

תודה רבה על המענה והתשובה, אפנה אליהם

05/08/2018 | 10:21 | מאת: שירה

היי אני סובלת מדיכאון עמיד כבר למעלה מ10 שנים, כולל כמה אישפוזים. התורופות גורמות לתופעות לוואי קשות איזה טיפול נוסף יש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרים של עמידות המחלה לתרופות, במקרים מסויימים ניתן לפנות לטיפולים הלא תרופתיים כגון טיפול בנזעי חשמל (כשמדובר בדיכאון קשה) או לסירוגין לטיפול בתהודה מגנטית (TMS). יש להדגיש כי במקרה של דיכאון עמיד יש משמעות רבה לתהליך השיקומי, ניסיון של חזרה לתפקוד מלא יותר על אף התסמינים וכמובן לטיפול פסיכולוגי תומך.

05/08/2018 | 08:51 | מאת: דנה

אני בת 50 מאז שהופסק לי המחזור אני סובלת מדיכאון בגיל המעבר הזעות ודפיקות לב חרדתיות שבנוסף יש לי אבא שמאוד חולה והוא במצב מאוד גרוע יש לו דמנציה אשמח לדעת חוץ מטיפולים תרופתיים כי אני לוקחת תרופות נגד דיכאון למרות שלא ממש עוזר מה יכול להקל עלי באופן עצמאי ביום יום כדי שאוכל להרגיש יותר טוב באופן טבעי אני לא עובדת כרגע שזה גם משפיע והייתי שמחה לדעת איך לשפר לעצמי את המצב רוח באופן עצמאי בנוסף לטיפול שאני מקבלת אני ממש מודה לך מקרב לב יום נפלא ושבוע מקסים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי . בנוסף לכך, מאוד חשוב לנסות כמה שניתן להעשיר את היום יום שלך בפעילויות הפנאי ופעילות גופנית, לנסות למצוא או ליצור לעצמך תחום עניין חדש, מסגרת חדשה, לחדש קשרים עם חברים או לחפש קשרים חדשים.

04/08/2018 | 22:46 | מאת: ראובן

היי, כבר תקופה שאני לוקח ציפרלקס נגד דיכאון, התרופה עושה אותי עייף ועדיין אני חווה עליות וירידות במצב רוח. לאחר התייעצות עם פסיכיאטר הוא המליץ לי לקחת ויאפקס 75 וטען שהתרופה לא ממכרת כלל. לאחר בדיקה שביצעתי באינטרנט ראיתי שהגמילה מהתרופה קשה ביותר וצריך להעלות את המינון שלה כל תקופה. האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בתרופה יעילה ומאחר ויש לה טווח מינונים רחב לעיתים יש צורך בעליה במינון עד אשר מגיעים למינון המתאים שמביא לשיפור. לא בכל המקרים יש צורך להגיע למינונים גבוהים ולמעשה חלק גדול מהמטופלים זקוקים למינוני ביניים. הפסקת הטיפול בנוגדי דיכאון וספציפית במקרה של ויאפקס, עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי (ולא תופעות גמילה) ולכן כשמחליטים להפסיק את התרופה משתדלים לעשות זאת באופן הדרגתי ואיטי כדי לצמצם ולמנוע את התופעות.

04/08/2018 | 22:36 | מאת: יניר

היי, אני מטופל כבר מזה כשנה בצ'יפרלקס לדיכאון. לאחרונה הכדורים התחילו פחות פחות להשפיע ופיניתי לחפש באינטרנט אחר פתרונות לא תרופתיים. הגעתי לייעוץ אצל פסיכיאטר פרטי שממליץ על טיפול TDCS וכאופציה שנייה DEEP TMS. האם שיטות אלו יעילות? האם קיים חיסרון באחת מהשיטות (כי לטענת הרופא לא)? מה ההבדל העיקרי בין השיטות ומה עובד לטווח ארוך יותר? אשמח לתשובה לפני שאני נכנס לטיפול יקר מאוד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפולים הנ"ל הינם חדשים כאשר תוצאות המחקר מבציעות על יעילותם, אך בדומה לשאר הטיפולים נגד דיכאון, אינם יעילים בכל מקרים. לא ניתן לנבא מראש האם תגיב או לא תגיב לטיפול. אכן מדובר בטיפולים ללא תופעות לוואי משמעותיות . חשוב לקבל הסבר ספציפי יותר במסגרת בה אתה בוחר לקבל את הטיפול בהתאם למכשיר הנבחר.

31/07/2018 | 10:28 | מאת: לילך

נשואה 19 שנה עם 3 ילדות אנחנו 21 שנה יחד מאז שהייתי בת 15 וחצי והא 19 וחצי לפני חודשיים וחצי הבנות שלי גילו שבעלי בוגד בי וסיפרו לי. הוא מבחינתו רץ למחוק את כל העדויות לעניין אבל לבסוף הודה שהייתה משהי והראה לי את ההתכתבויות בניהם וטען שלא נפגשו רק התכתבו היה שם מין ורטואלי אהבה חברות שיחות נפש ואני שבורה המשכתי לחטט וגיליתי שהוא שיקר והיו 4 בנות במקביל שניהל איתן קשר כזה ואף ראיתי בפירוט שיחות שלו שקבע עם שתיים מהן לחדרים דיסקרטים (הוא טוען שרק בירר ומעולם לא הלך והבריז להן) פרט ל4 נשים במקביל הייתה עוד אחת מתחלפת כך שבמשך שנתיים היה בקשר מוזר כזה של אינטימיות בשיחות והתכתבויות ואלוהים יודע אם נפגשו או לא עם מעל 10 נשים לטענתו הוא פשוט הרגיש שאני חסרה לו והיה אבוד חשב להתגרש אבל בגלל שהייתי באמצע תואר לא רצה לפגוע בי אז חיפש פתרון אחר וחיפש לשים פלסטרים על החור והפלסטרים היו נשים ושהייתי אישה רעה שכל פעם פגעה בו והוא הרגיש מכוער בגללי וחסר בטחון וחיפש להרגיש מחוזר אבל הוא אוהב אותי ואני אותו אז מנסים לשקם.אני חושבת שזה בכלל היה בגלל שהתקרב לגיל 40 והרגיש שלא טעם מספיק אני בנתיים כבר חודשיים וחצי בדכאון עמוק אפילו שקברתי את אבי היקר לא נכנסתי לדכאון עמוק כזה. המחשבות על איך הוא עשה לי את זה ומה היה שם לא מניחות לי 24 שעות כל היום בוכה לא מתפקדת כל תא בגוף שלי כואב אני מרגישה מתה מהלכת כאילו רצחו לי את הנשמה. יש לי מחשבות אובדניות אני מרגישה שרק מוות יניח לי לכאב זה נורמלי להרגיש ככה חודשיים לאחר בגידה או שאני כבר חצי משוגעת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת התמודדות עם משבר משמעותי ותגובות קשות לכך. יש סיכוי שאכן התסמינים התפתחו לכדי דיכאון ולכן מאוד חשוב לפנות לבדיקה של איש מקצוע ולקבל טיפול. במקרה והמצב מחמיר עד כדי חשיבה אובדנית, חשוב לפנות לבדיקה דחופה שיכולה להתאפשר במסגרת מיון של בית חולים.

הי . אני לא מצליחה להפסיק לבכות , אני מתפקדת כרגיל ( עבודה ילד זוגיות ...) אבל כשאני עם עצמי אני בוכה , האם זה הורמונלי או נפשי ?

שלום, לצערי זה מעט מדי פרטים כדי לבצע הערכה כלשהי ובכל מקרה כדי לאבחן בעיה באופן סביר, יש צורך בבדיקה פרטנית ולא ניתן לקבוע אבחנות במסגרת הפורום. מומלץ שתפני להערכה ע"י רופא, ניתן להתחיל מבדיקה אצל רופא משפחה שבהתאם להתרשמותו יוכל להציע המשך בירור אצל המומחה המתאים.

בפגישות עם קבן בגלל שרע לי במסגרת הצבאית ,למרות היומיות וג׳ובניקית . הוא שלח אותי לפסיכיאטר צבאי הטור עוד שבועיים וחצי מהיום בתחילת חודש אוגוסט , קבעו לי לפני שבוע וחצי בערך . בנתיים, היתי עצל הקבן אתמול , הפגישה הית 10 15 דקות בלבד , בדרכלל זה היה שעה . הוא אמר לי שבקרוב יש לי פסיכיאטר , והוא מאמין שישיחררו אותי . הוא אמר שקשה לו לראות אותי ככה. קצת על עצמי , הקבן דיבר עם אמא שלי בפלאפון בפגישה ה 2 , והיא סיפרה לו שבבית הספר שלחו אותי לפסיכולוג מבית הספר , שאני ילדה מבודדת לא יוצאת לטיולים. מה יהיה איתי ? מה בדרכלל מחליטים במצבים כאלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מניחה שהבדיקה ע"י פסיכיאטר תביא לאבחון של הבעיה שאיתה את מתמודדת ולהמלצות טיפוליות בהתאם לבאבחנה (טיפול תרופתי/ פסיכולוגי ועוד). במידה והפסיכיאטר יתרשם שבגלל הבעיה את לא מסוגלת להמשיך לשרת בצה"ל, ימליץ על שחרורך.

23/07/2018 | 11:54 | מאת: פומיקי

לפני שש שנים הופיעו לי חרדות לאחר טיפול שיניים מורכב. עברתי את התרופות רמוטיב, ציפרלקס, סרוקסט ולסיום הגענו לויאפקס 75xr. במהלך השנה האחרונה איבדתי 2 חברים לסרטן ועוד אחד גוסס, לאחיינית שלי התגלה קרוהן, בעיקבות מחלה הורידו לי את השחלות והחצוצרות, העסק המשפחתי ניסגר. לצד הויפאקס קיבלתי 2 לוריוון שירד לאחד לצרכי שינה שמשולב עם ארוס נגד אלרגיות. לפני כשבוע קיבלתי התקף חרדה. פניתי לרופא המשפחה והוא העלה את המינון ל 150xr. האם יהיו תופעות לוואי, היחידה שמדאיגה אותי היא דופק מואץ. האם יש לזה פיתרון. תודה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התמודדות עם גורמי לחץ מרובים עלולה לגרום לתגובות רגשיות וחרדה. במקרים אלו, בנוסף לטיפול תרופתי, מומלץ להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי שיכול לעזור לך להבין את תגובותך ולרכוש קלים להתמודדות יעילה יותר. הטיפול התרופתי אמנם יכול לתת מענה ולהפחית את התסמינים , אך בדרך כלל אינו מספיק. העליה במינון לא צפויה להגביר באופן משמעותי תופעות לוואי שכבר חווית, בתגובה לעליה במינון צפויה להיות מורגשת בד"כ תוך 4-6 שבועות.

30/07/2018 | 15:08 | מאת: פומיקי

מתי נגמרות תופעות הלוואי? האם צמרמורת היא גם חלק מתופעות הלוואי?

22/07/2018 | 01:38 | מאת: Pandora

אני סובל מדיכאון ממושך חרדות קשות וסטרס מטורף שאוכל לי את המוח (ממש באופן פיזי - כאבי ראש חוסר ריכוז ערפול חוסר זיכרון וכו׳..). ברצוני לנסות טיפול בנזעי חשמל (טיפול תרופתי לא עזר). האם את ממליצה? ואם כן - מהי הפרוצדורה? איך מזמינים טיפול כזה ומי משלם אותו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לטיפול בנזעי חשמל ישנן התוויות מאוד ספציפיות, כגון דיכאון בדרגה קשה, דיכאון פסיכוטי ועוד. חשוב לציין כי לא מדובר בטיפול שעשוי לתת מענה לכל בעיה. הטיפול מתבצע במסגרות של אשפוז פסיכיאטרי ולפעמים גם במחלקות לאשפוז יום. ההפניה לטיפול זה, במידה ויש לכך התוויה, ניתנת ע"י הפסיכיאטר המטפל.

22/07/2018 | 01:35 | מאת: Pandora

אילו תוספים טבעיים עשויים לסייע בטיפול בדיכאון? 2. האם יש יתרון ברמוטיב על פני תרופות פסיכיאטריות (מכיוון שהוא טבעי)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , עד כה אין הוכחות ליעילותם של תוספי תזונה על הטיפול בדיכאון. רמוטיב הינה תרופה על בסיס צמח שהוכחה כיעילה בטיפול בדיכאון קל-בינוני, אך למיטב ידיעתי אין לה יתרון על פני נוגדי דיכאון אחרים, לא מבחינת היעיות ולא מבחינת התופעות לוואי.

אני נוטלת מזה כמה שנים תרופות נוגדי דיכאון ואפילפסיה הכדורים גורמים לעצירות קשה ואנני רוצה להתמכר למשלשלים וחוקנים שרופאי המשפחה ממליצים. מה אפשר לעשות בדרך טיבעית ויעילה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להעשיר את התפריט במזון עתיר סיבים וכן לודא שאת שותה מספיק נוזלים . ניתן גם לפנות ליעוץ תזונתי כדי לקבל יעוץ ספציפי יותר ולבחון את הרגלי התזונה שלך.

15/07/2018 | 17:11 | מאת: מרים

הי אני בת 26 מאובחנת עם תת פעילות של בלוטת התריס מטופלת כבר 6 שנים עם יוטירוקס רוב הזמן מאוזנת בשנה האחרונה התחלתי ליטול גם סרטרלין לטיפול בדיכאון וחרדות שהיו לי ומאז הבלוטה שלי יצאה מאיזון ואני נאלצת כל הזמן להעלות מינונים לדברי הרופא משפחה אין אנטרקציה בין התרופות הנל אך אני חושבת שיש קשר מה הדעה הנפוצה בענין לגבי השילוב של יוטירוקס לבלוטת תריס עם נוגדי דיכאון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תשובתי תהיה זהה לזו של רופא המשפחה: הטיפול בסרטרליין אינו פוגע בתפקוד בלוטת התריס ואין אינטראקציה בינו לבין יוטירוקס.

שלום, יש לי נטייה לדיכאון כבר שנים, עייפות, חוסר מוטיבציה, ריקנות מייאשת וכו'. ניסיתי כל מיני תרופות, ציפרלקס, וויאפקס, וולבטרין, ברינטליקס אך הן לא כל כך עוזרות. בזמן האחרון החלטתי לנסון גם ריטלין וקונצרטה והפלא ופלא, העייפות והדיכאון נעלמו. הרגשתי הרבה יותר נמרץ וחיובי ומצב הרוח השתפר. בעצה אחת עם הפסיכיאטר החלטנו לנסות ויואנס במינון נמוך (ואפילו חצי כדור), זה עובד מעולה, אני שבוע כבר נוטל טת הכדור בבוקר ואין עייפות ודיכאון. מרגיש מצויין, חיוני, שקט נפשי והחיים יותר יפים. השאלה אם זה טיפול מקובל והאם אפשר להמשיך ככה בקביעות בחיים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי לתכשירים מקבוצת סטימולנטים אין התוויה לטיפול בדיכאון. ישנם מקרים בהם הפסיכיאטרים בוחרים בהם כטיפול תומך בנוגדי דיכאון, כמו במקרה שלך, אך למיטב ידיעתי בשלב זה אין מידע מחקרי שתומך בכך ואין גם מידע בנוגע לצפי לעתיד עם הטיפול זה. במקרה של הפרעות קשב, הטיפול בסטימולנטים יכול להיות טיפול ארוך טווח לאורך השנים, אך לא ידוע האם זה נכון גם כשמדובר בדיכאון.

מי אנחנו? רבדים הינו מרכז ראשון מסוגו בארץ המספק את כל השירותים התעסוקתיים הנדרשים. המרכז מספק מענה רחב לחסמים תעסוקתיים של אנשים עם מוגבלות – היצע משרות מגוון ועשיר, סדנאות הכנה, ליווי פרטני וקבוצתי, סדנאות לקידום מיומנויות, אבחון והכשרה מקצועית – והכל תחת קורת גג אחת. *השירות מיועד לכל אדם הזכאי ל20% נכות כללית מביטוח לאומי ומעלה* **השירות ניתן ללא עלות** פרטים בטלפון – 3968* / 03-5087888 לכבדי שמיעה -ניתן לשלוח SMS לטלפון 052-4058883 פקס: 03-5087889 כתובתנו: בית קלקא קומה 1, רחוב מנחם בגין 116, תל אביב (סמוך לקניון עזריאלי)

שלום . אני לוקחת כדורים של למיקטל 200 מג וסרוקוואל 100 מג . ואני לא רואה ממש שיפור במצב שלי. אני מרגישה אי שקט וחוסר ריכוז גמור ולא זוכרת כלום! האם אפשר ומותר לקחת את התוסף מזון של צמח הגאבא בנוסף לתרופות הפסיכיאטריות שרשמו לי ? האם זה עוזר לדיכאון וחרדות אם כן באיזה מינון לקחת אותו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל לא מדובר בתכשיר שיש לו התוויה רפואית לטיפול בדיכאון ולכן הוא לא משמש לטיפול בו. מאחר ואתה מתאר מצב נפשי לא מאוזן על אף הטיפול התרופתי שאת מקבלת, חשוב מאוד לעשות הערכה מקיפה של המצב ולשקול מחדש את הטיפול באופן כללי. לצורך כך יש לפנות לפסיכיאטר המטפל שמכיר אותך, את ההיסטוריה שלך ועל סמך הערכה עדכנית לקבל החלטות בנוגע להמשך הטיפול.

25/06/2018 | 14:04 | מאת: יעקב

שלום רב, בהמשך לשאלתי הקודמת, אז תוך כדי שאני ממתין לתשובה שלך, המינון של ה-NARDIL עלה ל-45 מ"ג (3 כדורים ביום) כיצד עלי לקחת את הכדורים? לחלק ל-3 פעמים ביום? בוקר צהריים וערב? או 1 בבוקר -ו-2 בצהריים או הפוך? אשמח לייעוץ כיצד לקחת את ה-3 כדורים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2018 | 17:25 | מאת: יעקב

בהמשך לשאלתי, עוד שאלה. אני מקבל את התרופה לטיפול בדיכאון עמיד שלא הגיב לתרופות SSRI/SNRI. אבל אני גם סובל מחרדה חברתית. האם התרופה NARDIL יעילה גם לטיפול בחרדה חברתית? כמה זמן צריך להמתין בכדי לראות האם התרופה יעילה ?

שלום רב, התרופה לא מותווית לטיפול בהפרעות חרדה. מאחר ויש לה השפעה מרגיעה היא אמנם יכולה להפחית את רמות החרדה הכלליות ולסייע במידה מסויימת. חשוב להדגיש כי טיפול הבחירה בהפרעות החרדה החברתית הוא טיפול התנהגותי שמבוסס על חשיפות הדרגתיות למצבים חברתיים שמעוררים את החרדה ורכישת מיונמנויות חברתיות.

שלום רב, לצערי לא ניתן לתת המלצה כה ספציפית במסגרת הפורום מאחר וחלוקת המינון אמורה להתבסס על המצב הקליני הספציפי ולצורך כך יש להתייעץ עם הרופא המטפל. באופן כללי מומלץ לחלק את המינון של נרדיל לפעמיים ביום.

נא לקרוא את התגובה לשאלתך הראשונה

17/06/2018 | 18:02 | מאת: יעקב

שלום רב, קיבלתי את התרופה NARDIL לצורך טיפול בדיכאון עמיד. המינון כרגע הוא 30 מ"ג (2 כדורים של 15 מ"ג) האם לוקחים את 2 הכדורים ביחד? או מחלקים למנות (כדור 1 בבוקר, כדור 1 בצהריים) ? יש בעיה לקחת את 2 הכדורים בו זמנית או שחובה לחלק למנות? תודה רבה

שלום רב, את התרופה מומלץ לקחת פעמיים ביום כדי לאפשר לרמה שלה להיות יותר יציבה, לשפר את היעילות ולצמצם את תופעות הלוואי.

17/06/2018 | 08:51 | מאת: ישראל

יש לי פרוזק בקפסולות [בשם אחר] פג תוקפו לפני כמה חודשים הרופאה אומרת שאין בעיה אבל אני חושש כי אולי בקפסולות זה בעיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין להתשמש בתכשיר שפג תוקפו.

שלום, יש לי בן משפחה שנמצא בדכאון קשה כבר כמעט שנתיים. הוא לא מוכן לשתף פעולה ולקבל עזרה. ניסו להפגיש אותו עם פסיכיאטר והוא לא הסכים לדבר בפגישה על כלום. מה המשפחה יכולה לעשות כדי לעזור לאדם שלא רוצה עזרה?

שלום רב, אכן מדובר בבעיה מאוד קשה, מאחר והעדר שיתוף פעולה לא מאשפר לאדם לקבל ולעיתים גם השיכנועים הטובים ביותר לא עובדים. במקרים בהם כתוצאה ממצב הנפשי האדם עלול להיות מסוכן לעצמו או לסביבתו, ניתן לפנות לפסיכיאטר מחוזי אשר יכול להורות על הבאת האדם לבדיקה פסיכיאטרית כפויה. בשאר המקרים, אין ברירה וחייבים להמשיך ולנסות לגייס את האדם לטיפול, חשוב לא להתייאש ולנסות לערב את אנשים עליהם החולה סומך, מכבד, מעריך את דעותיהם.

11/06/2018 | 19:16 | מאת: טלי

לאחר כשנה וחצי מטופלת.בציפרלקס 20 מג ביקשתי כדור אחר בעקבות תופעות לוואי של השמנה וחוסר חשק מיני רופאת המשפחה נתנה לי ברנטליקס. 10 מג כהתחלה. הבעיה שיש לי כאבי ראש בלתי נסבלים ובחילות איומות האם ככה זה צריך.להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן יש סבירות גבוהה שמדובר בתופעות הלוואי של ברינטליקס. התופעות בדרך כלל פוחתתות עם הזמן, אך במידה והן חריגות בעצמה ואת מתקשה להתמודד איתן, כדאי לפנות לבדיקה חוזרת אצל הרופאה המטפלת ולשקול שינויים בטיפול

היי, יש לי ימים כאלה שאני פשוט לא יכולה להפסיק לבכות. לא קרה כלום. כלום לא עצוב. יש לי חיים טובים מאוד שאני גם יודעת להעריך אותם ביום יום. אני בן אדם מאוד שמח ואופטימי אבל בימים האלה של הדיכאון אני פשוט לא יכולה להפסיק לבכות ורק מקווה שאיכשהו החיים שלי יפסקו פתאום... הדבר היחיד שמחזיק אותי ברגעים האלה זו הידיעה שזה יעבור ביום או יומיים למחרת. זה ממש פוגע לי באיכות החיים. אני סטודנטית ומאוד עמוסה ואם "התקף" כזה נופל לי על יום לפני הגשה, אני יודעת שאין סיכוי שאצליח. לפעמים ריטלין עוזר לדכא את התחושה, אבל זה לא פתרון מן הסתם...

לקריאה נוספת והעמקה
06/06/2018 | 22:08 | מאת: מיה

מה את חושבת שגורם לכך? לפנות לפסיכולוג? פסיכיאטר? או שאולי דרך אחרת?

שלום רב, אמנם לא שאלת שאלה ספציפית אך אני מניחה שאת פונה כדי לקבל הכוונה ולברר מה יכול לעזור לך בהתמודדות עם התסמינים שתיארת. הצעד הראשון הוא כמובן אבחון ומומלץ לצורך כך לפנות להערכה פסיכיאטרית. יתכן והתסמינים המתוארים קשורים לדיכאון, על אף שהתיאור לא ממש אופייני ויתכן כי מדובר בבעיה אחרת שקשורה למשל לקשיים בויסות רגשי, רגישות לגורמי דחק ועוד. בהתאם למסקנות הבדיקה והאבחנה ניתן יהיה לבחור בסוג הטיפול המתאים.

שלום רב, מהתיאור שלך עולה כי את מתמודדת עם תסמינים שפוגעים בתפקודך אך מאחר והתסמינים נמשכים במשך תקופה מאוד קצרה, ככל הנראה לא מדובר בדיכאון. כדי לעזור לך, חשוב מאוד קודם כל לאבחן את המצב ולקבוע מהי ההפרעה / המחלה שגורמת לתסמינים אלו להופיע. כדי לבצע את האבחון חשוב לפנות לבדיקת איש מקצוע - פסיכיאטר ובהתאם להתרשמותו לקבל המלצות לטיפול המתאים.

06/06/2018 | 17:43 | מאת: משה

שלום, אני לוקח 10 מ"ג ציפרלקס כל יום כבר 8 חודשים. הרופא אמר לי להתחיל להוריד את המינון, עד שאגיע למצב שבו אקח כדור אחד לשבוע. הרוקחת אמרה לי שרוב האנשים לוקחים ציפרלקס במשך שנה ורק אז מורידים את המינון. אני מתלבט למי להקשיב, אני נוטה להקשיב לרוקחת... הכדור הזה ממש פתר לי את בעית הדיכאון והחרדה שהייתה לי, אחרי שניסיתי טיפולים פסיכולוגיים ללא כדורים, והם לא פתרו את הבעיה. אני ממש לא רוצה לחזור למצב שהייתי בו... לפי ההבנה והניסיון שלך מה לדעתך עליי לעשות? אודה לעזרתך...

לקריאה נוספת והעמקה
06/06/2018 | 17:56 | מאת: משה

אני אוסיף שאני בן 30 ואין לי בעיות בריאותיות נוספות

שלום רב, ההחלטה בנוגע להפסקת הטיפול מתבססת על גורמים רבים ומאוד אינדיוידואלית. במרבית המקרים של דיכאון אכן מקובל להשלים לפחות שנה של טיפול.

התחלתי לקחת סורבון 10 מ'ג עפ'י הוראות הרופא. ברצוני לדעת תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש את השפעת התרופה בתקווה שהיא אכן תשפיע. תודה על תשובתך

שלום רב, התוצאות של הטיפול ניתן להעריך אחרי כ-4-6 שבועות , אך יתכן שתרגישי בשיפור עוד לפני.

האם אפשר לקחת ברינטליקס 10מג 1בבוקר 1 בערב במקום פעם ביום20מג ניסיתי פעם ביום וזה עושה לי תופעות לוואי. הפסכיאטר אמר לי לקחת 10 פעמיים ביום אבל בבית מרקחת לא מאשרים.

שלום רב, ניתן לקחת את התרופה פעמיים ביום. לגבי האישור של בית מרקחת מדובר ככל הנראה בבעיה אדמיניסטרטיבית ולא רפואית.

30/05/2018 | 13:26 | מאת: רינת

שלום רב. כרגע אני בשלב של הורדת תרופות פסיכיאטריות והתרופה היחידה שהוסיפו לי זה טיפות נאולפטיל ללילה. אני לקחתי המון תרופות ודיברתי עם הפסיכיאטר הוא יודע שאני בשלב של חוסר איזון עדין והוא אמר לחכות בסבלנות הוא לא רוצה להוסיף לי תרופות נוספות אפילו לשעת הצורך אני גם מפסיקה טיפול לאט לאט בחנו אותי שאני בסדר גמור ולא צריכה טיפול גם התרופות שהורידו לי הם תרופות קלות להרגעה,הבעיה שאחרי הצהריים ובערב אני נכנסת לדכדוך אומנם אני ישנה טוב אני קמה בבוקר במצב רוח מצוין כאילו הכל בסדר מתפקדת אבל שמגיע שעות הערב אני מרגישה בדידות רגשית חוסר אנרגיה ודכדוך אני לא עובדת כרגע וגם יצאתי ממסגרות שהייתי בהם המון שנים. כיום אני גרה עם ההורים טוב לי אצל הוריי יש לי משפחה תומכת אבל הבעיה שכשיש לי דכדוך אחר הצהריים ובערב לא בא לי לעשות כלום אפילו לא לצאת להליכה. אשמח עם תתני לי עצה איך אחרי הצהריים ובערב אני יכולה לשפר את המצב רוח מיידי עם שלב הורדת תרופות? טיפ מעשי אולי שאוכל להרגיש יותר טוב בלי תרופות. את ממש תעשי מצווה בשבילי אני מודה לך מקרב לב ומאחלת לך המשך שבוע נפלא ושוב תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/05/2018 | 13:31 | מאת: רינת

פשוט פניתי לפסיכיאטר והוא אמר שזה באמת לוקח זמן עד שמתאזנים ואני צריכה להיעזר בסבלנות הוא לא רוצה להוסיף לי תרופות,ואין לי טיפול אין לי למי לפנות אני יוצאת מטיפול לאט לאט אחרי המון שנים אשמח ממש לעצתך. תודה רבה

שלום רב, אין ספק כי מדובר בהתמודדות לא פשוטה וצורך בהרבה סבלנות כדי לעבור את התקופה. מה שלהערכתי יכול לסייע לך כולל יצירת קשרים עם האנשים הקרובים אליך, תמיכת הסובבים וכן ניסיון להסיח את עצמך ע"י עליה ברמת הפעילות כגון פעילות גופנית, תעסוקה, תחביבים ועוד.

שלום רב ד"ר ,מ"ס שנים מטופל בפריזמה 60 מ"ג עקב בולימיה והתקפים חוזרים + מצב דכאוני , לאחרונה כבר מעל שנה האפקט של הפריזמה ירד וחזרו התקפים בולמיים + דכאון..בהמלצת הפסיכיאטרית נוסף טיפול של 10 מ"ג ברינטליקס שכעבור חודש וחצי באמת שעשה פלאים ואני מרגיש מצויין מבחינת מצב הרוח..השאלה שלי היא אם במצב דברים זה לא כדאי להתחיל להפחית במינון הפריזמה ולהתמקד רק בברינטליקס ? או שיש משמעות בשילוב של פריזמה וברינטליקס שנותן את התוצאה הטובה ? בברכה ותודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה בנוגע לשילוב התכשירים והמינונים הספציפיים אמורה להתבסס הן על המצב הנפשי הנוכחי והן על ההכרות עם התסמינים שחווית בעבר ולכן יכולה להתקבל ע"י הרופא שמכיר אותך. אין תשובה כללית בנושא. חשוב לציין כי באופן כללי הטיפול היעיל בהפרעת אכילה אמור לכלול טיפול רב מקצועי, כולל הטיפול הפסיכולוגי ומעקב תזונתי.

התחלתי טיפול ב SSRI לדיכאון קל בעקבות משבר חולף ואחרי טיפול של שבוע וחצי החלטתי להפסיק בבת אחת בגלל תופעות לוואי ,מדובר בפאקסט . היה לי קשה בתחילת הטיפול ,דיכאון המתבטא בחוסר רצון לקום מהמיטה ,עייפות , ובתור אדם פעיל מינית איבוד לגמרי של החשק כולל חוסר יכולת להגיע לאורגזמה שלמרות שאמרו לי שזה חולף תוך כדי טיפול אבל זה היה בלתי נסבל , עייפות , התגברות דיכאון ,חוסר מוטיבציה וחשק מיני שנאבד לגמרי . לקחתי החלטה שהתרופה הזאת לא בשבילי וכרגע ממתין לבדיקת פסיכאטר שיבדוק אופציה אחרת . השאלה שלי תוך כמה ימים.שבועות אם בכלל התופעות האלו עוברות מאז הפסקת התרופה ובהנחה שלא סבלתי מהם קודם לנטילת התרופה ? האם זהו מצב הפיך שבו המוח חוזר לנורמה מבחינת ההורמוני מצב הרוח , או שהתופעות האלו שהתחילו לי למעשה גורמים לחוסר איזון שעם הזמן הגוף מסתגל לתרופה אבל אני קטעתי את זה באמצע ? האם לקיחת תוספים כמו טריפטופן או SAM-E או היפריקום לטווח קצר יכולים לקצר את התהליך או להוות תחליף ללא התופעות לוואי כפי שקרו לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון, תופעות לוואי של תכשירים נוגדי דיכאון הן תופעות זמניות, חולפות תוך שבוע-שבועיים מתחילת הטיפול או לסירוגין תוך ימים בודדים במידה ומפסיקים את התרופה. התוספים שציינת לא הוכחו כמשפרים בדרך כלשהי את התגובה לטיפול ולא מסייעים בהפחתת תופעות הלוואי.

בת 55, אושפזתי לפני 33 שנה שבועיים ומאז לא. אני בבריאות הנפש הציבורית. מעולם אף אחד לא אמר לי ללכת לפסיכולוג. עובדת, בשנה שלישית לתואר ראשון, חיה,מטפלת באמי בת 87, מקבלת טיפול תרופתי, מה הסיבה שלא יעצו לי ללכת לפסיכולוג?

שלום רב, ההמלצה לטיפול פסיכולוגי ניתנת במקרים בהם יש הערכה שהטיפול הזה יכול לסייע עם בעיה או מחלה נפשית. הטיפול הפסיכולוגי אינו טיפול אוניברסלי, כלומר אינו מתאים או מועיל לכל בעיה. אני מעריכה שלא הציעו לך את הטיפול מאחר והמטפלים היו סבורים שהטיפול לא יועיל לך. במידה והיום יש שינויים במצבך הנפשי ואת מרגישה צורך בעזרה, ניתן לפנות להערכה פסיכיאטרית חוזרת ולבחון צורך בטיפול זה.

20/05/2018 | 11:39 | מאת: יוסי

שלום איזה מייצב מצב רוח יותר חזק, אריפליי או ליתיום? למי יש פרופיל השמנה יותר גבוה? מה דעתך על שילוב של אריפליי 10 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג לטיפול בהפרעה דו קוטבית? האם למיקטל נחשב גם למייצב חזק? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבין מייצבי מצב רוח, ליטיום הוא התכשיר היעיל ביותר. השילוב שציינת הינו אפשרי. הסבירות לעליה במשקל מעט יותר גבוהה עם הטיפול בליטיום מאשר עם אריפליי.

17/05/2018 | 17:52 | מאת: מיואשת

אחי בן 24 מתלונן מזה כחצי שנה על בומים בראש דפיקות לב חזקות. לא עובד טוען שזה לא נפשי אך אני חוששת שכן. כיצד אוכל להביאו לטיפול מבלי שמעוניין בכך? או לחלופין האם ללכת עם הקו שלו שאולי זה אכן לא נפשי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, מדובר בבעיה לא פשוטה. אין דרך אחת טובה לשכנע אדם לפנות לטיפול נפשי במידה ואינו מעוניין בכך ואף סבור שלא מדובר בבעיה נפשית. מומלץ להמשיך בניסיונות השיכנוע, להיעזר באנשים שסומך עליהם וכן במידה וסבור שמדובר בבעיה אחרת, למשל בעיה גופנית, לבחון גם את האפשרות הזאת .

15/05/2018 | 18:10 | מאת: אני

שלום וברכה האם התקף מאני פסיכוטי שקרה תחת טיפול של סרוקסט 60 מ"ג מספיק כקריטריון לאבחנה של הפרעה דו קוטבית או הפרעה סכיזואפקטיבית? איך ניתן לדעת אם האפיזודה הנ"ל שקרתה היא כתוצאה מהפרעת אישיות או מ"מחלה כרונית" (דו קוטבית\סכיזואפקטיב) ההתקף כלל מחשבות שווא של יחס וגדלות עם מאפיינים פרנואידים וארך כמספר ימים לאחר הפסקת הסרוקסט חלפה האפיזודה תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האבחון של הפרעת נפש או מחלת נפש ספציפי נעשה בהתאם לקריטריונים המוגדרים בספרי אבחנון כגון DSM V. במידה ומה שנדרש על מנת לאבחן את המצב מתקיים (תסמינים, סימנים , משך ההפרעה, פגיעה תפקודית וכד'), ניתן לאבחן את ההפרעה הספציפית. כך , לא ניתן לתת תשובה לשאלתך מבלי לבצע הערכה מקיפה, לבחון באילו תסמינים היה מדובר וברר פרטים נוספים הכרחיים. העובדה שהתסמינים פרצו אחרי טיפול בסרוקסט לא שוללת ולא מאשרת אבחנות וכך גם המאפיינים האישיותיים.

08/05/2018 | 12:51 | מאת: פריזמה

למה כל פעם שאני מעלה מינון אני מרגיש שיפור לכמה ימים ואז השיפור נעלם ? אני כרגע על 60מג ,קהילתי לפני שבוע ל60 הרגשתי שיפור ואחרי כמה ימים השיפור נעלם , אותו דבר שהעלתי מ20 ל40 למה זה ????

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2018 | 12:52 | מאת: פריזמה

מדובר בפריזמה

קודם כל לא ציינת באיזה תרופה מדובר. במידה ומדובר בתכשיר נוגד דיכאון, קרוב לודאי השיפור המתואר הוא placebo effect, כלומר לא מדובר בהשפעה אמיתית של התרופה אלא בחווית שיפור שנובעת מציפיות גבוהות מהתרופה עצמה או העליה במינון. כדי לבחון את ההתאמה של התרופה הספציפית והמינון חשוב לבחון את השפעתה לאורך הזמן ובמידה והיא לא מביאה לשיפור על פני כ-4-6 שבועות, כדאי לשקול החלפתה.

שלום במאמר זה רשום שתרופות פסיכיאטריות גורמות לסרטן https://app.dimensions.ai/details/publication/pub.1018647029 האם רמוטיב מעלה סיכון לסרטן כמו שאר התרופות? תודה

שלום רב, על סמך המידע המחקרי הקיים, אין הוכחות לכך שתרופות פסיכיאטריות גורמות לסרטן, גם לא רמוטיב.

28/04/2018 | 17:10 | מאת: פריזמה

חודשיים ושבוע על המינון וחזר לי האינסומניה והעייפות באמצע היום שפשוט זורק אותי לנמנם וכולל גם שלשולים :/

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופות מקבוצת SSRI כגון פריזמה עלולות לפגוע באיכות השינה. במקרים אלו מומלץ ליטול את התרופה בשעות הבוקר ולחלק מהמטופלים זה עוזר. במידה ולא יחול שינוי בתקופה הקרובה, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לבחון את התופעה, לשלול גורמים נוספים לקשיי שינה ובהתאם להערכה לשקול שינויים בטיפול התרופתי.

27/04/2018 | 04:55 | מאת: נורי

אם פריזמה לא עוזר אז יש טעם להחליף לפרוזק? אם פקסט לא עוזר יש טעם להחליף לסרוקסט ? המקור יכול לעבוד?

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר ומדובר באותו החומר הפעיל בתרופות שציינת, הסבירות לתגובה שונה היא אפסית.

23/04/2018 | 19:30 | מאת: אלמוני

שלום וברכה אני בן 29 מאובחן בהפרעה סכיזואפקטיבית מטופל בברה"ן במעקב פסיכיאטרי ופסיכותרפיה מטופל בתרופות 5 מ"ג ארפיליי 100 מ"ג לוסטרל 200 מ"ג למיקטל בזמן האחרון אני שוקל עם הרופא שלי להוריד את התרופה אריפליי. כמו כן יש לציין שאני מקבל קצבת נכות לצמיתות, 40% רפואי ו-100% אי כושר. הפחד שלי שאם אני אוריד את התרופה אז ביטוח לאומי ישלול ממני את הקצבה או יזמן אותי לוועדה חוזרת. האם זה יכול לקרות? בגלל שאני לוקח פחות תרופות אז כביכול אני "יותר בריא" מבחינתם? האם הם יכולים לזמן אותי על כך לוועדה חוזרת למרות שיש לי נכות צמיתה? ואם לדוגמא אני ארצה להיגמל מהתרופות בעתיד, האם ביטוח לאומי יכול לעשות על כך בעיות ולשלול ממני את הנכות בגלל שאני לא לוקח יותר תרופות? אשמח לתשובה, אני ממש בלחץ מזה.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנכות הנפשית נקבעת על פי הערכה של פגיעה תפקודית כתוצאה ממחלה וזהו המדד העיקרי שנלקח בחשבון. נכות לצמיתות נקבעת במקרים של מחלות כרוניות שצפויות להיות פעילות לאורך כל החיים ולפגוע במצב התפקודי לאורך שנים. לא סביר ששינויים בטיפול התרופתי ישפיעו באופן כלשהו על הקביעה הזאת.

23/04/2018 | 18:36 | מאת: יוסף 10

האם מוכרים לכם המכשיר אלפאסטים או סופרמיינד לטיפול בדכאון/חרדות; ממליצים עליהם? מה זה טיפול TMS ? זה דרך הקופה? דרך נוירולוג? תודה מראש על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול TMS הינו הטיפול בתהודה מגנטית. הוא מתבצע במסגרת מספר מרכזים רפואיים ולא כלול בתוך סל השירותים של קופות.

היי, אני סטודנטית לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב, במהלך הלימודים אנחנו חוקרים כל מיני מחלות..פיזיות ונפשיות.בקורס שנקרא pbt.נושא הלמידה שלי עכשיו זה הפרעה דו קוטבית במהלך ההריון ..אשמח אם יש מישהי פה שתוכל לשתף אותי במידע או בחוויה שלה..כמובן עם שמירה על הסודיות והפרטיות המלאה !!...זה מאוד יעזור לה.. תודה והמשך יום מקסים

20/04/2018 | 12:32 | מאת: לירן

שלום ד"ר , אני שואל בעבור סבתא שלי בת 80. בריאה בד"כ , ללא מחלות רקע. סובלת מחרדות (קשה לה להתחיל את היום בעיקר, לעיתים חרדה גם בערב) ישנה טוב עם בונדורמין, ואוכלת מצויין. היא טופלה במשך שנים ע"י לוריוון אבל התחילו אצלה תופעות לוואי כגון איבוד יציבות לפתע עד כדי נפילה , והתקפיי חרדה מידי פעם. התחילה לפני חודש טיפול ב 20 מג רסיטל , אך אין שיפור ואפילו החמרה בהתקפים וכאבי ראש חזקים. מה תמליץ לנו לעשות? אנחנו כבר מיואשים, היא כבר בדיכאון מהמצב ומאוד סובלת. הנויירולוג המליץ לנו על רמוטיב 250 , האם לדעתך כדאי לשנות את הרסיטל לרמוטיב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר ובגיל המבוגר, המצב הנפשי עלול להיות מושפע באופן משמעותי ע״י המצב הגופני וכן יש רגישות גבוהה יותר לתופעות לוואי של התכשירים הפסיכיאטריים, התאמת הטיפול התרופתי הינה מורכבת ומומלץ כי תתבצע ע״י רופא מומחה בתחום פסיכוגריאטרי (הפסיכיאטר שמתחמה בטיפול באנשים בגיל הזהב). אין אפשרות להציע טיפול ספציפי במסגרת הפורום וללא בדיקת החולה ולכן , כאמור חשוב שהסבתא תבעבור הערכה מקיפה, גם נפשית וגם גופנית.

19/04/2018 | 15:07 | מאת: פריזמה

לוקח כבר פריזמה 50מג כמעט חודשיים , והוספתי לפני שבועיים 20 מג אלטרולט , כמה ימים אחרי שהוספתי הרגשתי שיפור באנרגיה ובמצב רוח , ועכשיו בימים באחרונים אני רק רוצה לישון ואין מצב רוח , זה סימן שיהיה שיפור עוד מעט?

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה עדיין מוקדם מידי להסיק מסקנות בנוגע לטיפול. כדאי להמתין כשבועיים - שלושה נוספים כדי להעריך את תוצאות השינוי.

16/04/2018 | 11:37 | מאת: אביטל

שלום, אני סובלת מדיכאון וחרדות בגלל פרידה מחבר שלי לשעבר, שלחו אותי לטיפול פסיכולוגי קבעו לי תור אחרי יום העצמאות בינתיים אני כל הזמן,במחשבות לא טובות, בדיכאון ולא מצליחה לצאת מזה.לפסיכיאטר אני לא רוצה ללכת, אני נגד כדורים נותר לי לחכות לטיפול פסיכולוגי קמה כל בוקר עם חולשה ומחשבות לא טובות,מה אני צריכה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת תגובה לפרידה שמלווה בתסמינים דיכאוניים. במרבית המקרים, התסמינים עשויים לחלוף באופן טבעי עם הזמן, כאשר טיפול פסיכולוגי ותמיכה של אנשים קרובים עשויים לעזור ולהועיל. כדאי להיעזר באנשים שאת סומכת עליהם, משפחה , חברים , לבקש עזרה, לשתף . חשוב לא להסתגר ולא לותר על השגרה.

15/04/2018 | 21:22 | מאת: מנשה

האם מדבקות ניקוטין יעילות לטיפול בדיכאון?

המדבקות לא משמשות לטיפול בדיכאון .