פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3454 הודעות
2794 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

שלום דר אני סובל מחרדות ואי שקט לאחר תקופה ארוכה של ציפרלקס הוחלט להחליף לי את הטיפול לסרוקסט וזה לא עזר לי למצב אחרי שימוש בחודש נכון להיום הרופאה ממליצה להחליף לסימבלטה מה ההבדל ביניהם והאם הסימבלטה למצב שלי חרדות ואי שקט ודיכאון יכולה לעזור? תודה אסף

שלום אירנה. אני כרגע בתקופת מעבר מסרוקסט 40 לסרנדה 100 מ"ג. האם השינוי יכול לגרום לכאב לדמוי מגרנה- רגישות לאור וכאב ראש שמקרין לעין הסתגלות במעבר מסרוקסט 40 לסרנדה 100

אני סובל מכאבים כרוניים של התכווצויות לא מוסברות בגרון דבר שגורם לחרדה ולחץ בין היתר , ניסיתי תרופות כמו ssri snri אבל תופעות הלוואי מתסכלות במיוחד בתחילת הטיפול שמחמירות דווקא את הכאבים והתכווצויות . למרות שאני מודע לנזקים משימוש ממושך בבנזו , התחלתי לקחת קלונקס 0.5 מג ליום מחולק ל 2 מנות בבוקר ובערב , וזה די עוזר . השאלה האם ניתן לקחת תרופה שכזו לטווח ארוך של שנה לפחות עד שהכאבים יתפוגגו אם בכלל או שיש להמשיך לחפש תרופה אחרת כי הקלונקס לא מתאים לשימוש ארוך טווח ויש סיכוי גם להתמכרות ותלות ושאר דברים ?

16/02/2019 | 14:19 | מאת: אסף

הרופא החליפה לי לפני כ4 שבועות את הטיפול מציפרקלס10 מג לאחר הרבה שנים לסרוקסט 20 מג אני לא מרגיש שינוי וזאת בשילוב עם סרוקוואל 200מג שאלתי האם יש מקום להחליף את הסרוקסט לתרופה כמו סימבלטה או ברינטלקס שעובדות על דברים נוספים? תודה אסף.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , מאחר ותוצאות הטיפול צפויות להופיע תוך 4-6 שבועות, הייתי ממליצה בשלב זה להיעזר בסבלנות ולהמתין עוד שבועיים שלושה, מאחר ועדיין יש סיכוי לשיפור עם הטיפול הנוכחי.

שלום אירנה, אבקש את עזרתך בניסיון להבין תופעה שארעה לי בעבר כמה פעמים בזמן נהיגה בעיקר בלילה לעתים כשהייתי שעייף. זה קרה מדי פעם, ללא חוקיות שיכול להבחין בה. לא הופיעה לעתים קרובות כנראה משום שדי נמנעתי לאחר מכן וגם לא ממש נדרשתי לנהיגה בעיקר בלילה בכבישים מהירים חדשים עבורי (כמו כביש 6 , 531) בעיקר באזורים בהם יש מרחב פתוח משני צדי הכביש (לא אזור עירוני). בפעמים הראשונות הייתה לי תחושה של מעין אובדן שליטה בהתמצאות במרחב (כביש6 אינך יודע היכן אתה בדיוק ביחס לאזור מיושב) ואז הופיע מעין פחד שאפול מהכביש (לא זוכר בדיוק יותר מזה). כעבור זמן חזרה התופעה בצורה של תחושה פחד שצד ימין שלי/של הרכב יפול לשוליים או יגע/יפגע בצד ימין של הכביש ואעשה תאונה, תחושה שאני קרוב לצד ימין של הכביש הרבה יותר ממה שראיתי בעיניי, בחלק מהמקרים למרות שהייתי ממש רחוק מהשוליים הימניים והכביש היה רחב. הדבר גרם לי ממש למצוקה, למרות שאובייקטיבית הכביש בטוח, לא יכולתי להפסיק נהיגה או לצאת לכביש צדדי לכן נאלצתי ממש להאט ל-40 קמ"ש וממש נסעתי לאט עד היציאה הראשונה לכביש צדדי. זה היה ממש מפחיד וגם למצוקה אמיתית. במקרים בהם לא היה שול (כשעבדו בכביש) אז ממש אבדתי ביטחון עוד יותר. כעת לאחר העלאת מינון מדורגת של סרוקסט מ20 ל40 התופעה נעלמה לפחות במעט הסיטואציות שהייתי חייב מינימום מעבר בכביש מהיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא אוכל לעזור באבחון התופעה מאחר והדבר אינו אפשרי במסגרת הפורום וללא בדיקה. הסימן הטוב הוא שהטיפול התרופתי עוזר אם כי חלקית ויש להעריך מחדש האם להמשיך באותו מינון, לעלות או להוסיף תכשיר נוסף. בכל מקרה, חשוב מאוד לדבר על התופעות שאתה חווה עם הרופא המטפל כדי להגיע להבנה טובה יותר ולשפר את איכות הטיפול.

14/02/2019 | 21:53 | מאת: אייל

זהו כבר נמאס לי עם האוסידי הזה וכל מכלול בעיות הנפש מהם אני סובל .. חושב לפנות לפר" ל גרינהאוס שהוא מומחה במצבים כשלי . מה חחות דעתך בעניין . במרפאה קשה מאוד לאזן אותי כנראה שאת מכירה את הרופאה שלי . אגב את מכירה אותי אשמח לייעוץ מה כדאיי לי לעשות כי הסבל הוא ממש חזק . תודה

שלום רב, לצערי אינני יכולה לעזור במסגרת הפורום ולתת יעוץ פרטני. מומלץ כי תחזור ליעוץ של הרופא המטפל או תפנה לחוות דעת נוספת במידת הצורך.

הפסיכיתר נתן לי אריפלי 5מג להפרעה דו קוטבית.אני אוכלת בהרבה יותר ולא ישנה הרבה..האם אריפלי מטפל באוסידי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אריפליי לא מטפל באו.סי.די. התרופה אכן משמשת לטיפול בהפרעה דו-קוטבית ולא גורמת להשמנה. כדאי לפנות ליעוץ תזונתי.

הייתי רוצה לדעת . במיקרה של בחור בן 26 שמטופל מי גיל 14 אם תרופות פסיקיאטרים . שמישתנים אם הזמן .עכשיו בירידה חדה במצב רוח ..והיתמכרות לרטלין היינו במרכז בריאות מאור ומפנים אותנו לבאר שבע לאישפוזית . מנהל המחלקה לתחלואה כפולה הוא דר. קרצמן רציתי לדעת אם הרופא מומלץ או איזה פיתרונות אחרות את ממליצה תודה מראש אמא מאוד מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן במקרים בהם מדובר בשילוב של התמכרות והפרעת נפש, ההמלצה היא לטיפול במסגרת לתחלואה כפולה. הטיפול עשוי להיות מאתגר ולא פשוט וחשוב לשתף פעולה ולסמוך על המסגרת והמטפלים.

13/02/2019 | 01:53 | מאת: דודו

קראתי ברשת שמירו 15 מג מטפל בארטיזיה וחוסר שקט פנימי , שאלה היא האם גם מירו במינון 30 מג שאני לוקח גם במינון זה הוא מטפל באקטיזיה או שדווקא צריך רק 15 מג מירו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופה אינה מותווית לטיפול באקטיזיה. יתכן ורופאים בוחרים להשתמש בה לצורך הרגעה אך כאמור אין התוויות ספציפיות לטיפול באקטיזיה ולא המינונים המומלצים.

11/02/2019 | 12:59 | מאת: רמוטיב עם מדלל דם

אדם אשר לקה באירוע מוחי וכתוצאה מזה נעשה עצבני, לא רגוע. הנוירולוגית שלו רשמה לו את הכדור רמוטיב. הוא נוטל מדללי דם, וכדורים לכולסטרול ושאר תוספים. קראתי בעלון השימוש שיש התנגדות של רמוטיב עם כדורי נוגדי קרישה. הוא נוטל את מדלל הדם: קלופידקסל 75 מג. האם הרמוטיב מתנגש עם כדורים אלו?! יש תופעות לוואי?! ובאיזה אופן ותדירות יש ליטול?! והאם יש דרכים אחרות (טבעיות) לטיפול במצב זה? אשמח לעזרתך! :) תודה ורק בריאות!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן , השילוב עלול להיות בעייתי ומחייב מעקב. בדומה למצבים נפשיים רבים, סביר להניח שטיפול פסיכולוגי תמיכתי יכול לסייע בהתמודדות, אך לא ניתן לקבוע האם יכול להוות תחליף לטיפול התרופתי. בנוגע להמלצות הספציפיות כגון מינון התרופה, זמן נטילה וכד׳ יש להתייעץ עם הרופא המטפל שהמליץ על התרופה.

10/02/2019 | 11:22 | מאת: ארז

שלום ד״ר, רציתי לשאול את דעתך המקצועית על השילוב של ריספרדל 1 מ״ג עם אפקסור 300 מ״ג. ניסיתי זיפרקסה במינון 2.5 ובעליה הדרגתית ל 7.5 מ״ג למשך כשלושה שבועות ללא שיפור ועם תופעות לוואי פשוט בלתי נסבלות (יובש מטורף בפה, בעיות בתפקוד המיני ופריחה בתחילת הטיפול). הרופאה המליצה עכשיו להחליף את הזיפקרסה עם ריספרדל 1 מ״ג. מה הן התופעות לוואי השכיחות של תרופה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תופעות לוואי הנפוצות של ריספרדל הן נוקשות בשרירים ועייפות. חשוב לציין כי המינון המומלץ הוא נמוך ולכן סבירות לתופעות לוואי משמעותיות היא נמוכה. אין אפשרות במסגרת הפורום וללא בדיקה לדון בנכונות הטיפול ויש להפנות את השאלות לרופאה המטפלת.

כמה זמן ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי במרפאה לבריאות הנפש? האם זה נתון לשיקולו של מנהל המרפאה?

שלום רב,  במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש, הטיפול הפסיכולוגי מוגבל בזמן, משך המקסימלי של הטיפול נקבע במסגרת מדיניות המרפאה הספציפית ויש הבדלים בין המרפאות אם כי לרוב לא מתאשפר טיפול מעבר לשנתיים.

לפני כ20 שנה, בסוף התיכון עברתי התבגרות- חרדות לבריאות ומוות ומהעתיד המלוות בO.C.D על רקע תלותיות גדולה בהוריי. טופלתי בפקסט ובשיחות ע"י מטפלים פרטיים. במכתב לצבא הפסיכיאטר ציין o.c.d והפרעת אישיות תלותית-נמנעת. לאורך השנים היו מעט מקרים של חרדות (דיכאון תגובתי) וטופלתי בפאקסט במינון נמוך. כיום, לאחר מות הוריי אני מתפקד בעבודה ובבית אך עם קשיי התארגנות-ניהול זמן, ריקנות וקושי בפיתוח יחסי חברות- נמנע מפיתוח קשרי קרבה, כל דבר שיאתגר אותי מלבד עבודה-התנהלות בבית. בשנה וחצי האחרונות פניתי למרפאה צבורית ושם האבחנות היו מאוד לא ברורות, כנראה משום שהתפקוד יחסית גבוה. האם ניתן לבצע הערכה מדוייקת למרות שכיום במצב טוב- שאדע להעריך את מצבי. מי מבצע אבחון אישיותי- כיצד ניתן לדעת אבחנה כמה שיותר מדוייקת אם יש כזה דבר. מבקשותיי מהרופא קבלתי תשובות לא ברורות, דוגמת קויים אישיותיים וכדומה. אשמח לעצתכם/הכוונתכם מבולבל מהתשובות של מערכת הבריאות- האם ניתן להגיע לאבחנה מוחלטת/ברורה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברפואה בכלל ובפסיכיאטרי בפרט, ישנם מצבים בהם לא ניתן להגיע לאבחנה חד משמעית. גם במצבים אלו ניתן לעיתים להתאים טיפול שעשוי לשפר את המצב.

06/02/2019 | 20:00 | מאת: טומי

שלום נתנו לי כדורים לטיפול בחרדה ופוביה חברתית פרפנאן 4 מיליגרם בלילה ופריזמה 20 מיליגרם בבוקר ומאז תחילת הטיפול אני סובל מעייפות רבה לאורך כל שעות היום אינני מסוגל לעשות כלום כולם אומרים לי שזה יעבור עוד ככמה ימים עם ההסתגלות לכדורים אך אני רוצה עוד דעה בנושא כי אני סובל ויש לי מחשבות אובדניות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן , מרבית תופעות לוואי עוברות תוך שבועות הראשונים של הטיפול. עם זאת, ישם מטופלים שממשיכים לסבול מעייפות גם לאחר מכן. במידה ותוך חודש - חודש וחצי לא יחול שיפור, כדאי לשקול החלפת התכשיר.

04/02/2019 | 22:06 | מאת: דודו

אני מרגיש חוסר שקט פנימי קיצוני שזה חוסר שקט באיזור החזה עם מועקה בחזה ורצון עז לעשן טבק בשרשרת וזה אכן קורה אני מעשן בשרשרת אני מאובחן בסכיזופרניה פשוטה עם OCD וחרדה ודיכאון אני נוטל את הטיפול הבא : סרוקוול XR 600 מג , טגרטול CR 800 מג , סרוקסט 60 מג , מירו 30 מג , דרלין בשחרור מושהה 320 מג , פנרגן 50 מג כSOS , קלונקס 1 מג כSOS , ארטאן (רודנל) 5 מג . אני נואש על סף תהום מבולבל ולא יודע מה לעשות אני לא יכול לשבת במיטה בנינוחות ובגלל החוסר השקט הזה התחילו להעלות לי בראש מחשבות על התאבדות אני מיואש ואבוד עצות והפסיכיאטרית שלי יצאה לחופש ארוך ואני אפגש איתה רק בסוף מרץ עוד חודשיים , מה לעשות ??????? תודה ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במצב המתואר חשוב להגיע להערכה דחופה שיכולה להתבצע במסגרת מיון פסיכיאטרי או ע״י פסיכיאטר במיון בבית חולים כללי.

03/02/2019 | 21:26 | מאת: אייל

שלום רב !! הערב הייתי אצל הרופאה פסיכ" שלי שלא היתה מרוצה מאיך שאני נראה .. ובמיוחד הבדיקות דם לא בישרו טובות . שלחה אותי דחוף מחר לרופא המשפחה ולחזור למסגרת אישפוז יום להמשך איזון כלשונה . הערכים בדם היו נמוכים ואני מקווה שנצא מזה מהר אמן . המטפל שלי אמר לי שזה לא הבעייה אצלי כלומר מצבי הנפשי אלא ת. לוואייי של הלפונקס כדור ממנו אני סובל מאוד בחיים . שמחתי לעדכן אשמח לתגובות והמלצות מכולם . תודה רבה ולילה טוב תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חשוב להמשיך לשתף פעולה עם הגורמים המטפלים וליישם את ההמלצות. רפואה שלמה.

03/02/2019 | 02:47 | מאת: צחי

האם ניתן ליטול טגרטול בשחרור איטי 800 מג ביום במנה אחת בבת אחת ביום למשל לקחת את כל המנה בבוקר כי אני סובל מהתפרציות כעס ואלימות במהלך היום ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש ליטול את התרופה בהתאם להנחיות הרופא המטפל בהתאם להתרשמות שלו ממצבך. הפורום לא יכול להוות תחליף ליעוץ פרטני.

03/02/2019 | 02:45 | מאת: משה

כמה זמן לוקח לארטאן 5-10 מג לטפל בחוסר שקט פנימי (אקטיזיה) ? כמה זמן לוקח לקלונקס 0.5 מג (חצי מלגרם)לטפל באי שקט ? מהו המינון המקסימלי לדרלין לטיפול באקטיזיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל התגובה לתכשירים הנ״ל היא תוך חצי שעה , אך זה יכול להשתנות בין מטופלים שונים. המינונים המקובלים של דרלין לטיפול באקטיזיה הם סביב 30 מ״ג ליום

שלום רב. החיים שלי בסדר גמור,עובדת,חברים הכל בסדר. רק באמצע השבוע אני מידי פעם נכנסת לדכדוך אחר הצהריים וזה תחושה של חוסר אונים. אני חושבת שזה בגלל גיל המעבר בין היתר ובגלל שאין לי חשק לצאת מהבית אחר הצהריים בחורף אני לוקחת תרופות נגד דיכאון וחרדה קלות ואני קמה כל בוקר דווקא עם מצב רוח מצויין זה קורה לי משעות אחר הצהריים עד הערב אשמח לתמיכה עם תסכימי מה עושים במקרה שפתאום אני נכנסת לחוסר אונים בשעות אלה? ממש תודה שבוע נפלא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדי לעזור לך, יש קודם כל להבין לעומק מה מאפיין את המצבים ומהי הסיבה להופעתם: יתכן והם חלק ממצב דיכאוני קל או לסירוגין קשורים למצב רפואי . אין אפשרות במסגרת הפורום לבצע הערכה פרטנית מעמיקה וחשוב לפנות לבדיקת רופא מומחה , עדיף פסיכיאטר, כדי להעריך את המצב ובהתאם לכך לכוון את הטיפול.

כיצד ניתן להגיע להערכה הכי מדוייקת שניתן (אישיות/חרדות OCD)- 1.מי מבצע וכיצד?,מה נדרש לזה? עלות? 2.מי מסוגל לדעת/לנבא=להעריך מהי הבעייה ומה משמעותה מבחינת ביטוח לאומי (נכות ומסוגלות), האם נדרש שיקום ומה הטיפול המתאים לשיקום? אבחון-אובייקטיביות,דיוק+הערכת נכות/יכולות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האבחון והכוונה טיפולית (כולל הפניות למסגרות שיקום/ביטוח לאומי) מתבצעים במסגרת בדיקה פסיכיאטרית ומעקב פסיכיאטרי. ניתן לפנות לבדיקה כזאת במסגרת קופ"ח או מרפאה ציבורית לבריאות הנפש (ללא תשלום) או במסגרת פרטיות (העלות משתנה בהתאם למסגרת).

אני מרגיש חוסר שקט פנימי באיזור החזה עם מועקה בחזה עם רצון עז לעשן בשרשרת אני מקבל את הטיפול הבא : סרוקוול 600 מג , טגרטול 800 מג , סרוקסט 60 מג , מירו 30 מג ואנטומין 20-80 מג , אני גם נוטל דרלין במינון מקסימלי 240 מג שלא מרגיש שהוא עוזר לי לטיפול באי שקט התייעצתי עם פסיכיאטר בכיר והוא המליץ ליטול בנוסף לדרלין גם קלונקס 0.5 מג וגם ארטאן(פארטן) 5-10 מג לטיפול בחוסר שקט האם צעד זה יפחית\יטפל בחוסר שקט ??????? האם צריך להעלות את מינון הקלונקס לכדור של 2 מג או לא כדאי ????? האם אפשר ליטול ארטאן שני כדורים של 5מג בבת אחת(סה"כ 10 מג) בצהריים בבת אחת ???? האם אפשר ליטול ארטן בלי אוכל על קיבה ריקה ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי, אין אפשרות במסגרת הפורום וללא בדיקה פרטנית, להעריך את המצבך הנפשי ולתת המלצות ספציפיות לטיפול. יש לפנות בדחיפות לבדיקת הרופא המטפל כדי להעריך מחדש את המצב ולבצע שינויים הנדרשים בטיפול.

28/01/2019 | 20:43 | מאת: Zip

שלום ד״ר אני לוקח כבר חודשיים ציפרלקס במינון 5 מ״ג בעקבות המלצת נוירולוג לטיפול בסחרחורות. אני מעוניין להפסיק כי המצב השתפר ואין לי סחרחורןת וגם ככה המינון נמוך ואני לא מעוניין בתרופות. אני בריא בד״כ, בן 28, ללא היסטוריה רפואית ובלי דיכאון וחרדה, איך ניתן להפסיק בצורה חכמה ללא תסמיני גמילה? האם ממליץ על יום כן יום לא או בגלל שהמינון נמוך אפשר להפסיק בבת אחת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל חשוב לציין שאין להפסיק את הטיפול ללא התייעצות עם הרופא שהמליץ על התרופה. זאת לא בגלל החשד לתופעות הגמילה אלא כדי לודא שאכן אין יותר צורך בטיפול זה והמטרה הושגה. באופן כללי, מאחר ומדובר במינון מאוד נמוך, ניתן להפסיקו בבת אחת ללא כל צורך בירידה נוספות במינון.

שלום אני אובחנתי בעבר עם ocd וטופלתי בכדורים והתסמינים נעלמו . לאחר שנתיים היו לי כמה שינויים בחיים כתוצאה מכך הocd חזר , בהתחלה היו לי כל מיני טקסים מנטליים שהיו מקלים על החרדה אבל לאחר כמה חודשים הטקסים כבר לא עבדו ואני חושבת שנכנסתי לדיכאון . מחשבות שליליות רבות על עצמי מלוות אותי במהלך היום בעיקר מחשבות על סקס ומין. מחשבות על דברים מיניים שהיו בעבר ובהווה ( דברים נורמטיבים וטבעיים ) שכיום כל מחשבה על המיניות שלי עושה לי רע , דברים שאני אוהבת פתאום נראים לי רעים וזנותיים , למרות שאני יודעת שזה בסדר ישר אני מרגישה רע כאילו אני עשיתי משהו רע . אני שופטת את עצמי בחומרה רבה ומאשימה את עצמי במצב הנפשי שלי . בנוסף תחושה של ייאוש וחוסר תקווה מלווה אותי כל הזמן . השאלה שלי האם אני בדיכאון ? ולמה רוב המחשבות השליליות עוסקות רק בנושא של המיניות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן , יתכן ובנוסף לתסמונת טורדנית כפייתית (OCD) התפתח אצלך גם דיכאון, השילוב שאינו נדיר בקרב המתמודדים עם OCD. לצערי, לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה פרטנית לקבוע את האבחנה ויש לפנות בדחיפות להערכה פסיכיאטרית לצורך אבחון והכוונה הטיפולית.

27/01/2019 | 13:24 | מאת: אלכס

שלום ד"ר, אני התחלתי ליטול פריזמה במינון 20 מ"ג לפני כשלושה שבועות (לאחר שבוע במינון 10 מ"ג). שתי שאלות: מתי עליי לצפות לתחילת השפעה מבחינת דיכאון/חרדה? האם 20 מ"ג זה מינון טיפולי או שיהיה צורך בהעלאת מינון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדי להעריך השפעת התרופה יש להמתין כ-4-6 שבועות של המינון הטיפולי המלא (השבוע שנטלת 10 מ"ג לא נחשב). במידה ולאחר תקופה זו לא יהיה שיפור כלשהו, כדאי לשקול החלפת התכשיר או לסירוגין, במידה ויש שיפור חלקי, מומלץ לשקול עליה במינון.

אם יש למירו\רמרון יתרון על נוגדי דיכאון אחרים למשל הSSRI לטיפול בדיכאון וחרדה כאשר המטופל סובל גם מסכיזופרניה ביחד עם דיכאון וחרדה (המחלה הבסיסית היא סכיזופרניה) ????? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ידוע לי על היתרון הספציפי של מירו בטיפול בדיכאון אצל חולי סכיזופרניה. באופן כללי, מירו הוא נוגד דיכאון בעל השפעה מרגיעה/מרדימה כך שלעיתים בוחרים בתרופה במקרים בהם הדיכאון מלווה בקשיי הרדמות וכן במקרים של דיכאון שמלווה באי שקט.

27/01/2019 | 00:28 | מאת: דודו

אני מרגיש חוסר שקט פנימי במיוחד באיזור החזה מרגיש מועקה בחזה עם רצון עז לעשן סיגריות בשרשרת וחוסר יכולת לשבת במיטה בנינוחות אני נוטל את הטיפול הבא : 600 מג סרוקוול , 60 מג סרוקסט , 800 מג טגרטול , 30 מג מירו ואנטומין כSOS 20-80 מג ו240 מג דרלין בשחרור מושהה , ממה יכול לנבוע החוסר שקט הפנימי האם זה אקטיזיה מהסרוקוול או\ו מ20-80מג אנטומין או שזה חוסר שקט ממירו ו\או סרוקסט או מהשילוב של מירו עם סרוקסט או שזה חוסר שקט מההפרעה שממנה אני סובל (סכיזופרניה וOCD וחרדה ודיכאון ורמה גבוהה של סטרס במיוחד סטרס סביבתי וסטרס קיומי) , אני אבוד עצות אני נואש ???????תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום ספק שמדובר במצב נפשי לא מאוזן כפי שבא לידי ביטוי באי שקט. לצערי, לא ניתן לקבוע במסגרת הפורום וללא בדיקה פרטנית מהן הסיבות לאי שקט: יתכן ומדובר בחלק התסמינים הנפשיים ויתכן שאלו הן תופעות לוואי. כך או כך, יש קודם כל לעבור הערכה פרטנית ומעמיקה ע"י הרופא המטפל ולשקול שינויים בטיפול שיביאו לשיפור במצבך.

22/01/2019 | 15:11 | מאת: אייל

שלום לכולם !! אני מזה כחודש התחלתי טיפול פסיכולוגי שיחתי עם מטפל חדש כאמור .. הוא עובד בצורה ממש שונה אבל כן עובדת ויש לו ניסיון של הרבה שנים .. אני חש שיפור במצבי כמובן לא מושלם אך אני שואף מה שיותר גבוהה . העניין הוא שהוא נותן לי ש.ביית לעשות יום ביומו. ואני לעיתים עושה או עושה חלקית .. העניין הוא מה ומי ואיך אני כן אצליח לבצע לפחות 80 % מהמטלות . תודה רבה תגובה

שלום רב, את השאלה יש להפנות בראש ובראשונה למטפל עצמו, כדאי להעריך מהי חשיבותם של שיעורי בית ומהי המשמעות של ביצוע חלקי או אי ביצוע.

21/01/2019 | 14:24 | מאת: רהחל

מה התופעית לווי שמפסיקים סורבוח

שלום רב, לא צפויות תופעות לוואי מיוחדות עם הפסקת התרופה, אמנם אין להפסיק את התרופה ללא התייעצות עם הרופא.

מזה כחודש וחצי אני סובלת מחוסר תיאבון , תחושת בחילה אחרי האוכל,חוסר שקט, יובש בפה,נטילה מרובעת של שתן , שינה לא רגועה. מאחר וכל הבדיקות הרפואיות תקינות האם המצב מצביע על בעיה נפשית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, במקרים בהם התסמינים הגופניים לא מוסברים ע"י ממצאים גופניים ובדיקות, עולה חשד כי מדובר בביטויים של בעיה נפשית ומומלץ לפנות להערכה ע"י פסיכיאטר מומחה.

אני לוקח בקביעות פבוקסיל300 מ"ג, לאחרונה הוספנו לזה חצי כדור מרוניל מ0.75, מאז אני מרגיש לפעמים תחושות מוזרות של טשטוש בראיה יחד עם כאב ראש חזק למשך כחצי דקה בלבד ותיכף זה חולף [אך פעם אחת זה לקח יותר מ2 דקות והייתי צריך לשבת ולנשום]. הרופא אומר שכנראה זה אכן בעקבות המרוניל, אך לא יודע להסביר מדוע [כי עבר כבר חודש ראשון, ומתחילה לא היו תופעות אלו, וגם לא בעבר לפני שנים כשלקחתי מרוניל]. אשמח לאיזשהו הסבר [כרגע הפסקתי עם המרוניל]. אולי זה תסמונת סרוטונין? שאלה נוספת, הרופא המליץ לי לקחת מדי פעם להרגעה במקום קלונקס חצי כדור זיפרקסה דהיינו 2.5 מ"ג, זה נשמע לי רעיון חדשני, מה חוו"ד? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, תופעות לוואי עם מרבית נוגדי דיכאון מופיעות בתחילת הטיפול ופחות סבירות לאחר חודש של טיפול. בנוגע לשאלתך השניה, קשה לי להתייחס לבחירת התרופה הספציפית מבלי להכיר את מצבך והבעיות איתן אתה מתמודד. הכי נכון במקרה כזה לפנות עם השאלה לרופא שנתן את ההמלצה ולברר את השיקולים שלו לגביה.

20/01/2019 | 01:20 | מאת: דודו

אם מופיע אי שקט פנימי שזה אי שקט באיזור החזה שזה מועקה בחזה עם רצון עז לעשן סיגריות בשרשרת תחת הטיפול התרופתי הבא : סרוקוול 600 מג טגרטול 600 מג סרוקסט 60 מג מירו 30 מג ואנטומין 20-80 מג ודרלין 160 מג והתחלתי חדש תוספת של דרלין 80 מג (סה"כ דרלין 240 מג) , אז השאלה היא האם תחת הטיפול התרופתי שהזכרתי האי שקט נובע בהכרח מתסמונת סירוטונין -סירוטונין סינדרום- כתוצאה משילוב סרוקסט עם מירו או לחילופין מהתרופות נוגדות הפסיכוזה סרוקוול ו/או אנטומין ???!!!!!! תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא ניתן לקבוע מהו מקור לאי שקט ללא בדיקה. יתכן ואי שקט קשור למצב הנפשי אך יתכן גם כי מדובר בתופעות לוואי. יש לפנות בדחיפות להערכה ע"י רופא המטפל.

אני בן 43, מגיל 18 מטופל פסיכותרפיה באופן פרטי. רפואית טופלתי בעיקר ע"י רופאת המשפחה בסרוקסט, רוב הזמן במינון 100 מ"ג. בשנתיים האחרונות עקב קושי כלכלי עברתי לטיפול מרפאות חוץ במערכת צבורית- אז בפעם הראשונה נאמר לי מה הבעייה והוצע לגשת לביטוח לאומי שם קבלתי 20%- הפרעת אישיות תלותית-נמנעת וOCD שמזה שנים די ברקע ולא מאוד מפריע מלבד רמת ספק גבוהה בכל החלטה. בשלושת החודשים האחרונים מטופל בסרוקסט 40 מ"גביום-יום מבחינה טכנית בסהכ מתפקד לא רע- בעבודה אומנם מתקשה בכל דבר שדורש אסרטיביות (נמנע מעימות ומעמידה על רצונותיי/צרכיי) דבר שיוצר אי נעימויות ומצבים לא נעימים. בקשרים בין אישיים אנשים שאני מכיר יכול להתבדח ולצחוק אך הקשר מאוד שטחי, נזהר מלפתח תלות ומחשש שאעמוד במצבים שיאתגרו אותי מדי, שאלתי- האם הבעייה פתירה או זה שעד היום עדיין מסתובב עם אותן תכונות משמע שאשאר איתן. וכיצד מוגדרת הבעייה- מחלה, משהו עובר, קבוע? אשמח לייעוץ כיצד מוגדרת הבעייה שלי- מחלה/בעייה, האם משהו עובר או קבוע/משתפר/עלול לחזור. האם כדאי לפנות להעלאת אחוזי נכות? מה הסיכוי במצב שמבחינת עבודה מתפקד אך רגשית חברתית מתקשה אשמח לדעת לגבי- האוסידי: מלבד התקופה הראשונה (לפני כ23 שנה) ותקופות משבר קצרות- אין לי אוסידי קשה- של התקעות וטקסים, אך כן (לדברי הפסיכיאטר) יש רמה גבוהה של ספק. האם זה כיוון שאני כל השנים תחת טיפול תרופתי (רוב הזמן מינון נמוך), האם במציאות של הורדת מינון או הפסקת טיפול- מה הסיכוי של חזרה/החמרה? +האישיות התלותית-נמנעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל אציין שבמסגרת הפורום לא ניתן לבצע הערכה מקיפה שתאפשר להגיע למסקנות לגבי האבחנה והפרוגנוזה. באופן כללי הפרעת טורדנית כפייתית (OCD) הינה הפרעה כרונית, כלומר תסמיניה לרוב מלווים את האדם רוב שנות חייו , כאשר מהלך ההפרעה יכול להיות מאופיין בתקופות של החמרות והפוגות (העלמות התסמינים). הפרעת אישיות גם היא הפרעה מתמשכת שמתאפיינת בדפוסים חוזרים של התנהגות, חשיבה, תגובות רגשיות. מאחר ומדובר בבעיות כרוניות מומלץ על מעקב קבוע אצל פסיכיאטר.

תודה רבה על התשובה הברורה, אכן ממצה ומסייע

אני מכורה לכדורי שינה. נוטלת כמויות אדירות של כל סוג שמניחה עליו את היד. נוקטורנו, לוריוון, משיגה מרשמים בכל דרחףך ומחסלת בשבוע כמות של חודש. לוקחת גם ביום, כשרוצה להתנתק.. לעיתים משלבת אלכוהול. למרות זאת, מתעוררת כל שעתיים בערך. מחפשת דרך להגמל, עם מינימום תסמיני גמילה, לא אעמוד בהם. אנא, ישועה….. בנוסף נוטלת ויאפקס והוסיפו לי מירו וסרוקוול לסיוע בשינה, מה שגרם לעליה משמעותית במשקל ולא מוסיף למצב הרוח הרע בו אני נתונה ממילא. האם טיפול בנזעי חשמל יכול לסייע בגמילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול בנזעי חשמל אינו מסייע בגמילה. הדרך המומלצת היא להיעזר בטיפול משולב : איזון מצבך הנפשי במקביל לתהליך הגמילה. הטיפול המשולב מתאפשר במסגרות לתחלואה כפולה במרפאות ובתי חולים לבריאות הנפש.

אולי מרפאות גמילה שאינן בבתי חולים להפרעות נפש , יכולים לסייע לי?

היי, אני נוטלת מזה 6 חודשים נקסיום על מנת להפחית תופעות של צרבת. לאחרונה רשם לי רופא המשפחה ציפרלקס במינון 10 מג'. אני נוטלת את שתי התרופות בבוקר, ובערב נוטלת גלוקומין עקב סוכר קצת גבוה. האם יש חשש לתגובה בין תרופתית?אגב, גילי הוא- 50. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופות עלולות לבוא באינטראקציה אחת עם השניה, אך זה לא בהכרח מונע שימוש בהן אלא מחייב מעקב צמוד יותר של הרופא המטפל.

07/01/2019 | 19:51 | מאת: מנשה

האם התוספים: אקטיב בריין, ו-פאנילאלאנין עוזרים לטיפול בדיכאון? איזה עדיף? אפשר שניהם יחד?

שלום רב, תוספתי תזונה לא הוכחו מחקרים כיעילים לטיפול בדיכאון ולא משמשים לטיפול בו.

היי הרופאה החליטה שבעקבות הדפיקות לב המהירות אנחנו מורידים את הסימבלטה ממינון של 60 מ"ג ל30 מ"ג, עבר כבר שבוע וחצי ואין לי מושג כמה זמן לוקח לסימבלטה לרדת ברמות הדם? האם מדובר בשבועות? מס' ימים? או אפילו יממה או מס' שעות?

שלום רב, התרופה מתפנה מהגוף בדרך כלל תוך יום-ימיים ולא שבועות. גם התופעות לוואי צפויות לרוב לעבור תוך ימים ספורים.

06/01/2019 | 19:56 | מאת: כדור ויפקס xr

התחלתי לקחת בהדרגה ויפקס 150 xr, מתי מתחילה התרופה להשפיע? הגעתי למקסימום של 150 מ"ג לפני שבוע, עדיין חשה ברע, תודה מקרב לב למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדומה לנוגדי דיכאון אחרים, השפעתה של התרופה לוקחת זמן ושיפור צפוי להופיע תוך 4-6 שבועות. יש להיעזר בהרבה סבלנות.

06/01/2019 | 17:44 | מאת: יורה

אני לא מרגיש שיפור בכלל , אין לי תופעות לוואי מלבד קצת אינסומניה שהיה לי בהתחלה , הדבר היחיד שיש חי זה שינה מרובה וקושי לפתוח עיניים אחרי שינה , התרופה הזאת לא עושה לי כלום פוגעת בעיקר בשינה , התפקוד המיני בסדר גמור לא נפגע , לעומת לוסטרל שלקחתי פעם למשך כמה ימים זה פגע מאד בתפקוד המיני , יתכן שלוסטרל וסרנדה פועלות שונה ?אני מרגיש שדרישה זה כדור סוכר , לא עשה לי בכלל תופעות לוואי שאמורה לעשות ssri , להחליף ללוסטרל שווה או שזה בזבוז זמן ולא תהיה השפעה?

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2019 | 17:46 | מאת: יורה

להחליף מסרנדה ללוסטרל זה משהו הגיוני ? התרופות האלה משפיעות שונה ? יכול להיות שלוסטרל תשפיע וסרנדה לא תשפיע?

06/01/2019 | 17:48 | מאת: יורה

כי בכל זאת לוסטרל עשתה לי יותר תופעות לוואי מאשר סרנדה , אם יש תופעות חוואי סימן שהתרופה עובדת לא ? סרנדה אני מרגיש שלא מזיזה לי כאילו זה כדור סוכר שאני בולע

שלום רב, קודם גם כל החומר הפעיל בשתי התרופות הוא זהה ולכן אין שום טעם להחליף ביניהן. במקרה ונוגד דיכאון אינו מביא לשיפור כלשהו לאחר 4-6 שבועות , ברוב המקרים אין טעם להמשיך איתו גם לא במינון גבוה יותר וכדאי לשקול החלפה לתכשיר נוגד דיכאון אחר.

אני לוקח בקביעות פבוקסיל, לאחרונה הוספנו לזה חצי כדור מרוניל, מאז אני מרגיש לפעמים תחושות מוזרות של טשטוש בראיה יחד עם כאב ראש חזק למשך כחצי דקה בלבד ותיכף זה חולף [אך פעם אחת זה לקח יותר מ2 דקות והייתי צריך לשבת ולנשום]. הרופא אומר שכנראה זה אכן בעקבות המרוניל, אך לא יודע להסביר מדוע [כי עבר כבר חודש ראשון, וגם מתחילה לא היו תופעות אלו, וגם לא בעבר דהיינו לפני שנים כשלקחתי מרוניל]. אשמח לקבל חוו"ד לאיזשהו הסבר [כרגע הפסקתי עם המרוניל]. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר ומדובר בתופעה לא טיפוסית וחדשה, חשוב לעשות בירור לגביה ולצורך כך לפנות להערכה ראשונית לרופא משפחה ובמידת הצורך ובהתאם להמלצתו לבצע בירור נוסף. יתכן ומדובר בתופעה שלא קשורה למרוניל ורק במקרה הופיעה במקביל לנטילתו.

שלום, נוטל סרוקסט 20 מ"ג כבר כמה שנים בכמה אפיזודות. בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש לא טוב ברום הבטן, כמו משהו תקוע וקצת צרבת. האם סרוקסט יכול לגרום לזה? רופאת המשפחה נתנה לי לקחת אופרדקס. לוקח כבר שבוע אומפרדקס וביומיים האחרונים אני מרגיש כאילו החרדות חוזרות. האם נטילת אומפרדקס יכולה להוריד את השפעת הסרוקסט? האם זה מצב זמני או שאני צריך לשקול העלאת המינון של הסרוקסט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השילוב בין סרוקסט לאומפרדקס אינו מהווה בעיה כלשהי ולא פוגע ביעילות הטיפול. סביר להניח שהכאבים גרמו לעליה ברמת החרדה ולכן כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ולשקול עליה במינון של סרוקסט או שינוי אחר בטיפול שיעזור לך בהתמודדות עם החרדה.

27/12/2018 | 18:41 | מאת: יואב

שלום דוקטור.אמא שלי פנסיונרית בת 80 .סובלת מדכאונות 10 שנים.ב-3 שנים אחרונות מטופלת בכדור מירו 45 מ"ג. הדכאון התגבר עם בכיות חוסר תאבון ועצבות חזקה. הרופא לפני שבועיים הוסיפה כדור ציפראמיל 20 מ"ג . ואת המירו הורידה למינון 30 מ" ג. אמא שלי לקחה שבוע רבע כדור של ציפראמיל 20מ"ג.ושבוע חצי כדור.אתמול החלה לקחת כדור שלם .ואז תופעות לוואי חזקות של בחילות.סחרחורות.לחצים בראש. חוסר תאבון ומועקות. תוך כמה זמן התופעות לוואי יעברו.והאם נהוג לערבב 2 סוגי כדורים. מירו 30 מ"ג+ ציפראמיל 20 מ",ג.אשמח לקבל תשובה .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול בדיכאון בגיל המבוגר הינו מורכב מאחר ואנשים מבוגרים יותר רגישים לתופעות לוואי וכן לעיתים סובלים מבעיות רפואיות רבות ומקבלים תרופות שעלולות לבוא באינטראקציה עם נוגדי דיכאון. במקרה של תופעות לוואי, בראש ובראשונה חשוב לפנות לרופא משפחה כדי לבצע בדיקות ולשלול בעיות גופניות (למשל ירידה ברמת נתרן בדם שהינה תופעת לוואי שכיחה בגיל המבוגר). רק לאחר הבירור , כדאי להתייעץ שוב עם הפסיכיאטר ולתכנן המשך הטיפול: להמשיך עם האותו הטיפול ולהמתין או להסירוגין, להחליף את התכשיר. ההחלטה תלויה במצבה של האם, עצמת תופעות הלוואי , יכולת שלה להתמודד איתן ועוד.

היי ד״ר. מאז ומעולם הייתי אדם עצמאי. אדון לעצמי ולרצונותיי. לא תלויה באיש ואיש לא תלוי בי. חזקה מהחורף וחזקה מהסופה. לימים הכרתי אדם מדהים שאיתו הייתי ועודנו בזוגיות מפרגנת, אוהבת, מכבדת ובעיקר מלאה בספייס. לא שרצינו את הספייס הזה, אבל חלקנו את הספייס עם העולם. מתי שרק רצינו. יציאות, בילויים, טיולים, ספונטניות במלוא מובן המילה. כבר לבטח הבנת, אני אדם שמפחד ממחוייבות. גם לאחר 6 שנות זוגיות, חששתי מהרגע פן יוציא את הטבעת. כי ״אל תשנה דבר״... כי ״ככה טוב לנו״... כי ״אין לי צורך בטבעת (החנק) הזו כי ליבי שלך לעד״.... אבל.. משפחה מסורתית וכו... קרה מה שקרה והתחתנו. לא בעצב חלילה! בשמחה גדולה(!!!) ולמרבה פליאתי, גיליתי שעודנו ״חופשיים״.. חזרתי והדגשתי ״רק שלא ישתנה דבר״... ובאמת, דבר לא השתנה. עד שהגיע הרגע (והשעון הביולוגי) שגרם לנו להגיע להחלטה - מביאים ילד. הפאניקה שאחזה בי היתה מזעזעת. אך הצלחתי להדחיק אותה לאורך כל תקופת ההריון שכן ״אני עדיין אדון לעצמי״, ״עדיין יכולה ללכת ולשוב כלעומת שבאתי״, ״לישון מתי שאני רוצה ולנסוע לאן שאני חפצה״. ואז הגיעה הלידה. ואז קיבלתי סטירה. טובה ומופלאה, אך גם אכזרית וחסרת מעצור. שכן, זה מצב בלתי הפיך. אני? ציפור הדרור, משקיענית בעבודה, מסורה בשעות אין קץ ועל כך מקבלת תשבוחות ומגיעה להישגים, אני? שיכולה לבחור לישון מתי שארצה, לצאת מתי שארצה, לקחת את המפתחות ולעוף לעיר אחרת כי בא לי... אני כפותה פיזית ל-4 קירות, נתונה לחסדי בכי קטן, ללא שעות שינה, ללא טיפוח עצמי, ללא רצון אישי כי ״החצי השני עובד ומישהו חייב להביא כסף הביתה״. אני שמאופיי הפרפקציוניסטי סובבת סביבו נון-סטופ, סועדת את כל רצונותיו באדיקות, מלטפת כשצריך, מחבקת כי באמת ובתמים אוהבת את היצור הקסום הזה שנבע ממני בכאב ובתפרים אין ספור. כרוכה אחרי הדבר המדהים הזה ששינה לי את הגוף. לעד. ללא היכר. באמת שאוהבת. אתן את חיי בשבילו ללא מיצמוץ. אך נפשי כבויה. נפשי וגופי נבולים. וכך עברו שנה וחצי, והנה השעון הביולוגי מצלצל שוב, כי ״זה הזמן להביא עוד אח/ות״, כי ״לא נותר לך עוד הרבה זמן והביציות רק מתמעטות ואיכותן...״, אז... נכנסים שוב להריון. בזמן שכל כך רוצה לחזור לסוג-של שגרה. שכבר יש אפשרות לגן ושאני אצא לשוק העבודה בכליון עיניים, לטרוף אותו, לממש את הפוטנציאל והלימודים הקשים שעברתי בצעירותי. אך, ״צריכה להיות בקרבת הגן״, ״צריכה להיות זמינה״, ״צריכה לשים בבוקר ולהוציא אחה״צ״. וזה מגביל. מגביל את איכות המשרה, את גובה השכר, את הפוטנציאל וההשקעה הבלתי מתפשרת שפעם יכולתי לתת. ויש גבול עד כמה הסבתות יכולות לעזור. גם להן יש חיים. אז מחפשת משרה מתאימה.. ולא מוצאת. מכירות? קופאית? טלמרקטינג? אוי לאגו שלי ואוי לחשיבות העצמית שלי... ואז נכנסת להריון. ועכשיו? מי רוצה עובדת בהריון?.... אף אחד לא יודה, אבל לא מקבלים בדיוק בגלל זה. אז מתפשרת. והחשיבות העצמית שלי והרצון לעשות משהו עם עצמי, יורדים עם המשכורת. חוזרת הביתה מיום עבודה. איתו. לסעוד ולטפל. לדירה. לצעצועים. לאוכל. זהו? אלה החיים שחלמתי עליהם? בזה מסתכמת הקריירה שלי? הרי כשאסיים עם סריית הילדים כבר לא אהיה, מבחינת הגיל שלי, כל כך אטרקטיבית. ומה עם השאיפות האישיות שלי? להגשים מטרות של שירה, להקליט, להתפרסם? האם אהיה ככ אטרקטיבית לאחר מכן? ... מקווה שהיטבתי להעביר את תחושותיי. כי אני מרגישה שלא יכולה עוד לשאת את ה״אבל״ על חיי ה״קודמים״. מרגישה שאין לי כוח להתקלח, לטפח מינימלית את עצמי. ללבוש בגדים נחמדים (מה יחמיא לאישה הריונית ועוד לזו שאין לה לא זמן ולא כסף לקנות משהו). פועלת על אוטומט. ואני מרגישה שאוטוטו נגמר לי הדלק לנפש. אשמח לעזרתך בהכוונה וייעוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לדעתי הדרך הנכונה ביותר לקבל עזרה היא לפנות לטיפול ויעוץ מקצועי באופן פרטני. במידה ומדובר בדיכאון, רצוי לקבל טיפול משולב תרופותי ופסיכותרפויטי. את מעלה שאלות מורכבות שנוגעות לעולם הפנימי שלך וחשוב לחקור את הנושאים לעומק. הדבר אינו אפשרי במסגרת הפורום ולכן חשוב לפנות לטיפול מקצועי אצל פסיכותרפיסט (פסיכולוג).

23/12/2018 | 19:36 | מאת: טלי

שלום רב דר ספקטור, מה משמעות סימני הפרעה אפקטיבית ללא מזורית? האם אבחנה יכולה להפריע בהתקדמות במקום עבודה? תודה מראש..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרעה במצב רוח יכולה להפריע להתקדמות בעבודה מאחר ואנשים שמתמודדים עם הפרעה זו סובלים מפגיעה תפקודית כתוצאה מהתסמינים. אנא ראה את התשובה שלי לשאלתך הקודמת.

23/12/2018 | 18:21 | מאת: שרה

שלום רב, אבקש לברר האם מותר ליטול מירו 15 מ"ג לסירוגין ? אודה על תשובתך. שרה

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2019 | 17:21 | מאת: שרה

שלום רב, אבקש לקבל תשובה לשאלתי. תודה שרה

שלום רב, מדובר בתכשיר נוגד דיכאון, אשר המינון הטיפולי שלו הוא 30 מ"ג ויותר. נטילת המינון הנמוך יותר ככל הנראה לא תהיה יעילה לטיפול בדיכאון.

09/01/2019 | 17:32 | מאת: שרה

שלום רב, זה המינון שהפסיכיאטרית המליצה עליו. שרה

שלום רב, אודה על תשובתך. שרה

שלום רב דר ספקטור, מה משמעות סימני הפרעה אפקטיבית ללא מזורית? תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה הכוונה שיש תסמינים של הפרעת מצב רוח אך הם לא בעצמה משמעותית.

23/12/2018 | 10:23 | מאת: דודו

האם תרופות פסיכיאטריות עלולות לפגוע בתפקוד קוגנטיבי וקוגנציה שזה כולל תרופות אנטיפסיכוטיות דור שני כמו אינווגה וסרוקוול ואנטיפסיכוטיות דור ראשון כמו אנטומין ותרופות אנטידיכאוניות ssri ו ssnri ומירו-רמרון ותרופות מייצבות מצב רוח כמו דפלפט וטגרטול ותרופות להרגעה שזה בנזודיאזפינים כמו וואבן ואנטיהיסטימניים שזה פנרגן וחוסמי ביתא שזה דרלין ??!! האם תרופות לטיפול בתופעות לוואי של אנטיפסיכוטיים שזה אנטיכולינרגיים כמו דקינט וארטאן-פארטאן פוגעות בתפקוד קוגנטיבי וקוגנציה ??!!! אם התשובה היא כן אז מהו הטיפול לפגיעה בתפקוד הקוגנטיבי והקוגנציה כתוצאה משימוש בתרופות פסיכיאטריות ??!! תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין תרופות ללא תופעות לוואי. חלק מתרופות פסיכיאטריות עלולות לפגוע בתפקודים קוגניטיביים כגון ריכוז , קשב ועוד. יש לקחת בחשבון שהמצב הנפשי שבגללו נותנים את התרופות פוגע בתפקודים אלו פי כמה וכמה יותר. אין תרופות ספציפיות שנועדו לטפל בתופעת לוואי זו, אך לעיתים החלפת התכשיר לתכשיר אחר מאותה הקבוצה יכולה לעזור ולפעמים עם הזמן ניכר שיפור הדרגתי בתפקודים הקוגניטיביים ללא התערבות נוספת.

האם אפשר לקחת מירו 30 מג וסרוקסט 60 מג באותו זמן באותה שעה ביחד בערב או שצריך להפריד בין נטילתם ואם צריך להפריד בין נטילתם אז לכמה זמן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לקחת את שתי התרופות בו בזמן . השיקול בנוגע לזמן הנטילה הוא בהתאם למצב הנפשי ותגובה הספציפית של המטופל. מאחר ושתי התרופות עלולות לגרום לעייפות, מקובל יותר ליטול אותן בערב.

בעקבות לוסטרל וציפרלקס שאני מקבל במינונים גבוהים, נתקלתי בבעיות בתיפקוד המיני. האם יש פיתרון מוכח לבעיה הזו? (סיאליס?)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נוגדי דיכאון כגון לוסטרל וציפרלקס עלולים לגרום להפרעות בתפקוד המיני,ובעיקר פגיעה בחשק. אין פיתרון מוכח לבעיה, כלומר אין תרופה או טיפול שבאופן קבוע יבטלו את ההשפעה הלא רצויה. יחד עם זאת, ניתן להיעזר נקודתית בתכשירים כגון סיאליס או ויאגרה , זאת כמובן אך ורק בהתייעצות עם הרופא המטפל.

18/12/2018 | 21:22 | מאת: אייל

שלום דר יקר!! לעיתים אני סובל ממחשבות שליליות כמו אובדנות >> לא שאני רוצה בכך . אני ממש רחוק מזה . אך זה מאוד מפריע לי בחיים והיןמיןם. מה ניתן או האם ישנו איזה כדור שיכול להרגיע את המצב הזה ? אשמח להמלצתך מניסיונך . תודה רבה ולילה טוב . תגובה

שלום רב, קודם כל חשוב מאוד לאבחן את הבעיה שאיתה אתה מתמודד: המחשבות השליליות יכולות להיות חלק ממצב דיכאוני או לסירוגין יתכן שמדובר במחשבות טורדניות. לא ניתן לאבחן את הבעיה במסגרת הפורום וללא בדיקה ולכן חשוב לפנות למומחה לצורך הערכה ראשונית והתאמת הטיפול בהתאם לאבחנה.

אני מאובחן בהפרעת חרדה ( panic disorder ( לוקח כבר 8 שבועות לוסטרל 200 מ״ג ( כדור בבוקר ובערב של 100 מ״ג. השיפור הינו רק בעוצמת החרדות שפחתה אבל עדיין סובל מחרדות ונעזר ב-3 כדורים ליום של אלפרלאיד 0.5 מ״ג. הפסיכיאטר שלי רוצה שאני אעבור ל-60 מ״ג פאקסט ליום. שאלתי האם הצעד נכון או לנסות להמשיך עם הלוסטרל, היו בתחילת השימוש בלוסטרל תופעות לוואי קשות ועד שעברתי אותם לא בא לי להתחיל שוב עם תופעות לוואי, והאם בכלל יהיו תופעות לואי במעבר לפאקסט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר בהחלטה לא פשוטה, מאחר והתרופה עוזרת אם כי באופן חלקי ולא ניתן לקבוע מראש האם התרופה החדשה תהיה יותר יעילה וגם לא לשלול תופעות לוואי. במקרה כזה יש להפעיל שיקול דעת ולבחון טוב כל ״בדע״ ו״נגד״ ההחלפה בהתאם למאפיינים הספציפיים של המצב אצלך. כמו כן, כדאי להיעזר בטיפולים הלא תרופתיים , במיוחד טיפול בגישה CBT שיכול להיות מאוד יעיל לטיפול בחרדה.

בהמשך לשאלתי האם במקום לעבור מלוסטרל 200 מ״ג ביום לפאקסט 60 מ״ג ביום אולי אפשר להוסיף ללוסטרל כדור אחר שישפר את המצב?