הנמכה קוגנטיבית בדכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/03/2020 | 01:08 | מאת: דנה

שלום, אני סובלת מדכאון מזה כשנה וחצי (ברמות משתנות). לאחרונה נחשפתי למחקר שמציג התנוונות של תאי המוח כתוצאה מדכאון. בתקופה הזו, אני מרגישה איזושהי ירידה קוגנטיבית. קושי בשליפת מילים,ירידה בזכרון ובהבנה. אני חוששת שלאחר האפיזודה הדכאונית משהו ברמת התפקוד הקוגנטיבי לא יחזור למסלולו. האם היציאה מהדכאון תחזיר לי את התפקודים הקוגנטיבים, או שמא מדובר בנזק בלתי הפיך? תודה רבה!

19/04/2020 | 15:14 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, ירידה בתפקוד הקוגניטיבי לעיתים מלווה דיכאון כחלק מהתסמינים שלו. אמנם, כשמצב הנפשי משתפר, גם התפקוד הקוגניטיבי עשוי להשתפר והדיכאון לא אמור להביא לנזק בלתי הפיך.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול