נגישות
נגישות

פורום דיכאון - אבחון וטיפול

פורום דיכאון הוא המקום להתייעץ בנושא דיכאון.

פורום דיכאון הוא המקום לשאול על מחלת הדיכאון, שאלות אבחון, שאלות על סוגי דיכאון, על הטיפול בו ועל דרכי התמודדות הסובל ומשפחתו עם המחלה.

אנחנו פה כדי להשיב על שאלותיכם, לעזור לכם להבין, לקבל מידע ולכוון.

חשוב להבהיר כי הפורום הוא לא תחליף לטיפול.
3505 הודעות
2847 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול

אני מאובחן בהפרעת חרדה ( panic disorder ( לוקח כבר 8 שבועות לוסטרל 200 מ״ג ( כדור בבוקר ובערב של 100 מ״ג. השיפור הינו רק בעוצמת החרדות שפחתה אבל עדיין סובל מחרדות ונעזר ב-3 כדורים ליום של אלפרלאיד 0.5 מ״ג. הפסיכיאטר שלי רוצה שאני אעבור ל-60 מ״ג פאקסט ליום. שאלתי האם הצעד נכון או לנסות להמשיך עם הלוסטרל, היו בתחילת השימוש בלוסטרל תופעות לוואי קשות ועד שעברתי אותם לא בא לי להתחיל שוב עם תופעות לוואי, והאם בכלל יהיו תופעות לואי במעבר לפאקסט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר בהחלטה לא פשוטה, מאחר והתרופה עוזרת אם כי באופן חלקי ולא ניתן לקבוע מראש האם התרופה החדשה תהיה יותר יעילה וגם לא לשלול תופעות לוואי. במקרה כזה יש להפעיל שיקול דעת ולבחון טוב כל ״בדע״ ו״נגד״ ההחלפה בהתאם למאפיינים הספציפיים של המצב אצלך. כמו כן, כדאי להיעזר בטיפולים הלא תרופתיים , במיוחד טיפול בגישה CBT שיכול להיות מאוד יעיל לטיפול בחרדה.

בהמשך לשאלתי האם במקום לעבור מלוסטרל 200 מ״ג ביום לפאקסט 60 מ״ג ביום אולי אפשר להוסיף ללוסטרל כדור אחר שישפר את המצב?

17/12/2018 | 21:37 | מאת: שרוליק

היי, אשמח להתייעצות קטנטנה לפני שינוי תרופתי בגלל דפיקות לב מהירות שהגיעו כתוצאה מאחת התרופות סימבלטה או ריטלין. אשמח לשאול מה ניתן לשלב עם סימבלתה(30 מ"ג), ובאופן כללי איך הרופא יודע מה ניתן לשלב ומה לא ואיזה שילוב יותר מקובל ויותר אפקטיבי? באופן כללי אני לוקח 60 מ"ג סימבלטה אבל יש תופעות לוואי של דפיקות לב מהירות אז הרופא הציע להעביר אותי לאטנד מבחינת קשב וריכוז במקום ריטלין כדי לשלול שהדפיקות לא מהריטלין לפני ולהוריד את הסימבלטה ל30 ואולי לשלב תרופה אחרת איתה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההמלצה לטיפול התרופתי הספציפי היא בהתאם לאבחנה שבגללה ניתן הטיפול, למשל דיכאון, הפרעת קשב וריכוז ועוד. במידה ומדובר ביותר מבעיה אחת לעיתים יש צורך בשילוב של מספר תרופות. לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה לקבוע מהו השילוב המומלץ עבורך. אציין שריטלין יכול לגרום לדופק מואץ ולכן סביר לשקול החלפתו.

17/12/2018 | 08:23 | מאת: דודו

האם דפלפט כרונו 1500 מג ביום עלול לגרום להשמנה ולתכיפות במתן שתן והרטבת לילה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , דפלפט יכול להגביר סיכוי לעליה במשקל אך לא בהכרח להשמנה. התרופה לא צפויה לגרום להרטבות לילה או תכיפות במתן שתן.

16/12/2018 | 23:46 | מאת: אלכס

העלתי סרנדה ל150מג לפני 19ימים ואני התחלתי לישון מאד הרבה ומאד קשה להתעורר נע בין 10-14 שעות ביום מה זה בתופעת לוואי הזאת? לא ראיתי תופעת לוואי כזאת בעלון לצרכן ,אחרי שאני מתעורר אני מרגיש בסדר לא זומבי. בבקשה תעזרו ,זאת התופעה היחידה שיש לי כרגע , אם אין יותר תופעות לוואי זה אומר שהתרופה לא משפיעה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במקרים נדירים התרופה עלולה להגביר רמת העייפות וישנוניות. בדומה לתופעות לוואי אחרות, גם כאן יש סיכוי שעם הזמן התופעה תעלם. כדאי להיעזר בסבלנות ולהיות במעקב.

18/12/2018 | 22:16 | מאת: אלכס

תודה רבה דוקטור אציין שכבר 3 שבועות על 150מג , לא מרגיש שינוי , מרגיש כבד כל היום אבל לא עייף , רק בשינה אני ישן הרבה , לחכות עוד שבועים ככה ?

15/12/2018 | 22:36 | מאת: אייל

לעיתים אני סובל ממחשבות שווא של אובדנות חלילה .. כמובן שאיני רוצה בכך ואני מתמודד עם זה . לא קל . שאלתי האם תרופה מסוימת כמו ג"ילקס שבהתחלה מאוד עזרה לי זה התופעות הלוואיי שלה . וכיצד אני אצליח לנטרל את החשיבה השלילית הזו .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא סביר כי המחשבות הן תופעת לוואי של התרופה, אלא קרוב לודאי מדובר באחד הביטויים של מחלה / הפרעה נפשית שאיתה אתה מתמודד. כדי לסייע לך חשוב קודם כל לאבחן את הבעיה ובהתאם לאבחנה לשקול את הטיפול הנכון.

האם ניתן או מסוכן לשלב סורבון עם רמוטיב 500 מג , כך שרמוטיב יפעל נגד דיכאון וסורבון כנגד חרדה , האם שילוב שכזה במידה ואפשרי למעשה גורם לזה שהסורבון יכול לחזק את השפעת הרמוטיב ? שאלה נוספת , ידוע לי שזמן טיפול הוא אינדיוידואלי לכל אדם בהתאם למצבו , אך מהו הזמן המינימלי לפחות שיש לקחת תרופות אנטי דיכאוניות שכאלה בכדי שניתן יהיה לנסות להפסיק לאחר שהורגשה הטבה , ידוע לי שיש זמן לטיפול שלוקח כ 4-6 שבועות , ואחכ זמן להתייצב על מינון קבוע , כמה זמן במינימום צריך לתת אחרי שהושג השיפור ? האם רמוטיב עשוי לסייע גם לבעיות של פיברומיאלגיה וכאבים כרוניים כמו ה SNRI ,היות ושניהם מגבירים סרטונין ונוראדרנלין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השילוב אפשרי אך יכול להגביר סיכוי לתופעות לוואי ולא בהכרח להביא לתגובה יותר טובה. רמוטיב אינו מותווה לטיפול בפיברומיאלגיה ואין מידע מחקרי מספק בנוגע ליעילות שלו בטיפול בכאבים כרוניים. עם זאת, בדומה לנוגדי דיכאון אחרים, הוא יכול להטיב בהתמודדות עם כאבים כרוניים שמלווים בדיכאון. באופן כללי לכל נוגדי דיכאון לוקח בין 4-6 שבועות עד שניתן להעריך את ההשפעה שלהם. כעבור פרק הזמן הזה ובמידה ויש שיפור חלקי עם המינון ההתחלתי, מומלץ לשקול עליה במינון.

האם נטילת התרופות הבאות ביחד לתקופה ארוכה וממושכת של יותר משנה עלולה לפגוע בכבד ובכליות : סרוקוול XR 600 מג , טגרטול CR 600 מג , סרוקסט 60 מג , מירו 30 מג ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי נטילת התרופות הנ״ל לא אמורה לפגוע בכבד באופן ישיר, אך מומלץ להיות במעקב רפואי ולבצע בדיקות דם כולל תפקודי כבד.

שלום. לקחתי לוסטרל 50 מ"ג כשנה הפסיכיאטר אמר לי לנסות להחליף לברינטליקס תרופה מהדור החדש עקב עייפות מוגזמת שליוותה אותי.יש לציין שהלוסטרל עזר לי באיזון הריגשי והדיכאון . לקחתי שלושה ימים חצי כדור לוסטרל והפסקתי.התחלתי ליטול ברינטליקס חמישה מיליגרם סביבות כשלושה וחצי שבועות . בתקופה זו אני מוצאת את עצמי בוכה כפי שלא בכיתי במשך שנה שלמה ומתעצבנת מאפס למאה ונמצאת באי שקט מתמיד יש לי תחושת עצב וצער ולעיתים יאוש ומידיי פעם מתמודדת ושמחה אך סף רגשי בקצה שמכל דבר הדמעות עולות לי לבכי מהנשמה . השאלות שלי. האם זה תופעת לוואי של תרופות הברינטלירס . האם זה תופעות לוואי של הפסקת הלוסטרל. או שאני במצב רגיל בלי כדורים בכזה דיכאון קשה? והברינטליקס טרם השפיע..? כמה זמן עד שהברינטליקס אמור להועיל לי. יש לציין שיש לי כאבי ראש ובחילות אבל זה היה לי גם קודם לברינטליקס. אשמח לתשובות .תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בשבועות הראשונים של מעבר מתרופה לתרופה עלולות להופיע תופעות לוואי שקשורות הן להפסקת התרופה הישנה והן לתרופה החדשה. בתקופה זו מאוד קשה לקבוע מה שייך למה ואין ברירה אלא להמתין ובמידת הצורך להיעזר בכדורי הרגעה. במידה ותוך 4-6 שבועות של נטילת התרופה החדשה (ברינטליקס) לא יחול שיפור במצבך, כדאי לפנות להערכה חוזרת של הרופא המטפל ולשקול שינוי התרופה.

09/12/2018 | 23:40 | מאת: אייל

שלום !!! רציתי להתייעץ חד משמעית האם כדאיי לי לפנות מחוץ לתרופות הפסכיאטריות אותן אני נוטל ביומיום לכל מיני וסוגי מטפלים וטיפולים "טבעיים..." למינהם??? כמו כדורי הרגעה או טיפות כאמור הכל מחנות טבע ..או למשל פרחי באך .או כדורים הגורמים לעירנות וכ"ו.. דעת הרופא המשפחה שלי היא שלילית הוא אומר לי חבל לך על הכסף וגם שזה לא מועיל . השאלה היא כיצד אני מתגבר על הדחף לרכוש כל מיני תרופות למינהם . תודה על התגובות . לילה טוב תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה היא האם מדובר במחלה/הפרעה נפשית שהתרופות עשויות להקל עליה או לסירוגין מדובר בהפרעה שהתרופות לא צפויות לתת לה מענה מספק (כגון הפרעת אישיות). חשוב לזכור כי בחלק גדול מבעיות נפשיות התרופות עשויות לתת מענה חלקי בלבד ויש חשיבות רבה לטיפול הלא תרופתי כגון טיפול פסיכולוגי או שיקומי. בכל מקרה, לא ניתן לקבוע במסגרת הפורום וללא בדיקה מה הדרך המועדפת עליך וכדאי לפנות להערכה מקיפה אצל הפסיכיאטר המטפל.

02/12/2018 | 00:31 | מאת: דודו

האם מותר לקחת ביחד ולשלב מירו 30 מג עם סרוקסט 50 מג ? האם המירו משפר את יעילות הסרוקסט , ואם כן באיזה מנגנון האם שתי התרופות פועלות ביחד באופן סינרגטי , האם יש ניגוד באופן הפעולה של שתי התרופות או שתרופה אחת מתגברת את פעולת השניה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השילוב הינו אפשרי. מדובר בשני תכשירים נוגדי דיכאון אמנם אין הוכחות להשפעה סינרגיסטית של שתי התרופות ולעומת זאת יש סיכוי לריבוי תופעות לוואי כתוצאה מהשילוב. כדאי לבחון עם הרופא המטפל האם אכן השילוב נחוץ ומהם השיקולים להמלצה.

01/12/2018 | 21:38 | מאת: ענבר

לפני כחצי שנה ״נרפאתי״ מדיכאון - ככה לפלחות חשבתי . לאחרונה עקב אירועים תובעניים אני מרגישה שוב שאני פחות שמחה בלי אנרגיות. זה עדיין לא רמה של הידכאון אבל סממנים מאוד דומים. היתכן שהפסקתי טיפול טרם זמנו. היתכן שעוד אפיזודה של דיכאוןממתינהלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, דיכאון זוהי מחלה שיכולה ״לחזור״ במיוחד בתקופות יותר קשות או בעקבות אירועים מלחיצים. הטיפול התרופתי בנוגדי דיכאון יכול לשמש סוג של מגן בפני חזרתם של התסמינים. במידה והפסקת את הטיפול ויש חזרתם של התסמינים כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול חזרה לטיפול התרופתי.

29/11/2018 | 01:05 | מאת: דודו

האם אפשר לקחת טגרטול cr בשחרור איטי 600 מג פעם אחת ביום או עדיף פעמיים ?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , את המינון המומלץ יש לחלק לפעמיים ליום ולא במנה אחת.

29/11/2018 | 00:32 | מאת: דודו

האם ניתן לחצות את כדור הסרוקסט המקורי seroxat של 20 מג לשני חצאים שווים שכל אחד מכיל 10 מג , יש לציין שיש קו באמצע הכדור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט כן, ניתן לחצות את הכדור.

28/11/2018 | 23:23 | מאת: אייל

שלום לכולם !! נוטל לפונקס ובימים האחרונים נאמר לי שצריך לעבור בדיקת רמת לפונקס בדם .פעם ב 3 חודשים. האם זה נכון והיכן אני מבצע זאת ? אשמח לתגובות תודה הרופאה אומרת לי שזה לא בסמכותה . איך אשיג את הבדיקה הזו . תגובה

04/12/2018 | 21:44 | מאת: אייל

שלום דר !! אשמח להתיחסותך לשאלתי .. האם את יודעת משו על הבדיקה שמבצעים כל 3 חודשים לרמת לפונקס . תודה רבה לך

האם ניתן לקחת ביחד ולשלב את התרופות הבאות : סרוקסט 50 מ"ג ומירו 30 מ"ג וסרוקוול xr 600 מ"ג בשחרור מושהה וטגרטול cr בשחרור איטי 600 מ"ג ?

22/11/2018 | 14:40 | מאת: אלי

היי אני נוטל סימבלטה כ60 מ"ג ביחד עם אריפליי כ5 מ"ג ועם אדרונקס כ4 מ"ג מעבר לזה אני נוטל ריטלין: 20SR ושניים רגילים לאחרונה בשבועיים האחרונים אני סובל מדפיקות לב מהירות שמגיעות עד 110 לדקה, מה ההסתברות שזה מהירטלין? מה ההסתברות שזה מהתרופות שהזכרתי האחרות? אשמח לדעת מהו זמן מחצית של הסימבלטה כי יחסית ממזמן עלינו ל90 מ"ג ולפני כחודש ירדנו שוב ל60 בגלל שזה לא שיפר תסמינים אז מה הסיכוי שהדפיקות לב מזה? עכשיו בגלל המצב יצאתי למסע בירורים הכולל קרדיולוג+ בדיקות כגון הולטר לב ובדיקות אחרות

21/11/2018 | 16:54 | מאת: מאיה

אני בת 23 גרה עם אחותי בת 13 ואימי אימא שלי בדיכאון מאז שאני זוכרת את עצמי ואולי יש לה עוד משהו שלא אובחן. היא לא רוצה לעזור לעצמה וכל יום היא היא קמה אחרת יום אחד לא רוצה לקום מהמיטה יום אחר עושה מעל ומעבר יום אחר היא עצבנית ושוברת דברים בבית ויום אחר היא אומרת לנו שהיא רוצה למות. כל הזמן לי ולאחותי הקטנה שתינו לא יודעות איך להתמודד איתה ומה לעשות כואב לי שאחותי צריכה לעבור את זה כואב לי על אימי שהיא במצב הזה וכל יום אני בוכה לא מצליחה לתפקד רגיל בחיי היום יום כי זה שובר אותי כל פעם מחדש כל יום אני צריכה לדאוג לה כמו לילדה וגם לאחותי כי היא לא מסוגלת להיות אמא. אני משתדלת באמת לשמח אותה לעזור לה כמה שאני יכולה אך כלום לא מספיק טוב לה והיא תמיד מוצאת על מה להתלונן ולפעמים אומרת דברים שלא קשורים למציאות. לפעמים אני מרגישה שהיא פשוט שונאת אותי. והיא גם אומרת לי את זה. היום היה יום הולדת לאחותי וממש רציתי שיהיה כיף אך היא הרסה הכל ואני מרגישה שזה לרוב קורה בימים האלה.. שצירכים להיות הכי שמחים בימים שאני או אחותי שמחות או עושות משהו כיפי או ברגעי השיא שלנו היא מאבדת את זה. מה אפשר לעשות? איך להמשיך מפה? לאן אוכל לפנות שיעזרו לה? אם היא כל פעם נעלבת כשאני מדברת איתה על זה.

16/11/2018 | 13:41 | מאת: אייל

כיום נמצא במסגרת מחל" אישפוז יום בעירי . במטרה להיות "יותר " ... מאוזן . נמצא כבר כ 4 שבועות וצפי שחרור בתחילת דצמבר..>> אין שינוי דרסתי או ממש מהותי . רק הרגשה שהמסגרת הזו הכילה אותי . וכעת עליי גם בחוץ בקהילה הבריאה למצוא שיהי לי מסגרת זו או אחרת . יש לי רעיון לעבור קורס מסוים דיברתי עם האשה אצלה עוברים הקורס . אמרה שהיא תהיה איתי בקשר במהלך דצמבר . אז כמובן אני מחכה ומצפה . גם ארצה לשלב לימוד תורה במסגרת של מתמודדים . בקיצור לא חסר לי מה לעשות . אבל הבעיה היא שאני מרגיש שכל הזמן אני סביב עצמי כמו שאימי אומרת לי וזה נכון אני נמנע מלהיפגש עם חבר 2 שייש לי . מכיון שהתחושה היא שעליי להספיק וכל הזמן נמצא בעשייה . זה אוסידי ? אשתף אתכם שביקשתי מהרופאה להפחית לימינון לפונקס ןברצןני לשאול האם זה טוב ? מה אני אמור להרגיש . תודה רבה לכל הקוראים ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשיים שאתה מתאר בתפקוד החברתי קשורים ככל הנראה לבעיה הנפשית המרכזית שאיתה אתה מתמודד ולא סביר שהפחתת המינון של התרופה תעזור במקרה הזה. מאוד מומלץ להשתלב במסגרות שיקומיות כגון מועדון חברתי, מסגרות תעסוקה, חוגים. אין פתרונות קסם ורק התמדה ונחישות יעזרו. הדברים לא ישתפרו מהר אך במידה ותתמיד הסיכויים לשינויים משמעותיים הם גבוהים למדי.

13/11/2018 | 20:42 | מאת: שיטה חדשנית

כנסו לקישור ותלמדו! https://t.dingdongaffiliates.co.il/SignalsServer/v?lp=491&affid=7089215482

10/11/2018 | 19:53 | מאת: שרה

שלום רב קרוב לשנתיים אני מתמודדת עם דיכאון. אני בת 24 הוא התחיל כמשבר אקוטי שלא הצלחתי להתמודד עם רגשות שצפו לי והקפאתי את עצמי מהם. היה לי פחד מכדורים ונלחמתי לחזור לחיים בלעדיהם. בעזרת תמיכה של מטפלת רגשית דרך מייל וטלפונים. לא הצלחתי להביא את עצמי עדיין לטיפול ךמרות שיש בי רצון כזה. אך חזרתי לחיים ולעבודה במלחמות קשות וכבר שנה אני עובדת. אך קשה לי ביומיום להתמודד. יש לי רגשות קשים כלפי המשפחה. וכן בדידות. פחד וחוסר אונים ואי וודאות כלפי המשך חיי. בייאוש חוזרות לי שוב ושוב מחשבות אובדניות. בחודש האחרון נשברתי ולא קמתי מזה מהר כמו תמיד. מרגישה שאין לי כח להמשיך להתמודד בלי תמיכה כלל. מרגישה שהמשברים שלי הם עקב זעם פנימי כלוא. מרגישה שנלחמתי על החיים ואין אדם בעולם שמעריך זאת. מרגישה חסרת כוחות ויכולות להמשיך להלחם ושזה לא יגמר ושאין טעם לחיים כאלו. ושמה שגיליתי זה שאני לא חשובה לאף אחד ואין אחד שיעזור לי כשאני במצוקה כזו קשה. מרגישה שלא רוצה יותר וזה מכניס אותי למצוקות קשות. כולל המחשבות שציינתי שמתחזקות. אין לי כח לעבוד יותר. ולעבוד זה לחיות. מרגישה במלכוד. לא יכולה לעבוד ואסור לי גם לא לעבוד. אשמח לחוות דעתך. תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת התמודדות ממושכת עם תסמינים שיכולים להיות חלק ממצב דיכאוני אך יכולים להיות קשורים גם לבעיות אחרות. ללא ספק, המצב מחייב התייחסות מקצועית: אבחון, בחינת דרכי טיפול, ליווי. ברור שניסית להתמודד לבד ונלחמת כדי לשפר את המצב, אך לא תמיד ניתן להתגבר לבד. אני מציעה לך לפנות בהקדם להערכה של פסיכיאטר ולנסות להתגמש גם כלפי האפשרות של הטיפול התרופתי. יש הרבה סטיגמות ודעות קדומות ומוטעות בנוגע לטיפול זה ולכן כדאי קודם כל לשמוע את ההמלצה, לא להתבייש ולשאול שאלות בנוגע לתרופות ולקבל את ההחלטה הסופית על סמך מידע עדכני ומקיף שתקבלי במסגרת הפגישה.

21/11/2018 | 21:00 | מאת: שרה

למה את מתכוונת בעיות אחרות? יתכן שמה שאני חווה זה לא דיכאון? יצאתי מדיכאון עמוק אך מתמודדת זמן רב מאז עדיים עם דיכאון ממושך

21/11/2018 | 21:11 | מאת: שרה

דבר נוסף כשהייתי בזמנו אצל רופא וניסיתי לשאול שאלות כמו שהצעת לגבי התרופות הוא פטר אותי בזה שהוא הרופא וכמו ש וט לא מתערב בתחומי עבודתי ככה אני לא יתערב בהמלצותיו וישאל על כך לא ברור לי אם קיימים רופאים מומחים וסבלניים שידעו וירצו לענות על שאלות כאלו

06/11/2018 | 17:31 | מאת: רועי

קיבלתי כדור ברינטליקס 5 מ״ג מרופאת משפחה נוטל אותו חודש ימים אני סובל ממעי רגיז מאז שהתחלתי לקחת יש לי גזים מסריחים שאנשים לא רוצים לשבת לידי מה ניתן לעשות ? והאם זו תופעת לוואי של הכדור ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברינטליקס עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ויש סבירות גבוהה שהתופעות שתיארת קשורות לתרופה. במידה ואין הקלה בתופעות אלו עם הזמן, כדאי לבצע הערכה מחודשת בנוגע לטיפול ולשקול החלפת תכשיר במידת הצורך.

30/10/2018 | 16:16 | מאת: אייל

שלום רב !! מזה שנים סובל מדיכאון שלדעתי הוא עמיד . לוקה בסיזכופרניה ++ אוסידי מחשבתי קשה . נוטל המון תרופות עם הטבה קלה . כלומר האם יש מקום לשיפור ?? האם התרופות אינם עובדים עליי ?? מאוד קשה כך לתפקד .. אשמח לתשובה מקצועית . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, כמעט תמיד ניתן לשפר במידת מה את המצב, בין אם באמצעות התרופות ובין אם באמצעות סוגים אחרים של טיפול (פסיכותרפיה, שיקום). חשוב לציין כי אין פתרונות פלא ומדובר לרוב בתהליכים ממושכים. חשוב מאוד להיות במעקב פסיכיאטרי סדיר כדי לבצע התאמות בטיפול התרופתי כנדרש וכן לא פחות חשוב לשאוף לשיפור התפקוד ולהיעזר בגורמי שיקום.

29/10/2018 | 13:37 | מאת: דוריה

היי, בשנה האחרונה המצב הנפשי שלי הולך ומדרדר אני לא רואה סיבות מיוחדות לקום בבוקר אני לא זזה מהמיטה שלי מהחדר שלי. אני מבינה שזה קורה לי וכל יום וכל שעה וכל דקה אני אומרת שאני אקום ואשנה את זה אני אלמד,אני אכתוב עבודה, אני אעשה משהו וכל הזמן אני לא מצליחה לעשות את זה. אני מנתקת קשר עם הסביבה אני כבר לא עושה ספורט לא יוצאת כל הזמן כעוסה. אני עסוקה כל הזמן בלכעוס על עצמי על הזמן שעובר ואני לא עושה איתו כלום. כל כל הרבה חלומות כל כך הרבה דמיונות שיש לי בראש ואני לא מצליחה לחיות את החיים שלי. כאילו לא נורא עבורי לא לקום יותר. אני לא הייתי כזאת בכלל לא, ופתאום זה קורה לי ואני לא מצליחה לצאת מזה. רק עכשיו הבנתי שזה דיכאון כי קראתי דברים דומים אצל צעירים בגיל שלי (27). בשנים האחרונות תוקפות אותי כל מיני מחלות שקשורות לראש ותמיד חשבתי שהתרופות שאני לוקחת מדכאות אותי. אני ניסיתי קצת לחזור לחיים ללימודים באוניברסיטה לעבודה במשרד אבל עדיין זה משתלט עליי כאילו לא אכפת לי מכלום, עדיף עליי הכל מלבד לצאת להתמודד עם עצמי ועם העולם. זהו כתבתי את זה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא בטוחה אם הבנתי את השאלה, אך מהתיאור שלך אכן עולה שאת מתמודדת עם מועקה ניכרת ושינויים תפקודיים . אכן יש סיכוי שמדובר בדיכאון אך יתכנו גם מצבים נוספים שהביאו לתסמינים שתיארת. מומלץ כי תפני להערכה פסיכיאטרית מקיפה במטרה לאבחן את המצב , לבצע בירור רפואי נוסף במידת הצורך ובסופו של דבר להתאים טיפול שיעזור לך בהתמודדות ויביא לשיפור במצבך.

29/10/2018 | 12:32 | מאת: רועי

שלום רב. האם התרופה VIEPAX XR במינון של 225 / 300 מ"ג מתאימה לטיפול בהפרעת חרדה כאשר 150 מ"ג לא מספקת או שדווקא במינונים אלו הגבוהים התרופה מתאימה יותר לטיפול בדיכאון ועלולה להחמיר חרדה עקב השפעתה היותר חזקה על הנוראדרנלין? אפשר לקחת 300 מ"ג כאשר לוקחים כל ערב קלונקס 3 מ"ג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , העליה במינון צפויה להיות יותר יעילה רק במידה ומינון הנמוך יותר הביא לשיפור חלקי ויש מקום לעלות את המינון במקרה זה. ניתן לשלב את התרופה אם קלונקס במידת הצורך, כמובן בהתאם להמלצה רפואית בלבד.

27/10/2018 | 20:58 | מאת: יעקב

אני לוקח 20 מ"ג רסיטל ובעבר לקחתי מינון מקביל של ציפרלקס 10 מ"ג . המינון די עוזר עוזר ככה שנראה לי שזה המינון הנכון לבעיה שלי - דיכאון וחרדה המלווים בתופעות של כאבים כרוניים של מעי רגיז . הבעיה היא תופעות לוואי של עליה במשקל וחוסר ליבידו . אני שוקל לבקש להחליף את התרופה לברינטליקס היות ובעבר ניסיתי תוספת וולבוטרין וגם סימבלטה שלא ממש עשו לי טוב , השאלה שלי היא מה המינון המקביל של ברינטליקס לרסיטל 20 מ"ג ? והאם היא אכן מנסיונך ופחות לפי הפרסומים יעילה כמו SSRI רק ללא פגיעה בחשק מיני ועליה במשקל ? וגם מה בד"כ התופעת לוואי הכי דומיננטית שלה והאם היא עוברת תוך כדי טיפול [בווולבוטרין וסימבלטה זה היה עצירות ] [ברסיטל וציפרלקס זה היה החשק המיני ותחושת כבדות ]

לקריאה נוספת והעמקה

המינון המינימאלי הטיפול של ברינטליקס הוא 10 מ"ג ליום, וזה מקביל למינון המינימאלי הטיפולי של רסיטל שהינו 20 מ"ג ליום. התופעת הלוואי הנפוצות של ברינטליקס הן בחילות ותחושת האי נוחות במערכת העיכול. עם הטיפול בה יש פחות סיכוי לעליה במשקל ופגיעה בתפקוד המיני. מאחר ומדובר בתרופה חדשה יחסית שלא צברה מספיק ניסיון קליני , קשה להעריך את מידת היעילות שלה בשלב זה.

22/10/2018 | 02:04 | מאת: אור

שלום ד"ר איזה טיפול יהיה יעיל יותר לאיזון מצב רוח? טיפול בליתיום בלבד? או שילוב של אריפליי 10 מ"ג עם למיקטל 100 מ"ג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, הטיפול בליטיום הינו הטיפול היעיל ביותר לאיזון מצב רוח במקרים של הפרעה דו-קוטבית (מניה דפרסיה). כמובן שיתכנו הבדלים אינדיווידואלים בתגובה לתכשירים שונים וכן בשל תופעות לוואי של ליטיום, הרבה פעמים הבחירה היא בתכשירים אחרים עם בטיחות גבוהה יותר ממנו.

22/10/2018 | 01:53 | מאת: ירדן

שלום וברכה לאיזו תרופה יש פוטנציאל השמנה גבוה יותר? ליתיום (בהנחה שהיא ברמה מאוזנת בדם) או אביליפיי? מדובר על מינון של אביליפיי 10 מ"ג.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכוי לעליה במשקל גבוה יותר עם הטיפל בליטיום.

20/10/2018 | 16:19 | מאת: amigo

שלום אירנה רציתי לדעת אם הפקסאט מומלצת לדיכאון ותוך כמה זמן מתחילים לראות שיפור במצב.

שלום רב, התרופה אכן מומלצת לטיפול בדיכאון. ניתן להעריך את תוצאות ההשפעה שלה כעבור 4-6 שבועות אם כי אצל חלק מהמטופלים השיפור יכול להופיע גם לפני כן. במידה וכעבור תקופה זו השיפור הינו חלקי בלבד, מומלץ לעלות את המינון.

אני בן 37 סובל מהפרעת חרדה מגיל נערות והתקפי חרדה שהחלו לפני כ-10 שנים. חשוב לציין כי אני שותה שנים רבות על בסיס יום-יומי כחצי עד ליטר קולה וזה עוזר לי להפיג במעט את החרדה ולהרגיש יותר מצב רוח טוב לטווח זמן מוגבל. לאחר מספר ניסיונות טיפול ב-SSRI שלא עזרו, אני מאוזן טוב עם קלונקס 2 מ"ג בכל לילה+ ויפאקס XR במינון 150 מ"ג כל עוד יש "ברקע" יום יום קולה. הפסקתי בהדרגה עם הקולה וחלף חודש מרגע הפסקה מלאה מהמשקה מאז אני סובל מהתגברות ניכרת בחרדות אומנם ההזעות והעצבנות חלפה אך החרדה והדיכדוך לא עוזבים אותי... ידוע לי מניסיון העבר כי חזרה לשתיית רציפה של קולה מחזירה אותי לאיזון לאחר כמה ימים. האם במצב כזה שכנראה איננו משויך כבר ל"גמילה מקולה", יש לשקול העלאת מינון הויפאקס ? או שפשוט לא לבצע כל שינוי תרופתי ורק להמתין עד התרגלות הגוף (והנפש) "להשלמת הפרידה" מהאפקט החיובי שהיה נותן לי הקולה ? ניסיון העבר מלמד אותי כי גם אחרי שהייתי בעבר "נקי" 3 חודשים ועם אותו הרכב תרופתי שאני מקבל עכשיו, תופעות החרדה לא חלפו למרות חלוף פרק הזמן הארוך בהחלט זה מחריף דיכדוך וטורדנות סביב הנושא וציפייה לפתרון שיגיע כבר... היות ומדובר בניסיון חוזר להגמל מהמשקה ולאור ההיסטוריה של כשל בתהליך הגמילה אודה לחוות דעתך מה נכון לעשות בשלב זה. קיבלתי תמיכה פסיכולוגית בנושא ללא הועיל לצערי. תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,  אתה מתאר מצב מורכב, כאשר לא בטוח שהאבחנה של ״התמכרות״ הינה נכונה במקרה זה. בשביל להתאים את הטיפול חשוב קודם כל לאבחן נכון את המצב ולכן כדאי שתפנה להערכה חוזרת אצל הפסיכיאטר המטפל.

האם תרופות ssri במיוחד ציפרלקס וסרוקסט עשויות לגרום לחוסר שקט פנימי (הרגשת אי שקט בחזה) ? ומה הטיפול למצב זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אי שקט קל יכול להופיע בתחילת הטיפול בתכשירים אלו , יותר עם ציפרקלס ופחות עם סרוקסט. מדובר בתופעה חולפת ולרוב אין צורך בטיפול בה . יחד עם זאת, כדי להקל על התסמינים ניתן להיעזר באופן זמני בתכשירי הרגעה כגון קלונקס , ואבן או לוריוון.

12/10/2018 | 01:28 | מאת: דודו

מהו המינון המקסימלי של ציפרלקס ? מה עדיף לטיפול בחרדה אובססיבית וחרדה וocd ציפרלקס או פרוזק ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המינון המקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ״ג ליום. שתי התרופות שציינת יעילות באותה מידה אך יתכנו הבדלים ברמה אינדיווידואלית.

12/10/2018 | 01:26 | מאת: דודו

מה עדיף לטיפול בדיכאון וחרדה וחרדה אובססיבית וocd תרופה ממשפחת הssri או סימבלטה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, אין הבדלים משמעותיים ברמת היעילות של תכשירים מקבוצת SSRI ל-SNRI בטיפול בהפרעות חרדה ודיכאון. ההבדלים הם ברמה אינדיווידואלית בלבד. לגבי סימלבטה באופן ספציפי: התכשיר לא מותווה לטיפול ב-OCD בשל העדר תמיכה מחקרים ליעילותו בטיפול בהפרעה זו.

11/10/2018 | 00:27 | מאת: אר

שלום וברכה אני מוכר בנכות רפואית נפשית 40% צמיתה ואי כושר 100% צמיתה רשום שהמוסד יכול "לזמן לבדיקה מחדש, רק במקרים שחל שיפור במצבי הרפואי, בעקבות טיפול רפואי שקיבלתי." רציתי לשאול איך המוסד יכול לדעת שמצבי השתפר מבחינה נפשית? הרי הוא לא מזמן לוועדות חוזרות כשיש נכות צמיתה. האם לדוגמא לפי השיקום שאני עושה דרך המוסד ולומד מקצוע כל שהוא, הוא יכול להסיק מזה שמצבי כביכול השתפר בגלל שאני לומד ועושה שיקום ולבטל לי את הנכות או להזמין אותי לועדה חוזרת למרות שיש לי לצמיתות? או דרך התלושי שכר שלי שאני עובד ומרוויח, הוא יכול לזמן אותי לועדה חוזרת למרות שיש לי לצמיתות? אשמח למענה על השאלות תודה מראש אריק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלתך לא תואמת את נושא הפורום. נא לפנות לפורום המתאים.

08/10/2018 | 22:11 | מאת: לירן

שלום רב, אבי סובל מזה 20 שנים ממאניה דיפרסיה. בעשור האחרון אף אפשר לומר שסובל מדיפרסיה בלבד. ניסה כל טיפול כדורי שקיים (לוריוון, ואבן, ליתיומים למיניהם וכו׳), נזעי חשמל, אישפוז יום, טיפולים פסיכיאטריים וכו׳ ללא שום תועלת. לאחרונה נודע כי שימוש בקטמין עשוי למגר את תופעות הדיכאון. אשמח לקבל הכוונה כיצד ניתן להתחיל בטיפול שכזה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בתכשיר שנבדק לראשונה במסגרת מחקרית ומדובר בשלבים מאוד מוקדים של המחקר. התכשיר לא נמצא בשימוש קליני לטיפול בדיכאון.

08/10/2018 | 08:56 | מאת: דני

שלום, בן 59 לוקח ציפרלקס כבר שבועיים וחצי, ב 6 בבוקר . (חרדות ודיכאון). מאז אם אני לא אוכל כל 2-3 שעות אני מרגיש חולשה וחוסר שקט ואפילו בחילה קלה . מתבטא גם בתחושת שורף חלש על שרירי הידיים. קצת דומה לסכרת ,נבדקתי לסכרת תוצאות תקינות .. התופעה עוברת כל יום בסביבות 5 בערב וחוזרת בלילה ומפריעה לשינה. ואז אני אוכל משהו בלילה כל 3 שעות כדי לישון. האם זאת תופעה ידועה והאם היא תעבור , כי אני למעשה די עם חולשה רוב היום וקשה לתפקד .. אם צריך להחליף כדור האם מומלץ ע"י פסיאטרים לעשות את הבדיקה הגנטית עם רוק, נוירופרמג'ן להתאמת תרופה ? האם זה באמת עוזר לרופא להחליט? בתודה דני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציפרלקס בדומה לנוגדי חרדה אחרים צפוי להשפיע ולהביא לשיפור כעבור כ-4-6 שבועות מתחילת הטיפול. סביר להניח שמרבית ההתופעות המתוארות ככל הנראה קשורות לחרדה ורק חלק קטן מהם תופעות לוואי של הכדור. יש להיעזר בסבלנות ולהמשיך במעקב אצל הרופא. הדיווחים בנוגע ליעילות של הבדיקה הגנטית אינם חד משמעיים ולכן בשלב זה לא ניתן להמליץ עליה כאמצעי טוב לבחירת התרופה המתאימה.

05/10/2018 | 23:20 | מאת: פופי

אני מקבלת את המינון מאז ה 12/10/19, הכדור משולב עם 3-4 לוריוון וכדור שינה. בימים האחרונים יש לי חרדות קשים במשך כל היום. האם יש סיכוי שהלוריוון לא עובד? בהתיייכצות עם רופא המשפחה הוא הציע להחליף לקסנקס במקום הלוריוון. יש לי תור לפסיכיאטרית רק בתחילת החודש הבא. האם זהו הזמן בו יש חרדות מהכדור? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינני בטוחה שהבנתי נכון את שאלתך. את מתארת החמרה בתסמיני חרדה והעדר תגובה ללוריוון. כמובן רצוי במצב זה להתייעץ עם הפסכיאטרית המטפלת, אך בינתיים, סביר לפעול על פי המלצתו של הרופא משפחה וליעזר בכדור הרגעה חלופי.

05/10/2018 | 00:29 | מאת: אור

שלום ד"ר.אני מטופל שנים בעקבות חרדה בתרופות ויפאקס XR 150 MG ּ+ קלונקס 2 מ"ג. לצד זאת שותה כל יום קוקה קולה ועם השילוב מרגיש מאוזן. כל פעם שאני מנסה אפילו בהדרגה להפסיק את שתיית הקולה לאחר מספר ימים מופיעה חרדה ודיכאון שלא משתפר למרות שאני מחזיק מעמד תחת הסבל כבר 3 חודשים ולא חזרתי לשתות קולה. הפסיכיאטר מציע 2 אופציןת: לחזור לשתות קולה או להוסיף וולבוטרין עד 300 מ"ג לתרופות הקיימות. אני שואל את עצמי למה לא להעלות את הויפאקס XR למינון 300 מ"ג במקום להוסיף כדור? הפסיכיאטר טוען שמינון זה לא מתאים עבורי כיון שעובד חזק יותר על נוראדרנלין ועל כן במצבי מסתפק ב- 150 מ"ג ויפאקס XR שהרי אני "מכוסה" גם בקלונקס במינון גבוה. אשמח לשמוע דעתך לגבי החזרה לשתיית קולה או תוספת הוולבוטרין כפי שממליץ הפסיכיאטר לנסות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה הינה ספציפית מדי ולא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום מבלי להעריך את מצבך הנוכחי, תולדות המחלה, תגובה לטיפול בעבר בעבר ועוד. אני מציעה לבחון מחדש את השאלות אל מול הרופא המטפל ולברר איתו את הנקודות הלא ברורות.

04/10/2018 | 23:20 | מאת: אפונה

האם שמעת על האפשרות להחליף את תרופת הלוריוון בתרופה לשיאה? האם את ממליצה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר בתכשיר על בסיס צמחי שנועד לטיפול בחרדה ודיכאון. הוא אינו בעל השפעה הרגעתית מהירה כמו לוריוון או כדורי הרגעה אחרים.

שלום ד"ר אירנה, רציתי לדעת אם שמעת על רופא בארץ המטפל בדיכאון (נוסף לטיפול תרופתי) בתוספי תזונה לפי פרוטוקול וולש- בדיקות מינרלים, ויטמינים ורכיבים נוספים , ומתן טיפול תזונתי בהתאם. יש מידע רב באינטרנט על כך (נקרא גם Biobalance), ניתן בעיקר בארה"ב, אוסטרליה וניו זילנד, אך לא מוצאת רופא בארץ שעובד לפי פרוטוקול זה. אשמח לדעת אם מישהו מכיר, ויכול להפנות אותי אליו. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אינני מכירה את הפרוטוקול ולא ידוע לי לגבי רופאים בארץ העובדים לפי הפרוטוקול.

19/09/2018 | 13:21 | מאת: דורית

שלום! אני מקבלת קסנגיס 1.5מג. בפעמיים ביום. בבוקר1מג. ו אחריי צהרים 0.5. +מודל 50 mg. בבוקר יחד עם קסנגס. ו 50 מג. בצהריים יחד עם 0.5מג. קסנגס. ולילה 45מג. מירו. השאלה שלי היא כזות: האם מודל מטפח בדיכאון ? כי אני לוקחת אותו כבר מעל חצי שנה . ו אם אפשר לעלות מינון של מודל עד 3 פעמים ביום. כי לפמים יש לי ימים קשים של לחץ ו אז יש לי גם מגרנות. ו לאורך כמה זמן אפשר לקחת מודל? ו האם אפשר לשלב בטיפול כדור- אדרונקס. ו -או-במקום מודל? כי בעבר היתי מטופלת בכדור זה ו הוא עזר לי כמוון ביחד עם קסנגס ו מירו. חוץ מי זה אני סובלת מגלי חום ש מתגברים עם המצב הז שלי . אני בת 55.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מודל הינו תכשיר שלא מותווה לטיפול בדיכאון, אך יחד עם זאת לעיתים מומלץ למטופלים המתמודדים עם דיכאון והפרעות חרדה שונות בשל השפעתו המרגיעה. מתיאורך עולה כי מצבך הנפשי אינו מאוזן וסביר להניח שיש צורך בשינויים בטיפול התרופתי. כדי לקבוע מהו השינוי המתאים, חשוב לעבור הערכה מקיפה ע"י פסיכיאטר כדי לברר בין היתר מהם התסמינים הספציפיים , להבין עד כמה הטיפול התרופתי הנוכחי משפיע עליך ואיך הגבת בעבר לטיפול. לא ניתן לבצע הערכה כזאת במסגרת הפורום על סמך התיאור בלבד, ולכן חשוב לפנות לפסיכיאטר המטפל.

18/09/2018 | 15:20 | מאת: אור

שלום וברכה האם למיקטל 200 מ"ג יכול לגרום לאנמיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתופעת לוואי מאוד נדירה אך אפשרית.

17/09/2018 | 18:20 | מאת: יעקב

שלום רב, אני סובל 6 שנים מכאבי תופת חזקים ב-2 האשכים. עברתי את כל הבירורים האפשריים כולל ניתוח והכאבים לא עברו. הכל תקין באשכים! אין ממצא פיזיולגי שיסביר את הכאבים. הפסיכיאטר שלי אמר שלי שהכאבים נובעים ממקור נפשי. הוא שייך אותי לקבוצה שסובלת מכאבים באיבר מסויים שאין לו הסבר פיזיוגלי.הוא נתן לי את כל התרופות הפסיכיאטריות הנפשיות הקיימות בשוק כולל סימבלטה וכלום לא עוזר. כרגע הוא נתן לי את התרופה SEROQUEL 300MG בתקווה שאולי זה הכדור שיעזור לכאבים שלי. שאלתי היא, האם אכן התרופה הזאת מיועדת למצבים כמו שלי שבהם יש מחשבות שווא על כאבים שבעצם אין שום ממצא פיזיוגילי לכאבים? תןדה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא אוכל להתייחס לשאלתך מאחר והיא לא תואמת את נושא הפורום. כמו כן , חשוב לציין שלא ניתן להתייחס להמלצה לטיפול התרופתי הספציפי ולדון האם מתאים או לא מתאים, מבלי לדעת באיזה אבחנה מדובר (לא ניתן לאבחן את המצב במסגרת הפורום וללא בדיקה). מומלץ כי תפנה להערכה חוזרת אצל אותו הרופא כדי לברר את השאלות שמעסיקות אותך ולנסות להבין יותר טוב מהי אבחנתו של המצב ומהן דרכי התמודדות המומלצות.

17/09/2018 | 17:02 | מאת: קרו

שלום, לוקה בדיכאון וחרדה, מטופלת בסימבלטה 90 מג, 4 לורווין, 1 כדור שינה. האם יש כדור על בסיס יומי שיכול להחליף את השימוש בכדורי לוריוון? ואם קיים, מהו? יש לציין מטופלת כבר שלושה וחצי שבועות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לוריוון הוא כדור להרגעה שמביא להקלה בתסמינים של חרדה והשפעתו נמשכת כמספר שעות. מומלץ כי השימוש בו וכדורי הרגעה אחרים דומים (כגון קלונקס, ואבן ועוד) יהיה מוגבל בזמן . כדורי הרגעה בדרך כלל נינתים כטיפול נלווה לתכשירים נוגדי חרדה שמביאים בירידה בתסמינים של חרדה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. לכן , לשאלתך, לא מומלץ שהשימוש בלוריוון או כדורי הרגעה אחרים ימשיך להיות טיפול קבוע וכדאי לשקול תוספת של כדור נוגד חרדה (בהתאם לשיקול דעת של הרופא המטפל) שיביא לירידה בעצמת החרדה ויפחית את הצורך בכדורי הרגעה באופן כללי.

12/09/2018 | 07:54 | מאת: א

היי אני לוקחת כבר שש שנים ויפאקס 75 הבת שלי מתחתנת ואני מאוד מתרגשת מה אפשר לעשות כדי להירגע להוסיף משהו? האם לעלות כבר מינון החתונה עוד חודש אשמח לתשובה או להוסיף משהו לערב אני לוקחת כל בוקר ויפאקס 75 מילגרם תודה רבה על תשובתך שנה טובה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל מזל טוב ! אכן מדובר באירוע משמעותי שבאופן טבעי מעורר התרגשות אך גם חרדה ולכן סביר להניח כי התגובות שלך הן מותאמות ולא בהכרח מחייבות טיפול. עם זאת, במידה ומדובר ברמת חרדה ניכרת שגורמת לפגיעה תפקודית ומועקה, כדאי לעבור מחדש הערכה ע"י איש מקצוע כדי לבחור בדרך הטיפול המתאימה : עליה במינון של ויפאקס, תוספות כדור הרגעה בהתאם לצורך או אולי תמיכה נפשית ע"י פסיכולוג מבלי לבצע שינויים בתרופות. לצערי, לא ניתן לתת המלצה ספציפית במסגרת הפורום מבלי לעשות בדיקה מקיפה. אני מקווה שתוכלי להתמודד עם התסמינים ולהנות מהאירוע.

08/09/2018 | 20:18 | מאת: בר

אני לאחר התקף חרדה קשה ראשון, התחלתי לקחת פריזמה (5 ימים) חצי כדור ומעוניינת לעבור להיפרקום בשל היותו טבעי וללא תופעות לוואי. *האם ניתן בשלב זה להפסיק טיפול בפריזמה ולעבור להיפרקום? *תוך כמה זמן היפרקום משפיע? * האם מוכרים מקרים בהם היפרקום הצליח להחליף פריזמה באופן יעיל? *אשמח להמלצה על פסיכיאטר שמכיר את ההיפרקום ויכול להמליץ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היפריקום לא משמש לטיפול בחרדה ולכן אינו מומלץ בטיפול במצבים אלו. פריזמה הוא תכשיר נוגד חרדה ודיכאון יעיל ובטוח, אמנם השפעתו היא איטית והדרגתית ולרוב לוקחת בין 4 ל-6 שבועות . במידה ויש קושי להמשיך עם הטיפול, חשוב לפנות להערכה חוזרת אצל הרופא המטפל כדי לבדוק אפשרויות נוספות להמשך הטיפול.

08/09/2018 | 17:32 | מאת: Skay

בוקר טוב ד"ר ספקטור עבר קצת זמן ואני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג כבר חודש ימים. את הלוריוון לוקחת רק כ SOS. בימים האחרונים חשה עייפות מרובה,לעיתים קיצונית, ובד"כ בשעות אחה"צ ירידה לפעמים חדה במצב הרוח, תחושת דיכאון בחלק משעות היום. הכדורים עזרו לי במקצת עם החרדות. עדיין חשה רעידות, בלילה יקיצות מרובות ותחושת עצבנות לפעמים עצבנות גם במשך היום, תיקים בעיניים לא כל הזמן אבל מידי פעם. עדין קשה לי לצאת מהבית אבל התחלתי לצאת אפילו לזמן קצר. הלכתי לרופאה היא אמרה לי להמשיך חודש נוסף במינון 10 מ"ג את הציפרלקס. אני חשה מודאגת כי עדין אין שיפור משמעותי , לעיתים רגיעה לעיתים עצבנות. שמעתי שבמקרים כאלה כדאי לעלות את המינון אך הרופאה אמרה שבשל ריבוי תופעות הלוואי כדאי שאמשיך במינון 10 מ"ג לעוד חודש. מדובר ברופאת המשפחה שלי.מודאגת האם עלי להעלות מינון, להמשיך ב 10 מ"ג או שהתרופה לא מתאימה לי? אודה לייעוץ ממך בברכה שנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, בתקופה ראשונה של הטיפול יש קושי להסיק מסקנות לגבי יעילות הטיפול הן בגלל שקצב שיפור הוא איטי במרבית המקרים והן בגלל שתופעות לוואי עלולות להטעות . כדי לקבל החלטה בנוגע לצורך לבצע שינויים (עליה במינון, החלפת התכשיר וכד') יש צורך בהערכה מקיפה ולא ניתן לתת המלצות ספציפיות במסגרת הפורום. הנימוקים של הרופאה נשמעים סבירים אך במידה ויש לך ספקות, מומלץ שתפני לבדיקה פסיכיאטרית לצורך העמקת בירור ושקילת שינויים בטיפול בהתאם להתרשמות.

15/09/2018 | 10:51 | מאת: skay

תודה רבה!

02/09/2018 | 16:46 | מאת: ענת

שלום, האם תרופות לטיפול בדיכאון אמורות לעזור עם הסימפטומים היותר "גופניים" כמו עייפות, קשיי שינה וחוסר תיאבון, והשיפור בהם מביא לשיפור במצב הרוח, או שיש לתרופות גם השפעה על תחושות של עצבות ומצב רוח באופן ישיר יותר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עייפות, חוסר תאבון, קשיים שינה הם התסמינים של דיכאון ומרבית התרופות נוגדות דיכאון מביאות עם הזמן לשיפור בתסמינים אלו לא באופן ישיר אלא השיפור הוא משני לירידה בעצמת הדיכאון. עם זאת, ישנן תרופות בודדות שהתופעות הלוואי שלהן הן עליה בתאבון ורדימות. תרופות אלו, כבר בשלבים הראשונים של הטיפול יכולות לשפר הרדמות ולהגביר את התאבון עוד לפני שמתרחש השיפור הכללי. בתרופות אלו מקובל לבחור במקרים ספציפיים בהם קשיי שינה וירידה במשקל הם התסמינים המרכזיים .

01/09/2018 | 17:42 | מאת: רחל

שלום דוקטור,אני בת 68 מזה שנים סובלת מדיכאונות. המניה מתבטא בקניות מרובות, אבל לא חלילה דברים מסוכנים. לאחרונה כבר כמה חודשים סובלת מדיכאון קשה ביותר, בשלב זה קיבלתי תרופות רבות שהעלו לי בהדרגה, לוסטרל 200 מג, לעלות ל200 למוגין, ובלילה 225 קווטיאפין, לוקחת קלונקס כפעמיים ביום. אני מרגישה חולשה, חוסר אנרגיה וחושבת שאני לוקחת יותר מדי תרופות,חלק מהתרופות קיבלתי בעבר כמו למקטל אורגינלי שהופסק לי כי לא עזר במיוחד. אבקש ממך חוות דעתך על הטיפול והאם ישנם תרופות ששומרות על יציבות ללא עליות וירידות, לא יכולה לקבל ליתיום, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרעה דו-קוטבית (מניה דפרסיה) היא מחלה כרונית שמתאפיינת בהחמרות לאורך הזמן כאשר הטיפול למרבה הצער לא תמיד מצליח להביא לאיזון מושלם ולמנוע את ההחמרות. התאמת הטיפול למטופל הספציפי הינו תהליך מורכב שמתבצע לאורך הזמן בהתאם לתגובה של המטופל לתרופות שונות, ניסיון העבר ושיקולים נוספים. אין אפשרות לתת המלצות ספציפיות במסגרת הפורום ויש לחזור להתייעצות עם הרופא המטפל. חשוב להדגיש כי על אף הקשיים ניתן להגיע למצב של איזון סביר במרבית המקרים כשיש חשיבות רבה למעקב עקבי והענות לטיפול. בנוסף, מאוד חשוב לקבל תמיכה, עדיף ע"י גורמים מקצועיים (פסיכולוג, עו"ס, עובדי שיקום) ולעשות מאמץ לשמור על רמת תפקוד ככל שניתן.

01/09/2018 | 15:34 | מאת: אנה

מקבלת סימבלטה בשביל דיכאון וחרדה מזה 10 ימים במינון 60, האם זה סביר שעכשיו התחילות החרדות מהטיפול, שילבו לי לוריוון להרגעת החרדות, לא ניראה לי שהלוריוון משפיע. מה אפשר במקום? האם יש כדור שמשולב לטיפול בחרדות?

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2018 | 21:09 | מאת: אנה

תיקון שאלה: האם יש כדור שניתן לשלב עם הסימבלטה שאינו הלוריוון למניעת חרדות? כדור השינה זודרום מפשפיע לשבע שעות שינה, האם חצי ממנו משפיע כארבע שעות? האם לפי דעתך יש להעלות את המינון?

שלום רב, באופן כללי, במידה וכדור אחד להרגעה לא עוזר, ניתן לנסות כדור אחר או לסירוגין להגביר מינון. לגבי המקרה הספציפי שאתה מתאר, אין אפשרות לתת המלצות מבלי להבין באיזה סוג בעיה מדובר. סימבלטה הוא תכשיר נוגד דיכאון שהשפעתו מתחילה כעובר 4-6 שבועות ואין אפשרות, כאשר במקרים בהם המצב מלווה בחרדה, אכן ניתן להיעזר בכדורי הרגעה וכדורי שינה, כאמור הבחירה בתכשיר הספציפי והמינון היא ברמה אינדיווידואלית.

ראה את תשובתי לשאלתך השניה

אני סובלת מחרדה מלווה בדיכאון התחלתי טיפול בסימבלטה לפני חודש יש שיפור בדיכאון וגם מעט בחרדה, לא הייתי נרדמת ועכשיו אני ישנה חמש שעות אך קמה עם אי שקט ותחושת ריקנות, אני אמורה לטוס עוד שבוע לשלושה שבועות, הרופא המליץ לי כן לטוס ולהתמודד, אני מאד חוששת, האם מומלץ במצב כזה לטוס ולתפקד רגיל ככל הניתן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן הניסיון להתגבר ולהמשיך לתפקד עשוי להועיל, אם כי לא ניתן לקבוע זאת מראש . אני מאמינה שהרופא שמכיר אותך, הביע את הדברים מתוך התרשמותו מהשיפור במצבך. חשוב לזכור כי התגובה לטיפול התרופתי עלולה לקחת זמן ויש סיכוי טוב שבמהלך שבועות הקרובים תרגישי שיפור נוסף. יחד עם זאת, במידה ורמת החרדה שלך ממשיכה להיות גבוהה, כדאי להתייעץ שוב עם הרופא ולשקול תוספת / שינויים בטיפול.