ציפרלקס והשמנה - אליה וקוץ בה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/05/2020 | 05:13 | מאת: צביקה

שלום רב מזה ארבעה חדשים שאני נוטל ציפרלקס במינון של 5 מ"ג מה שגרם להעצמה נפשית ונטילת יוזמה לעשיה כולל אנרגיות נהדרות ושינה טובה, מאידך תאבוני גבר ואני אוכל בתענוג כזה גדול שקשה לי להפסיק גם כשאכלתי מעבר לכמות שהייתי רגיל כי תחושת השובע לא מגיעה ואני נאלץ להפסיק שרירותית את הארוחה .....השאלה האם הציפרלקס משפיע על ההורמון פפטין האחראי העיקרי לוויסות התיאבון ???

03/05/2020 | 09:43 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, אצל חלק מהמטופלים, ציפרלקס עשוי להשפיע על תאבון וגם להביא לעליה במשקל. המנגנון המדוייק אינו ידוע וכנראה מדובר במספר מסלולים שמעורבים. במידה ויש קושי לשמור על תזונה מאוזנת ולהתמודד עם תאבון מוגבר, כדאי לשקול החלפת התכשיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול